Delonghi ECO310 ή Gaggia Espresso Color;

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
imc

Delonghi ECO310 ή Gaggia Espresso Color;

Δημοσίευση από imc » Τρί Οκτ 02, 2012 3:33 am

Καλησπέρα σε όλους,

ενδιαφέρομαι στην αγορά μιας μηχανής. Πέρα από το οικονομικό, για αρχή η τιμή της gaggia είναι το maximum που μπορώ να διαθέσω, ξεχώρισα αυτές τις δύο μηχανές για την εμφάνισή τους. Θέματα όπως τα υλικά, η αξιοπιστία, το τελικό αποτέλεσμα καφέ, είναι ερωτηματικά για τα οποία εσείς μπορείτε και θα ήθελα να με κατατοπίσετε καθώς είμαι προφανώς νέος!

Delonghi ECO310 ή Gaggia Espresso Color λοιπόν;

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Άβαταρ μέλους
AngelosPap
Όνομα: Άγγελος
Μηχανή:: Gaggia Baby Black
Μύλος:: Macap MX

Re: Delonghi ECO310 ή Gaggia Espresso Color;

Δημοσίευση από AngelosPap » Τρί Οκτ 02, 2012 3:49 am

Έχεις σκοπό να αγοράσεις μύλο και γενικά να ασχοληθείς στο μέλλον με την παρασκευή espresso? Αν ναι διάβασε αυτό viewtopic.php?f=2&t=703
Αν όχι πάρε όποια σου αρέσει περισσότερο και οι δύο είναι μια χαρά μηχανές.

imc

Δημοσίευση από imc » Τρί Οκτ 02, 2012 3:57 am

ευχαριστώ για την απάντησή σου. Είναι πολύ νωρίς ωστόσο για να γνωρίζω. Προσωρινά περιοριζόμαστε στη μηχανή.

Άβαταρ μέλους
AngelosPap

Δημοσίευση από AngelosPap » Τρί Οκτ 02, 2012 4:05 am

Να σαι καλά.Πάντος ψάξε λίγο το θέμα και μή βιαστείς να αγοράσεις κατα καιρούς παίζουν διάφορες προσφορές σε μαγαζιά ακόμα και μεταχειρισμένες εδώ πολύ καλύτερες μηχανές απο αυτές που θες να πάρεις.Και οι περισότερες λογικά είναι σε πολύ καλή κατάσταση και καλοσυντηρημένες.

konn4312

Δημοσίευση από konn4312 » Τρί Οκτ 02, 2012 9:04 am

Εγω θα σου προτεινα αυτη
viewtopic.php?f=17&t=2172#p35875
με 140ε παιρνεις ενα σαφως ανωτερο μοντελο απο την gaggia espresso color και εαν ειναι οπως τα λεει το παλικαρι εγω θα την επαιρνα χωρις δευτερη σκεψη.Αν τωρα ντε και καλα θες καινουργια που για εμενα δε λεει και κατι αφου σαφως και μιλαμε για υποδεεστερα μοντελα αν δεν εχεις σκοπο να παρεις μυλο πηγαινε για την delonghi που ειναι πιο πολλυ προσαρμοσμενη για χρηση με καφεδες του σ\μ

imc

Δημοσίευση από imc » Τρί Οκτ 02, 2012 11:21 am

ευχαριστώ επίσης, αλλά προσανατολίζομαι σε καινούρια. Ποιοτικά ποιές είναι ο min κατασκευαστικές λεπτομέρειες σε αυτή την τιμή και ποιά τις καλύπτει καλύτερα; Υπάρχει διαφορά στον τρόπο χρήσης και παρασκευής;

Άβαταρ μέλους
AngelosPap

Δημοσίευση από AngelosPap » Τρί Οκτ 02, 2012 6:59 pm

Σε αυτά τα επίπεδα τιμής και οι δύο είναι μια χαρά.Τα minimum standarts τα ορίζεις εσύ.Τί θέλω να πώ...
Αν έχεις κέφι και μεράκι και σου αρέσει να πίνεις καλό και σωστό espresso πρέπει να ανέβεις σε επίπεδο μηχανής και πάντα να σκέφτεσαι και τον μύλο,χωρίς αυτόν δε θα ευχαριστηθείς espresso.Αν θές απλά να πίνεις ένα καφέ σπίτι σου και κανά φρεντάκι πριν τη δουλειά, χωρίς να ασχοληθείς παραπάνω (κάτι σαν Hobby ή τελειομανία) πέρνεις όποια απο τις δύο σου αρέσει περισότερο.Αν θες περαιτέρω βοήθεια θα σου πώ τα πλήν και τα σύν της κάθε μιάς (κατ'εμ'ε)

