Gaggia καλαθάκια.
-
Gtsog
Re: Gaggia καλαθάκια.
Παιδιά τα γυμνά portafilter έρχονται με τριπλό καλαθάκι.
Αυτό στη φώτο του Μάκη είμαι σίγουρος ότι είναι τριπλό μιας και το έχω κι εγώ. Έχει μεγαλύτερες τρύπες για να μπορεί να γίνει πιο εύκολα η εκχύλιση όταν το φορτώσεις με γραμμάρια.
Πάντως αν καταφέρνετε να κάνετε πιο καλό καφέ και πιο εύκολα με το τριπλό θα πρότεινα να εξετάσετε ξανά τις παραμέτρους και την τεχνική σας γιατί δεν είναι λογικό...
Αυτό στη φώτο του Μάκη είμαι σίγουρος ότι είναι τριπλό μιας και το έχω κι εγώ. Έχει μεγαλύτερες τρύπες για να μπορεί να γίνει πιο εύκολα η εκχύλιση όταν το φορτώσεις με γραμμάρια.
Πάντως αν καταφέρνετε να κάνετε πιο καλό καφέ και πιο εύκολα με το τριπλό θα πρότεινα να εξετάσετε ξανά τις παραμέτρους και την τεχνική σας γιατί δεν είναι λογικό...
- AngelosPap
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: Gaggia Baby Black
- Μύλος:: Macap MX
Εγώ παιδιά το γυμνό το πήρα κάποτε χωρίς να ξέρω τί καλαθάκι φοράει πρίν κάνα χρόνο περίπου από eurogat Αθήνα.Είναι αυτό που δείχνω στις φωτό στο πρώτο πόστ.
Έχω μετρήσει ότι μου χωράει μάξιμουμ γύρω στα 20 γραμ. καφέ (δεν θυμάμαι τί καφέ). Συνήθως παίζω από 18 έως 19,5 γραμ. στους καφέδες μου. Το καλαθάκι αυτό (που είχε το γυμνό) χωράει και στο μαμίσιο pf κανονικά και χωρίς πρόβλημα. Τώρα τί να πω , καλύτερα οι αρχάριοι να μήνουν στο κλασικό μαμίσιο , τουλάχιστον αυτό να ζητάνε στην αρχή, γιατί βλέπω να γίνεται μπέρδεμα
Έχω μετρήσει ότι μου χωράει μάξιμουμ γύρω στα 20 γραμ. καφέ (δεν θυμάμαι τί καφέ). Συνήθως παίζω από 18 έως 19,5 γραμ. στους καφέδες μου. Το καλαθάκι αυτό (που είχε το γυμνό) χωράει και στο μαμίσιο pf κανονικά και χωρίς πρόβλημα. Τώρα τί να πω , καλύτερα οι αρχάριοι να μήνουν στο κλασικό μαμίσιο , τουλάχιστον αυτό να ζητάνε στην αρχή, γιατί βλέπω να γίνεται μπέρδεμα
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
+1AngelosPap έγραψε:...Τώρα τί να πω , καλύτερα οι αρχάριοι να μήνουν στο κλασικό μαμίσιο , τουλάχιστον αυτό να ζητάνε στην αρχή, γιατί βλέπω να γίνεται μπέρδεμα
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- AngelosPap
και για του λόγου του αληθές
Μάλλον εμένα μου έτυχε το συγκεκριμένο καλαθάκι ή από κάποια περίοδο και μετά η eurogat άλλαξε το τριπλό και έβαζε το διπλό δεν ξέρω ..
Πάντως μέχρι να αποσαφηνηστεί αυτό, γνώμη μου είναι όσοι δεν ξέρουν ή δεν είναι σίγουροι ,και θέλουν να αλλάξουν το presurized, να παίρνουν το μαμίσιο της gaggia για να μην μπλεχτούνε.
Πάντως μέχρι να αποσαφηνηστεί αυτό, γνώμη μου είναι όσοι δεν ξέρουν ή δεν είναι σίγουροι ,και θέλουν να αλλάξουν το presurized, να παίρνουν το μαμίσιο της gaggia για να μην μπλεχτούνε.
- Christos
- Συντονιστής

