Το προηγουμενο Σαββατοκυριακο βρεθηκα στην Ναπολη της Ιταλιας και περασα 3 γεματες μερες με γευσεις και αρωματα ....
Σε παλαιοτερη συζητηση με τον κ. Ταλουμη οπου του ειχα αναφερει για το προγραμματισμενο μου ταξιδι , μου ειπε οτι πολυ θα μου αρεσει η Ναπολιτανικη σχολη.
Αφου λοιπον ειμαι στο ξεκινημα αυτης της ομορφης πορειας στην γνωση του καφε ανυπομονουσα για να δοκιμασω το Ναπολιτανικο espresso.
Πρωτη μου εκπληξη οι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΕΣ μηχανες !!
Δεν ειχα ξαναδει μηχανη με μοχλο.
http://img.tapatalk.com/2e670397-d55a-7893.jpg
http://img.tapatalk.com/2e670397-d589-f485.jpg
http://img.tapatalk.com/2e670397-d571-c6b5.jpg
http://img.tapatalk.com/2e670397-d543-c697.jpg
Εντυπωση μου εκαναν τα πραγματικα ΚΑΥΤΑ φλυτζανια . Παρατηρησα σε μεγαλο μπαρ ειχαν κατι σαν σκαφη-μπανερα οπου ετρεχε συνεχεια καυτο νερο και εκει μεσα (πλενοταν ? ζεσταινοταν ) τα φλυτζανια.
Cappucino , Το καπουτσο δεν ελεγε και πολλα , ασε που εχουν και την κακια συνηθεια να το πασπαλιζουν με κακαο .
Το espresso ομως, ιδιως μετα απο καλο απογευματινο υπνο ηταν θεικο .
Ενοιωθες απειλητικα τη γευση του καμμενου λαστιχου
Προσωπικα ειμαι φαν της μαυρης ακατεργαστης , αλλα παρατηρησα πως σε αυτα τα χαρμανια , οπως και στον portioli που ειναι αρκετα καβουρδισμενος , ταιριαζει η λευκη !
Ενα γνωστο χαρμανι και διαδεδομενο στη Ναπολη ειναι το KIMBO.
Οτι και να λενε παντως οι Αμερικανοι .... η Ιταλια ειναι ΣΧΟΛΗ
οπως ειναι και μεγαλη σχολη στο καβουρδισμα .!
VIVA NAPOLI ! λοιπον .




