Αγορά μηχανής DELONGHI EC155
- re4male
- Όνομα: κωστας
- Μηχανή:: bezzera unica pid
- Μύλος:: Eureka Zenith E 65
Αγορά μηχανής DELONGHI EC155
Η αγορα μιας μηχανης 200-300 ευρω σιγουρα ειναι η επιθυμια του καθενος και ειμουν ετοιμος να παρω αλλα μας την επεσαν οι υποχρεωσεις (3 παιδια) και σκεφτομαι να παρω αυτη την μηχανη τελικα σε αυτην την κατηγορια. Καποιος που εχει εμπειρια απο την εν λογω μηχανη η γνωριζει εαν ειναι καλη αγορα ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
Johnnyled
Re: Αγορά μηχανής DELONGHI EC155
Διάβασε προσεκτικά, τα παρακάτω
viewtopic.php?f=2&t=2103
viewtopic.php?f=2&t=2647&hilit=DELONGHI+EC155
viewtopic.php?f=2&t=2103
viewtopic.php?f=2&t=2647&hilit=DELONGHI+EC155
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι καλύτερα να κάνεις τον εσπρέσο σου με ένα φτηνό μπρίκι του δεκάρικου και να μαζέψεις αργότερα περισσότερα για να πάρεις μια καλή Gaggia που θα την κρατήσεις για χρόνια και έχει και αξία μεταπώλησης.
http://www.liveyourhome.gr/ell/product/ ... ni__9081-0
Και εγώ για μερικά χρόνια είχα μπλέξει με μηχανές παρόμοιου επιπέδου και στο τέλος διαπίστωσα ότι τα λεφτά που έδωσα (λίγα μεν) στην ουσία τα πέταξα
http://www.liveyourhome.gr/ell/product/ ... ni__9081-0
Και εγώ για μερικά χρόνια είχα μπλέξει με μηχανές παρόμοιου επιπέδου και στο τέλος διαπίστωσα ότι τα λεφτά που έδωσα (λίγα μεν) στην ουσία τα πέταξα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Artisti την Παρ Ιουν 07, 2013 2:31 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Το μπρίκι Γιώργο δεν φτιάχνει εσπρέσσο και κακώς αναφέρεται ότι φτιάχνει.
Συμφωνώ και εγώ πως καλύτερα θα ήταν λίγη υπομονή και να πάρεις την Classic στα 200-230 ευρώ μαζί με έναν Porlex Tall (+55 περίπου). Αλλιώς πάρε την Philips Saeco που θα δεις στα ποστ παραπάνω που γίνεται Non-pressurized εύκολα, και τον Porlex βέβαια.
Συμφωνώ και εγώ πως καλύτερα θα ήταν λίγη υπομονή και να πάρεις την Classic στα 200-230 ευρώ μαζί με έναν Porlex Tall (+55 περίπου). Αλλιώς πάρε την Philips Saeco που θα δεις στα ποστ παραπάνω που γίνεται Non-pressurized εύκολα, και τον Porlex βέβαια.
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Αν εννοείς ότι δεν κάνει τυπικό εσπρέσο με κρέμα θα συμφωνήσω.
Αλλά με τον κατάλληλο καφέ (Medium Roast) τα καταφέρνει καλύτερα στη γεύση από κάτι φτηνιάρικες πλαστικές μηχανές με πρεσαριστά καλαθάκια.
Αυτές παράγουν μια δυσφήμιση του εσπρέσο με καμένο,πικρό καφέ που θέλει πολύ ζάχαρη για να μπορέσεις να τον πιεις και ψεύτικο αφρό.
H Saeco με τα δικά της καλαθάκια και χωρίς μύλο (αναγκαίο επιπλέον κόστος) μπορεί να έχει χειρότερο αποτέλεσμα στο φλιτζάνι και από αυτή την λύση που δεν προτείνω
http://www.illyshop.gr/displayITM2.asp? ... 77&LANG=GR
BTW οι Ιταλοί έχουν τρέλα με τα μπρίκια
http://www.youtube.com/watch?v=HGpoJjGJ_4A
Αλλά με τον κατάλληλο καφέ (Medium Roast) τα καταφέρνει καλύτερα στη γεύση από κάτι φτηνιάρικες πλαστικές μηχανές με πρεσαριστά καλαθάκια.
Αυτές παράγουν μια δυσφήμιση του εσπρέσο με καμένο,πικρό καφέ που θέλει πολύ ζάχαρη για να μπορέσεις να τον πιεις και ψεύτικο αφρό.
