La San Marco 95 Practical S πληροφορίες?

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
boltsis
Όνομα: Ηλίας
Μηχανή:: La San Marco 95E
2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
Μύλος:: La San Marco SM 90/T
2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro

La San Marco 95 Practical S πληροφορίες?

Δημοσίευση από boltsis » Τετ Σεπ 05, 2012 1:56 pm

Τώρα τελευταία μου έχουνε μπεί κάποιες ιδέες "άσχημες" στο μυαλό μου!Δίπλα στη γειτονιά μου καθώς περπατούσα υπήρχε ένα μαγαζί που έχει κλείσει εδώ και πολλούς μήνες!Καθώς περωούσα απ' έξω είδα ότι υπάρχει μια μηχανή La San Marco με μονό group σε καλή κατάσταση απο ότι βλέπω εξωτερικά.Ο ιδιοκτήτης είναι πελάτης μου και περιμένω πως και πως να τον ρωτήσω σχετικά με αυτή τη μηχανή.Αυτός που του νοίκιαζε το μαγαζί έφυγε με χρέη πολλά και ίσως κράτησε και τη μηχανή έναντι κάποιου ποσού.

Είχα ξανακάνει κάποια ερώτηση για παλιότερου μοντέλου La san Marco το παράτησα λόγω χρημάτων και της κατασκευής αυτής της μηχανής.Έλεγα μιας και παππούς ο ιδιοκτήτης ,μπας και τη έπαιρνα για κανα 150άρι ευρώ και να την είχα κάτω στο υπόγειο του μαγαζιού μου για κανα καφεδάκι extra :a048: .Γνωρίζω ότι δουλεύει με αφαλατωτή , με κεντρική παροχή νερού , αντλία αν δε κάνω λάθος αλλά θα ήθελα να την έχω έτσι για χαβαλέ μιας και έχω και ένα μύλο της ίδιας εταιρίας.Πείτε ότι τη στήνω τη μηχανή , αφαλατωτές, νερά κτλπ,

-θέλει πάνω απο μισή ώρα για να ζεσταθεί επαρκώς?Φίλος μου που δουλεύει σε σχετική εταιρία και δουλεύει με τέτοιες μηχανές μου είπε 20 λεπτά :a014: !
-Θα πάρω καλύτερα φλυτζανάκια απο τη Silvia που έχω τώρα?
-Τη είδους μηχανή είναι αυτές, ΗΧ , Ε61 η κάτι άλλο?

Επίσης οτιδήποτε άλλες πληροφορίες θα μου ήτανε χρήσιμες!

Αυτή είναι η μηχανή όπως τη βλέπω διαγώνια , αν δε κάνω λάθος.Σε κόκκινο είναι , να ταιριάζει και με το μύλο μου :a016: .
8971919069.jpg
1305463526_202382030_1-Pictures-of--La-San-Marco-Espressomaschine-95-Pract-S.jpg
Και εδώ κάποιες πληροσφορίες απο τη μηχανή , αν δε κάνω λάθος πάλι αυτή πρέπει να είναι http://www.espresso-machines-me.com/ref ... hine-p-122
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..

fanisfanis

Re: La San Marco 95 Practical S πληροφορίες?

Δημοσίευση από fanisfanis » Τετ Σεπ 05, 2012 3:17 pm

Φίλε νομίζω είναι heat exchange ,ειναι αξιόπιστα μηχανήματα (απο κάποια χρονολογία και μετα κατασκευάζονται ΚΑΙ στην ελλαδα απο την HEINAMI) πάντως αν είναι να φτιάχνεις όπως λες "κανένα καφεδάκι" πιστεύω δεν αξίζει, αυτο είναι επαγγελματικο μηχάνημα,για καντίνες κτλ με μικρή καταναλωση καφε, λογικά θα εχει και μεγάλο boiler οπότε θα αργεί και να ζεσταθει κτλ.. Σίγουρα θα θέλει ένα μεγάλο σερβις εφόσον καθόταν (αφαλάτωση τπτ φλατζες κτλ) εγω προσωπικα για σπίτι δεν θα το έπαιρνα,παραείναι μεγάλη μηχανη ..

