Διάφορα αξεσουάρ για την νέα μου Silvia

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Απάντηση
pterion

Re: Διάφορα αξεσουάρ για την νέα μου Silvia

Δημοσίευση από pterion » Παρ Φεβ 24, 2012 7:48 am

Αποστόλη και Διονύση, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και το καλοσώρισμα. Πραγματικά καλύφθηκα στις τελευταίες απορίες που είχαν απομείνει... Το διάβασμα συνεχίζεται, σήμερα προβαίνω στην παραγγελία της μηχανής και μαθαίνοντας σιγά-σιγά να εκμεταλλεύομαι τις δυνατότητές της, ελπίζω σε λίγο καιρό να καταφέρω να πάρω όλη την γεύση και το άρωμα που μπορεί να μου αποδώσει ένα καλό χαρμάνι. Το μόνο που με προβλημάτισε -για να πώ την αλήθεια- είναι το μισάωρο, περίπου, για την προθέρμανση της μηχανής που διάβασα ότι χρειάζεται... αλλά θα το συνηθίσω!. Σήμερα επίσης θα ψάξω και για την αγορά ενός δυναμομετρικού tamper, ώστε τώρα στην αρχή, να μην έχω να παιδεύομαι με τη σωστή δύναμη και να αποκλείσω τουλάχιστον έναν παράγοντα που θα έφταιγε για λάθος αποτέλεσμα... I'll keep on reading λοιπόν, μιάς και μέσα στο site, πραγματικά βρίσκεις απαντήσεις σε όλους τους προβληματισμούς... :cfstd:
Ευχαριστώ και πάλι, θα τα λέμε συχνά από δω και πέρα!

Χρήστος

tazman

Δημοσίευση από tazman » Τρί Ιαν 08, 2013 9:05 pm

little-prince έγραψε: 3. Το μόνο καλαθάκι το οποίο χρειάζεται να αγοράσεις για να καλύψεις την κατηγορία χωρητικότητας 17-20 gr καφέ που συνήθως χρειάζονται για την παρασκευή ενός διπλού espresso, είναι ένα βαθύτερο διπλό από αυτό που έρχεται στη συσκευασία το οποίο μπορείς να βρεις και στo Taf (κωδικός 40100090). Πάντως για το θέμα ρίξε μια ματιά και εδώ viewtopic.php?f=2&t=730
4. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις άλλο καλαθάκι, τουλάχιστον στην αρχή, για τη χρήση botomless portafilter σου κάνει το παραπάνω βαθύ διπλό. Αργότερα αν θελήσεις παρασκευές full basket (με πάνω από 22 gr καφέ) βλέπεις. Με το naked pf μπορείς να παρασκευάσεις ότι καφέ θέλεις αν και συνηθίζεται να κάνουμε με αυτό διπλούς espresso. Γενικά θα σε συμβούλευα για αρχή, μέχρι να μάθεις τον εξοπλισμό σου, να παρασκευάζεις διπλούς espresso (50-60 ml καφέ) καθώς σε αυτές τις ποσότητες ''συγχωρούνται'' ευκολότερα κάποια αρχικά λάθη.
Να ρωτήσω ως επιβεβαίωση μιας και μόλις παρέλαβα το γυμνό και είχε το τεράστιο καλαθάκι, μπορώ να το αντικαταστήσω με το 40100090 κωδ. και να δημιουργείται ο κώνος μια χαρά χωρίς να επηρεάζεται η παρασκευή διπλού espresso σωστά;

Το τεράστιο καλαθάκι που έχει μέσα σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται αν όχι στον διπλό; full basket??? :a014:

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Τρί Ιαν 08, 2013 11:08 pm

Μπορείς να βάλεις όποιο καλαθάκι θέλεις στο γυμνό pf.Όσο για το τριπλό καλαθάκι που είχε το γυμνό,είναι για πολύ μεγάλες ποσότητες [21-27+gr] και είναι δύσκολο να πετύχεις σωστή εκχύλιση.Είναι για περισσότερα ml,αλλά προσωπικα νομίζω δεν αξίζει.

tazman

Δημοσίευση από tazman » Τρί Ιαν 08, 2013 11:24 pm

ok ευχαριστώ
Δοκίμασα 2 καφέδες με το τριπλό με 20γρ και πολύ πάτημα και παρόλ' αυτά έβγαινε νερό, σε Sweet Blue που αν τον πιέσεις ή τον κόψεις λίγο λεπτότερο πεισμώνει και βγαίνει με τα χίλια ζόρια....

