Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί στις 2-3 μέρες που διαβάζω το site καθώς είμαι σε αναζήτηση μηχανής έμαθα όσα αγνοούσα επί σειρά ετών.
Σκοπός μου πλέον είναι η αγορά μίας Gaggia (κατόπιν θα αγοραστεί μύλος κτλ αλλά όλα με την σειρά τους) και είμαι ανάμεσα στην Baby την οποία έχω βρει στα 210 euro σε ελληνικό κατάστημα και στην Classic την οποία έχω βρει στα 262 στο
http://www.coffeeitalia.de/gaggia_classic.htm με 27,20 μεταφορικά. Έχω βρεί και την Baby Dose στα 250 euro σε ελληνικό κατάστημα και αυτή αλλά βρίσκω λίγο ανώφελο το προτέρημα της δοσομέτρησης που έχει. Άλλωστε είμαι και της άποψης πως σε τέτοιου είδους συσκευές όσο πιο "αναλογικά τόσο πιο καλά", ίσως και να είμαι λάθος...
Γνωρίζω τις ομοιότητες και τις διαφορές απλά έχω μερικές απορίες ως "νέος" και ήλπιζα πως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε.
Αρχικά θα ήθελα να μάθω αν η OPV της Classic είναι χρήσιμη και λειτουργική αν δεν έχουμε τοποθετήσει μανόμετρο στη μηχανή.
Επίσης επειδή και οι δύο προφανώς θα πωλούνται με pressurized φίλτρα θα ήθελα να μάθω απο που θα μπορούσα να προμηθευτώ non-pressurized φίλτρα καθώς και αν χρειάζεται αλλαγή το portafilter ή κάποια τροποποιήση για την λειτουργία του με non-pressurized φίλτρα.
Μία άλλη μου απορία είναι αν χρειάζεται και η Baby την διαδικασία blackflush ή μόνο η Classic και αν χρειάζεται να προμηθευτώ extra τυφλο καλαθάκι ή αν συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία.
Τώρα στο ποια να επιλέξω ξέρω πως είναι και λίγο υποκειμενικό το ζήτημα. Σίγουρα αν μπορούσα να τις πάρω και τις δύο από Ελλάδα θα επέλεγα την Classic. Τώρα δεν γνωρίζω. Δεν ξέρω και πόσο χρόνο κάνει στο coffeeitalia.de για να παραδώσει. Θα ήθελα όμως από την εμπειρία σας να μου πείτε τι θα επιλέγατε καθώς το θέμα δεν είναι οικονομικό (έχουν μικρή διαφορά τιμής) αλλά αξιοπιστίας καταστήματος και χρόνου παράδοσης. Παρεπιπτόντως στις χώρες αποστολής περιλαμβάνει την Ελλάδα, το αναφέρω γιατί διάβασα πως δεν έστελνε και σε έστελναν στο coffeeitalia.co.uk.
Συγνώμη αν σας ζάλισα αλλά φαντάζομαι πως και εσείς όταν ξεκινούσατε την σοβαρή ενασχόληση με το "άθλημα" θα ήσασταν στη θέση μου.