Προσπάθεια για Latte Art

Για τους έχοντες καλλιτεχνικές ανησυχίες στο θέμα του καφέ.
fanisfanis

Re: Προσπάθεια για Latte Art

Δημοσίευση από fanisfanis » Πέμ Μαρ 15, 2012 11:00 pm

Είτε κρύα είτε ζεστα το light γάλα είναι σαν νερό,το μόνο προτερήματα(και ο λόγος που πλέον το χρησιμοποιούν πολλά μαγαζια) είναι ότι Πηζει γρήγοροτερα και ευκολότερα..
Απο κείμενα και πέρα είναι καθαρά θέμα προτίμησης/δίαιτας κτλ

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Μαρ 15, 2012 11:13 pm

Παιδιά έχουμε φύγει λίγο από το θέμα του τίτλου. Υπάρχουν ήδη αρκετά ανοιχτά θέματα γενικά για το γάλα
viewtopic.php?f=23&t=1087#p14574
viewtopic.php?f=23&t=311#p3193

οπότε ας επικεντρωθούμε σε αυτά που βρήκατε εσείς καταλληλότερα για την δημιουργία microfoam και άρα πιο κατάλληλα για latte art μόνο. Τα κρύα ροφήματα ας τα αφήσουμε εκτός.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Παρ Μαρ 16, 2012 12:44 am

Εγω εχω δοκιμασει σχεδον ολα τα επωνυμα γαλατα που κυκλοφορουν , και δεν διαπιστωσα καποια τεραστια διαφορα , οτι το ενα κανει microfoam ενω το αλλο οχι .Με ολα εκανα microfoam...Πληρες παντα...

Υγ-Χρηστο το αλλο θεμα με τις πρωτεινες το ψαχνω και θα απαντησω στο καταλληλο τοπικ :a013:

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Τρί Μαρ 20, 2012 9:26 pm

Όχι πολύ πετυχημένο αφρόγαλο, είχε λίγες φουσκαλίτσες. Δοκίμασα να το κάνω λιγότερο παχύρευστο. Το αποτέλεσμα, πιο λεπτά φύλλα αλλά όχι τόσο ωραία αίσθηση στον καφέ. Στον capuccino μου αρέσει το πιο κρεμώδες και παχύρευστο γάλα. Το πάνω μέρος της rosettas μου όπως πάντα είναι χάλια.
2012-03-20 21.14.28.jpg

Άβαταρ μέλους
After
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
Μύλος:: Mazzer Major
Οι καφέδες μου:: Hello Africa

Δημοσίευση από After » Τρί Μαρ 20, 2012 10:23 pm

Nαι οντως ειναι πιο ωραιος ο cappuccino με πιο παχυρευστο αφρογαλα, ομως οπως ειδες μονο με λεπτορευστο κανεις ''παπαδες''
:lol:
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........

dio

Δημοσίευση από dio » Τρί Μαρ 20, 2012 10:38 pm

εμενα μ αρεσει πολυ :oneup:

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Τρί Μαρ 20, 2012 11:39 pm

Πολυ καλη προσπαθεια φιλε Loizo..ξεκινα και ριξε απο ψηλα το αφρογαλα και κατεβασε την γαλατιερα οσο πιο χαμηλα μπορεις και κρατα μια ροη συνεχη στο κατω μερος του φλυτζανιου οπως το κρατας!!οταν δεις το γαλα να ανεβαινει πανω αρχισε να κουνας τον καρπο σου αργα και σταθερα ,αριστερα και δεξια και μια κινηση προς το πανω μερος της κουπας..ετσι θα εχεις σχηματισει τα φυλλα..οταν τελειωσεις με τα φυλλα μη κατεβασεις αμεσως τη γαλατιερα προς τα κατω για να τα "χωρισεις", αλλα κρατα τη γαλατιερα μερικα δευτερολεπτα στο πανω μερος..

fanisfanis

Δημοσίευση από fanisfanis » Τετ Μαρ 21, 2012 5:56 pm

Κάτι μεταξύ latte και classic cappuccino..
Συνημμένα
3f7527a4602fb7f1909220d551d27dc0.jpg

carlos

Δημοσίευση από carlos » Κυρ Μαρ 25, 2012 12:18 am

Καλησπέρα,
ξέρει κανείς γιατί σε διαγωνισμούς barista γυρίζουν το αφρογαλα από pitcher σε pitcher;

KostasSideris

Δημοσίευση από KostasSideris » Κυρ Μαρ 25, 2012 4:20 am

Γιατί η κρέμα που φτιάχνουμε είναι για 2 καπουτσίνο (εγώ φέτος ετοίμασα και για τα 4....) και πρέπει να τη μοιράσουμε. Φαντάσου να ρίχναμε κατευθείαν από τη πρώτη γαλατιέρα στο ένα φλυτζάνι και μετά στο άλλο. Θα υπήρχε ανομοιομορφοία μεταξύ των φλυτζανιών στη ποιότητα της κρέμας. Θέλει όμως εξάσκηση το σωστό μοίρασμα.

Απάντηση