Οι προτάσεις μου για πρώτη μηχανή - μύλο.

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Tolis

Re: Οι προτάσεις μου για πρώτη μηχανή - μύλο.

Δημοσίευση από Tolis » Τετ Μάιος 16, 2012 8:23 pm

Σιγουρα με την pure δεν θα παρεις μαπα καφε αρκει να μαθεις τα τερτιπια της για να μπορεις να εχεις οσο το δυνατον την θερμοκρασια του νερου στη σωστη τιμη, κατι που το επιτυγχανεις τελεια με ενα pid.Βεβαια το σωστο φλυτζανι ειναι συνδιασμος πολλων παραμετρων που διαβαζοντας εδω μεσα σε διαστημα λιγων μηνων θα μπορεις να ελεγχεις σε πολυ μεγαλο βαθμο.

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Τετ Μάιος 16, 2012 9:27 pm

Vicky καλησπερα...η μηχανη με το μικρότερο κοστος που πληρει τις προυποθεσεις για να πιεις αξιοπρεπή espresso (παντα συναρτηση μυλου) ειναι η gaggia baby...
Το τι θα παρεις και ποσο εχεις σκοπο να ασχοληθεις ομως το ξέρεις μονο εσυ...γενικα η baby ειναι η πιο καλοφτιαγμενη οικονομικη μηχανη...

Αργοτερα βαζεις ενα pid και ενα μανομετρο και την κανεις τουμπανο.. :respekt:

vicky

Δημοσίευση από vicky » Τετ Μάιος 16, 2012 10:07 pm

απο δευτερα για αρχη περνω τν Gaggia Espresso Pure. σας ευχαριστω για τν βοηθεια. κ ελπιζω να βγαλω καλο αποτελεσμα.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τετ Μάιος 16, 2012 10:31 pm

Διάβασες καθόλου για την Pure στο forum; Επίσης την βρίσκεις τόσο φτηνά; 100 ευρώ λιγότερο από την Baby, δηλαδή 110 ευρώ, που αναφέρεις παραπάνω.
vicky έγραψε:βλεπω τν τιμη κ σκεφτομαι ποσο αξιζει να δωσω 100 παραπανω. ...
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

vicky

Δημοσίευση από vicky » Τετ Μάιος 16, 2012 10:32 pm

nikp81 έγραψε:Vicky καλησπερα...η μηχανη με το μικρότερο κοστος που πληρει τις προυποθεσεις για να πιεις αξιοπρεπή espresso (παντα συναρτηση μυλου) ειναι η gaggia baby...
Το τι θα παρεις και ποσο εχεις σκοπο να ασχοληθεις ομως το ξέρεις μονο εσυ...γενικα η baby ειναι η πιο καλοφτιαγμενη οικονομικη μηχανη...

Αργοτερα βαζεις ενα pid και ενα μανομετρο και την κανεις τουμπανο.. :respekt:
εφαγε ενα κολλημα το pc κ τωρα το ειδα. δλδ λες οτι αξιζει να δωσω 70 παραπανω για τν baby? αν ναι για πιο λογο?

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Τετ Μάιος 16, 2012 11:09 pm

viewtopic.php?f=5&t=355&hilit=Διαφορες+gaggia

Διαβασε εδω να σου λυθουν ολες οι αποριες..επειδη γραφω απο το iphone δεν μπορω μα γραφω πολλααα:)

vicky

Δημοσίευση από vicky » Πέμ Μάιος 17, 2012 12:06 am

με μπερδεψατε. απο τι καταλαβα με το ξανθο μυαλο μ η gaggia baby ειναι καλυτερη κατασκευη? σας επρηξα το ξερω αλλα αμα τν παρω θα σας καλεσω για καφε.....

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Πέμ Μάιος 17, 2012 12:13 am

Ημουν σίγουρος ότι οι πιθανότητες ήταν υπέρ του να ήσουν ξανθιά, διότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με μελαχροινούς μεν άνδρες, αλλά ξανθές γυναίκες :lol:

Πάρε την Baby και δεν θα μετανοιώσεις αργότερα για τα χρήματα που έδωσες παραπάνω.
Δεκτη η πρόσκληση μόλις σε πείσουμε ότι χρειάζεσαι και μύλο.

vicky

Δημοσίευση από vicky » Πέμ Μάιος 17, 2012 9:34 am

ευχαριστω πολυ για τν υπομονη κ τν χρονο σας. απο δευτερα θα κανω ερευνα αγορας για να δω απο που αξιζει να τν παρω.

Googlis

Δημοσίευση από Googlis » Σάβ Μάιος 19, 2012 12:50 pm

Καλησπέρα κι από 'μενα Βίκυ. Ως κάτοχος μιας Gaggia Baby Black θα σου πρότεινα να πάρεις την ίδια. Γιατί;
1) Κόστος περίπου στα 240 ευρώ, κατά την άποψή μου πολύ φιλική - οικονομική τιμή.
2) Απλή στην χρήση, 3 κουμπάκια όλα κι όλα.
3) Πολλά μέλη την έχουν άρα μπορείς να συζητήσεις να βρεις λύσεις, εμπειρίες, απόψεις και στα μετά της αγοράς του στύλ:
"Ρε παιδιά με τον τάδε καφέ, τι κόψιμο να κάνω στον καφέ; Πόσα γραμμάρια να βάλω; Πόσο να τον πιέσω;"
4)Αξίζει τα λεφτά της μέχρι το τελευταίο cent.
5)Δεν έχει ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια που ίσως σε παιδέψουν ή βγάζουν βλάβες ή καταλαμβάνουν εσωτερικό χώρο που αργότερα ίσως χρειαστεί για μετατροπές.
6)Άντε και την έμαθες, και θέλεις να κάνεις το επόμενο βήμα, κάτι παραπάνω, κάτι καλύτερο. Έχει εσωτερικά της, αρκετό ανεκμετάλλευτο χώρο ώστε να γίνουν μερικές μετατροπές και να έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και με χαμηλό κόστος υλοποίησης χωρίς να χρειάζεται να μεταπηδήσεις σε καινούρια μηχανή καλύτερη (τουτέστιν 400+ ευρώ)
7)Μπορείς να την μεταπωλήσεις, αν την βαρεθείς εύκολα.
8)Ανταλλακτικά βρίσκεις εύκολα.

Υ.Γ.1 Μην τσιγκουνευτείς τα λίγο παραπάνω χρήματα που θέλει για την αποκτήσεις σε σχέση με άλλα μοντέλα της Gaggia που είναι πιο φτηνά. Θα το μετανιώσεις....
Υ.Γ.2 Φαίνεται ότι είμαι ερωτευμένος με αυτήν την μηχανή; :inlove:

Κλειδωμένο