Compak K3 Touch

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
kostas73

Re: Compak K3 Touch

Δημοσίευση από kostas73 » Πέμ Μάιος 31, 2012 7:49 pm

σαν νεος ιδιοκτητης του μυλου αναρωτιέμαι αν αυτα τα 6 γρ είναι αναμενόμενα... επίσης με απασχολει η κατακράτηση κάτω από τα μαχαίρια καθώς σκοπευα να χρησιμοποιώ πιο συχνα το "φυσητήρι" που έχω για να καθαρίζω (το ξεβίδωμα δεν είναι και ο πιο απλός τρόπος να το κάνεις κάθε 15 μέρες...)

Μάνο, η επαναφορά στο σημείο κοπής που είχες πριν το λύσιμο πόσο ακριβής είναι? (δηλ εντάξει στο περίπου καθώς το fine tuning θα το κάνεις ουτως η αλλως...)

Άβαταρ μέλους
manyjobs23
Όνομα: Μάνος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?

Δημοσίευση από manyjobs23 » Πέμ Μάιος 31, 2012 8:21 pm

Κωστα δεν νομίζω αυτα τα 6 γρ. κατακράτησης να ξεφευγουν τουλάχιστον απο τον μεσο όρο, εδω μπορούν να μας βοηθήσουν φιλοι με αλλους μυλους για να κάνουμε και την ανάλογη σύγκριση.Οσο αναφορα την επαναφορά στο σημειο κοπης αυτο το καταφέρνω για να ειμαι ειλικρινης περισσοτερο εμπειρικα και ισχυει αυτο που είχα πει σε προηγούμενο post σε αυτη την θεματικη ενότητα. Να διευκρινισω μονο πως εγω για να ξεβιδώσω το μυλο δεν αφαιρω το μαυρο καπάκι της κεφαλης με συνεπεια να έχω σαν οδηγο την ασημι βιδα/ένδειξη που υπάρχει σ'άυτο!Σε περιπτωση που εσυ αφαιρεις το μαυρο καπακι απο την κεφαλη του μυλου το πιο πιθανο είναι όταν το επανατοποθετεις αφου έχεις βιδώσει την κεφαλη να έχεις βιδώσει την βιδα/ενδειξη σε διαφορετικη θέση (υπάρχουν 4-5 διαθεσιμες) με συνέπεια να σε δυσκολευει!Τέλος θα συμφωνήσω (το εχω αναφερει και στο review) πως εχει λιγο μανουρα η συντηρηση του Κ3 ειδικα αν ξεβιδωνεις και το καπακι της κεφαλης!
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Πέμ Μάιος 31, 2012 8:52 pm

Παιδιά αυτά τα 6γρ είναι πολύ λογικά. Διαβάστε αυτό που λέει ο Χρήστος. Για εμένα η κατακράτηση έχει νόημα μετά τους 2-3 πρώτους καφέδες, καθώς πολλά σημεία γεμίζουν με καφέ και δεν επηρεάζουν τις επόμενες εκχυλίσεις.

Για παράδειγμα ο i-2 αν του έβαζες 18γρ και ήταν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ θα έβγαζε 16 στο pf.

Μετά από 3-4 καφέδες όμως του έβαζες 18γρ και έβγαζε (με σχολαστικό καθάρισμα του τούνελ) 17.8γρ. Για κάνε αυτή τη μέτρηση στον K3.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Μάιος 31, 2012 9:11 pm

manyjobs23 έγραψε:Κωστα δεν νομίζω αυτα τα 6 γρ. κατακράτησης να ξεφευγουν τουλάχιστον απο τον μεσο όρο, εδω μπορούν να μας βοηθήσουν φιλοι με αλλους μυλους για να κάνουμε και την ανάλογη σύγκριση...!
Εγώ τα νούμερα που έχω από Vario και Anfim και που είναι σχεδόν τα μισά δεν έχουν μετρηθεί έτσι για να μπορεί να γίνει άμεση σύγκριση. Επίσης στο καθαρισμό εγώ προσωπικά, δεν θα αποσπούσα ποτέ κανένα από τα μαχαίρια από τους φορείς τους παρά μόνο στην περίπτωση της αλλαγής τους.
Πιστεύω ότι η μέτρηση μετά από έναν τυπικό καθαρισμό του μύλου, της ποσότητας του καφέ που παίρνουμε τελικά από μία προζυγισμένη δόση είναι επαρκής.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

spyros
2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
Μύλος:: Compak K3 Touch

Δημοσίευση από spyros » Πέμ Σεπ 20, 2012 1:52 pm

Η ερώτηση μου αφορά την σταθερότητα του άνω φορέα των μαχαιριών, τόσο του compak όσο και γενικότερα των μικρομετρικών μύλων.

