Eureka Mignon

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Eureka Mignon

Δημοσίευση από Christos » Παρ Ιουν 18, 2010 2:56 pm

Christos έγραψε:...
@Βαγγέλης
mignon δεν σημαίνει mini? αλλα έτσι και αλλιώς ο Θωμάς τον έχει δει από κοντά, οπότε θα μας πει. Εάν στοιχημάτιζα θα ποντάριζα στην επιλογή "άσχετος πωλητής" αλλά πάλι μπορεί και να κάνω λάθος.
Καλορίζικος βρε Θωμά. Ταλαιπωρήθηκες αρκετά με τον μύλο αλλά μου φαίνεται χτύπησες λαυράκι τελικά σε αυτήν τιμή. Το στοίχημα απ΄ότι φαίνεται θα το κέρδιζα :lol:

ΥΓ Εάν ήμουν στην φάση να αγοράσω μύλο θα έτρεχα να παραγγείλω αμέσως από τον προμηθευτή στον Βόλο τον Mignon Istantaneo στα 145 ευρώ όσο ο πωλητής τον λέει Mini και "δεν υπάρχει" στο site της εταιρείας ;)

http://www.eureka.co.it/home.php?id=mignon_istantaneo
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

livadaki
Όνομα: Θωμάς
Μηχανή:: La Pavoni
Μύλος:: Eureka Mignon

Δημοσίευση από livadaki » Παρ Ιουν 18, 2010 3:03 pm

Σε ευχαριστώ. :D

(βέβαια είμαι τόσο γκαντέμης που μπορεί να ανοίξω τη συσκευασία και να μην δουλεύει :lol: )

Πραγματικά σε αυτή την απίστευτη τιμή (μισοτιμής) και με όσα έχω διαβάσει στο ίντερνετ φαίνεται η καλύτερη αγορά που μπορεί να κάνει κάποιος αυτή τη στιγμή σε μύλο. Γράφω «φαίνεται» γιατί θέλω πρώτα να τον δουλέψω και εγώ για να έχω προσωπική άποψη.

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Παρ Ιουν 18, 2010 3:36 pm

livadaki έγραψε:Παρέλαβα τον μύλο και είναι ο φυσικά ο Mignon Istantaneo (doserless)

Off topic:
Α ρε Βαγγέλη τι μου έκανες... με άγχωσες πολύ με το ...Mini :lol: αν και ήμουν σίγουρος για την αγορά μου

Δεν τον άνοιξα ακόμα, μόνο τον πήγα σπίτι και έφυγα πάλι. Περισσότερα όταν βρω χρόνο. :)

Καλορίζικος Θωμά!!!!!!

Εγώ χάρηκα περισσότερο απο σένα!!!!!

Τέλος καλό, όλα καλά!!!! :D :D :D

ΥΓ Είπαν οτι θα με πάρουν τηλ. απο τον Βόλο,
αλλά θα τους προλάβω εγώ....

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Παρ Ιουν 18, 2010 3:43 pm

Μόλις πήρα τηλ. και η παραγγελία θα γίνει την δευτέρα!!!!! :D :D :D :D

Respect Θωμά!!!!!!

ΥΓ Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

livadaki

Δημοσίευση από livadaki » Παρ Ιουν 18, 2010 8:06 pm

Ασχολήθηκα λίγο με τον μύλο και την παρασκευή καφέ αλλά δεν έχω τελειοποιήσει ακόμα το το κόψιμο για 60ml/25". Σε μια δοκιμή έκοψα πολύ λεπτά τον καφέ και η μηχανή πέταξε μόνη της το pf και ο πάγκος της κουζίνας έγινε οίκος ανοχής :lol:

Ο καφές που δοκιμάζω είναι ο Sweet blue 250gr. Με τις δοκιμές έχω σχεδόν χαλάσει 150gr :roll:

Ο μύλος όσο πιο ψιλά τον βάζω να κόψει, δημιουργεί «κομμάτια» (clumps) από καφέ μέσα στο pf αλλά με ένα ανακάτεμα είναι οκ. Αυτό μπορεί να οφείλεται από ότι διάβαζα στην υγρασία του καφέ ή σε στατικό ηλεκτρισμό. Κατά τα άλλα είχα διαβάσει ότι σκορπίζει τον καφέ και όταν τον εξάγει από το στόμιο και δεν πέφτει όλος μέσα στο pf. Αυτό δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση, αντιθέτως δεν πέφτει κυριολεκτικά ούτε κόκκος έξω.

