Macap MC4 και clumping.
- Sandman
- Όνομα: Ερμης
- Μηχανή:: ECM Barista
- Μύλος:: Mahlkonig Vario
- 2ος Μύλος:: Rancilio MD 50
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, Estate Blend
Re: Macap MC4 και clumping.
Δοκιμασα το Grindz προσφατα.
Με καλο καθαρισμα και ηλεκτρικη σκουπα μετα, οταν τον ανοιξα δεν ειδα ιχνη σκονης.
Με καλο καθαρισμα και ηλεκτρικη σκουπα μετα, οταν τον ανοιξα δεν ειδα ιχνη σκονης.
-
Hobis
Δεν είμαι εναντίων του προϊόντος να το τονίσουμε αυτό. ¨οποιον τον βολέυει το αγοράζει. Αλλά πως καθάρισε φίλε Ερμή αν χρειάζετε να ανοίξεις τον μύλο; Έβγαλες την σκόνη με την σκούπα και καλό καθάρισμα,με τον ίδιο τρόπο δεν θα καθάριζες τον μύλο και απο τον καφέ; για ποιο λόγο να προσθέσω την σκόνη; Συγνώμη αν δεν κατάλαβα κάτι εξήγησε μου αν θέλεις φίλε!!!
Βασικά πιστεύω οτι η σκόνη χρειάζεται μόνο σε μύλους που δεν ανοίγουν καθόλου μα καθόλου εύκολα ή θέλει τεχνικό για να το κάνεις. Χρήστες κάποιον μύλων αναφέρουν την δυσκολία ανοίγματος.
Βασικά πιστεύω οτι η σκόνη χρειάζεται μόνο σε μύλους που δεν ανοίγουν καθόλου μα καθόλου εύκολα ή θέλει τεχνικό για να το κάνεις. Χρήστες κάποιον μύλων αναφέρουν την δυσκολία ανοίγματος.
-
gherop
Η Urnex ισχυρίζεται ότι το Grindz, που είναι ένα από τα προϊόντα της, εκτός από το να "βοηθάει" στην απομάκρυνση των κόκκων, απορροφά και τα υπολείμματα των ελαίων του καφέ, και τις μυρωδιές που ίσως δεν είναι εύκολο να απομακρυνθούν με άλλο τρόπο,
βλ. http://www.urnex.com/grindzfaq.html#Espresso
Απομένει στους πραγματικούς χρήστες να απαντήσουν, αν πράγματι ισχύει αυτό.
- Sandman
- Όνομα: Ερμης
- Μηχανή:: ECM Barista
- Μύλος:: Mahlkonig Vario
- 2ος Μύλος:: Rancilio MD 50
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, Estate Blend
Νικο, ισως δεν το διατυπωσα σωστα.. Τον μυλο τον ανοιξα μετα για να δω τα μαχαιρια αν και κατα ποσο καθαρισαν, οχι για να καθαρισω ξανα.
-
Hobis
ο.κ φίλε είπα και εγώ διπλή διαδικασία για το ίδιο πράγμα ;
-
Hobis
Φίλε Γιώργο τονίζω οτι δεν το έχω αγοράσει ή χρησιμοποιήσει ποτέ. Απλά ρώτησα και εγώ σοβαρούς επαγγελματίες όχι το καφέ της γειτονιάς μου που λένε και μου είπανε οτι κρατάει μέσα στα μαχαίρια. Επίσης μέλη του home barista αναφέρουν οτι καφέδες που πετρώνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα απο ατέλειες μύλων δεν καθαρίζουν(δεν έχω την σελίδα πρόχειρη και ζητώ συγνώμη ).gherop έγραψε:Η Urnex ισχυρίζεται ότι το Grindz, που είναι ένα από τα προϊόντα της, εκτός από το να "βοηθάει" στην απομάκρυνση των κόκκων, απορροφά και τα υπολείμματα των ελαίων του καφέ, και τις μυρωδιές που ίσως δεν είναι εύκολο να απομακρυνθούν με άλλο τρόπο,
Οσο για τα έλαια σκόνη είναι και θα τα τραβήξη για μένα δεν χωράει αμφιβολία ,και κάνοντα πλάκα και προνίδι να έριχνα θα τα τραβούσε
- focus
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Isomac Tea II
- 2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
- Μύλος:: Macap M4 Stepless
- Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon
Έλυσα για καθαρισμό τον μύλο και είπα να μοιραστώ μαζί σας μερικές φώτο.
