Καθαρισμός shower screen και φίλτρων.

Όλα τα θέματα που αφορούν την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση espresso μηχανών
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Καθαρισμός shower screen και φίλτρων.

Δημοσίευση από Christos » Παρ Σεπ 07, 2012 8:19 pm

Δεν βλέπω κάτι λάθος. Απλά να σου επισημάνω ότι στις οδηγίες αναφέρει ότι όταν κάνεις αφαλάτωση έχεις βγάλει την shower screen και ότι πάντα μετά από κάθε καφέ να καθαρίζεις μόλις κρυώνει λίγο η μηχανή με ένα βρεγμένο βετέξ το group head την shower screen και ιδιαίτερα την φλάτζα που κουμπώνει το pf.

Για να μην είμαστε offtopic με συμβουλές εδώ. Άνοιξε ένα καινούριο νήμα με τίτλο το μοντέλο της μηχανής σου στην ενότητα "Μηχανές" και ανέβασε φώτο εκεί το διπλό καλαθάκι (φίλτρο) καφέ που έχει η μηχανή σου. Μας ενδιαφέρει να φαίνεται και το πάνω μέρος αλλά ιδιαίτερα το κάτω του. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τον espresso σου.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

nikoskaz

Δημοσίευση από nikoskaz » Τρί Σεπ 18, 2012 11:06 am

καλημερα σας , απο χθες ειμαι ενας ευτυχης κατοχος της silvia :coffee: μετα απο 5 χρ χρησης μιας gaggia evolution ειπαν ανεβω κατηγορια!! Στο δια ταυτα τωρα , διαβασα οδηγιες καθαρισμου και λεει καθε εβδομαδα καθαρισμο με cafiza τυπου προιοντα κ χρηση του τυφλου φιλτρου ! Εγω την προηγουμενη την καθαριζα πολυ καλα με βρεγμενο χαρτι κουζινας κ αφαλατωση περιοδικα ! ειναι απαραιτητο ??? να παρω cafiza? αν χρησιμοποιω ξυδι σε τι αναλογια να το βαλω με νερο? και με το τυφλο η να το αφησω να τρεχει? Αυτα τα λιγα .... :)

dio

Δημοσίευση από dio » Τρί Σεπ 18, 2012 11:34 am

Καλημέρα Νικο και καλοριζικη!
το cafiza θα σου χρειαστεί για backflashing με το τυφλό .με ξύδι μπορείς να καθαρίσεις βάζοντας την σε ένα μπόλ την shower screen
το τυφλό μονο στο bf το χρησιμοποιείς .
Διάβασε λίγο καλύτερα τα ανάλογα θέματα και κανε οτι ακριβώς διαβάσεις όσο αφορά τον καθαρισμό της Silvia

nikoskaz

Δημοσίευση από nikoskaz » Τρί Σεπ 18, 2012 11:58 am

Ευχαριστω Διονυση θα ψαξω τα θεματα καλυτερα !! Ειμαι λιγο ανυπομονος να μαθω! :)

Άβαταρ μέλους
Giwrgos
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Ascaso I Mini I-2

Δημοσίευση από Giwrgos » Κυρ Νοέμ 11, 2012 1:31 pm

Δοκιμασα να ξεβουλωσω με ξυδι μερικες τρυπες που ειχε βουλωσει καφες,αλλα δεν εκανε τιποτα το ξυδι..
Το αφησα κανα 2ωρο το καλαθακι.Να τα ξεβουλωσω με καρφιτσα ή υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί;

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Κυρ Νοέμ 11, 2012 2:53 pm

Όχι μην τα κάνεις με καρφίτσα.
Υπάρχει ειδικό καθαριστικό.Το cafiza.
Σε καυτό νερό λίγη ποσότητα cafiza,άφησε μέσα τα πράγματα που θέλεις να καθαρίσεις και θα γυαλίσουν.
Το πουλάνε σχεδόν σε όλα τα μαγαζιά που ασχολούνται με τον καφέ.
Eurogat,Taf,κτλ.κτλ

Άβαταρ μέλους
Giwrgos

Δημοσίευση από Giwrgos » Κυρ Νοέμ 11, 2012 4:37 pm

Eυχαριστώ Βαγγέλη,θα κοιταξω να αγορασω γιατι κατα την εκχυληση παρατηρω οτι φαινονται παραπανω απο τις μισες τρυπες που δεν βγαζει καφε..

Άβαταρ μέλους
Giwrgos

Δημοσίευση από Giwrgos » Παρ Νοέμ 16, 2012 12:45 pm

Τελικά εβρασα ξύδι και έβαλα το καλαθάκι για 2-3 ώρες περίπου και οι κωνοι επανηρθαν στην εκχύλιση.. :oneup:

Άβαταρ μέλους
Makron
Όνομα: Ντίνος
Μηχανή:: Gaggia Baby Twin
Μύλος:: Graef CM702
Οι καφέδες μου:: Finest Coffee Berlin, TAF, Hausbrandt

Δημοσίευση από Makron » Τετ Απρ 03, 2013 2:08 pm

Γεια σας

είναι το πρώτο που ποστ εδώ και χαίρομαι που σας έχω βρει και για τα όσα έχω διαβάσει.
Να συμπληρώσω την δική μου εμπειρία. Στο shower screen ήταν κλειστές τρύπες κατά 10%. Το βούτηξα μόνο 3 λεπτά σε βραστό ξύδι και με μια μικρή πλαστική βούρτσα κουζίνας επανήλθε στο 100% ελεύθερης ροής.

Άβαταρ μέλους
Antonioz
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Gaggia New Baby
2η Μηχανή:: SilverCrest
Μύλος:: Graef CM80

Δημοσίευση από Antonioz » Πέμ Μάιος 16, 2013 8:27 am

..προχθές παρατήρησα οτι κάτι δεν πάει καλα με την μηχανή του καφέ, βγάζοντας το φίλτρο παρατήρησα οτι οταν ανοίγω την αντλία δεν πετάει το νερό σαν ντούζ. Βγάζω, καθαρίζω το shower (ηταν οντώς κατα 40% βουλωμένο) το τοποθετώ (με όλες τις τρύπες ανοιχτές) το προβλημα συνεχίζει.. Μου φαίνετε σαν να μην εχει την σωστή πίεση απο την αντλια. Δυο πραγματα θεωρω οτι συμβαίνουν ή πρέπει να καθαρίσω και κάτι αλλο απο υπολειματα καφέ ή εχουν βουλώσει τα εντόσθια απο αλατα και πρέπει να εφαρμόσω την μέθοδο ΞΥΔΙ :waf: . Τι λέτε; Gagia Baby ειναι η μηχανή.Ευχαριστώ.
Coffee.. the gazoline of life..

Απάντηση