Άβαταρ μέλους
boltsis

Δημοσίευση από boltsis » Τετ Σεπ 05, 2012 5:23 pm

Δε τη θέλω για το σπίτι, θα τη πάω στο υπόγειο στο μαγαζί μου και θα κάνω εκεί την εγκατάσταση ,εκεί δεν έχω θέμα χώρου!Βασικά δε τη χρειάζομαι αλλά για το ονομά της , έχοντας και έναν μύλο ίδια εταιρίας και για τη τιμή της εαν και εφόσον τη πετύχω όσο λέω.Μη ξεχνάμε τέτοιες μηχανές κοστίζουν απο 400ευρώ και πάνω αν δε κάνω λάθος.Το θέμα μου πριν μιλήσω με το παππού κατα πόσο αξίζει να δώσει 150 ευρώ + κάποια άλλα ανταλλακτικά διότι εργατικά θα την αναλάβει σίγουρα ο φίλος μου δωρεάν και κατα πόσο καλύτερα φλυτζάνια θα πάρω!Πάντως για θέμα παρασκευής αφρογάλατος πρέπει να είναι super!

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Τετ Σεπ 05, 2012 6:35 pm

HX είναι, με 2,5lt μπόιλερ και περιστροφική αντλία.
Οταν την μάθεις θα παίρνεις σαφέστατα καλύτερα φλυτζάνια από την Silvia.
Eαν την λειτουργούσαν σωστά με τον αφαλατωτή, πιθανότατα να μην χρειαστεί τίποτα εκτός από μια αλλαγή φλάντζας στο γκρούπ.(εγώ θα άλλαζα απαραιτήτως και την βαλβίδα ασφαλείας του ατμού με μία καινούρια)

Άβαταρ μέλους
Y.V

Δημοσίευση από Y.V » Τετ Σεπ 05, 2012 9:03 pm

Ξαναδιάβασα το πρώτο σου ποστ οπότε βλέπω ότι δεν απάντησα σε όλα. :c034:
Τα είκοσι λεπτά προθερμανσης μου φαίνονται υπερβολικά λίγα, ειδικά για μια μηχανή που ζεσταίνεται με θερμοσιφωνισμό΄ θα έλεγα να υπολογίζεις 45 λεπτα τουλάχιστον.
Εχε υπ όψιν σου ότι χρησιμοποιεί 55αρια καλαθάκια οπότε θα χρειαστείς νέο τάμπερ 54,5. (βγαζει 4 μονά και 4 διπλά καλαθάκια για κάθε ποσότητα καφέ που πιθανον να χρειαστείς)
Επίσης ο διασπορέας νερου μαζί με την ντουζιέρα εξέχουν αρκετά και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το στρώσιμο με το δάκτυλο με γεματο το καλαθάκι. Χρειάζεται δηλαδή να βάζεις καφέ όχι μεχρι το χείλος αλλά μέχρι την εγκοπή του ελατηρίου στο καλαθάκι για να πατήσεις μετα και να κουμπώνει το πορταφίλτερ στο γκρούπ.

:a014: Γιατί θα την βάλεις στο υπόγειο;