Είχα προσπαθήσει έχοντας αφαιρέσει την μύτη ( που ορίζει τα βήματα) του anfim να κρατήσω την ροδέλα σταθερή ενώ ο μύλος λειτουργούσε αλλά ήταν αδύνατο. Τώρα, σίγουρα στους stepless το βήμα του σπειρώματος είναι μικρότερο, έχετε μήπως παρατηρήσει κίνηση από τον φορέα κατά την λειτουργία του μύλου;

Άβαταρ μέλους
manyjobs23

Δημοσίευση από manyjobs23 » Πέμ Σεπ 20, 2012 2:14 pm

Στόν Compak Κ3 δέν τίθεται τέτοιο ζήτημα και γενικά πιστέυω ότι όλοι οι stepless μυλοι που αναφέρονται κατα καιρους στο site, ακόμα και οι πιο φθηνοί δέν παρουσιάζουν κάτι ανάλογο. Στήν παρουσίαση που έκανα για τον Κ3 απλά αναφέρω ένα μικρο (ελάχιστο) ''τζόγο''-ασάφεια που έχει η κεφαλή του μύλου σε θέση αδράνειας.Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως σε φάση λειτουργίας ο μύλος απορυθμιζεται ή ''παίζει'', απλά χρειάζεται λίγος χρόνος μέχρι να εξοικειωθεί ο χρήστης στην ρύθμιση του stepless μηχανισμου του Κ3.Τώρα όσο γιά τον Anfim η όλη σου ενέργεια όπως την περιγράφεις τουλάχιστον μου φαίνεται πως είναι εκτός προδιαγραφόν λειτουργείας του συγκεκριμένου μύλου και μάλλον δέν ενδεικνυται για πειραματισμούς :D
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........

spyros

Δημοσίευση από spyros » Πέμ Σεπ 20, 2012 6:50 pm

Καλώς, το καλιμπράρισμα το κάνεις κοντά στο σημείο όπου χτυπάνε τα μαχαίρια; Ας πούμε 5' του ρολογιού δεξιόστροφα ή έχεις βρει καλύτερο σημείο που σου δίνει την δυνατότητα να δουλεύεις και για φίλτρου; Αν όχι έχεις βρει κάποιο τρόπο να δουλεύεις μεταξύ espresso και φίλτρου;

Τις αλλενόβιδες που έχει για stop τις χρησιμοποιείς όλες; Γίνεται να έχεις μία τυπικά ώστε να βολεύει όπως έγραψα και παραπάνω για αλλαγή espresso - φίλτρου;

Άβαταρ μέλους
manyjobs23

Δημοσίευση από manyjobs23 » Πέμ Σεπ 20, 2012 7:30 pm

Αφού ακουμπήσουν τα μαχαίρια θα γυρίσεις αριστερόστροφα περίπου 15' και κάπου εκει θα παίξεις για espresso, για γαλλικο δεν ξέρω μιας και δεν πίνω, πάντως με δοκιμές θα βρείς τα κοψίματα και για γαλλικό. Οι αλλενόβιδες που έχει στο καπάκι του δέν είναι για στοπ απλά κρατούν το μαύρο κάλυμμα πάνω στην κεφαλή του μύλου, το στοπ είναι η μια βίδα με τό μικρό ασημί ''καπάκι'' το οποίο χρησιμέυει σάν οδηγός.Σου συνιστώ να μην βγάζεις το μάυρο καπάκι απο την κεφαλή του μύλου αλλά να ξεβιδώνεις την κεφαλή μαζί με το καπάκι, έτσι θα μπορείς να χρησιμοποιησεις τη βίδα αυτή σάν οδηγό για τα κοψίματα σου.

spyros

Δημοσίευση από spyros » Πέμ Σεπ 20, 2012 7:50 pm

Αναφερόμουν στις αλλενόβιδες που είναι γύρω από τα μαχαίρια κάτω από το καπάκι δηλαδή στο γκρι. Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα εξοικειωθώ λίγο ακόμα μαζί του και θα επιστρέψω στο θέμα.

spyros

Δημοσίευση από spyros » Σάβ Σεπ 22, 2012 6:36 pm

Λίγες ερωτήσεις ακόμα...

1) Ο μύλος βιδώνει αριστερόστροφα ή δεξιόστροφα; Δεν έχω πρόβλημα να το καταλάβω :lol: απλά στα διάφορα review βλέπω ότι βιδώνει δεξιόστροφα, αντίθετα με τον δικό μου.

2) Εδώ έχεις ανεβάσει βίντεο ή κάτι άλλο; Περίεργο δεν μου ανοίγει ούτε με τον firefox ούτε με τον konqueror. Αν μπορεί κάποιος να δώσει απλά το λινκ χωρίς τα "εισαγωγικά" του youtube.

Καλά αυτό με το ασημί καπάκι που έγραψες παραπάνω δεν ξέρω πως το προσπέρασα... Τώρα κατάλαβα ακριβώς που αναφερόσουν που το είδα στις οδηγίες που βρήκα εδώ. Απλά τον μύλο τον έλαβα χωρίς κουτί ή οδηγίες. Το συγκεκριμένο γιατί το έχουν κάνει αφαιρούμενο; Έχουν βγάλει άλλο που το υποκαθιστά :a014: ;

Απάντηση