Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Νοέμ 12, 2011 4:27 pm

translator έγραψε:..
Εσείς οι παλαιότεροι κάτοχοι των Anfim Best ποιες διαφορές βλέπετε;
Ο δεύτερος πιο παλιός στο forum (ο δικός μου):

64 steps
download/file.php?id=616&mode=view
έχει μία μόνο διαβάθμιση ανάμεσα στους αριθμούς
download/file.php?id=106&mode=view

αλλά κάποιοι μετά
viewtopic.php?f=6&t=60&start=100#p19225

Ελληνικό δεν έχω κόψει.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

little-prince

Δημοσίευση από little-prince » Σάβ Νοέμ 12, 2011 7:19 pm

Γιώργο έχεις τον φορέα με τις 64 οπές και αυτό πίστεψε με είναι πολύ καλό.
Και ο δικός μου καινούργιος μύλος έχει άνω φορέα με 64 οπές και 2 διαβαθμίσεις μεταξύ των αριθμών, είναι ακριβώς ίδιος με αυτόν της φωτογραφίας σου. Μάλιστα ως χρήστης και των δύο μύλων θα μπορούσα να υποστηρίξω από τη μικρή μου εμπειρία τα εξής:
Με το νέο μύλο με τον άνω φορέα των 64 οπών έχω διαπιστώσει, σε σχέση με τον προηγούμενο των 48 οπών, μια αξιοσημείωτη διαφορά στα βήματα της άλεσης.Ιδιαίτερα μεταξύ των διαβαθμίσεων 3 και 4 που συνήθως κάνω τις αλέσεις μου για espresso, ένα step κάτω ή πάνω μου δίνει την αίσθηση της μικρορύθμισης κάτι που δεν είχα με το προηγούμενο φορέα. Έτσι σήμερα δεν χρειάζεται να ''παίζω'' τόσο έντονα με την παράμετρο tamping αλλά θα μπορούσα να πω ότι έχω μια συμπεριφορά πιο κοντά στο stepless από click σε click.
Πάντως το γεγονός ότι οι δυο τελευταίοι μύλοι Anfim Best που παρουσιάστηκαν στο forum έχουν την ίδια διαβάθμιση και τον ίδιο άνω φορέα συντείνει στο συμπέρασμα ότι η εταιρεία έχει πλέον υιοθετήσει αυτή τη λύση.
Γεγονός που αν ισχύει πραγματικά κάνει τον Anfim πραγματικά ασυναγώνιστο ως home semi-professional μύλο στην κατηγορία τιμής του. :oneup:

translator

Δημοσίευση από translator » Σάβ Νοέμ 12, 2011 7:37 pm

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω την αρίθμηση του δίσκου γιατί δεν αντιστοιχούν στις οπές του φορέα.
Έχουμε 2 γραμμές ενδιάμεσα στα νούμερα που θεωρητικά σημαίνει 3 βήματα από το 3 στο 4 π.χ. Δεδομένου ότι ο δίσκος φτάνει στο 24 έχουμε 3x24=72... Δε βγαίνει το νούμερο...
Πραγματικά δεν έχω καταλάβει με ποια λογική έχει γίνει η αρίθμηση :a014:

dio

Δημοσίευση από dio » Σάβ Απρ 21, 2012 11:52 am

Καλημερα στην παρεα!
Επειδη ειμαι στην πριζα να τσιμπισω τον best θα ηθελα να μαθω ποση διαφορα στο cup μου θα δω σε σχεση με τον ascaso που εχω τωρα.(σιγουρα δε χωραει συγκριση)απλα θελω να ξερω κατα ποσο αξιζει η αλλαγη απο τον ενα στον αλλο.
Και αν μπορει καποιος που τον εχει να μου πει το υψος του.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Απρ 21, 2012 2:35 pm

Η μόνη απάντηση στο ερώτημα σου όπως το θέτεις που κρίνεται ως σωστή για εμένα θα ήταν "Δεν ξέρω/Δεν απαντώ". Θα μπορούσε να απαντηθεί μόνο εάν διοργανωνόντουσαν εσπερίδες "τυφλής" γευσιγνωσίας μεταξύ των μελών με ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των μύλων, σε μία πολύ καλή μηχανή, και με παρασκευή αρκετών καφέδων.
Προσωπικά μάλλον (καθαρά υποθετικά) θα κρατούσα τα λεφτά και θα μάζευα και άλλα για κάποιον Mazzer Mini E ή ακόμα και Super Jolly E.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Σάβ Απρ 21, 2012 2:52 pm

Και εγώ το ίδιο θα σε συμβούλευα.Μάζεψε και άλλα χρήματα αν είνα δυνατόν και πήγαινε για ένα high end μύλο..Όχι οτι δεν θα θέλεις και κάτι άλλο με το μικρόβιο που έχουμε αλλά θα είσαι σίγουρα περισότερο ικανοποιημένος.
Super jolly,major,kony,K10..
Κάτι τέτοιο

dio

Δημοσίευση από dio » Σάβ Απρ 21, 2012 4:25 pm

Και γιατί όχι; Να κάνουμε μια εσπεριδα τυφλης γευσιγνωσιας λοιπόν! :lick:
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά.
(τσάμπα ψηνομουν από το πρωί) :lol:

Tolis

Δημοσίευση από Tolis » Κυρ Απρ 22, 2012 11:32 am

Σου φυγε τωρα δηλαδη;

dio

Δημοσίευση από dio » Κυρ Απρ 22, 2012 11:37 am

Το παλευω :lol:

fanisfanis

Δημοσίευση από fanisfanis » Κυρ Απρ 22, 2012 1:12 pm

Christos έγραψε:Η μόνη απάντηση στο ερώτημα σου όπως το θέτεις που κρίνεται ως σωστή για εμένα θα ήταν "Δεν ξέρω/Δεν απαντώ". Θα μπορούσε να απαντηθεί μόνο εάν διοργανωνόντουσαν εσπερίδες "τυφλής" γευσιγνωσίας μεταξύ των μελών με ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των μύλων, σε μία πολύ καλή μηχανή, και με παρασκευή αρκετών καφέδων.
Προσωπικά μάλλον (καθαρά υποθετικά) θα κρατούσα τα λεφτά και θα μάζευα και άλλα για κάποιον Mazzer Mini E ή ακόμα και Super Jolly E.
+134555

Απάντηση