Εδώ και καρό διαβάζω ανελλιπώς τα σχόλια σας σχετικά με τους παράγοντες παρασκευής ποιοτικού espresso.
Μετά από έρευνα 3-4 μηνών σ'αυτό αλλά και σε άλλα fora, (είχα να ρίξω τέτοιο διάβασμα από την πάλαι ποτέ εποχή που ήμουν φοιτητής), αγόρασα ένα μύλο Anfim Best από τον ευγενέστατο συμφορουμίτη spyro (τον οποίο και ευχαριστώ για τον χρόνο του να μου εξηγήσει τα βασικά), και μία Nuova Simonelli Oscar, διάφορα 'συμπράγκαλα' (θερμόμετρα, ζυγαριές κλπ), και καφέδες από Taf, και άρχισα το ταξίδι.
Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα (μετά από μία εβδομάδα δοκιμών), είναι πολύ ενθαρρυντικά όσο αφορά στον espresso, όσο δε αφορά στον cappuccino, άστα να πάνε, θέλει πολύ δουλειά ακόμη.
Από τον εξοπλισμό είμαι απόλυτα ικανοποιημένος
Anfim Best :
Το μόνο που θα άλλαζα αν μπορούσα είναι ότι θα πήγαινα σε doserless μοντέλο. Ο δοσομετρητής δεν με βολεύει, και γενικά δεν νομίζω να βολεύει κάποιον που δεν ετοιμάζει shots σε ρυθμούς καφετέριας και θέλει (ή πρέπει) να πειραματίζεται, αλλά θα τον συνηθίσω. Πέραν αυτού κανένα πρόβλημα.
Πολύ βολικό το βήμα, ειδικά για κάποιον άπειρο.
Nuova Simonelli Oscar
H Oscar την οποία θεωρώ (μετά το προαναφερθέν διάβασμα), εξαιρετικό value for money είναι ιδανική για μένα και γενικά για κάποιον που θέλει μια μηχανή που :
1) Είναι απλή στη χρήση (θα γινόταν απλούστερη μόνο αν καταργούσες κάποιο από τους on/off, brew, steam διακόπτες, πράγμα μάλλον δύσκολο
2) Έχει κατασκευή (και παρελθόν) που υπόσχεται πολλά χρόνια λειτουργίας,
3) Έχει ικανότητα για συνεχόμενους espresso/cappuccino, χωρίς το μαρτύριο του περίμενε και βλέπουμε,
4) Έχει 'ανεξάντλητη' παροχή ατμού on demand (βασικό και απαραίτητο για τούς latte (όχι latin
5) Κοστίζει μερικές εκατοντάδες ευρώ φθηνότερα από παρόμοιες υλοποιήσεις (ως προς τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά π.χ. HX).
Μοναδικό ίσως μειονέκτημα, το χαμηλό W.A.F.
Αυτά προς το παρόν, ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο κάποιον που βρίσκεται στην θέση που βρισκόμουν προ τριμήνου.