Ασχολήθηκα λίγο με τον μύλο και την παρασκευή καφέ αλλά δεν έχω τελειοποιήσει ακόμα το το κόψιμο για 60ml/25". Σε μια δοκιμή έκοψα πολύ λεπτά τον καφέ και η μηχανή πέταξε μόνη της το pf και ο πάγκος της κουζίνας έγινε οίκος ανοχής
Ο καφές που δοκιμάζω είναι ο Sweet blue 250gr. Με τις δοκιμές έχω σχεδόν χαλάσει 150gr
Ο μύλος όσο πιο ψιλά τον βάζω να κόψει, δημιουργεί «κομμάτια» (clumps) από καφέ μέσα στο pf αλλά με ένα ανακάτεμα είναι οκ. Αυτό μπορεί να οφείλεται από ότι διάβαζα στην υγρασία του καφέ ή σε στατικό ηλεκτρισμό. Κατά τα άλλα είχα διαβάσει ότι σκορπίζει τον καφέ και όταν τον εξάγει από το στόμιο και δεν πέφτει όλος μέσα στο pf. Αυτό δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση, αντιθέτως δεν πέφτει κυριολεκτικά ούτε κόκκος έξω.
Ο μύλος δουλεύει ως εξής: Ανοίγουμε πρώτα τον κεντρικό διακόπτη και μετά τον θέτουμε σε λειτουργία και γυρνάμε το micrometric knob μέχρι να ακούσουμε τα μαχαίρια να ακουμπάνε. Στη συνέχεια γυρίζουμε προς το grosso για να βρούμε το επιθυμητό κόψιμο. Αφού γίνει αυτό, βάζουμε τους κόκκους στο hopper. Στο κάτω μέρος του μύλου υπάρχει ένα knob για την ρύθμιση του timer. Το ρυθμίζουμε έτσι ώστε να μας δίνει 7gr καφέ (αν θέλουμε 14gr πατάμε άλλη μια φορά το κουμπί που εκκινεί το άλεσμα το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω από το pf holder)
Η κατασκευή είναι ποιοτική και το χρώμα που μου ήρθε ο μύλος είναι το ανθρακί όπως φαίνεται και στις φώτο. Δείχνει πολύ ωραίος σε αυτό το χρώμα και πιστεύω ότι και το μαύρο θα του πηγαίνει (το έχω δει σε φώτο στο ίντερνετ).
Υ.Γ.1 Βαγγέλη ρώτα αν γίνεται να στον παραγγείλει με το μικρό hopper (250gr). Το μεγάλο είναι υπερβολικό για οικιακή χρήση και νομίζω ότι με το μικρό δείχνει πιο όμορφος ο μύλος)
Υ.Γ2 Κατάλαβα ότι ο λόγος που τον δίνει μισοτιμής είναι μάλλον επειδή τους παίρνει τσάμπα μαζί με μεγάλες ποσότητες καφέ. Το κουτί του μύλου έχει πάνω του ένα αυτοκόλλητο που το κολλάει μάλλον πάνω στο μύλο το οποίο γράφει: Materiale di proprieta di ESSE CAFFE S.p.A. (esse kaffe είναι η μάρκα καφέ που εμπορεύεται η ΕΜΕΚΑ). Κερδισμένος και αυτός, κερδισμένος και εγώ