Αγορά μηχανής DELONGHI EC155

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Άβαταρ μέλους
re4male
Όνομα: κωστας
Μηχανή:: bezzera unica pid
Μύλος:: Eureka Zenith E 65

Αγορά μηχανής DELONGHI EC155

Δημοσίευση από re4male » Παρ Ιουν 07, 2013 9:37 am

Η αγορα μιας μηχανης 200-300 ευρω σιγουρα ειναι η επιθυμια του καθενος και ειμουν ετοιμος να παρω αλλα μας την επεσαν οι υποχρεωσεις (3 παιδια) και σκεφτομαι να παρω αυτη την μηχανη τελικα σε αυτην την κατηγορια. Καποιος που εχει εμπειρια απο την εν λογω μηχανη η γνωριζει εαν ειναι καλη αγορα ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Συνημμένα
large_155_jpeg.jpg

Johnnyled

Re: Αγορά μηχανής DELONGHI EC155

Δημοσίευση από Johnnyled » Παρ Ιουν 07, 2013 1:14 pm

Διάβασε προσεκτικά, τα παρακάτω

viewtopic.php?f=2&t=2103

viewtopic.php?f=2&t=2647&hilit=DELONGHI+EC155

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Παρ Ιουν 07, 2013 2:25 pm

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι καλύτερα να κάνεις τον εσπρέσο σου με ένα φτηνό μπρίκι του δεκάρικου και να μαζέψεις αργότερα περισσότερα για να πάρεις μια καλή Gaggia που θα την κρατήσεις για χρόνια και έχει και αξία μεταπώλησης.

http://www.liveyourhome.gr/ell/product/ ... ni__9081-0

Και εγώ για μερικά χρόνια είχα μπλέξει με μηχανές παρόμοιου επιπέδου και στο τέλος διαπίστωσα ότι τα λεφτά που έδωσα (λίγα μεν) στην ουσία τα πέταξα :(
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Artisti την Παρ Ιουν 07, 2013 2:31 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Παρ Ιουν 07, 2013 2:31 pm

Το μπρίκι Γιώργο δεν φτιάχνει εσπρέσσο και κακώς αναφέρεται ότι φτιάχνει.

Συμφωνώ και εγώ πως καλύτερα θα ήταν λίγη υπομονή και να πάρεις την Classic στα 200-230 ευρώ μαζί με έναν Porlex Tall (+55 περίπου). Αλλιώς πάρε την Philips Saeco που θα δεις στα ποστ παραπάνω που γίνεται Non-pressurized εύκολα, και τον Porlex βέβαια.

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Παρ Ιουν 07, 2013 2:46 pm

Αν εννοείς ότι δεν κάνει τυπικό εσπρέσο με κρέμα θα συμφωνήσω.
Αλλά με τον κατάλληλο καφέ (Medium Roast) τα καταφέρνει καλύτερα στη γεύση από κάτι φτηνιάρικες πλαστικές μηχανές με πρεσαριστά καλαθάκια.
Αυτές παράγουν μια δυσφήμιση του εσπρέσο με καμένο,πικρό καφέ που θέλει πολύ ζάχαρη για να μπορέσεις να τον πιεις και ψεύτικο αφρό.

H Saeco με τα δικά της καλαθάκια και χωρίς μύλο (αναγκαίο επιπλέον κόστος) μπορεί να έχει χειρότερο αποτέλεσμα στο φλιτζάνι και από αυτή την λύση που δεν προτείνω
http://www.illyshop.gr/displayITM2.asp? ... 77&LANG=GR

BTW οι Ιταλοί έχουν τρέλα με τα μπρίκια

http://www.youtube.com/watch?v=HGpoJjGJ_4A

Άβαταρ μέλους
kojak111
Όνομα: Κώστας
Μηχανή:: Francis x1 2nd gen
Μύλος:: Ascaso i-mini i2

Δημοσίευση από kojak111 » Παρ Ιουν 07, 2013 3:22 pm

Ως πρωην χρηστης μιας ec145 για περιπου ενα 6μηνο (πανω σε αυτη την μηχανη μυηθηκα στον κοσμο του εσπρεσσο) εχω να πω οτι
ειναι οτι πρεπει για εισαγωγικη μηχανη...και με πολυ ευκολο τροπο (κοψιμο του κατω πλαστικου μερους του pf) εχεις γυμνο pf
+ 2 καλαθακια απο την αντιπροσωπεια.Δες και εδω...

