Nespresso??

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
teodgeor

Nespresso??

Δημοσίευση από teodgeor » Παρ Ιούλ 30, 2010 1:41 pm

Γεια σας ,παιδια καμια γνωμη για μηχανη espresso με καψουλα, με ενδιαφερει και καπουτσινο, τιμη μεχρι 260,270 , αυτες οι nespresso τι λενε? κια κατι αλλο να μπορει να δεχτει διαφορετικες καψουλες, οχι μιας συγγεκριμενης εταιριας, ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Re: Nespresso??

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Σάβ Ιούλ 31, 2010 2:42 pm

Να σου πω την δική μου άποψη..

Ο espresso που βγάζει η παραπάνω μηχανή , είναι ''πολύ καλός για να είναι αληθινός'' όπως έχει ξαναγράψει ο φίλος Μιχάλης.viewtopic.php?f=7&t=176&p=1783&hilit=nespresso#p1783

Εάν δεν ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς με μύλο, κοψίματα, μηχανές, naked PF κτλ και θέλεις έναν εσπρέσο ''χωρίς ιδρώτα'' εγώ τον προτείνω..
Έχω πιεί πάρα πολλά και μου άρεσαν όλα!!
Υπήρχε το αρνητικό οτι χρησιμοποιείς μόνο καφέ της Νεσπρέσο, (δεν ξέρω αν ταιριάζει κάψουλα άλλης μάρκας..Οι illy ίδιες μου φάνηκαν..),πάντως και η Νεσπρέσο βγάζει κατα καιρούς πολλές γεύσεις όπως μαθαίνω και έχει φοβερή εξυπηρέτηση!!!
Τελευταία έβγαλε γεύση λουλουδιών.. Γιασεμί νομίζω!!! :D

Απλά με αυτήν την μηχανή δεν θα μπείς στο ''παιχνίδι'' της ''ανακάλυψης'' , της αγωνίας , του σπασίματος κτλ που θα έχεις με την παρασκευή του καφέ με τον ''παραδοσιακό'' τρόπο..

Όσο για καπουτσίνο έχω δει μηχανή Νεσπρέσο με ακροφύσιο οπότε θα μπορείς να φτιάξεις άνετα!!!
(Αφού μάθεις πρώτα :lol: :lol: :lol: (και γώ ακόμη παιδεύομαι με την μηχανή μου :oops: ) )

Ελπίζω να βοήθησα..

ΥΓ Τα εσπρεσάκια που βγάζει είναι πάρα πολύ καλά!!!
Spoiler: show
Συγνώμη κ. Αντμίν..Ελπίζω να μήν διώχνω κόσμο; :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Ιούλ 31, 2010 6:47 pm

Μην ανησυχείς Βαγγέλη δεν διώχνεις κόσμο και εγώ προσωπικά δεν έχω κάποια προκατάληψη για το σύστημα Nespresso εάν αυτό που ζητάει κάποιος είναι η ευκολία παρασκευής ενός "ευκολόπιοτου" espresso με μέτρια κατ΄εμέ ποιοτικά χαρακτηριστικά. Εγώ προσωπικά δεν έχω δει μηχανή nespresso με ακροφύσιο για ατμό. Βαγγέλη άμα υπάρχει κάποιο link ανέβασε το.
Αφού το ζητούμενο στο σύστημα είναι η ευκολία παρασκευής των ροφημάτων δεν βλέπω κάποιο λόγο κάποιος να μην ακολουθήσει την πεπατημένη και να μην συνδιάσει την μηχανή με ένα aeroccino.

Τώρα βέβαια που είμαι πιο "ψαγμένος" εάν ήταν να αγοράσω μηχανή με γνώμονα κυρίως την ευκολία παρασκευής του καφέ (πχ για το γραφείο) μάλλον θα κοιτούσα προς μηχανές ειδικά σχεδιασμένες για ESE pods και αυτό για την μεγαλύτερη ποικιλία καφέδων. πχ
http://www.wholelattelove.com/showImage.cfm?itemID=830
που έχει και steam wand για αφρόγαλα για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με latte art.
Επίσης άμα σε κάποιον αρέσει ο illy θα κοίταζα (δεν έχω προσωπική εμπειρία) και για το σύστημα iperEspresso (δεν είναι συμβατό με το nespresso) πάλι σε υλοποίηση από την Francis Francis.

