Tamper
- Alex_Under
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Rancilio Rocky
- Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
Re: Tamper
Δεν άντεξα άλλο να περιμένω να φιλοτιμηθούν και αν... οι Ιταλοί να μου στείλουν άλλο tamper.
Παρήγγειλα τηλεφωνικώς ένα σαν το δικό σου από Eurogat.
Δεν μπορούσα να πάω να το πάρω κατ' ιδίαν, είναι ανοιχτά μόνο ώρες γραφείου που δουλεύω και γω.
Αντε να ειδούμε...
Παρήγγειλα τηλεφωνικώς ένα σαν το δικό σου από Eurogat.
Δεν μπορούσα να πάω να το πάρω κατ' ιδίαν, είναι ανοιχτά μόνο ώρες γραφείου που δουλεύω και γω.
Αντε να ειδούμε...
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Καλορίζικο. Να βεβαιωθείς μόνο ότι είναι Concept Art και ότι έχει αποσπόμενη βάση, σε περίπτωση που μελλοντικά θα θελήσεις να αγοράσεις δυναμομετρική λαβή.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- psycho
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Simonelli Musica
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
Έχω δύο tamper. Ένα 56αρι και ένα 58αρι της concept art.
Και τα δύο έχουν τρομερή ποιότητα κατασκευής. Αντιθέτως εγώ είδα μεγάλη διαφορά.
Αφου γνωρίζουμε οτι στον espresso η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά.
Βέβαια δεν κάνεις άλματα, αλλά άμα είσαι σε καλό επίπεδο ένα καλό πατητήρι σε πάει πιο ψηλά.
Και τα δύο έχουν τρομερή ποιότητα κατασκευής. Αντιθέτως εγώ είδα μεγάλη διαφορά.
Αφου γνωρίζουμε οτι στον espresso η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά.
Βέβαια δεν κάνεις άλματα, αλλά άμα είσαι σε καλό επίπεδο ένα καλό πατητήρι σε πάει πιο ψηλά.
- psycho
Το portafilter μου είναι 58αρι. Τα ταμπερ φαίνονται στην φωτογραφία. Μπορώ να πώ οτι το 56αρι μου κάνει καλύτερη δουλειά από το concept art (58). Δεν ξέρω τι φταίει, μπορεί το concept art να μην το έχω συνηθίσει ακόμα.

- Christos
- Συντονιστής

Εγώ όλο και πιο πολύ πιστεύω στην θεωρία του "κρατήρα" που κατά κάποιο τρόπο δικαιολογεί το 56άρι να συγχωρεί πιο πολύ τα λάθη στο πάτημα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- psycho
Νομίζω οτι η λογική σου έχει βάση...
Παρατήρησα και οτι με το 58αρι έχω channeling στο καφέ. Αυτό όμως θα το δώ καλύτερα με το botomless portafilter.
Μάλλον προς τα εκεί θα είναι η επόμενη αγορά μου.
Παρατήρησα και οτι με το 58αρι έχω channeling στο καφέ. Αυτό όμως θα το δώ καλύτερα με το botomless portafilter.
Μάλλον προς τα εκεί θα είναι η επόμενη αγορά μου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος psycho την Σάβ Φεβ 20, 2010 11:51 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Christos
- Συντονιστής

Εγώ την έκανα ήδη. Πιστεύω ότι έχω πρόβλημα στην τεχνική του πατήματος. Και όσο πιο δυνατό το πάτημα μου τόσο μεγαλύτερη η διαφοροποίηση μεταξύ των αποτελεσμάτων.
-
stefanos4
pedia ok eftase h ora exoume polla tamper REG B. NEW ME OLES TIS VASIS KAI FISIKA FTINA EPIKINONISTE ME TO TAF MPENAKI 210 3800014!
- Christos
- Συντονιστής

Κάνει πραγματικά καμιά διαφορά η μάρκα; δηλαδή ένα RegB με ένα C-art; Προσωπικά δεν νομίζω. Είδα και κάποια βίντεο σου στο youtube, που είσαι εκπλήκτικός, και μου γεννήθηκε η εξής απορία: φαίνεται ότι δεν ασκείς πολύ δύναμη στο tamping σου αλλά δίνεις πιο πολύ σημασία στο polishing. Ιδέα μου είναι ή οντως ισχύει η παρατήρηση μου;
-
stefanos4
poli sosta kai exei poli megali simasia to pathma kathos k poli tha ithela na me aris ena til sto magazi h na perasis! osta na kanoume test k me komena na ferw k diafora tamper ! mazi na ta testaris ?to tamper einai megalo kefaleo,