viewtopic.php?f=2&t=1065

Φυσικα αν αυτο το "ταξιδι" στο κοσμο του εσπρεσσο σε συναρπασει ενδεχεται συντομα να αναζητησεις μια gaggia classic.Προσωπικα
πιστευω οτι μια gaggia baby δεν θα αποτελει ουσιαστικη αναβαθμιση σε σχεση με την ec155.
Με την ec145 πετυχα μετα καποια στιγμη αξιολογες εκχυλισεις με την αυστηρη παντα προυποθεση του φρεσκου σπυριου και του μυλου
ο οποιος ειναι απαραιτητος...ειτε porlex ειτε ενας ascaso i1/i2 mini.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kojak111 την Παρ Ιουν 07, 2013 3:42 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Και στη τελική τί είσαι για να αρέσεις σε όλους...;Πατάτες τηγανητές;

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Παρ Ιουν 07, 2013 3:30 pm

Artisti έγραψε:Αν εννοείς ότι δεν κάνει τυπικό εσπρέσο με κρέμα θα συμφωνήσω.
Αλλά με τον κατάλληλο καφέ (Medium Roast) τα καταφέρνει καλύτερα στη γεύση από κάτι φτηνιάρικες πλαστικές μηχανές με πρεσαριστά καλαθάκια.
Αυτές παράγουν μια δυσφήμιση του εσπρέσο με καμένο,πικρό καφέ που θέλει πολύ ζάχαρη για να μπορέσεις να τον πιεις και ψεύτικο αφρό.
Απλά εννοώ μην προτείνεις "πάρε μπρίκι για espresso" γιατί ΔΕΝ κάνει espresso. Μπορείς ισάξια να πεις πάρε μια Aeropress αντί για εσπρεσσιέρα. Σε καμιά περίπτωση δεν φτάνει τα 9bar το μπρίκι για να πείς τον καφέ που βγάζει espresso. Δες και εδώ: viewtopic.php?f=5&t=34&start=30#p23907

Άβαταρ μέλους
re4male
Όνομα: κωστας
Μηχανή:: bezzera unica pid
Μύλος:: Eureka Zenith E 65

Δημοσίευση από re4male » Παρ Ιουν 07, 2013 4:53 pm

ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες σας. Μαλον θα περιμενω για gaggia classic

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Παρ Ιουν 07, 2013 4:57 pm

Αυτή ειναι η σωστότερη κινηση! :oneup:

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Παρ Ιουν 07, 2013 5:02 pm

kojak111 έγραψε:Φυσικα αν αυτο το "ταξιδι" στο κοσμο του εσπρεσσο σε συναρπασει ενδεχεται συντομα να αναζητησεις μια gaggia classic.Προσωπικα
πιστευω οτι μια gaggia baby δεν θα αποτελει ουσιαστικη αναβαθμιση σε σχεση με την ec155.
Με την ec145 πετυχα μετα καποια στιγμη αξιολογες εκχυλισεις με την αυστηρη παντα προυποθεση του φρεσκου σπυριου και του μυλου
ο οποιος ειναι απαραιτητος...ειτε porlex ειτε ενας ascaso i1/i2 mini.
Όταν λεμε κατι σε ενα νεο μελος καλο θα ηταν να μιλαμε ειτε απο γνωση ειτε απο εμπειρία ..
Δεν μπορεί να λες οτι η baby δεν ειναι αναβαθμιση απο την delonghi γιατι οι μηχανες που συγκρινεις δεν εχουν σχεση μεταξυ τους..

Προσωπικα οπως πολλες φορες εχω πει και εχω ξαναπει , η φθηνοτερη μηχανη που πληρει τις προϋποθέσεις για εναν εσπρεσσο ειναι η baby μαζι με εναν μυλο (ηλεκτρικο η καποιον χειροκινητο)...η baby εχει επαγγελματικο 58αρι "βαρύ" pf , τριοδη βαλβιδα κτλ..Η classic καποια + παραπανω, και αμα μπορεις να την παρεις ακομα καλυτερα!!
Θεωρω οτι καλυτερα να δωσεις κατι παραπανω και να πιεις εναν σωστα παρασκευασμενο καφε..

Απάντηση