Eureka Mignon

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Απάντηση
mx1001

Re: Eureka Mignon

Δημοσίευση από mx1001 » Σάβ Ιουν 19, 2010 2:21 am

Καλώς τα δέχτηκες ...
livadaki έγραψε:Σε μια δοκιμή έκοψα πολύ λεπτά τον καφέ και η μηχανή πέταξε μόνη της το pf και ο πάγκος της κουζίνας έγινε οίκος ανοχής :lol:
:? :( :o :shock:
Απαραδεκτο για ενα ονομα σαν την Saeco . Και νομίζαμε οτί μόνο στις παλιες Krups γίνονται αυτά ...
livadaki έγραψε:Ο μύλος δουλεύει ως εξής: Ανοίγουμε πρώτα τον κεντρικό διακόπτη και μετά τον θέτουμε σε λειτουργία και γυρνάμε το micrometric knob μέχρι να ακούσουμε τα μαχαίρια να ακουμπάνε. Στη συνέχεια γυρίζουμε προς το grosso για να βρούμε το επιθυμητό κόψιμο. ...
Θωμά το μικρομετρικο κουμπί το είδα . Εχει "1 , 2 ,3 ,4" . Αρα το κουμπί αυτό δεν γυρνάει πάνω από 1 βολτα , σωστά ? (γιατι μας είχαν συνηθίζει με τον όρο μικρομετρικο κουμπιά που βολτάρουν αβέρτα) .
http://www.eureka.co.it/img/detail/mign ... stan_1.jpg
Γιατί άμα βολτάρει αβέρτα μετά δεν έχουν νόημα οι ενδείξεις "1 , 2 ,3 ,4" .

livadaki
Όνομα: Θωμάς
Μηχανή:: La Pavoni
Μύλος:: Eureka Mignon

Δημοσίευση από livadaki » Σάβ Ιουν 19, 2010 9:32 am

mx1001 έγραψε:Καλώς τα δέχτηκες ...
livadaki έγραψε:Σε μια δοκιμή έκοψα πολύ λεπτά τον καφέ και η μηχανή πέταξε μόνη της το pf και ο πάγκος της κουζίνας έγινε οίκος ανοχής :lol:
:? :( :o :shock:
Απαραδεκτο για ενα ονομα σαν την Saeco . Και νομίζαμε οτί μόνο στις παλιες Krups γίνονται αυτά ...
livadaki έγραψε:Ο μύλος δουλεύει ως εξής: Ανοίγουμε πρώτα τον κεντρικό διακόπτη και μετά τον θέτουμε σε λειτουργία και γυρνάμε το micrometric knob μέχρι να ακούσουμε τα μαχαίρια να ακουμπάνε. Στη συνέχεια γυρίζουμε προς το grosso για να βρούμε το επιθυμητό κόψιμο. ...
Θωμά το μικρομετρικο κουμπί το είδα . Εχει "1 , 2 ,3 ,4" . Αρα το κουμπί αυτό δεν γυρνάει πάνω από 1 βολτα , σωστά ? (γιατι μας είχαν συνηθίζει με τον όρο μικρομετρικο κουμπιά που βολτάρουν αβέρτα) .
http://www.eureka.co.it/img/detail/mign ... stan_1.jpg
Γιατί άμα βολτάρει αβέρτα μετά δεν έχουν νόημα οι ενδείξεις "1 , 2 ,3 ,4" .
Ευχαριστώ. :)

Γιατί απαράδεκτο; από κάπου θα πρέπει να εκτονωθεί αυτή η πίεση.

Το μικρομετρικό γυρίζει παραπάνω από μια φορά. Δεν δοκίμασα που σταματάει.Οι ενδείξεις έχουν νόημα για να ξέρεις που αλέθεις. Αν δεν είχε πως θα καταλάβαινες πόσο ψιλά κόβεις. Καταλαβαίνω τι λες αλλά από το να μην είχε καθόλου αρίθμηση καλύτερα έτσι.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Ιουν 19, 2010 10:00 am

Θωμά εγώ προσωπικά καταλαβαίνω ότι με την μικρομετρική ρύθμιση είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι να εξοικειωθείς με τον μύλο. Από την εμπειρία μου μέχρι στιγμής είδα από τον anfim ότι οι περισσότεροι κόβονται σε δύο με τρεις ρυθμίσεις (από 4 έως 3) άρα όσο θυμάσαι (καταγράφοντας σε ένα χαρτί) τον τελευταίο καφέ που χρησιμοποιήσες και έχεις αποκτήσει και μια αίσθηση στο περίπου πόσες στροφές απαιτούνται για πόσο χρόνο (σου προτείνω αρχικά να κρατάς και log με τον αριθμό των πλήρων στροφών, μην μπλέκεις με ενδιάμεσα), δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στο μέλλον με μία-δύο δοκιμές θα είσαι spot on.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

