Ιδιο αφρογαλο για cappuccino & latte art ??

Για τους έχοντες καλλιτεχνικές ανησυχίες στο θέμα του καφέ.
Απάντηση
peter

Ιδιο αφρογαλο για cappuccino & latte art ??

Δημοσίευση από peter » Πέμ Νοέμ 22, 2012 9:58 pm

Καλησπερα σε ολους ,
Εχω παρακολουθησει σεμιναριο για latte art πριν καιρο , επειδη δεν εκανα προπονηση τωρα δεν μπορω να το βγαλω, το αφρογαλα ομως το παρασκευαζω με τον τροπο που εμαθα στο σεμιναριο (με λιγο αφρο και ελαστικο) .
Οταν ομως προαπαθω να το ριξω στη μεση για το κλασικο cappuccino με δυσκολια κανω το δαχτυλιδι του καφε, και βεβαια
οταν προσπαθω να βγαλω δυο cappuccino με 500 pitcher σχεδον καθολου.
Το θεμα μου ειναι οτι με τον τροπο του latte art το αφρογαλο ειναι πολυ πιο νοστιμο και εμφανισιμο, εαν το κανω με τον τροπο του cappuccino (περισσοτερο αφρο ) βγαινει στην κουπα το δαχτυλιδι αλλα δεν μου αρεσει στην γευση.
Τι κανω λαθος ? μεχρι να μπορεσω να κανω latte art εχετε να προτεινετε καλοια λυση?
το θεμα το σκεφτομαι και επαγγελματικα , γιατι απο τη μια θελω να κανω ωραιο αφρογαλο και να μην πεταω γαλα,
αλλα απο την αλλη πρεπει να υπαρχει και εμφανιση.
Συγνωμη αν κουρασα , η γνωμη σας θα μου φανει σιγουρα πολυ χρησιμη

Gtsog

Re: Ιδιο αφρογαλο για cappuccino & latte art ??

Δημοσίευση από Gtsog » Παρ Νοέμ 23, 2012 1:48 pm

Όταν θες να κάνεις το δαχτυλίδι πώς ρίχνεις το γάλα μέσα στον καφέ? Για να γίνει πιο εύκολα μη χύνεις το γάλα από τη μύτη της γαλατιέρας αλλά ρίχτο απ'το πλάι.

peter

Δημοσίευση από peter » Παρ Νοέμ 23, 2012 3:31 pm

εχεις δικιο , ετσι το εριχνα παλια, θα το δοκιμασω

peter

Δημοσίευση από peter » Κυρ Φεβ 03, 2013 9:52 pm

Μετα απο ψαξιμο, κατεληξα οτι το αφρογαλα ειναι το ιδιο αλλα αλλαζεις την τεχνικη που ριχνεις το αφρογαλα για το καπουτσινο,
γερνεις το φλυτζανι ριχνεις με τη μυτη απο χαμηλα και σχεδον αμεσως ισιωνεις το φλυτζανι και συνεχιζεις να ριχνεις , εαν δεις οτι το δαχτυλιδι του καφε παει να καλυφθει απο το αφρογαλα, σηκωνεις ψηλα το pitcher αι το δαχτυλιδι του καφε διατηρειται.

Mad Barista

Δημοσίευση από Mad Barista » Παρ Μάιος 17, 2013 9:53 pm

Εγω νομιζα οτι κανεις το αφρογαλα μεχρι ενα σημειο(wet paint που λενε...) και μετα το ζεσταινεις.Αυτο πρωτη φορα το ακουω.

Απάντηση