Ο μύλος δουλεύει ως εξής: Ανοίγουμε πρώτα τον κεντρικό διακόπτη και μετά τον θέτουμε σε λειτουργία και γυρνάμε το micrometric knob μέχρι να ακούσουμε τα μαχαίρια να ακουμπάνε. Στη συνέχεια γυρίζουμε προς το grosso για να βρούμε το επιθυμητό κόψιμο. Αφού γίνει αυτό, βάζουμε τους κόκκους στο hopper. Στο κάτω μέρος του μύλου υπάρχει ένα knob για την ρύθμιση του timer. Το ρυθμίζουμε έτσι ώστε να μας δίνει 7gr καφέ (αν θέλουμε 14gr πατάμε άλλη μια φορά το κουμπί που εκκινεί το άλεσμα το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω από το pf holder)

Η κατασκευή είναι ποιοτική και το χρώμα που μου ήρθε ο μύλος είναι το ανθρακί όπως φαίνεται και στις φώτο. Δείχνει πολύ ωραίος σε αυτό το χρώμα και πιστεύω ότι και το μαύρο θα του πηγαίνει (το έχω δει σε φώτο στο ίντερνετ).

Υ.Γ.1 Βαγγέλη ρώτα αν γίνεται να στον παραγγείλει με το μικρό hopper (250gr). Το μεγάλο είναι υπερβολικό για οικιακή χρήση και νομίζω ότι με το μικρό δείχνει πιο όμορφος ο μύλος)

Υ.Γ2 Κατάλαβα ότι ο λόγος που τον δίνει μισοτιμής είναι μάλλον επειδή τους παίρνει τσάμπα μαζί με μεγάλες ποσότητες καφέ. Το κουτί του μύλου έχει πάνω του ένα αυτοκόλλητο που το κολλάει μάλλον πάνω στο μύλο το οποίο γράφει: Materiale di proprieta di ESSE CAFFE S.p.A. (esse kaffe είναι η μάρκα καφέ που εμπορεύεται η ΕΜΕΚΑ). Κερδισμένος και αυτός, κερδισμένος και εγώ :)
Συνημμένα
IMAG0113 (Medium).jpg
IMAG0112 (Medium).jpg
IMAG0111 (Medium).jpg
IMAG0110 (Medium).jpg
IMAG0109 (Medium).jpg

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Παρ Ιουν 18, 2010 8:15 pm

Πάρα πολύ όμορφος δέιχνει και ιδιαίτερα μ΄αρέσει το κόκκινο logo στο στόμιο της εξόδου. Μάλλον πρέπει να αναφωνήσουμε όλοι μαζί "εύρηκα-έυρηκα".
Στα τεχνικά τώρα, αυτή η ρύθμιση που ακουμπάς τα burrs (και εγώ την αποφεύγω σαν το διάολο το λιβάνι) την αναφέρει στο manual;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

livadaki

Δημοσίευση από livadaki » Παρ Ιουν 18, 2010 8:21 pm

Όχι δεν την αναφέρει στο manual αλλά είναι ένας τρόπος που μου τον πρότεινε το παιδί από την ΕΜΕΚΑ για να βρω γρήγορα ένα σημείο εκκίνησης. Ίσως να μην είναι ότι καλύτερο. Τέλος πάντων εγώ έτσι ξεκίνησα να βρω το σημείο εκκίνησης.

Όντως Χρήστο το λογότυπο της Eureka είναι φανταστικό. ;)

Επίσης και η πατέντα με το micrometric knob είναι πολύ καλή και πρακτική.

Άβαταρ μέλους
NaGR
Μηχανή:: ECM Mechanika Profi
2η Μηχανή:: Gaggia Pure
Μύλος:: Graef CM 80
2ος Μύλος:: Eureka Mignon

Δημοσίευση από NaGR » Παρ Ιουν 18, 2010 8:28 pm

πόσο είναι το συνολικό ύψος με το μεγάλο bean hopper?

μεγεια
να το ευχαριστηθείς όσο δεν πάει
μεγάλη ευκαιρία όπως σου ξαναείπα.

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Παρ Ιουν 18, 2010 8:32 pm

Είναι πολύ όμορφος!!!!

Καλορίζικος και πάλι!!!

Να φανταστώ δεν μπόρεσες να διαλέξεις εσύ το χρώμα αποτα λεγόμενά σου.Πάντως είναι ωραίο!!!
Για το χόπερ είχα την απορεία και ήθελα να σε ρωτήσω ;)
Θα κάνω την ερώτηση και στο μαγαζί..

livadaki

Δημοσίευση από livadaki » Παρ Ιουν 18, 2010 8:35 pm

NaGR έγραψε:πόσο είναι το συνολικό ύψος με το μεγάλο bean hopper?

μεγεια
να το ευχαριστηθείς όσο δεν πάει
μεγάλη ευκαιρία όπως σου ξαναείπα.
Σε ευχαριστώ.

Με το μεγάλο που έχω εγώ είναι 41εκ. και με το μικρό είναι 32,5εκ

Δες και στη τρίτη φώτο κάτω δεξιά, εδώ: http://www.eureka.co.it/home.php?id=mignon_istantaneo

Απάντηση