Φίλτρο μηχανής Krups!

Όλα τα θέματα που αφορούν την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση espresso μηχανών
Άβαταρ μέλους
zamc
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: KRUPS 5240

Re: Φίλτρο μηχανής Krups!

Δημοσίευση από zamc » Δευ Ιουν 28, 2010 6:09 pm

fay3 έγραψε:Έτσι είναι Χρήστο, αν σου πουλήσουν κάτι μετά δε νοιάζονται, τα λεφτά τους τα πήραν. Δεν καταλαβαίνουν όμως οτι έτσι δυσφημούνται, αφού απ΄τη μια δε πρόκειται να ξαναγοράσω τίποτα απ΄την krups κι απ΄την άλλη σε όποιον με ρωτήσει θα πω μακριά...;
Τέλοσπάντων, για πείτε καμμιά ιδέα για μηχανή με 50ε που να είναι καλή, να έχετε καλές εντυπώσεις κ' εμπειρίες.. ;)
Κια όταν κερδίσω κανα λαχείο θα πάω ν πάρω μια Gagia ή Pavoni.... xaxaxa :D :D

Εγώ πάντως θα έλεγα να μην εγκαταλείψεις ακόμα! Αφαλάτωση έκανες ?

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Δευ Ιουν 28, 2010 6:24 pm

Εγώ επίσης θα πρότεινα να πάει στο service και να της αποδείξουν ότι η μηχανή δεν έχει άλλο πρόβλημα, πχ γιατί δεν τρέχει νερό όπως η δικιά σου (5240) χωρίς την θήκη φίλτρου προσαρμοσμένη πάνω; Έχουν κάποιο Pf διαθέσιμο για δοκιμές στο τμήμα του service;

Κάτι ακόμα, μιας και αναφέρθηκε η αφαλάτωση. Η θήκη φίλτρου από τι υλικό είναι; ρωτάω γιατί στις οδηγίες αφαλάτωσης της 5280 χρειάζεται να τοποθετήσεις την θήκη φίλτρου πράγμα που εμείς με Gaggia ή Silvia, το αποφεύγουμε για να μην χαλάσει η επιφάνεια των pf's από το οξύ. Στην 5240 είναι το ίδιο;

ΥΓ Φυσικά και δεν θα πετάξει την μηχανή, κάποια λύση θα βρεθεί.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

mx1001

Δημοσίευση από mx1001 » Δευ Ιουν 28, 2010 7:42 pm

Christos έγραψε:ΥΓ Έχω μείνει άναυδος από την άψογη εξυπηρέτηση που προσέφερε η Krups στην Fay3. (Ειρωνικό)
+1000
Προφανώς υπάρχει συμφωνία under the table μεταξυ αντιπροσωπιας - τοπικών (προκειμενου να υπαρχουν πολλοι) τύπου 'Γδάρτε όσο θέλετε (για να υπάρχετε) και εμεις θα κάνουμε τον Κινέζο΄ .
Δε θα ματαπώ κακιά κουβέντα για την United (που ειναι και το 1/3 της Krupps) ποτέ ποτέ ποτέ ποτέ ποτέ ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mx1001 την Δευ Ιουν 28, 2010 7:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

fay3

Δημοσίευση από fay3 » Δευ Ιουν 28, 2010 7:43 pm

Christos έγραψε:Off topic:
Fay άνοιξε καινούριο θέμα στην ενότητα "Συμβουλές Αγοράς"
ok, sorry... :oops: :D

fay3

Δημοσίευση από fay3 » Παρ Αύγ 20, 2010 11:06 am

Καλημέρα στη παρεούλα!! :P
Τελικά με τη μηχανή βρήκα ας πούμε μια άκρη.. Καταρχήν ήθελα να τη πάω και σε ένα άλλο σέρβις να τη δουν, αλλά επειδή τη πήγα αρχές Αυγούστου και οι τεχνικοί λείπαν, θα τη πάω από Σεπτέμβρη. Ωστόσω τη κοίταξε λίγο ο αδερφός μου (είναι και ηλεκτρολόγος) και αφού αφαίρεσε ένα λαστιχάκι που κουμπώνει κάτω απ΄το μεταλλικό κύλινδρο της θήκης φίλτρου, περνάει κανονικά νερό και απ΄τη θήκη φίλτρου τώρα.. Δεν δοκίμασα ακόμα να κάνω καφέ, μάλλον το απόγευμα.. Έλεγε πως έτσι που ήταν το φίλτρο δε πέρναγε καν αέρας, πώς να περάσει το νερό? (το φύσαγε με το στόμα) Δε ξέρω αν καταλαβαίνετε τι σας λέω, πάντως όταν ξαναδοκιμάσαμε μαζί να δούμε αν βγάζει νερό η μηχανή χωρίς τη θήκη φίλτρου επάνω, τελικά έβγαζε!.. :shock: Φαίνεται δε με πάει εμένα.. :evil: χαχαχαχα!!!
Αυτά, θα δούμε τώρα αν κάνει καφέ... :D