Θα πρότεινα η μέγιστη χωρητικότητα να μετριέται μετά από πάτημα και μετά από έλεγχο της απόστασης (το τεστ με το κέρμα η τέλος πάντων να ελέγχουν εάν δεν υπάρχει καταστροφή του puck) μετά το κούμπωμα του portafilter. Με τον καφέ απάτητο και μέχρι τα χείλη βγαίνουν συνήθως λάθος συμπεράσματα, όπως στο νήμα με τα delonghi καλαθάκια.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- AngelosPap
Χρήστο ήθελα να δείξω με αυτές τις φωτό ότι εμένα δεν είχε το τριπλό καλαθάκι έτσι όπως αναφέρθηκε παραπάνω . Δεν ήθελα να δείξω την μέγιστη χωρητηκότητα
- Christos
- Συντονιστής

Συμφωνώ μαζί σου Άγγελε, απλά το ανάφερα κι αυτό γιατί παραπάνω αναφέρθηκε σε κάποιες δημοσιεύσεις περί max χωρητικότητας κά.
Εδώ θα ήταν χρήσιμη μια φωτογραφία από το τριπλό "περασμένο" στο μανίσιο pf όπου θα φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτό δεν χωράει καν.
Επίσης κρατάμε την χρήσιμη ενημέρωση από τον Μάκη ότι στην Eurogat Θεσσαλονίκης δεν δίνουν το generic διπλό ξεχωριστά που είναι όντως περίεργο.
Τέλος πιστεύω ότι είναι πιο ασφαλές ως πρώτη αγορά να ζητήσουμε το μανίσιο διπλό στην αρχή και όταν έρθει η ώρα της αγοράς του naked βλέπουμε στο σχετικό νήμα.
Εδώ θα ήταν χρήσιμη μια φωτογραφία από το τριπλό "περασμένο" στο μανίσιο pf όπου θα φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτό δεν χωράει καν.
Επίσης κρατάμε την χρήσιμη ενημέρωση από τον Μάκη ότι στην Eurogat Θεσσαλονίκης δεν δίνουν το generic διπλό ξεχωριστά που είναι όντως περίεργο.
Τέλος πιστεύω ότι είναι πιο ασφαλές ως πρώτη αγορά να ζητήσουμε το μανίσιο διπλό στην αρχή και όταν έρθει η ώρα της αγοράς του naked βλέπουμε στο σχετικό νήμα.
- GeorgT
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Gaggia Baby
- 2η Μηχανή:: Ariete 1379
- Μύλος:: KG79
- 2ος Μύλος:: Ascaso i-mini (soon)
- Οι καφέδες μου:: Λουμιδης Classico
Απο περιεργεια ποσο παει το naked portafilter στη eurogat? Οχι οτι θα παρω μιας κ next step ειναι η αναβάθμιση του κακου υπάρχων μύλου!
Στα του ontopiq δεν εχω τη baby ακομα αλλα ολα ειναι έτοιμα:
το καλαθακι της gaggia ειναι τεραστιο σε σχεση με αυτο της παλιας Krups vivo
Στα του ontopiq δεν εχω τη baby ακομα αλλα ολα ειναι έτοιμα:
το καλαθακι της gaggia ειναι τεραστιο σε σχεση με αυτο της παλιας Krups vivo
- Christos
- Συντονιστής

Γιώργο, εάν δεν έχεις πιάσει ή δει το pf της νέας σου μηχανής ετοιμάσου για "πολιτισμικό" σοκ όταν θα το συγκρίνεις με αυτό της Vivo. Για το naked που ρωτάς υπολόγισε γύρω στα 35 ευρώ.GeorgT έγραψε:...το καλαθακι της gaggia ειναι τεραστιο σε σχεση με αυτο της παλιας Krups vivo
- GeorgT
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Gaggia Baby
- 2η Μηχανή:: Ariete 1379
- Μύλος:: KG79
- 2ος Μύλος:: Ascaso i-mini (soon)
- Οι καφέδες μου:: Λουμιδης Classico
Το μεγεθος το ξέρω, απλα αλλιώς να το δουλεύεις αλλιώς να το βλεπεις π.χ σε καποιο κατάστημα!
Η vivo ειναι κ mini αλλα δε τη δουλευα ετσι κ αλλιώς (πλην κάποιον ΣΚ Σερρες οταν ανεβενα) απλα ειχε κανονικα καλαθάκια που εβαζα σε μια tevion που ειχα:
http://src.discounto.de/pics/product/10 ... 99_xxl.jpg
Η vivo ειναι κ mini αλλα δε τη δουλευα ετσι κ αλλιώς (πλην κάποιον ΣΚ Σερρες οταν ανεβενα) απλα ειχε κανονικα καλαθάκια που εβαζα σε μια tevion που ειχα:
http://src.discounto.de/pics/product/10 ... 99_xxl.jpg