Μεταχειρισμένος Mazzer Super Jolly

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
manyjobs23
Όνομα: Μάνος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?

Re: Μεταχειρισμένος Mazzer Super Jolly

Δημοσίευση από manyjobs23 » Τετ Οκτ 03, 2012 2:36 pm

Στην προσπάθεια μου για την καλυτέρευση του espresso μου άρχισα να ψάχνω για μια καλή ευκαιρία σε μεταχειρισμένο mazzer super jolly. Σχετικά σύντομα βρήκα και τον δικό μου super jolly (manual) , η αγορά του οποίου έγινε απο ιδιοκτήτη μικρου καφέ. Ο μύλος είναι σε εξαιρετική κατάσταση όπως φαίνεται και στις φωτο και στον λίγο σχετικα χρόνο που τον έχω στα χέρια μου θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις πρώτες εντυπώσεις μου. Καταρχήν είναι όντως τεθωρακισμένος και έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στον πάγκο της κουζίνας όσο αναφορά το μεγεθός του . Ο μύλος είναι πολύ γρήγορος στο κοψιμό του (~12sec τα 19γρ) και η ποιότητα κοψίματος αντάξια της φήμης του χωρίς όμως να νιώθω πως είμαι σε εντελώς άλλο επίπεδο σε σχέση με τον compak K3 άν και είναι γεγονός πως με τον mazzer έχω πιό συνεπή και συνεχόμενα καλά αποτελέσματα. Προς το παρόν αν και έχω κάνει τις απαραίτητες μοντες (elvinator,μονωτική σε αστερία doser) η αλήθεια είναι πως έχω ένα θέματακι με την διανομή στο καλαθάκι μου και η ρουτίνα καθαριότητας του doser είναι σίγουρα πιό χρονοβόρα σε σχέση με τον doserless K3 (λογικό). Τέλος δυο ερωτήσεις για τους γνώστες: τα τέσσερα πρώτα ψηφία του serial number είναι 1119 άρα ο μύλος είναι κατασκευής 2011 και ποιόν μήνα?ρίχνωντας μια ματιά στα μαχαίρια βλέπει κάποιος ότι χρειάζονται αλλαγή ?
photo (10).JPG
Συνημμένα
photo (8).JPG
photo (4).JPG
photo (7).JPG
photo (5).JPG
photo.JPG
photo (9).JPG
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Τετ Οκτ 03, 2012 2:47 pm

Καταρχήν καλορίζικος!
Εξ όψεως δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει κανένας αν θέλουν άλλαγμα.Μόνο αν έχουν βαθιές πληγές που προήλθαν απο κάτι πολύ σκληρό π.χ. μία βίδα.Έτσι όμως θα υπήρχε και άλλο θέμα..
Για τον δοσομετρητή δες και το βοήθημα του ανεστραμμένου κυπέλλου.
Εγώ το έκανα με ένα κομμάτι διαφάνεια.Το ίδιο υλικό χρησιμοποίησα και για το elvinator.
Δεν φαίνεται πολύ καλά,αλλά θα καταλάβεις τον σκοπό.
download/file.php?id=3059&mode=view

Άβαταρ μέλους
manyjobs23

Δημοσίευση από manyjobs23 » Τετ Οκτ 03, 2012 2:58 pm

Βαγγέλη καταρχήν σ'ευχαριστ'ω για τα καλορίζικα.
Βαγγελης ο καφετζης έγραψε:Εξ όψεως δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει κανένας αν θέλουν άλλαγμα.Μόνο αν έχουν βαθιές πληγές που προήλθαν απο κάτι πολύ σκληρό π.χ. μία βίδα.Έτσι όμως θα υπήρχε και άλλο θέμα..
Ναι και εγώ αυτό φαντάστηκα αλλά έλεγα μπας και....για χάρην ευκολίας (της τσέπης μου :D ) θα αποδεχθώ πως είναι οκ και βλέπουμε!έχεις καμιά ιδέα για την ημ/ια κατασκευής του μύλου?
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Τετ Οκτ 03, 2012 6:41 pm

Δεν ξέρω καθόλου τι παίζει με τις ημερομηνίες κατασκευής.
Πάντως εξωτερικά είναι τέλεια η κατάστασή του και του δοσομετρητή επίσης.
:oneup:

Άβαταρ μέλους
manyjobs23

Δημοσίευση από manyjobs23 » Τρί Οκτ 09, 2012 4:11 pm

Πέρασα σήμερα απο KAFEA-illy και αγόρασα το μεσαίο hopper για τον mazzer 23€ συμπ.ΦΠΑ, έψαχνα για το ακόμα πιο μικρό αλλά δεν το φέρνουν και απο bellabarista.co.uk που το έχουν θέλουν 60€ μεταφορικα :shock: !Επισης στην KAFEA τα αυθεντικά μαχαίρια για super jolly τα εχουν 35€ συμπ.ΦΠΑ...

Gtsog

Δημοσίευση από Gtsog » Τρί Οκτ 09, 2012 7:34 pm

Μάνο από που ακριβώς αγόρασες το hopper γιατί δε βγάζω άκρη στο site της Kafea...

