Θερμόμετρο στην Silvia

PID, μετρητές πίεσης, και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε το "φιατάκι" σας να γίνει Mitsubishi Evo.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
boltsis
Όνομα: Ηλίας
Μηχανή:: La San Marco 95E
2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
Μύλος:: La San Marco SM 90/T
2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro

Re: Θερμόμετρο στην Silvia

Δημοσίευση από boltsis » Δευ Φεβ 21, 2011 11:28 am

Ανέβασα και εγώ ένα βιντεάκι που είχα τραβήξει όταν ήρθε το θερμομετρό μου.Δεν είναι κάτι σπουδαίο απλά μιας και το έφερε η κουβέντα να δείτε και μια άλλη μέτρηση.Η μηχανή έχει ζεσταθεί πλήρως , πάνω απο μισή ώρα και έχω ήδη φτιάξει ένα διπλό espresso.Ο αισθητήρας έχει τοποθετηθεί στο διπλό spout της Rancilio.Παρακαλώ μη γελάτε που πέφτει το θερμόμετρο.. :a026:

http://www.youtube.com/watch?v=6MVrAURg2g0

1.Τη πρώτη μέτρηση τη ξεκίνησα αφού είχα τραβήξει κάποια ποσότητα του νερού, μετά απο 10sec που ανοίγω το νερό βλέπετε η θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 95C βαθμούς.
2.Στη δεύτερη αφήνω να περάσουνε 25sec και η θερμοκρασία φτάνει στους 89 C βαθμούς.
3.Στη τρίτη αφου πέρασαν 49sec για να σβήσει το λαμπάκι (τώρα το παρατήρησα και εγώ) ξανατραβάω νερό και η θερμοκρασία φτάνει στους 95C βαθμούς.

Να συμπλρώσω πως τα ml του νερού είναι τυχαία και το θερμόμετρο το παρήγγειλα απο κίνα απο γνωστό site που έχει αναφερθεί εδώ μέσα κατα καιρούς.Απλώς μου αρέσε που έχει 2 αισθήτηρες και μετράει 2 θερμοκρασίες ταυτόχρονα.Ίσως όταν βρώ χρόνο να τοποθετήσω το δεύτερο στο εξωτερικό του μποίλερ.
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..

Savvas

Δημοσίευση από Savvas » Τετ Αύγ 17, 2011 9:37 am

οταν τραβας νερο απο την μηχανη αμεσως μολις σβησει το φωτακι...οταν τρεχει το νερο κανει εναν ηχο σαν να "εξατμιζετε" που σημαινει οτι ξεπερναει τους 100°C σωστα?
Επισης εαν εχεις PID και εχεις σταθερη την θερμοκρασια της μηχανης στους π.χ. 95°C στο group το νερο ποσους βαθμους εχει?
Νομιζω πως οταν κανεις το shot αμεσως αφοτου εχει σβησει το φωτακι η θερμοκρασια της μηχανης ειναι πολυ υψηλη και ο καφες καιγετε...

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Τετ Αύγ 17, 2011 1:38 pm

Νομιζω οτι εδω εισαι :offtopic: Πιστευω οτι η ερωτηση ταιριαζει καλυτερα εδω αν και ειναι ηδη απαντημενη.viewtopic.php?f=4&t=1326.

dio

Δημοσίευση από dio » Δευ Αύγ 06, 2012 12:23 pm

Με Αυτό το θερμόμετρο μπορώ ναετρισω την θερμοκρασία του νερού βαζοντας το στο spout η
η τσάμπα θα το πάρω;
Εννοώ αυτό του Alex από τον Αντωνιου

spyros
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
Μύλος:: Compak K3 Touch

Δημοσίευση από spyros » Δευ Αύγ 06, 2012 12:51 pm

Δυστυχώς όχι Διονύση, έχω αγοράσει αυτό από dealextreme όμως οικονομικότερα. Δεν βλέπω να το έχουν με μία πρόχειρη αναζήτηση.

Είναι καλό για τις μετρήσεις του boiler και του group όπου οι μεταβολές είναι μικρότερες. Ακόμα έχουν αποκλίσεις ως προς την πραγματική ουσιαστικά μετράς με κάποιο offset το οποίο δεν είναι άσχημο δεδομένου ότι ξέρεις τις θερμοκρασίες λειτουργίας. Με το pid που έχεις θα μπορείς να το έχεις μόνιμα προσαρτημένο και να ελέγχεις την θερμοκρασία του group ( για το boiler δεν θα σου χρειαστεί).

Υγ. Αυτό είναι.

Αν θέλεις κάτι καλό εδώ είσαι :a048: .

dio

Δημοσίευση από dio » Δευ Αύγ 06, 2012 1:53 pm

Σπύρο σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση :oneup:

Απάντηση