:offtopic: Βέβαια τώρα που έβγαλα το διπλό basket κατάλαβα γιατί μου έβγαινε ξινός ο καφές παρόλο που ακολουθούσα ευλαβικά το 18gr/25sec/50ml.
Η βάση του portafilter είχε να πλυθεί από τότε που αγοράστηκε (1 χρόνο) :e014:
Παρόλο που η πρώτη δοκιμή με το γυμνό ήταν αποτυχία (60ml σε 18sec) ο καφές πινόταν πολύ ποιο ευχάριστα απ' ότι πριν.

Gtsog

Δημοσίευση από Gtsog » Τετ Ιαν 09, 2013 4:55 pm

Βρε αθεόφοβε 1 χρόνο με βρώμικο portafilter? Ο Χρήστος παίζει και να λιποθύμησε διαβάζοντας το post σου... :lick:

Αγόρασε cafiza και κάνε search εδώ μέσα να βρείς πώς γίνεται το backflush και πώς θα καθαρίσεις το portafilter, τη σίτα, τη βίδα κτλ του group, αμφιβάλλω αν με τόση μπίχλα που θα είχε ο πάτος του portafilter το μεγαλύτερο πρόβλημα σου να ήταν η ξινίλα...

Βάλε και καμιά φώτο πριν και μετά :lol:

tazman

Δημοσίευση από tazman » Τετ Ιαν 09, 2013 8:11 pm

to backflash με cafiza το κάνω και χωρίς cafiza ακόμη πιο συχνά. Το portafilter μου διέφυγε εντελώς. :a042:

Τώρα για τη βίδα όσες φορές προσπάθησα να την ξεβιδώσω την άφησα γιατι ηταν πολύ σφυχτή και φοβομουν μην χαλάσουν οι βόλτες...

Τι άλλα προβλήματα θα είχα λες;

Είχα φρικάρει με την ξινίλα. Έκανα αφαλάτωση, backflash, κοίταζα εξονυχιστικά τον μύλο, ακόμη άλλαξα και καφέδες αλλά όλοι μετά από 10 λεπτά στο φλιτζάνι είχαν την ίδια γεύση....

dio

Δημοσίευση από dio » Τετ Ιαν 09, 2013 8:22 pm

Αλλο χωρις και αλλο με cafiza
Με το cafiza θελει καθε 15 20 ημερες περιπου αναλογα την χρηση.Με σκετο νερο δε καθαριζεις εσωτερικα!

tazman

Δημοσίευση από tazman » Κυρ Ιουν 09, 2013 5:15 am

μετά απο έναν ενδελεχή έλεγχο πριν κανένα 2μηνο, ξεβίδωσα τη βίδα με καρυδάκι καθώς με το κατσαβίδι δεν γινόταν δουλειά. To screen το είχα μουλιασει τοτε σε cafiza αλλά μόλις σημερα κατάλαβα οτι το screen αποκολλάται :red: απο το από πάνω μπρούτζινο κομμάτι. Ο λόγος; Είχει πιάσει ενα λεπτο film καφέ στις άκρες που λειτούργησε σαν κόλλα. :a048:

Τώρα βλέπω όμως ότι η βίδα θα μας αφήσει χρόνους και ήδη κοιτάω το flat shower screen. To έχει δοκιμάσει κανείς;
http://shoppidsilvia.com/product/rancil ... screen-kit

Μετά τον καθαρισμό βλέπω ότι το νερό βγαίνει ισομερώς απο το shower screen. βλέπω όμως ότι στάζει νερό και από τη βίδα, εκτός και αν βγαίνει απο τις διπλανές τύπες γιατι το έχω σφυξει αρκετά.

Απάντηση