Επίσης ξέρετε που τον έχουν σε καλύτερη τιμή? Γιατί δεν έχω βρει κάποια προσφορά κάπου.
Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.
-
Giorgio
Re: Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.
Επειδή με ενδιαφέρει γενικά ο συγκεκριμένος μύλος, θα μπορούσε κάποιος εμπειρικά και χονδρικά να μου πει κάθε ρύθμιση (κλικ) πόσο αλλάζει τον χρόνο εκχύλισης σε sec για 60ml? 
Επίσης ξέρετε που τον έχουν σε καλύτερη τιμή? Γιατί δεν έχω βρει κάποια προσφορά κάπου.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Για τον φορέα που έχει 64 οπές (βήματα) υπολόγισε χονδρικά 10-12s.
viewtopic.php?f=6&t=60&start=20#p2437
viewtopic.php?f=6&t=60&start=20#p2437
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
Giorgio
10-12s δεν είναι τραγική διαφορα?
Όλοι οι μύλοι με steps τόση διαφορά σε χρόνο κάνουν?
Υπάρχει κανένας με καλύτερα steps αλλά να κάνει γύρω στα 300 ευρώ ή κανένας stepless αλλά που να έχει ενδείξεις για την ρύθμιση που έχεις?
Όλοι οι μύλοι με steps τόση διαφορά σε χρόνο κάνουν?
Υπάρχει κανένας με καλύτερα steps αλλά να κάνει γύρω στα 300 ευρώ ή κανένας stepless αλλά που να έχει ενδείξεις για την ρύθμιση που έχεις?
- Christos
- Συντονιστής

Τραγική διαφορά δεν είναι σίγουρα, πιο πολύ περιοριστική. Είναι όμως και το μοναδικό κατ΄εμέ αδύνατο σημείο του μύλου γιατί σε όλα τα υπόλοιπα είναι αστέρι και σίγουρα θα βρεθούν πολλοί καφέδες που θα βγάζει godshots.
Κατ΄εμέ δυστυχώς δεν υπάρχει ο ιδανικός μύλος ακόμα για τους home-barista ανεξαρτήτως χρημάτων. Κάτι θα έχει ο ένας κάτι ο άλλος κοκ.
Κατ΄εμέ δυστυχώς δεν υπάρχει ο ιδανικός μύλος ακόμα για τους home-barista ανεξαρτήτως χρημάτων. Κάτι θα έχει ο ένας κάτι ο άλλος κοκ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
spyros
- 2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
- Μύλος:: Compak K3 Touch
Δηλαδή στον Κ10 τι σε χαλάει
.
- Christos
- Συντονιστής

Δεν τα ξέρω αυτά τα θηρία Σπύρο.
Κατακράτηση καφέ και μέγεθος. Δεν ξέρω πόσο είναι η κατακράτηση για τον συγκεκριμένο αλλά πολλοί τιτάνες έχω την εντύπωση ότι μπορεί να κρατήσουν και διψήφιο αριθμό γραμμαρίων.
Και φυσικά θα εξέταζα και το γεγονός πόσα κιλά θα χρειάζονταν τα μαχαίρια του για να στρώσουν. Μην έβγαινε σαν τον Robur-E με τίποτα 20κιλα.
http://www.jimseven.com/2011/06/15/dear ... facturers/
αλλά μην βγούμε εκτός θέματος.
Κατακράτηση καφέ και μέγεθος. Δεν ξέρω πόσο είναι η κατακράτηση για τον συγκεκριμένο αλλά πολλοί τιτάνες έχω την εντύπωση ότι μπορεί να κρατήσουν και διψήφιο αριθμό γραμμαρίων.
Και φυσικά θα εξέταζα και το γεγονός πόσα κιλά θα χρειάζονταν τα μαχαίρια του για να στρώσουν. Μην έβγαινε σαν τον Robur-E με τίποτα 20κιλα.
http://www.jimseven.com/2011/06/15/dear ... facturers/
αλλά μην βγούμε εκτός θέματος.
-
spyros
Σχετικά με την διαφορά στον χρόνο δεν το βλέπω σαν 10 με 12 δευτερόλεπτα. Με την δυνατότητα που έχεις να ελέγχεις την δύναμη του πατήματος και το βασικότερο την δοσολογία η διαφορά ελλατώνεται κατά πολύ.
Σίγουρα έναν καφέ δεν θα τον δουλεύεις σε πολλές ρυθμίσεις αλλά δεν θα περιορίζεσαι και σε μία. Τυχαία υποθέτουμε για έναν καφέ 3, 3 +. Με ρύθμιση στο 3, 17 γραμμάρια ελαφρύ πάτημα ας πούμε σου δίνει 45 ml 28 seconds. Τώρα δεν σημαίνει ότι με το 3+ θα πας στα 28 - 10 = 18 δευτερόλεπτα. Θα βάλεις 1 : 1.5 γραμμάριο παραπάνω και θα κάνεις δυνατότερο πάτημα.
Σίγουρα έναν καφέ δεν θα τον δουλεύεις σε πολλές ρυθμίσεις αλλά δεν θα περιορίζεσαι και σε μία. Τυχαία υποθέτουμε για έναν καφέ 3, 3 +. Με ρύθμιση στο 3, 17 γραμμάρια ελαφρύ πάτημα ας πούμε σου δίνει 45 ml 28 seconds. Τώρα δεν σημαίνει ότι με το 3+ θα πας στα 28 - 10 = 18 δευτερόλεπτα. Θα βάλεις 1 : 1.5 γραμμάριο παραπάνω και θα κάνεις δυνατότερο πάτημα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος spyros την Πέμ Σεπ 27, 2012 12:12 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- Christos
- Συντονιστής

Θα συμφωνήσω με τον Σπύρο, και το έχω γράψει και σε αυτό το νήμα, ότι παίζοντας με τα γραμμάρια και το πάτημα μπορείς να επιτύχεις καλές εκχυλίσεις.
Εάν με 3 είσαι στα 28 με 3+ θα είσαι 28-10=18s εκτός και εάν η κλίμακα του μύλου σου είναι αντίστροφη του δικού μου.
Εάν με 3 είσαι στα 28 με 3+ θα είσαι 28-10=18s εκτός και εάν η κλίμακα του μύλου σου είναι αντίστροφη του δικού μου.
-
spyros
Ναι από ταχύτητα, 18 δευτερόλεπτα ήθελα να γράψω.
Το διόρθωσα και παραπάνω.
Το διόρθωσα και παραπάνω.
-
Giorgio
Δηλαδή με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με κάποια ρύθμιση θα πέσεις μέσα στα 25-30 sec που είναι και το επιθυμητό.
Καλά τα λέω?
Καλά τα λέω?