Σεμινάρια Barista Training στο CoffeeLovers

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
gkoytakos
Όνομα: Στέλιος
Μηχανή:: ECM TECHNIKA III PR
2η Μηχανή:: KRUPS XP9000
Μύλος:: Mahlkonig Vario
Οι καφέδες μου:: TAF

Re: Σεμινάρια Barista Training στο CoffeeLovers

Δημοσίευση από gkoytakos » Τετ Φεβ 29, 2012 11:06 pm

Σωστός ο Νίκος! :oneup:
Το βιβλίο είναι φοβερό, το τελείωσα πριν δέκα μέρες. Είναι το βιβλίο που προτείνεται από την επίσημη σελίδα της SCAE για τις πιστοποιήσεις.
Απλά μια μικρή διόρθωση:είναι η συγγραφέας, η Johana Wechselberger , η οποία είναι Αυστριακή, με πάρα πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της, και μάλιστα από τους ελάχιστους κατόχους της πιστοποίησης SCAE Master Barista. Ο Tobias Hierl απ'ότι κατάλαβα είναι magazine editor και βοήθησε στο συντακτικό κομμάτι του βιβλίου.
Για όσους ενδιαφέρονται, η αγορά του βιβλίου μπορεί να γίνει μέσω του http://www.amazon.co.uk ή της σελίδας http://www.bookdepository.co.uk/, με κόστος περίπου στα 32 ευρώ.
Ενδεικτικά,
Συνημμένα
2.JPG
3.JPG
1.JPG
Negro como el diablo,
caliente como el infierno,
puro como un angel,
dulce como el amor!

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Τετ Φεβ 29, 2012 11:16 pm

Θα το αγορασω αυριο σιγουρα..η τιμη που το δινουν ειναι 35 ευρω..ανυπομονω να το διαβάσω...ναι το ξερω οτι ειναι η joahna απλα εγραψα μαζι τα ονοματα γιατι γραφω απο το κινητο και ειναι λιγο κουραστικο:)

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Πέμ Μαρ 01, 2012 9:06 pm

Σημερα ολοκληρωθηκαν τα σεμιναρια Barista Training με επιτυχια μπορω να πω ...Αποκομισα παρα πολλα πραγματα και μου λυθηκαν παρα πολλες αποριες που ειχα ...
Η μερα σημερα περιελαμβανε καφε φιλτρου με ενσταλλαξη , διαφορες παραλλαγες espresso (corretto , macchiato , latte macchiato , cafe latte , romano , steamer και καποια αλλα ) ...
Επισης ο κ. Λεφας μας εδειξε και καποια σχεδια Latte art οχι με free pour , αλλα με εργαλεια!
Η ημερα τελειωσε παιρνοντας τα πιστοποιητικα μας και βγαζοντας τις αναμνηστικες φωτογραφιες μας!

Για μενα δεν εχει τελειωσει ακομα το θεμα ομως μιας και 21 μαρτιου θα δωσω τις εξετασεις για το "Barista Level 1" του SCAE :a013:

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Πέμ Μαρ 01, 2012 9:20 pm

Εδψ παραθετω καποιες φωτο απο το σεμιναριο και το "πτυχιο μου" :a013: !!!!!!!
Συνημμένα
IMG_0306.JPG
IMG_0299.JPG (2).JPG
IMG_0298.JPG (2).JPG

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Μαρ 01, 2012 11:03 pm

Συγχαρητήρια Νίκο! άντε και για το Level 1 τώρα. :clap:
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Παρ Μαρ 02, 2012 11:13 am

Σε ευχαριστω πολυ Christo...αν δεν ηταν το φορουμ ολα αυτα που ζω και γουσταρω τωρα θα ηταν ενα μακρινο ...
Οσο για το level 1 εχω ηδη ξεκινησει το διαβασμα για να δωσω στις 21 μαρτιου...

Gtsog

Δημοσίευση από Gtsog » Παρ Μαρ 02, 2012 12:40 pm

Μπράβο Νίκο ωραία πράγματα!

Να πω την αλήθεια έχει περάσει πολλές φορές από το μυαλό μου αυτό το level 1, οπότε παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον το θέμα! :a013:

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Παρ Μαρ 02, 2012 1:37 pm

Ειναι πραγματικα πολυ ενδιαφερον απο την στιγμη που κανουμε κατι που μας αρεσει ...
Ειδικα η χτεσινη μερα μου αρεσε πολυ ειδα πως φτιαχνονται αρκετα ροφηματα με βαση τον espresso , και ειναι κατι που μπορει να φτιαξεις με απλα υλικα στο σπιτι για καποιον φιλο που δεν πινει καφε ...
Επισης βρηκα πολυ ενδιαφερον που μας εδειξε πως να φτιαχνουμε την sauce για το Latte Art (Αυτο που φαινεται σαν σοκολατα , που σχεδιαζουν) , και μερικα σχεδια latte art (οχι free pour) ...

Gtsog

Δημοσίευση από Gtsog » Παρ Μαρ 02, 2012 2:18 pm

Αυτό νομίζω το ξέρω! Ανακατεύεις 1-2 κουταλιές της σούπας σοκολάτα σε σκόνη με ένα εσπρεσάκι...ε?

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Παρ Μαρ 02, 2012 2:26 pm

Ναι αναλογα την ποσοτητα που θελεις να φτιαξεις ...Σοκολατα 2-3 κουταλιες και εσπρεσσο , αλλα πρεπει να βαλεις ομως τοσο σοκολατα ωστε να γινει πηχτο ... :a013:

Απάντηση