Ποιά Gaggia να πάρω?
-
Giorgio
Re: Ποιά Gaggia να πάρω?
Σχετικά με την αξιοπιστία της Classic, έχουν παρατηρηθεί ελλατωματικά μοντέλα όπως συμβαίνει πυκνά συχνά με την Baby?
Το ρωτάω γιατί θέλω να την παραγγείλω από εξωτερικό αλλά δεν έχω καμία όρεξη να μπλέξω με επιστροφές και ιστορίες.
Ξέρω πως πάντα υπάρχει πιθανότητα να σου τύχει προβληματικό μοντέλο αλλά όσο πιο αξιόπιστη η μηχανή τόσο λιγότερες οι πιθανότητες.
Έψαξα στο forum αλλα δεν βρήκα κάτι και ρωτάω κυρίως τους πιο παλιούς του forum που ίσως θυμούνται.
Το ρωτάω γιατί θέλω να την παραγγείλω από εξωτερικό αλλά δεν έχω καμία όρεξη να μπλέξω με επιστροφές και ιστορίες.
Ξέρω πως πάντα υπάρχει πιθανότητα να σου τύχει προβληματικό μοντέλο αλλά όσο πιο αξιόπιστη η μηχανή τόσο λιγότερες οι πιθανότητες.
Έψαξα στο forum αλλα δεν βρήκα κάτι και ρωτάω κυρίως τους πιο παλιούς του forum που ίσως θυμούνται.
- Sandman
- Όνομα: Ερμης
- Μηχανή:: ECM Barista
- Μύλος:: Mahlkonig Vario
- 2ος Μύλος:: Rancilio MD 50
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, Estate Blend
H κατασκευη της Classic ειναι παρα πολυ αξιοπιστη, εμπνεει σιγουρια. Ακομα και οι διακοπτες ειναι σωστοι, κανονικοι, κλατς-κλατς, οχι οι διακοπτες "μεμβρανες" που εχουν οι αλλες Gaggia ή τα απαραδεκτα των Evolution.
-
Giorgio
Μακάρι φίλε μου γιατί αυτή σκέφτομαι να παραγγείλω μαζί με έναν Macap MC4 stepless.
Θα μου έρθει βέβαια όσο κάνει η Silvia με τον Vario για αυτό περιμένω μέχρι την Δευτέρα για να παραγγείλω γιατί κάθε 2 ώρες αλλάζω γνώμη. Κυρίως γιατί δεν μου αρέσει που η Silvia θέλει 30 λεπτά για να ζεσταθεί και να φτιάξεις καφέ. Θέλει καθημερινά υπομονή και δεν είναι στα στοιχεία του χαρακτήρα μου.
Έχω διαβάσει και 100 φορές το νήμα Silvia vs Gaggia αλλά... κάθε 2 ώρες που έλεγα τα ίδια.
Θα μου έρθει βέβαια όσο κάνει η Silvia με τον Vario για αυτό περιμένω μέχρι την Δευτέρα για να παραγγείλω γιατί κάθε 2 ώρες αλλάζω γνώμη. Κυρίως γιατί δεν μου αρέσει που η Silvia θέλει 30 λεπτά για να ζεσταθεί και να φτιάξεις καφέ. Θέλει καθημερινά υπομονή και δεν είναι στα στοιχεία του χαρακτήρα μου.
Έχω διαβάσει και 100 φορές το νήμα Silvia vs Gaggia αλλά... κάθε 2 ώρες που έλεγα τα ίδια.
- dgn
- Όνομα: Δημήτριος
- Μηχανή:: Silvia heavy mod
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Mazzer Major
- 2ος Μύλος:: Macap M4 Stepless
Πάντως θα πήγαινα για Silvia & Vario προσωπικά σε αυτή την τιμή είναι ο καλύτερος συνδυασμός value 4 money.
-
Giorgio
Αυτό είναι γεγονός. Το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως δεν μπορώ να κοντρολάρω την Silvia ως άσχετος.
Αλλά όλα μαθαίνονται...
Αλλά όλα μαθαίνονται...
-
Λευτέρης Φ.
Καλησπερα σε όλα τα μέλη. Θα ήθελα με τη σειρά μου να συγχαρω τοσο τους administrators, οσο και τα μελη οτυ forum. Οπως οι περισσοτεροι στη συγκεκριμενοι συζητηση ειμαι αναμεσα στις 2 Gaggia. ( απεριψα τη Silivia λογω του οτι δεν κατεφερα να ψησω τη μαμα
να διαθεσει τη διαφορα, εν πασει περιπτωση εχουμε και το μυλο
) Διαβαζω εδω και μια εβδομαδα το φορουμ και προλαβα ισα ισα να αποτρεψω την αγορα μιας Krups, αφου την ειχα πραγγειλει πριν ανακαλυψω το φορουμ! Για να μη μακρυγορω εχω μπροστα μου τα χαρακτηριστικα της Baby, της Βaby Class (αυτη δεν ειναι η νεα εκδοση της classic;;;;) και της Baby Twin. Παρατηρώ πως η Baby Class δεν διαθετει το συστημα rapid steaθα ηθελα να μου εξηγισει καποιος τι ακριβως ειναι αυτο. Ακομα, η διαφορα της Twin ειναι το συστημα δοσομετρησης, τι κανει το συστημα αυτο; Εχω σχεδον αποφασισει να παρω την Baby Class, το μονο ερωτιματικο μου ειναι αν αξιζει να δωσει κανεις +90 ευρό για την αγορα της Twin.
