La San Marco 95 Practical S πληροφορίες?
- boltsis
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
Re: La San Marco 95 Practical S πληροφορίες?
Τη συνδέσαμε και την βάλαμε σε λειτουργία, όλα καλά απλά στη αρχή δε μας έβγαζε νερό αποτ ο group, το λύσαμε απο πάνω και έχει ένα πλαστικό καλαμάκι με μια μικρούλα τάπα έχοντας μια τρύπα απο όπου τρέχει νερό.Τη βγάλαμε τελείως τη τάπα και τρέχουμε νερό κανονικά.Το μόνο που θέλουμε να δούμε είναι γιατί δε μας σηκώνει πίεση όταν τρέχουμε νερό απο το group, απο 3bar πάει δε πάει στα 5.Κανονικά πρέπει να δείχνει 9,5bar τρέχοντας απλά νερό η θέλει με το τυφλό η κανονικά καφέ?Ο φίλος μου είπε ότι πρέπει να δείχνει έτσι και αλλιώς 9,5bar περίπου, έτσι είναι?
Δοκιμή με θερμόμετρο τραβώντας νερό απο το στόμιο τσαγιού και μου έδειξε 97 βαθμούς .Απο το group μου έδειξε 87 βαθμούς , ξέρω ότι είναι λίγο αλλά πόσο πρέπει να δείξει max?
Προς το παρόν την έχουμε αφήσει να δούμε αν θα στάξει να είμαστε σίγουρα με διαρροές.
Δοκιμή με θερμόμετρο τραβώντας νερό απο το στόμιο τσαγιού και μου έδειξε 97 βαθμούς .Απο το group μου έδειξε 87 βαθμούς , ξέρω ότι είναι λίγο αλλά πόσο πρέπει να δείξει max?
Προς το παρόν την έχουμε αφήσει να δούμε αν θα στάξει να είμαστε σίγουρα με διαρροές.
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Εχει περιστροφοκή αντλία βρε Ηλία! Δεν χρειάζεται τυφλό φίλτρο για την ρύθμιση!
Τρεχοντας ελευθερα νερό θα πρότεινα να το ρυθμίσεις στα 8,75 bar
Δηλαδή για να καταλάβω...
Περιστρέφοντας την βίδα του ρυθμιστή πίεσης πάνω στην αντλία δεν άλλαζε η πίεση;
Τρεχοντας ελευθερα νερό θα πρότεινα να το ρυθμίσεις στα 8,75 bar
Δηλαδή για να καταλάβω...
Περιστρέφοντας την βίδα του ρυθμιστή πίεσης πάνω στην αντλία δεν άλλαζε η πίεση;
- boltsis
Φίλε μου Γιάννη δε γνωρίζω τις ιδιότητες της περιστοφικής αντλίας, μια φορά που έψαχνα εδω μέσα για το πως δουλεύουν διάφορου τύπου εσπρεσσομηχανές δε βρήκα κάτι, αν κάνω λάθος παρακαλώ να μου δώσετε σχετικό link!Δεν είμαι καλός στο τεχνικό μέρος
!
Δε περιστρέψαμε τίποτα ακόμη, τουλάχιστον έτσι κατάλαβα εγώ.Απλά στην αρχή που δεν έτρεχε νερό , λύσαμε το σωλήνα πάνω απο το group και εκεί μέσα έχει ένα πλαστικό καλαμάκι 8 πόντους περίπου έχοντας σαν ένα πλαστικό παξιμαδάκι με μια τρυπούλα στη κεφαλή του.Βγάλαμε το παξιμαδάκι αυτό και τελικά έτρεξε νερό!Τώρα που θα έρθει σήμερα η αύριο ίσως σηκώσει τη πίεση απο κει που λες, μου κάνει εντύπωση που δεν έκανε κάτι τέτοιο.,Απλά σήμερα που του ανέφερα τη σχετικά χαμηλή θερμοκρασία στο νερό του group μου είπε πως μπορούμε να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία , μάλλον θα εννοεί αυτό.
Δε περιστρέψαμε τίποτα ακόμη, τουλάχιστον έτσι κατάλαβα εγώ.Απλά στην αρχή που δεν έτρεχε νερό , λύσαμε το σωλήνα πάνω απο το group και εκεί μέσα έχει ένα πλαστικό καλαμάκι 8 πόντους περίπου έχοντας σαν ένα πλαστικό παξιμαδάκι με μια τρυπούλα στη κεφαλή του.Βγάλαμε το παξιμαδάκι αυτό και τελικά έτρεξε νερό!Τώρα που θα έρθει σήμερα η αύριο ίσως σηκώσει τη πίεση απο κει που λες, μου κάνει εντύπωση που δεν έκανε κάτι τέτοιο.,Απλά σήμερα που του ανέφερα τη σχετικά χαμηλή θερμοκρασία στο νερό του group μου είπε πως μπορούμε να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία , μάλλον θα εννοεί αυτό.