livadaki

Δημοσίευση από livadaki » Σάβ Ιουν 19, 2010 10:31 am

Christos έγραψε:Θωμά εγώ προσωπικά καταλαβαίνω ότι με την μικρομετρική ρύθμιση είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι να εξοικειωθείς με τον μύλο. Από την εμπειρία μου μέχρι στιγμής είδα από τον anfim ότι οι περισσότεροι κόβονται σε δύο με τρεις ρυθμίσεις (από 4 έως 3) άρα όσο θυμάσαι (καταγράφοντας σε ένα χαρτί) τον τελευταίο καφέ που χρησιμοποιήσες και έχεις αποκτήσει και μια αίσθηση στο περίπου πόσες στροφές απαιτούνται για πόσο χρόνο (σου προτείνω αρχικά να κρατάς και log με τον αριθμό των πλήρων στροφών, μην μπλέκεις με ενδιάμεσα), δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στο μέλλον με μία-δύο δοκιμές θα είσαι spot on.
Αυτά που γράφεις είναι χρήσιμες πληροφορίες. ;)
Όντως πιστεύω ότι από καφέ σε καφέ οι ρύθμιση θα είναι σχετικά μικρή. Σίγουρα θα βοηθήσει η καταγραφή σε ένα αρχείο στον Η/Υ. Αυτό που λες με τον αριθμό των πλήρων στροφών θέλω να το αποφύγω διότι δεν νομίζω ότι για κόψιμο espresso θα κάνω ποτέ πλήρη περιστροφή ώστε να χάσω εντελώς τη ρύθμιση αλλά και για να μην ψάχνω πάλι να δω που ακουμπούν τα μαχαίρια για να βρω το σημείο εκκίνησης. Άλλωστε κάτι άλλο θετικό (σε πρώτη ματιά) είναι ότι το μικρομετρικό knob ρυθμίζει το κάτω μαχαίρι. Έτσι όταν χρειαστεί να τον ανοίξω για να τον καθαρίσω δεν χρειάζεται να σημαδέψω για να βρω πάλι το σημείο «0».

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Ιουν 19, 2010 10:48 am

Δεν μπορώ να επιμείνω μιας και δεν έχω πιάσει μικρομετρικό σύστημα, αλλά η αίσθηση μου είναι οτι θα απαιτούνται αρκετές πλήρεις περιστροφές για ένα χρονικό διάστημα πχ 30 s. Σε αυτό το θέμα θα μας το απαντήσεις έτσι και αλλιώς εσύ.
Πόσο σίγουρος είσαι ότι ρυθμίζει το κάτω μαχαίρι; γιατί αυτό είναι συνήθως που περιστρέφεται, έχει τα αυτάκια που προωθούν τον καφέ στην έξοδο και είναι συνδεδεμένο με το μοτέρ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

livadaki

Δημοσίευση από livadaki » Σάβ Ιουν 19, 2010 11:40 am

Christos έγραψε:Πόσο σίγουρος είσαι ότι ρυθμίζει το κάτω μαχαίρι; γιατί αυτό είναι συνήθως που περιστρέφεται, έχει τα αυτάκια που προωθούν τον καφέ στην έξοδο και είναι συνδεδεμένο με το μοτέρ.
Το έχω διαβασει στο ίντερνετ. Το μικρομετρικό γυρίζει το κάτω μαχαίρι μαζί με τη βάση. Το πάνω μαχαίρι μένει σταθερό.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Ιουν 19, 2010 11:42 am

livadaki έγραψε:
Christos έγραψε:Πόσο σίγουρος είσαι ότι ρυθμίζει το κάτω μαχαίρι; γιατί αυτό είναι συνήθως που περιστρέφεται, έχει τα αυτάκια που προωθούν τον καφέ στην έξοδο και είναι συνδεδεμένο με το μοτέρ.
Το έχω διαβασει στο ίντερνετ. Το μικρομετρικό γυρίζει το κάτω μαχαίρι μαζί με τη βάση. Το πάνω μαχαίρι μένει σταθερό.
Άμα και όταν μπορέσεις ανέβασε το σχετικό link.

livadaki

Δημοσίευση από livadaki » Σάβ Ιουν 19, 2010 11:59 am

Christos έγραψε:
livadaki έγραψε:
Άμα και όταν μπορέσεις ανέβασε το σχετικό link.
Αν δεν κάνω λάθος, το αναφέρει και στο pdf με το review στην πρώτη σελίδα. (είμαι εκτός σπιτιού και γράφω από το κινητό, δεν μπορώ να το δω)

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Ιουν 19, 2010 12:11 pm

Ναι σωστά, το αναφέρει και στο pdf. Είναι το κάτω burr που μετακινείται. Κρίμα που δεν δείχνει τον μηχανισμό.
Πάντως ακόμα ένα (+) για την ευκολία καθαρισμού χωρίς την απώλεια του σεταρίσματος των μαχαιριών.

mx1001

Δημοσίευση από mx1001 » Σάβ Ιουν 19, 2010 12:45 pm

livadaki έγραψε:1. Γιατί απαράδεκτο; από κάπου θα πρέπει να εκτονωθεί αυτή η πίεση.
2. Το μικρομετρικό γυρίζει παραπάνω από μια φορά. Δεν δοκίμασα που σταματάει.Οι ενδείξεις έχουν νόημα για να ξέρεις που αλέθεις. Αν δεν είχε πως θα καταλάβαινες πόσο ψιλά κόβεις. Καταλαβαίνω τι λες αλλά από το να μην είχε καθόλου αρίθμηση καλύτερα έτσι.
1. Και πρεπει να εκτονωθει στον τοιχο μας ? Οχι να μην εκτονωθει πουθενα ... να κατσει εκει που ειναι ... αυτα δεν τα κανουν ούτε οι ασιατικές .

2. Καπως ετσι ειμαι και εγώ. Δεν λεω οτι δεν ειναι καλα αλλά μετα απο πολλα + / - στις στροφες ζαλίζεσαι και δεν ξερεις σε ποιο σημειο εισαι . Αντι για να ακουω τα burrs σαν σημειο αναφοράς (τι άλλο θα ακουσουμε και μονο που το ειδα ανατριχιασα) , μαρκαρα ενα σημειο αναφορας το ποιο φαινεται αμα ξεβιδωσω το hop .

Απάντηση