ρε συ Γιαννη ...αυτο με τρελλανε....y.v έγραψε:Ματθαίος 5/ε: 3
Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
-
dio
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
-
dio
με ultrex δοκιμασες?woodsman43 έγραψε:Ιωσηφ ειμαι τυχερος ατυχος.Τυχερος γιατι ο y.v μενει αθηνα και ατυχος γιατι δεν μπορω να τον στριμωξω να ερθει σπιτι να με μαθει πως κανουν σωστες εγχυλισεις με το γυμνο.Ο λογος που δεν εχω ποσταρει εδω ειναι γιατι κανω κατι αθλιες εγχυλισεις με το γυμνο που ντρεπομαι και να τις παρουσιασω
Και το κουφο ειναι οτι εχω δοκιμασει τα παντα.Απο κατανομη με καρφιτσες ,χορδες .χτυπημα ,απλο στριψιμο με το χερι,πατημα με κοιλο και ισιο ,ελαφρυ και δυνατο μεχρι και αλλαγη μαχαιριων στο μυλο εκανα![]()
Ευτηχως που βρηκα στα σκουπιδια πριν κανα μηνα μια euromatic χαλασμενη και την μοντιφικαρησα και πινω ετσι κανα pods οταν μου την σπαει το γυμνο
- manyjobs23
- Όνομα: Μάνος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
- 2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
- Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?
Παιδιά καλησπέρα, το καλό είναι πως θα σας δείξω την εκχύλιση το κακό πως λόγω βιασύνης δεν θα δείτε το αποτέλεσμα στο φλυτζάνι!
Έχουμε και λέμε:
Coffee and Roasting Date: Fazenda Daterra Sunrise Brazil, 20/4/2012
Quantity: 21gr
Extraction time: 26sec
Volume: ~60ml
Channeling: Μικρό ναι μέν αλλά ναι, προς το δέυτερο μισό της εκχύλισης
Tiger striping and mottling: Αρκετό
Blonding: Γύρω στα 23''
Over-extraction: Όχι
Under-extraction: Όχι
Crema: Πολύ και με αρκετή διάρκεια
Γεύση: Πολύ καλή θα έλεγα
Puck:Στεγνό με καλή συνοχή
Υ.Γ Ό καφές αυτός με εντυπωσίασε ευχάριστα μιας και δέν φαίνεται να είναι και από τους πιό δημοφιλής από ΤΑΦ , ειδικά σε σχέση με τον Sweet Blue ο οποίος και αυτός προέρχεται από τον ίδιο παραγωγό.
http://www.youtube.com/watch?v=3mP-PMGtPaQ&feature=plcp
Coffee and Roasting Date: Fazenda Daterra Sunrise Brazil, 20/4/2012
Quantity: 21gr
Extraction time: 26sec
Volume: ~60ml
Channeling: Μικρό ναι μέν αλλά ναι, προς το δέυτερο μισό της εκχύλισης
Tiger striping and mottling: Αρκετό
Blonding: Γύρω στα 23''
Over-extraction: Όχι
Under-extraction: Όχι
Crema: Πολύ και με αρκετή διάρκεια
Γεύση: Πολύ καλή θα έλεγα
Puck:Στεγνό με καλή συνοχή
Υ.Γ Ό καφές αυτός με εντυπωσίασε ευχάριστα μιας και δέν φαίνεται να είναι και από τους πιό δημοφιλής από ΤΑΦ , ειδικά σε σχέση με τον Sweet Blue ο οποίος και αυτός προέρχεται από τον ίδιο παραγωγό.
http://www.youtube.com/watch?v=3mP-PMGtPaQ&feature=plcp
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Εγώ channeling δεν είδα...
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Το ίδιο και εμένα.
Μου άρεσε πολύ η εκχύλιση και ειδικά αυτός ο ήχος όταν πέφτει ο καφές στο ποτήρι...
Μου άρεσε πολύ η εκχύλιση και ειδικά αυτός ο ήχος όταν πέφτει ο καφές στο ποτήρι...
-
dio
Μπράβο Μανο ωραία εκχυλισης!
(+1 στον ήχο!!!)
(+1 στον ήχο!!!)
-
little-prince
Εξαιρετική εκχύλιση. Μπράβο Μάνο
Εξαιρετική κοντινή λήψη που ανέδειξε ένα από τα καλύτερα Tiger striping που έχω δει από εκχύλιση στο forum. Ο ήχος ρεαλιστικός βγαλμένος από φίλμ της Γαλλικής Nouvelle Vague.....
Keel Walking Manos.... Keep Walking.....
Εξαιρετική κοντινή λήψη που ανέδειξε ένα από τα καλύτερα Tiger striping που έχω δει από εκχύλιση στο forum. Ο ήχος ρεαλιστικός βγαλμένος από φίλμ της Γαλλικής Nouvelle Vague.....
Keel Walking Manos.... Keep Walking.....
- manyjobs23
- Όνομα: Μάνος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
- 2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
- Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?
Παιδιά ευχαριστώ για τα συγχαρίκια!Το συγκεκριμένο cup ηταν όντως πολυ καλό αλλά δυστυχώς είναι ακόμα η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Ίσως βεβαια να είναι και αύτος ο λόγος που έχουμε κολλήσει όλη το μικρόβιο της παρασκευής ποιοτικού espresso...Όπως είπε και ο φίλος ο απόστολος: keep walking! 
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........
- stelios
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
Συμφωνώ απόλυτα για τον Fazenda Daterra Sunrise. Είναι ο αγαπημένος μου τους τελευταίους μήνες.manyjobs23 έγραψε: Υ.Γ Ό καφές αυτός με εντυπωσίασε ευχάριστα μιας και δέν φαίνεται να είναι και από τους πιό δημοφιλής από ΤΑΦ , ειδικά σε σχέση με τον Sweet Blue ο οποίος και αυτός προέρχεται από τον ίδιο παραγωγό.
Βγάζει μια ευχάριστη οξύτητα σε σχέση με τον sweet blue και ταυτόχρονα εξακολουθεί να είναι σχετικά κλασσικός στη γεύση και στο άρωμα.
- Giwrgos
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso I Mini I-2
Όταν εχουμε τυυφλά σημεία είναι θέμα διανομής και μόνο ή παιζει ρόλο και άλλος παράγοντας?Christos έγραψε:Ιωσήφ δεν φαίνεται στο video καθαρά. Είχες τίποτα τυφλά σημεία στο πρώτο μισό; Εάν ναι θέλει περισσότερη προσοχή στην διανομή. Επίσης καλύτερα είναι να κάνεις μόνο ένα πάτημα 15άρι και όχι δύο.
Εάν δεν υπάρχουν τυφλά σημεία τότε είναι μια χαρά εκχύλιση. Από αυτό το σημείο και πέρα σε κατευθύνει η γέυση.