YΓ Στο forum έχουμε και το μέλος Marilam με μηχανή σχεδιασμένη για ESE (GIME Giada) που ελπίζω να μας διαφωτήσει περισσότερο για τα αποτελέσματα που παίρνει.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Σάβ Ιούλ 31, 2010 7:17 pm

Αυτήν εδώ την μηχανή είχα δεί σε κατάστημα Κωτσόβολου στην Αθήνα.
https://secure1.nespresso.com/precom/si ... zoomstep=1
Την έχει το κεντρικό site Nespresso αλλά απο θέμα τιμής-ευκολίας, το aeroccino είναι ότι πρέπει!!

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Ιούλ 31, 2010 7:53 pm

Βαγγέλη στο συγκεκριμένο θέμα είμαι αδιάβαστος.
Διαβάζοντας την ιστοσελίδα αυτή η μηχανή ανήκει στην σειρά PRO (παίρνει άλλες καψούλες)
http://www.nespresso-pro.gr/cafelist.as ... =2&LANG=GR
Αλλά όντως η σειρά ES έχει ακροφύσιο ατμού. Πάντως δεν είναι φτηνές (320.65 ευρώ)
http://www.nespresso.gr/displayBlueMach ... sp?MID=640
Για να έρθω πάλι στο θέμα, απ΄ότι υπέπεσε στην αντίληψη μου από παλαιότερα σερφαρίσματα στο adslgr.com δεν αξίζει να δώσει κάποιος πολλά χρήματα για αγορά μηχανής nespresso καθότι και οι φτηνότερες μηχανές πάλι τον ίδιο καφέ κάνουν.
Οπότε αυτή θα ήταν μαζί με το aeroccino μέσα στον προυπολογισμό του φίλου μας.
http://www.electroworld.gr/site/product ... cc=skroutz
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

cubanero

Δημοσίευση από cubanero » Δευ Αύγ 02, 2010 11:44 am

H nespresso αξιζει αν βαριεσαι να κανεις ενα γνησιο ιταλικο εσπρεσσο κ δεν σε πειραζει να δινεις 0,45 € για καθε ΜΟΝΟ εσπρεσσακι. Δηλαδη για να κανεις τον freddo cappuccino σου θες 0,9 € . Απο εκει και περα μπορεις να ξαναγεμιζεις τις καψουλες με αλεσμενο καφε απο το σουπερ μαρκετ η με αδειες καψουλες του ebay . Θελει ενα χρονο να διαθεσεις . Επισης δεν κανουν αφρογαλα . Αλλα ζεστο αφρογαλα μπορεις να κανεις ευκολα με ζεστο γαλα που το χτυπας με το μιξερακι του φραπε . Δοκιμασε το ! Αυτα πρεπει να ξερεις οποτε ζυγισε τις αναγκες σου και κρινε . Εγω που ασχολουμε πολυ ζεστα με το θεμα εσπρεσσο κ ειχα την φτηνη nespresso ( 70 € εκανε κ ειναι λαθος να παρεις ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αλλη , εκει διαφωνω γιατι κανουν τον ιδιο καφε ) για 2 μηνες την περιμενα πολυ χειροτερη για μηχανη με καψουλες . Αυτα ;)

