Ascaso i-2 mod για ευκολότερη ανάγνωση των ρυθμίσεων κοψίματος.

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
konn4312

Re: Ascaso i-2 mod για ευκολότερη ανάγνωση των ρυθμίσεων κοψ

Δημοσίευση από konn4312 » Τετ Μάιος 25, 2011 4:36 pm

woodsman43 έγραψε:Πανεξυπνο μπραβο σου.Εισαι εφανταστος πρεπει να το παραδεχτουμε.Και πολυ πρακτικο μυαλο.Ασε που η ανακυκλωση στα mods σου ειναι εμφανης. :a013: :respekt:
ευχαριστω δοκτωρ!!

konn4312

Δημοσίευση από konn4312 » Πέμ Μάιος 26, 2011 12:00 am

Georgesod έγραψε:Μπράβο ρε φίλε ωραίος!!!!!!!!!!! Ίσως να 'βαζες και αριθμούς πάνω θα σου ήταν πιο εύκολο
Ευχαριστω για την ιδεα φιλε.Μπηκε αριθμηση στο δισκο οσο καλυτερα μπορουσα γιατι με παραπανω γραμμες θα γινοταν πανηγυρι!Ενταξει δεν ειναι και η πιο βολικη υλοποιηση stepless μυλου αλλα τουλαχιστον τωρα υπαρχει ενας μπουσουλας που με διευκολυνει παρα πολυ!
Συνημμένα
ascaso11.jpg
ascaso12.jpg
ascaso13.jpg

luckyb

Δημοσίευση από luckyb » Πέμ Μάιος 26, 2011 11:45 am

Πολύ καλό το χειρόγραφο :oneup:

Υπάρχει και η λύση να τυπώσεις τους αριθμούς σε αυτοκόλητο για δισκάκι (CD), να το κόψεις στα μέτρα του γραναζιού και να το κολήσεις.

Ξέρεις τι κάνουμε τώρα ??
Σε βάζουμε να το φτιάξεις να δούμε πως φαίνεται για να το κάνουμε κι εμείς ... :e014:

konn4312

Δημοσίευση από konn4312 » Πέμ Μάιος 26, 2011 11:59 am

luckyb έγραψε:Πολύ καλό το χειρόγραφο :oneup:

Υπάρχει και η λύση να τυπώσεις τους αριθμούς σε αυτοκόλητο για δισκάκι (CD), να το κόψεις στα μέτρα του γραναζιού και να το κολήσεις.

Ξέρεις τι κάνουμε τώρα ??
Σε βάζουμε να το φτιάξεις να δούμε πως φαίνεται για να το κάνουμε κι εμείς ... :e014:
Προς το παρον θα μεινει ετσι αφου με βολευει αφου μεταξυ των σημαδιων βλεπω ολα τα δοντακια πχ. ξερω αν ειμαι στο7ο δοντακι η στο 12ο!

Άβαταρ μέλους
madrivermadonus
Όνομα: Κώστας
Μηχανή:: Gaggia baby black
2η Μηχανή:: Krups xp4020 non pre
Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: San Pedro

Δημοσίευση από madrivermadonus » Τρί Απρ 03, 2012 4:35 pm

Γεια

Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτο το mod ειναι επαρκες για να μπορεσεις να μεταβεις απο κοψιμο espresso σε γαλλικου.
Για παράδειγμα, αν ειμαι στο ενα (1) και χρειαζεται να κανει ο μοχλος 10 πληρεις περιστροφες, πλέον τι θα μου δείχνει ο σημαδεμένος δίσκος? πχ το 7? ή θα έχει κάνει ήδη μια περιστροφη οποτε θα μπερδευτω??

Ευχαριστώ

konn4312

Δημοσίευση από konn4312 » Τρί Απρ 03, 2012 8:14 pm

Φιλε μου ο μυλος αυτος οπως ηδη θα εχει; καταλαβει εχει μια δυσκολια σε τοσο μεγαλα βηματα ρυθμισης οπως απο εσπρεσο σε γαλικο λογω των πολλων περισττοφων
του ρυθμιστικου.Το μοντ το εκανα γιατι με διευκολυνε να θυμαμαι ενα αριθμο πανω στο δισκο παρα ποσες περιστροφες ειχα κανει στη βιδα της ρυθμησης και ποσο μαλλον οταν περναγαν και καποιες μερες για να κανω αλλαγη.

Άβαταρ μέλους
madrivermadonus
Όνομα: Κώστας
Μηχανή:: Gaggia baby black
2η Μηχανή:: Krups xp4020 non pre
Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: San Pedro

Δημοσίευση από madrivermadonus » Τρί Απρ 03, 2012 8:22 pm

Ναι το καταλαβα. Απλως αναρωτιέμαι αν κανω αλλαγη κοψιματος απο espresso σε φιλτρου που ειναι λιγο πιο χοντροκομμενος ποσο θα χρειαστει να γυρισει ο σημαδεμενος δισκος?
Ισως χρειαστει και μια πληρη περιοστροφη οποτε και θα χασουμε το μετρημα με τους αριθμους?

Tolis

Δημοσίευση από Tolis » Τρί Απρ 03, 2012 9:23 pm

Νομιζω οτι μια πληρη περιστροφη δεν ειναι αρκετη για να πας απο εσπρεσο σε φιλτρου.Θελει πολλες παραπανω.
Respect στον Κωστα για το φοβερο mod και θα του προτεινα να στειλει κανα μειλ προς Ισπανια μερια...

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Τρί Απρ 03, 2012 9:32 pm

Τόλη νομίζω εννοεί μία πλήρη περιστροφή του φορέα άνω μαχαιριού και όχι του μοχλού ρύθμισης. Μια πλήρης περιστροφή του φορέα είναι πολύ περισσότερο από αρκετή.

Tolis

Δημοσίευση από Tolis » Τρί Απρ 03, 2012 9:36 pm

Α οκ γιατι νομιζα του μοχλου :a048:

Απάντηση