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Παρ Αύγ 20, 2010 11:56 am

fay3 έγραψε:... πάντως όταν ξαναδοκιμάσαμε μαζί να δούμε αν βγάζει νερό η μηχανή χωρίς τη θήκη φίλτρου επάνω, τελικά έβγαζε!.. :shock: Φαίνεται δε με πάει εμένα.. :evil: χαχαχαχα!!!
Αυτά, θα δούμε τώρα αν κάνει καφέ... :D
Καλημέρα Fay, τελικά έτρεξε νερό όπως θα ήταν και το λογικότερο και χωρίς την θήκη. Καλό νέο αυτό και εάν θυμάσαι ήταν εκεί που σου είχαμε προτείνει να δώσεις βαρύτητα στην "υπερασπιστική" σου γραμμή. Στις περισσότερες μηχανές με το που πατάς τον κεντρικό διακόπτη της μηχανής αμέσως τρέχεις και κάποια ποσότητα νερού από την κεφαλή πριν κουμπώσεις την θήκη φίλτρου. Αυτό λέγεται priming και θα σου πρότεινα να το κάνεις και στην δικιά σου.
Αυτό που λες λαστιχάκι είναι σε μορφή δίσκου; Είναι αναστρέψιμη η επέμβαση που έκανε ο αδερφός σου; Θα εκτιμούσα εάν ανέβαζες κάποιες φωτογραφίες από την θήκη φίλτρου σου, το λαστιχάκι και ότι άλλο θεωρείς σημαντικό.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

fay3

Δημοσίευση από fay3 » Παρ Αύγ 20, 2010 11:40 pm

Το απόγευμα έκανα καφέ αλλά βγήκε χωρίς καθόλου καιμάκι, σχέτο νεροζούμι!.. :? χιχι!.. Τέλοσπάντων, θα ανεβάσω Χρήστο κάποιες φωτό για να φανεί για τι μιλάω... Το καινούριο φίλτρο (θήκη) δε το γλυτώνω απ΄οτι φαίνεται.. Τουλάχιστον να μη μου ξαναχαλάσει κ΄αυτό σκέφτομαι..

fay3

Δημοσίευση από fay3 » Δευ Αύγ 23, 2010 11:34 am

Καλημέρα!! Λοιπόν, η μηχανή μου είναι αυτή
Συνημμένα
100_2396.JPG
100_2393.JPG

fay3

Δημοσίευση από fay3 » Δευ Αύγ 23, 2010 11:44 am

και η θήκη φίλτρου, στην οποία έχω ξεβιδώσει το μεταλλικό δίσκο στο κέντρο, και από κάτω εκεί που κάνει μια κυκλική εγκοπή στην ακρη ήταν προσαρμοσμένο ένα κυκλικό μικρό λαστιχάκι (σαν τάπα), το οποίο δυστυχώς κάπου έχασε ο αδερφός μου και δε το έχω να σας το δείξω, αλλά είναι έτσι όπως το περιγράφω... Ελπίζω να βρεθεί να το δείξω κ αυτό... ;)
Συνημμένα
100_2406.JPG
100_2405.JPG
100_2402.JPG
100_2398.JPG

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Δευ Αύγ 23, 2010 12:57 pm

Μια πολύ καλή λύση θα ήταν να μπορούσε η θήκη να πάρει το διπλό καλάθι (51 mm) της Krups Vivo. Γνωρίζει κανείς; Στο παρακάτω video όλες οι πλαστικές ανοησίες έφυγαν και το αποτέλεσμα είναι σαφέστατα βελτιωμένο.

ΥΓ Ευχαριστούμε για τις φώτο Fay :oneup:

Απάντηση