Άβαταρ μέλους
boltsis

Δημοσίευση από boltsis » Πέμ Σεπ 06, 2012 10:16 am

Γιάννη και λοιποί καλημέρα , στο μαγαζί έχω ήδη την Silvia και στο σπίτι την Delonghi , εκτός και αν σουτάρω τη Delonghi και στη θέση της πάρει η Silvia, θα το δούμε αυτό.Ύστερα θέλω να δω και το θέμα κατανάλωσης ρεύματος της κάθε μια μηχανής, θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου πει!Όπως και να χει θέλω να τη πάρω για το ονομά της και μόνο ,τουλάχιστον στη τιμή που θέλω ας είναι να βρίσκεται.Μια συζήτηση που είχαμε με τον φίλο μου τεχνικό είπε πως κανονικά πρέπει να έχει και αντλία νερού, αν όχι το κόστος της είναι κανα 150άρι καινούργια.Για αφαλατωτή δε τον ρώτησα αλλά πιστεύω με ένα 100άρι θα είμαι κομπλε.Γενικά μου είπε να τη πάρω όπως και να έχει σε αυτή τη τιμή καθώς τη γνωρίζει απ'έξω και ανακατωτά τη συγκεκριμένη μηχανή και μπορώ ανα πάσα στγμή να τη δώσω στην εταιρία του!
Γιάννη δε κατάλαβα τι εννοείς με τα 4 μονά και 4 διπλά καλαθάκια που ανέφερες πριν.Το διπλό καλαθάκι γνωρίζεις πόσα gr παίρνει?

Άβαταρ μέλους
Y.V

Δημοσίευση από Y.V » Πέμ Σεπ 06, 2012 11:31 am

Kαλημέρα Ηλία!
Απ ότι είδα έχει τα εξής καλαθάκια:(δεν γνωρίζω αν παίρνουν την ποσότητα που γράφουν, υποθετω όμως ότι μάλλον πάιρνουν πολύ περισσότερο από αυτήν, όπως συμβαίνει και με τα καλαθάκια των άλλων εταιριών)

525952 (6 GR)
525958 (7 GR)
525950 (8 GR)
529026 (9 GR)

525953 (12 GR)
525957 (14 GR)
525951 (16 GR)
529027 (18 GR)

H practical έχει θερμαντικό σώμα 2000W όπως επίσης και έχει ενσωματωμένη αντλία, μόνο οι μηχανες 2, 3 και 4 γκρούπ έχουν ξεχωριστή εξωτερική αντλία.
Πάντως όταν την συνδέσεις στο δίκτυο θα σου πρότεινα να βάλεις απαραίτητα εναν ρυθμιστή πίεσης ώστε και να προστατεψεις την μηχανή από τυχόν πολύ υψηλή πιεση του δικτύου και να έχει πάντα σταθερή την πίεση κατα την εκχύλιση (εαν δεν υπάρχει ο ρυθμιστής, η πίεση και στην εκχύλιση ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με την πίεση του δικτύου)

Άβαταρ μέλους
boltsis

Δημοσίευση από boltsis » Πέμ Σεπ 06, 2012 11:52 am

Α ωραία , καλό νέο αυτό!Ναι μου ανέφερε κάτι για ρυθμιστή πίεσης ο φίλος μου αλλά δε μου είπε ότι έχει ενσωματωμένη αντλία :a014:.Το boiler είναι ίδιο με αυτής της silvia απο ότι βλέπω και το ρεύμα είναι 2000W έναντι τα 1100W της silvia, άρα δεν έχουμε και μεγάλες διαφορές στη κατανάλωση σωστά?

Πέρασα απο κει σήμερα πάλι αλλά πρέπει να λείπει ο παππούς :a026: .Είμαι περίεργος να δω τι παίζει αυτή η μηχανή!

Άβαταρ μέλους
Y.V

Δημοσίευση από Y.V » Πέμ Σεπ 06, 2012 12:38 pm

Δεν είναι ίδιο το μπόιλερ με της Silvia βρε Ηλία. 2500ml είναι
Εξ άλλου είναι ΗΧ οπότε δεν μπορεί να γίνει καμμία απολύτως συγκριση διότι σε αυτές το νερό του μπόιλερ δεν χρησιμοποιήται για την εκχύλιση αφού λειτουργούν με τελείως διαφορετικό τρόπο.

Άβαταρ μέλους
boltsis

Δημοσίευση από boltsis » Πέμ Σεπ 06, 2012 1:17 pm

Γιάννη χίλια συγνώμη ,απλά είδα στα γρήγορα κάποια specs της silvia εδώ και εδώ και υπέθεσα ότι είναι τα ίδια αλλά προφανώς αναφέρεται στο δοχείο νερού :f010: !Αλήθεια πόσο είναι της Silvia ,1lt νομίζω?

Απάντηση