Delonghi
+
1) Έχει pressurized portafilter (που σημαίνει οτι άν είσαι αρχάριος ότι καφέ και να βάλεις θα πάρεις καιμάκι και έναν οπτικά ωραίο καφέ.Την γεύση θα την κρίνεις εσύ κάθε φορά)
2)Πολύ όμορφη μηχανή σαν design (Την έχει η κουμπάρα μου σε κρέμ)
3)Mπορείς στο μέλλον να βγάλεις το pressurized portafilter και να προσπαθήσεις να βγάλεις κανονικό espresso
-
1)Με καφέ από Supermarket φτιάχνει έναν καφέ που δεν διαφέρει απο μηχανή ακόμα και των 70 ή 60 Ε (για το κάπως αυστηρό γούστο μου σε τέτειες μηχανές).
2) To portafilter είναι το κλασικό που έχουν όλες οι φθηνές μηχανες.
3) Έχει pressurized portafilter (εάν εχεις πιεί ωραίο espresso και θυμάσαι πως ήταν αυτό θα σου φανεί κάπως σαν μαυροζούμι)

Gaggia
+
1) Έχει και αυτή pressurized portafilter(τουλάχιστον οι καινούργιες)
2)Mπορείς στο μέλλον να βγάλεις το pressurized portafilter και να προσπαθήσεις να βγάλεις κανονικό espresso
3) To portafilter είναι σαν των επαγγελματικών μηχανών από χρωμιομένο μπρούτζο (με εξαίρεση τα πλαστικά spout)
4)Θα βρείς ανταλακτικά παντού κι εύκολα και συμβουλές για modάρισμα
-
1)Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει εμφανησιακά σε σχέση με την Delonghi
2)Έχει pressurized portafilter

Για το τί είναι το pressurized portafilter και το non ppf και γιατί στο βάζω και στα συν και στα πλην δες το πολύ ωραίο βιντεάκι viewtopic.php?f=5&t=1239&hilit=saeco
Αυτά :a058:

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Τρί Οκτ 02, 2012 7:17 pm

Άγγελε μπράβο πολύ καλή εξήγηση.
Μου φαίνεται όμως πως μπέρδεψες το pressurized portafilter με το καλαθάκι για την gaggia.
Με pressurized καλαθάκι έρχεται,όχι με pressurized pf.
Εκτός και αν άλλαξε κάτι και το έχασα.

Edit:
Ναι έρχεται με το pressurized σύστημα που έχει μια βαλβίδα πλαστική στο κέντρο.Αλλά βγαίνει χωρίς κόπο και γίνεται κανονικό.Στην ουσία κανονικό είναι.Πρέπει όμως να είναι από γυαλισμένο αλουμίνιο.Μόλις το προσπέκτους του portafilter.

Άβαταρ μέλους
AngelosPap

Δημοσίευση από AngelosPap » Τρί Οκτ 02, 2012 7:41 pm

Σωστά τα λές..Όντως το καλαθάκι είναι presurized.Πάντως να πώ ότι η δικιά μου Baby δεν είχε το presurized καλαθάκι (και καλύτερα) και την πήρα πρόσφατα, περίπου χρόνο δεν θυμάμαι καλά.Είχε όμως το ειδικό καλαθάκι για τα Εse Pods.Δεν ξέρω αν το έχει η Delonghi αυτό. Θα το δω αν το θυμηθώ όταν πάω στην κουμπάρα το βράδυ :lol:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τρί Οκτ 02, 2012 8:09 pm

Βαγγελης ο καφετζης έγραψε:...Στην ουσία κανονικό είναι.Πρέπει όμως να είναι από γυαλισμένο αλουμίνιο...
Το ίδιο επαγγελματικό pf που είναι χρωμιωμένο ορειχάλκινο που έχουν και η Baby/Classic έχει και η Color με μόνη διαφορά τα spouts που είναι από πλαστικό.

@imc
Άμα δεν έχεις μύλο, με καφέ προαλεσμένο, δεν θα πιεις espresso. Ούτε καλό, ούτε τίμιο, ούτε και εγώ δεν ξέρω τι άλλο χαρακτηρισμό, δεν θα πιεις απλά espresso. Ο espresso είναι ένα σύνολο διεργασιών για την εκχύλιση του καφέ και μία από αυτές τις διεργασίες (σημαντικότερη και από την μηχανή) είναι η άλεση του σπυριού με κατάλληλο μύλο. Period.

Γι αυτό μην αγοράζεις τίποτα, και άρχισε την οικονομία, για να μπορέσεις να πάρεις μια Classic (που μην φανταστείς ότι είναι και η επιτομή των μηχανών, υπάρχουν άλλες πολύ καλύτερες και φυσικά ακριβότερες) και έναν μύλο, όποτε και εάν μπορέσεις. Υπάρχει κανένα νόημα να αγοράσεις αυτοκίνητο και να το έχεις σε τάκους μέχρι να αγοράσεις ζάντες και ελαστικά; ;)

Επίσης όποτε ορίζετε ένα ποσό για αγορά εξοπλισμού, θα πρέπει να κάνετε και έναν υπολογισμό πόσο σας κοστίζει ο καφές σε έναν χρόνο. Απ΄ ότι ξέρω τα super market δεν δίνουν δωρεάν τους προαλεσμένους καφέδες τους, και άμα αυτοί σας κοστίζουν τον χρόνο 200+ ευρώ είναι κρίμα για 60 ευρώ να μην πάρεις μια καλή entry-level μηχανή και για άλλα 150 ευρώ έναν μύλο.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Απάντηση