Eυχαριστώ Προκαταβολικα!!!
Eυχαριστώ Προκαταβολικα!!!
- manyjobs23
- Όνομα: Μάνος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
- 2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
- Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?
Η baby twin έχει ένα δεύτερο θερμοστοιχειο ειδικά αφιερωμένο στην παρασκευη ατμου για cappuccino αυτο πρεπει να εννοούν με το rapid steam, η απλές baby που δεν το έχουν χρειάζονται χρόνο για να ανεβάσουν θερμοκρασια για τον ατμο.Επισης στα μοντέλα baby twin και baby dose μπορείς να ρύθμισης ακριβώς το χρόνο παρασκευης τον δόσεων του καφε.Δες και την classic έχει καλύτερη κατασκευή εξωτερικά καθώς και ενσωματωμένη την opv βαλβίδα για ρύθμιση της πίεσης της αντλίας μιας και συνήθως στις άλλες gaggia η αντλία είναι ρυθμισμενη (χωρισ δυνατοτητα ρυθμισησ) στα 12 bar περίπου με 9-9,5 να είναι η επιθυμητή πίεση.
@Christos
Χρήστο να βάλουμε και εμεις κανά χεράκι να "βοηθήσουμε" την ενημέρωση των νέων και τον admin βεβαίως!
@Christos
Χρήστο να βάλουμε και εμεις κανά χεράκι να "βοηθήσουμε" την ενημέρωση των νέων και τον admin βεβαίως!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος manyjobs23 την Τετ Νοέμ 14, 2012 10:36 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Καλωσόρισες Λευτέρη.
Μερικές επισημάνσεις:
Η Baby Class δεν είναι η διάδοχος της Classic. Είναι μία πιο ακριβή εκδοχή της απλής Baby γιατί έχει ανοξείδωτη κάσα και διαφορετικά κουμπιά.
Καμία από τις Baby δεν έχει rapid steam (με την πραγματική έννοια του όρου) εκτός από την Gaggia Baby Twin και αυτό γιατί η τελευταία έχει πέρα από το boiler νερού και ανεξάρτητο θερμαντικό για την παραγωγή του ατμού. Πολύ χρήσιμο κυρίως άμα κάνεις πολλούς διαδοχικούς cappuccino.
Το σύστημα δοσομέτρησης έχει να κάνει με τον προγραμματισμό της μηχανής να βγάζει συγκεκριμένο όγκο καφέ (πχ 50ml) και να σταματάει μόνη της. Είναι μια ευκολία, που δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία άμα αλλάζεις ποικιλίες καφέδων.
Αυτό δεν το έχει μόνο η Baby Twin, αλλά και οι Baby Dose και Baby Class D.
Δες και τα παρακάτω links/νήματα:
viewtopic.php?f=2&t=966#p12024
viewtopic.php?f=5&t=355&start=0#p3599
ΥΓ Μάνο με πρόλαβες.
Μερικές επισημάνσεις:
Η Baby Class δεν είναι η διάδοχος της Classic. Είναι μία πιο ακριβή εκδοχή της απλής Baby γιατί έχει ανοξείδωτη κάσα και διαφορετικά κουμπιά.
Καμία από τις Baby δεν έχει rapid steam (με την πραγματική έννοια του όρου) εκτός από την Gaggia Baby Twin και αυτό γιατί η τελευταία έχει πέρα από το boiler νερού και ανεξάρτητο θερμαντικό για την παραγωγή του ατμού. Πολύ χρήσιμο κυρίως άμα κάνεις πολλούς διαδοχικούς cappuccino.
Το σύστημα δοσομέτρησης έχει να κάνει με τον προγραμματισμό της μηχανής να βγάζει συγκεκριμένο όγκο καφέ (πχ 50ml) και να σταματάει μόνη της. Είναι μια ευκολία, που δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία άμα αλλάζεις ποικιλίες καφέδων.
Αυτό δεν το έχει μόνο η Baby Twin, αλλά και οι Baby Dose και Baby Class D.
Δες και τα παρακάτω links/νήματα:
viewtopic.php?f=2&t=966#p12024
viewtopic.php?f=5&t=355&start=0#p3599
ΥΓ Μάνο με πρόλαβες.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
Λευτέρης Φ.
Ευχαριστώ πολύ για την αμμεσότητα! Έχω σχεδόν καταληξει στην Baby Class. Αποφασισα οτι μπορω να ζεσταινω τα φλιτζάνια μου χωρις επιφάνεια (με βραστό νερό) και όσο για το rapid steam νομιζω πως δεν μου χρειάζεται εφόσον εχω αφρογαλιέρα. Η δοσομέτριση δεν με ενδιαφερει ετσι κι αλλιως. (Θα πειραματιστώ με αυτό!!) Τέλος θα ηθελα να μου πειτε πόσο σημαντική είναι η λειτουργία προ-εκχυλισης. (Γνώριζω οτι μουσκεύει τον καφέ πριν την εκχύλιση, αλλα αυτό πιστεύετε οτι αποτελεί αποκλειστικό λογο να επιλέξει κανείς την Twin απ την Class;;)
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Λευτέρη δεν μιλάω από ιδίαν πείρα αλλά προσωπικά πιστεύω πως όχι γι αυτού του τύπου μηχανές.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.