- boltsis
Ευχαριστώ Γιάννη θα το διαβάσω ευχαρίστως!Το να ασχοληθώ με αυτή τη μηχανή ήτανε μεγάλο σεμινάριο για μένα όσο μπορούσε να με διαφωτίσει και ο φίλος μου υποδεικνύοντας τι είναι το κάθε τι και τι κάνει.Όμως σίγουρα κάποια ερωτήματα είναι αναπάντητα και για αυτό θέλει διάβασμα και ερωτήσεις συνεχώς.
Ελπίζω σήμερα να τελειώσουμε την εγκατάσταση επιτυχώς και να ξεκινήσω να πίνω καφεδάκια αλα La San Marco!
Ελπίζω σήμερα να τελειώσουμε την εγκατάσταση επιτυχώς και να ξεκινήσω να πίνω καφεδάκια αλα La San Marco!
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Eμενα αυτό που δεν μου αρέσει είναι που αφαιρέσατε το ζιγκλέρ...
Για να το έχει, υπάρχει λόγος!
Πιστευω ότι θα χαλάσει την θερμική σταθερότητα της μηχανής.
Κοίτα μήπως είναι βουλωμένη η τρυπούλα του.
Οσο για την θερμοκρασία που λες ότι είναι χαμηλή , εγώ δεν την θεωρώ χαμηλή εφ όσον οι Ιταλοί στο στάνταρ του εσπρέσσο λένε 88 +/- 2 βαθμούς
Για να το έχει, υπάρχει λόγος!
Πιστευω ότι θα χαλάσει την θερμική σταθερότητα της μηχανής.
Κοίτα μήπως είναι βουλωμένη η τρυπούλα του.
Οσο για την θερμοκρασία που λες ότι είναι χαμηλή , εγώ δεν την θεωρώ χαμηλή εφ όσον οι Ιταλοί στο στάνταρ του εσπρέσσο λένε 88 +/- 2 βαθμούς
- boltsis
Γιάννη θα το ξαναβάλουμε απλά για να δούμε τη ροή του νερού κ.α. το βγάλαμε.Το είχα καθάρισει αυτό το παξιμαδάκι και περνάει νερό εκτοξεύοντάς πλάγια όπως πρέπει απλά κατα τη δοκιμη φάνηκε ότι η αιτία ήταν αυτό.Λες να παίζει ρόλο στη πίεση κιόλας?
- AngelosPap
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: Gaggia Baby Black
- Μύλος:: Macap MX
Ηλία εάν δεν είναι βουλομένο κάποιο σωληνάκι από άλατα κοιτάξτε και την αντλία να σας δίνει πίεση. Αν έχει μείνει χρόνια εκτός λειτουργίας μπορεί να έχει άλατα και μέσα στην αντλία και να μην παίζει σωστά
Όπως μου είπε και ο Γιάννης και το διαπίστωσα κι εγώ όταν η αντλία ειναι εκτός λειτουργίας αλλά η μηχανή είναι συνδεδεμένη στο δύκτιο, υπάρχει πίεση κανονικά γιατί η αντλία αφήνει να περνάει νερό.Ίσως γι αυτό να βλέπεται 3,5 Bar και να μην φταίει το ζιγκλέρ.Πάντως στο απεύχομαι αυτό το σενάριο
Όπως μου είπε και ο Γιάννης και το διαπίστωσα κι εγώ όταν η αντλία ειναι εκτός λειτουργίας αλλά η μηχανή είναι συνδεδεμένη στο δύκτιο, υπάρχει πίεση κανονικά γιατί η αντλία αφήνει να περνάει νερό.Ίσως γι αυτό να βλέπεται 3,5 Bar και να μην φταίει το ζιγκλέρ.Πάντως στο απεύχομαι αυτό το σενάριο
- AngelosPap
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: Gaggia Baby Black
- Μύλος:: Macap MX
Την θερμοκρασία θα την ρυθμίζεις και μόνος σου μέσω του πρεσοστάτη.Με λίγο ξεβίδωμα ή βίδωμα στην βίδα του πρεσοστάτηboltsis έγραψε:Απλά σήμερα που του ανέφερα τη σχετικά χαμηλή θερμοκρασία στο νερό του group μου είπε πως μπορούμε να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία , μάλλον θα εννοεί αυτό.
θα αυξάνεις ή θα χαμηλώνεις τη θερμοκρασία.Πές στον φίλο σου να στο δείξει για να το κάνεις και μόνος σου όποτε θες να ελένχεις τη θερμοκρασία
- boltsis
Ναι Άγγελε αυτό μου είπε και ο φίλος μου , θα σηκώσουμε θερμοκρασία άρα και πίεση.Η αντλία στην αρχή δεν πήρε στροφές με τη μια αλλά βάζοντας λίγο λιπαντικό και με μια τανάλια λειτούργησε μια χαρά.Τώρα αυτο που σκέφτομαι είναι ότι δε βγάλαμε την αντλία να τη καθαρίσουμε, μήπως έπρεπε να τη καθαρίσουμε και αυτή η πήγε στράφι όλη η αφαλάτωση
?