H Saeco με τα δικά της καλαθάκια και χωρίς μύλο (αναγκαίο επιπλέον κόστος) μπορεί να έχει χειρότερο αποτέλεσμα στο φλιτζάνι και από αυτή την λύση που δεν προτείνω
http://www.illyshop.gr/displayITM2.asp? ... 77&LANG=GR
BTW οι Ιταλοί έχουν τρέλα με τα μπρίκια
http://www.youtube.com/watch?v=HGpoJjGJ_4A
- kojak111
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Francis x1 2nd gen
- Μύλος:: Ascaso i-mini i2
Ως πρωην χρηστης μιας ec145 για περιπου ενα 6μηνο (πανω σε αυτη την μηχανη μυηθηκα στον κοσμο του εσπρεσσο) εχω να πω οτι
ειναι οτι πρεπει για εισαγωγικη μηχανη...και με πολυ ευκολο τροπο (κοψιμο του κατω πλαστικου μερους του pf) εχεις γυμνο pf
+ 2 καλαθακια απο την αντιπροσωπεια.Δες και εδω...
viewtopic.php?f=2&t=1065
Φυσικα αν αυτο το "ταξιδι" στο κοσμο του εσπρεσσο σε συναρπασει ενδεχεται συντομα να αναζητησεις μια gaggia classic.Προσωπικα
πιστευω οτι μια gaggia baby δεν θα αποτελει ουσιαστικη αναβαθμιση σε σχεση με την ec155.
Με την ec145 πετυχα μετα καποια στιγμη αξιολογες εκχυλισεις με την αυστηρη παντα προυποθεση του φρεσκου σπυριου και του μυλου
ο οποιος ειναι απαραιτητος...ειτε porlex ειτε ενας ascaso i1/i2 mini.
ειναι οτι πρεπει για εισαγωγικη μηχανη...και με πολυ ευκολο τροπο (κοψιμο του κατω πλαστικου μερους του pf) εχεις γυμνο pf
+ 2 καλαθακια απο την αντιπροσωπεια.Δες και εδω...
viewtopic.php?f=2&t=1065
Φυσικα αν αυτο το "ταξιδι" στο κοσμο του εσπρεσσο σε συναρπασει ενδεχεται συντομα να αναζητησεις μια gaggia classic.Προσωπικα
πιστευω οτι μια gaggia baby δεν θα αποτελει ουσιαστικη αναβαθμιση σε σχεση με την ec155.
Με την ec145 πετυχα μετα καποια στιγμη αξιολογες εκχυλισεις με την αυστηρη παντα προυποθεση του φρεσκου σπυριου και του μυλου
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kojak111 την Παρ Ιουν 07, 2013 3:42 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Και στη τελική τί είσαι για να αρέσεις σε όλους...;Πατάτες τηγανητές;
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Απλά εννοώ μην προτείνεις "πάρε μπρίκι για espresso" γιατί ΔΕΝ κάνει espresso. Μπορείς ισάξια να πεις πάρε μια Aeropress αντί για εσπρεσσιέρα. Σε καμιά περίπτωση δεν φτάνει τα 9bar το μπρίκι για να πείς τον καφέ που βγάζει espresso. Δες και εδώ: viewtopic.php?f=5&t=34&start=30#p23907Artisti έγραψε:Αν εννοείς ότι δεν κάνει τυπικό εσπρέσο με κρέμα θα συμφωνήσω.
- re4male
- Όνομα: κωστας
- Μηχανή:: bezzera unica pid
- Μύλος:: Eureka Zenith E 65
ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες σας. Μαλον θα περιμενω για gaggia classic
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Αυτή ειναι η σωστότερη κινηση! 
-
nikp81
Όταν λεμε κατι σε ενα νεο μελος καλο θα ηταν να μιλαμε ειτε απο γνωση ειτε απο εμπειρία ..kojak111 έγραψε:Φυσικα αν αυτο το "ταξιδι" στο κοσμο του εσπρεσσο σε συναρπασει ενδεχεται συντομα να αναζητησεις μια gaggia classic.Προσωπικα
Δεν μπορεί να λες οτι η baby δεν ειναι αναβαθμιση απο την delonghi γιατι οι μηχανες που συγκρινεις δεν εχουν σχεση μεταξυ τους..
Προσωπικα οπως πολλες φορες εχω πει και εχω ξαναπει , η φθηνοτερη μηχανη που πληρει τις προϋποθέσεις για εναν εσπρεσσο ειναι η baby μαζι με εναν μυλο (ηλεκτρικο η καποιον χειροκινητο)...η baby εχει επαγγελματικο 58αρι "βαρύ" pf , τριοδη βαλβιδα κτλ..Η classic καποια + παραπανω, και αμα μπορεις να την παρεις ακομα καλυτερα!!
Θεωρω οτι καλυτερα να δωσεις κατι παραπανω και να πιεις εναν σωστα παρασκευασμενο καφε..