-
stelios estate
Θα ήθελα να εκφράσω και εγώ την γνώμη μου για το συγκεκριμένο θέμα γιατι πραγματικά στο παρελθόν μου έχει φάει πολλές μέρες έρευνας.
Αυτό που διαπίστωσα ψάχνωντας μύλους και οικιακούς αλλά και επαγγελματικούς είναι τα εξής:
Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η έξοδος του καφέ από τα μαχαίρια ( το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα του Mahlkoenig K30VARIO έναντι του Mazzer Robur E).
Επίσης διαπίστωσα ότι παίζει ρόλο και το αν τα μαχαίρια του μύλου είναι κωνικά ή επίπεδα.
Επίσης βαθμός αλέσματος, κατάσταση μαχαιριών,θερμοκρασία μύλου,R/D του καφέ ,προφίλ ψησήματος και υγρασία περιβάλλοντος έχουν τον δικό τους ρόλο στο πρόβλημα.
Αλλά αυτό που πραγματικά μου έδωσε λύση στο πρόβλημα ήταν η σχολαστική καθαριότητα του μύλου κυρίως μέσα στα μαχαίρια λυνωντάς τα και καθαριζωντάς τα με πινέλο και βουρτσάκι.
Αυτό που διαπίστωσα ψάχνωντας μύλους και οικιακούς αλλά και επαγγελματικούς είναι τα εξής:
Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η έξοδος του καφέ από τα μαχαίρια ( το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα του Mahlkoenig K30VARIO έναντι του Mazzer Robur E).
Επίσης διαπίστωσα ότι παίζει ρόλο και το αν τα μαχαίρια του μύλου είναι κωνικά ή επίπεδα.
Επίσης βαθμός αλέσματος, κατάσταση μαχαιριών,θερμοκρασία μύλου,R/D του καφέ ,προφίλ ψησήματος και υγρασία περιβάλλοντος έχουν τον δικό τους ρόλο στο πρόβλημα.
Αλλά αυτό που πραγματικά μου έδωσε λύση στο πρόβλημα ήταν η σχολαστική καθαριότητα του μύλου κυρίως μέσα στα μαχαίρια λυνωντάς τα και καθαριζωντάς τα με πινέλο και βουρτσάκι.
-
Giorgio
Τελικά αξίζει η αγορά του συγκεκριμένου μύλου ή δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες?
Στο θέμα απόδοσης σε σχέση με τον Compak K3 touch, ο οποίος φαίνεται εξίσου αξιόλογος ποιος πιστεύετε ότι υπερτερεί?
Στο θέμα απόδοσης σε σχέση με τον Compak K3 touch, ο οποίος φαίνεται εξίσου αξιόλογος ποιος πιστεύετε ότι υπερτερεί?
- dgn
- Όνομα: Δημήτριος
- Μηχανή:: Silvia heavy mod
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Mazzer Major
- 2ος Μύλος:: Macap M4 Stepless
Τα χαρακτηριστικά τους είναι σχεδόν πανομοιότυπα, με τον Macap να έχει λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα (1600 vs 1100).
Προσωπικά το μεταλλικό φινίρισμα των Macap μου αρέσει πολύ περισσότερο. Να φανταστείς τον αγόρασα και σε Chrome.
Νομίζω ότι είναι απλά θέμα γούστου, αμφότεροι είναι πολύ καλά μηχανήματα.
Προσωπικά το μεταλλικό φινίρισμα των Macap μου αρέσει πολύ περισσότερο. Να φανταστείς τον αγόρασα και σε Chrome.
Νομίζω ότι είναι απλά θέμα γούστου, αμφότεροι είναι πολύ καλά μηχανήματα.