-Αλέξανδρος-

Δημοσίευση από -Αλέξανδρος- » Δευ Αύγ 23, 2010 2:58 pm

Καλύτερη λύση , προσωπικά πάντα, είναι οι ese pods πιο γνστές και ως παστίλιες. Με τις κάψουλες έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο θέμα που έχει να κάνει με λόγους υγιεινής τροφίμων. Έχουν παρατηρηθεί κατάλοιπα πλαστικού στον καφέ, τα οποία ενοχοποιούνται για καρκινογεννέσεις. Για τον παραπάνω λόγο, η παραγωγή καψουλών έχει φθίνουσα πορεία και οι εταιρείες προσπαθούν σιγά σιγά να ξεφορτωθούν το στοκ από μηχανές και έτσι μπορείς με λίγο ψάξιμο να βρεις μηχανές σε πραγματικά χαμηλές τιμές...
Δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα ακόμα με τις κάψουλες τύπου nespresso και lavazza blue, όπου σαν υλικό κατασκευής χρησιμοποιείται το αλυμίνιο. Βέβαια, και αυτό το υλικό έχει στο παρελθόν ενοχοποιηθεί πολλάκις για παρόμοια προβλήματα.
Οι ese pods αντιθέτως, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, χρησιμοποιούν για κατασκευή τους χαρτί το οποίο προέρχεται από το φυτό του καφέ, είναι φυσικά ανακυκλώσιμες, (στο εξωτερικό υπάρχουν εταιρείες οι οποίες αγοράζουν τις μεταχειρισμένες παστίλιες και τις διακινούν μετά πάλι στη αγορά ως εξαιρετικής ποιότητας λίπασμα).
Καλές μηχανές για ese pods, είναι οι Grimac, Didiesse, La picolla. Oι Gaggia επίσης δίνονται με ειδικό φίλτρο ese pod στον στάνταρ εξοπλισμό. Εκτός της Gaggia που έχει στάνταρ ακροφύσιο ατμού, οι παραπάνω μηχανές μπορούν να βγούν χωρίς ατμό, με ακροφύσιο ατμού ή καπουτσινατόρε.

translator

Δημοσίευση από translator » Κυρ Νοέμ 07, 2010 9:54 am

Συγνώμη ρε παιδιά που ανοίγω παλιό θέμα αλλά έχω σπαστεί τόσο με τον καφέ της Nespresso που θέλω κάπου να ξεθυμάνω!

Κατέβηκα Αθήνα για τις εκλογές και έφερα τη Nespresso εδώ, να χω μια καφετιέρα όποτε κατεβαίνω.
Έκανα τη μαλ...ία και πήρα 5 δεκάδες από τον καινούριο τον KAZAR χωρίς να δοκιμάσω περί τίνος πρόκειται, απλά και μόνο βλέποντας το δείκτη έντασης: 12!
Με την πρώτη γουλιά, σου βγάζει κάτι πιπέρια και μετά σου κάθονται τα πιπέρια σαν επίγευση πολύ έντονα στον ουρανίσκο.
Μετά από 3 διπλούς (6 κάψουλες), (χτυπάω 12ωρα αυτό τον καιρό και πρέπει να μένω στην τσίτα) χρειαζόταν να πλύνω τα δόντια μου με οδοντόκρεμα για να φύγει αυτή η αηδία από το στόμα μου.
Καλά για την κρέμα, τι να πω; Αυτό το πράγμα ΔΕΝ είναι φυσικό, πάει και τελείωσε! Ή είναι τίγκα σε robusta ή [Διαγράφηκε από admin]

BY FAR η χειρότερη αγορά μου :evil:

loopt
Όνομα: Γιάννης

Δημοσίευση από loopt » Τετ Νοέμ 10, 2010 4:26 pm

Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις δυο μηχανές?

http://www.nespresso.gr/displayBlueMach ... sp?MID=545

http://www.nespresso.gr/displayBlueMach ... sp?MID=576

Το μόνο που βλέπω είναι : ο χειροκίνητος έλεγχος από τον αυτόματο όγκο ποσότητας καφέ.Δηλαδή? Με τον χειροκίνητο πρέπει να προσέχεις πότε θα σταματήσει η εκχύλιση? Αξίζει 55 ευρώ η αυτόματη μόνο για αυτό το λόγο? Ή κάνω λάθος σε κάτι?

translator

Δημοσίευση από translator » Τετ Νοέμ 10, 2010 10:53 pm

Δεν κάνεις λάθος.
Τα ίδια μηχανήματα είναι, το ένα έχει ογκομέτρηση, το άλλο όχι.
Άμα μάθεις την ποσότητα με το μάτι, δε θα σου λείψει ο αυτοματισμός...

Απάντηση