Άβαταρ μέλους
manyjobs23

Δημοσίευση από manyjobs23 » Τρί Οκτ 09, 2012 7:54 pm

Γιώργο κατεβαινοντας την Λεωφόρο Μαρκοπούλου (από Παιανία προς Μαρκοπουλο) είναι στο αριστερό σου χέρι αμέσως μετά τις εγκαταστάσεις της ΙΝΤΡΑΚΟΜ και LAFARGE BETOΝ, έχει ένα στενάκι (Ναξου) με σήμανση που σε καθοδηγεί οπότε θα το βρείς σχετικά ευκολα.Εκτος τον άλλον θα το ''μυριστείς'' σιγουρα!

Άβαταρ μέλους
Hetfield1979
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Gaggia Classic
2η Μηχανή:: Delonghi Citiz
Μύλος:: Mazzer Super Jolly M
Οι καφέδες μου:: Taf La Margarita

Δημοσίευση από Hetfield1979 » Παρ Απρ 19, 2013 7:07 pm

Και η δικιά μου προσπάθεια ανεύρεσης μύλου λαμβάνει τέλος με την απόκτηση ενός μεταχειρισμένου Mazzer Super Jolly. Μόλις πριν λίγες ώρες ήρθε στην κατοχή μου και απλά ήθελα να μοιραστώ τον αμέριστο ενθουσιασμό μου μαζί σας, καθώς μάλλον μόνο εσείς θα με καταλάβετε και δεν θα με χαρακτηρίσετε μουρλό.
Μου τον παρουσίαζαν ότι είναι καινούργιος κι ότι δεν έχει δουλέψει ούτε γραμμάριο καφέ. Μέρες τώρα σκεφτόμουν, δεν μπορεί, "κάποιο λάκκο έχει η φάβα"! Ομολογώ πως ακόμα την έχω τη σκέψη στο μυαλό μου, αλλά είμαι και λίγο του "ο τολμών νικά". Πάντως όταν τον πρωτοείδα όντως δεν είχε ίχνος καφέ, ούτε κόκκο, πουθενά, χωρίς να αποδεικνύει απαραίτητα κάτι αυτό. Ότι φαίνεται στις φωτογραφίες είναι από την δικιά μου εναγώνια και ερασιτεχνική προσπάθεια να δω αν δουλεύει.
Ο δρόμος των δοκιμών είναι μακρύς μπροστά μου αλλά υπάρχει μπόλικη όρεξη και υπομονή. Τα υπόλοιπα θα τα δω στην πορεία, υπολογίζοντας πάντα και στην δικιά σας βοήθεια και εμπειρία. :)
2013-04-19 17.57.59-2.jpg
2013-04-19 17.58.17-2.jpg
2013-04-19 17.58.49-2.jpg
2013-04-19 17.59.23-2.jpg
2013-04-19 17.59.40-2.jpg

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Παρ Απρ 19, 2013 7:51 pm

Η εξωτερική κατάστασή του είναι άψογη απο τις φωτογραφίες που ανέβασες.
Θα σε διευκολύνει πάρα πολύ αν βγάλεις το προστατευτικό απο το τούνελ για να μπορείς να το καθαρίζεις.
Επίσης δεν βλέπω να έχει την βίδα-μοχλό για την ρύθμιση κοπής.
photo %289%29.JPG
Αν δεν το έχεις εύκολα θα βρεις απο ένα μαγαζί με βίδες 2 μακριές με τα κατάλληλα πάσα.Οι "αυθεντικές" mazzer είναι ακριβές.
Και ανέφερα 2 γιατί θα σε βολέψει πιο πολύ.
Εγώ στην αρχή είχα μία και μετά έβαλα δεύτερη και ήταν πιο εύκολη η μικρορύθμιση.

Άβαταρ μέλους
Hetfield1979
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Gaggia Classic
2η Μηχανή:: Delonghi Citiz
Μύλος:: Mazzer Super Jolly M
Οι καφέδες μου:: Taf La Margarita

Δημοσίευση από Hetfield1979 » Σάβ Απρ 20, 2013 11:51 am

Είμαι ενθουσιασμένος από το πόσο ήσυχα δουλεύει. Η μόνη πρότερη εμπειρία ήταν με τον KG79 της Delonghi που απλά μάλλον έκανε όσο περισσότερο θόρυβο μπορούσε. Και η κατασκευή του φυσικά μου τράβηξε την προσοχή καθώς την ένιωσε η μέση μου μέχρι να τον φέρω σπίτι.

Το προστατευτικό στο τούνελ έφυγε ήδη. Δυστυχώς ναι, του λείπουν 3 πραγματάκια, λεπτομέρειες αλλά λείπουν. Η βίδα-μοχλός όντως λείπει, το καπάκι του dosser καθώς και το tray, αν και δεν ξέρω αν έρχεται με αυτό ο μύλος. Δυστυχώς σαν αξεσουάρ είναι παράλογα ακριβά από το λίγο που κοίταξα, επομένως μάλλον θα ψάξω για ευφάνταστες εναλλακτικές. Σε ευχαριστώ πολύ για τη λύση που μου δίνεις με τις βίδες. Αυτό θα κάνω, όσο πιο σύντομα μπορώ.

Απάντηση