Εχω κανει πολλες δοκιμες ετσι ...
Προσπάθεια για Latte Art
-
nikp81
Re: Προσπάθεια για Latte Art
Ναι υπαρχει ..Ενα κουτακι νες-καφε απο το Lidl που ειναι παμφτηνος!!!
- boltsis
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
Τον καφέ αυτον το βράζεις για να κάνει λίγο κρέμα, πως το φτιάχνεις?
Επίσης πειραματίζεσαι με γάλα η σαπουνόνερο?
Επίσης πειραματίζεσαι με γάλα η σαπουνόνερο?
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
-
nikp81
Λιγο καφε και το ανακατευω με το κουταλακι(με ζεστο νερο απο το ακροφυσιο της baby) για να κανει μια σπασμενη κρεμα οπως του εσπρεσσο οταν μεινει ωρα ...
Εγω το δοκμαζω με γαλα γιατι μου δινουν στην δουλεια πολλλαααα γαλατα το μηνα λογω ανθυγιεινου , σε αυτο σταθηκα τυχερος!!!
Εγω το δοκμαζω με γαλα γιατι μου δινουν στην δουλεια πολλλαααα γαλατα το μηνα λογω ανθυγιεινου , σε αυτο σταθηκα τυχερος!!!
-
Gtsog
Αυτή είναι η δική μου μέθοδος και τελευταία μπορώ να πω ότι έχω πολύ σταθερά και ικανοποιητικά αποτελέσματα. Μόλις βρω χρόνο (ΣΚ λογικά) θα γυρίσω κι ένα βίντεο.Christos έγραψε:ξεκίνησα σήμερα να φτιάχνω έναν τυφλοσούρτη για microfoam με Silvia (θα πάρει βέβαια αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί) και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.
- Κάνουμε το διπλό ή μονό espresso που θέλουμε να "ντύσουμε" με γάλα και το αφήνουμε στην άκρη
- Ρίχνουμε ένα γρήγορο καθάρισμα στο γκρούπ
- Ενεργοποιούμε το διακόπτη του ατμού
- Περιμένοντας να σβήσει το λαμπάκι, γεμίζουμε την γαλατιέρα με πλήρες (κρύο) γάλα (Εγώ χρησιμοποιώ τη Motta 50cl, γεμίζω λίγο πιο κάτω από εκεί που αρχίζει να στενεύει και την έχω πάντα στην κατάψυξη)
- 30 δευτερόλεπτα αφού σβήσει το λαμπάκι ανοίγουμε τη βαλβίδα του ατμού και μέσα σε κάποιο άλλο σκεύος τρέχουμε το νερό που έχει μέσα το ακροφύσιο και κλείνουμε αμέσως μόλις δούμε να βγαίνει σκέτος ατμός
- Βυθίζουμε το ακροφύσιο λίγο κάτω από την επιφάνεια και ανοίγουμε πάλι τον ατμό μέχρι περίπου τη μέση της έντασης (αμα δώσεις τέρμα γκάζι πιτσιλάει πολύ γάλα), μόλις φουσκώσει λίγο το γάλα και σταθεροποιηθεί ανοίγουμε τον ατμό στο τέρμα
- Ο ατμός βγαίνει με πολύ δύναμη και το γάλα στροβιλίζεται και φουσκώνει σχεδόν στιγμιαία
- Πολύ σύντομα οι περισσότερες φουσκάλες στην επιφάνεια εξαφανίζονται
- Μόλις η κανάτα πιάσει τη θερμοκρασία που θέλουμε, κλείνουμε τον ατμό χωρίς να βγάλουμε το ακροφύσιο από το γάλα (μπορεί να μείνουν μερικές μεγάλες φουσκάλες που φεύγουν όμως όλες με ένα χτύπημα στον πάγκο).
- Καθάρισμα το ακροφύσιο
- Γέμισμα του Boiler
- Latte Art
Μέχρι πρόσφατα για να φτιάξω το γάλα απλά περίμενα να σβήσει το λαμπάκι, όταν το έκανα αυτό τα αποτελέσματα ήταν ό,τι νά ναι...μια τέλειο microfoam, μια ζεστό γάλα!
Εδώ και 2-3 μέρες περιμένω αυτό το μισό λεπτό αφότου σβήσει το λαμπάκι και η διαφορά είναι απίστευτη! Βγάζω κάθε φορά τέλειο microfoam έτοιμο για latte art! Ο ατμός βγαίνει με αισθητά περισσότερη δύναμη και αρκεί να το έχεις βυθισμένο κοντά στην επιφάνεια (σε αντίθεση με πριν δεν έχει τόση σημασία σε ποιό σημείο έχεις το ακροφύσιο, το γάλα αρχίζει να στροβιλίζεται αμέσως, εγώ στην αρχή το έχω στη μέση και μετά απλά το κατευθύνω προς τυχόν φουσκάλες για να τις εξαφανίσει) και βγαίνει πάντα μπαμ!
Δε ξέρω αν απλά λέω τα αυτονόητα αλλά εγώ εδώ και ενάμιση μήνα που έχω τη μηχανή ξεκίναγα να κάνω το γάλα μόλις έσβηνε η αντίσταση, πριν λίγες μέρες επειδή ξεχάστηκα έτυχε και περίμενα περισσότερο, ε η διαφορά στη δύναμη του ατμού είναι τεράστια! Breakthrough!
- stefg
- Όνομα: Στέφανος
- Μηχανή:: Saeco HD8323 mod
- Μύλος:: Ariete mod
Βλέπω Χρήστο ξεκίνησες προπόνηση και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είσαι σε καλό δρόμο! Άντε, καλή συνέχεια και με μια καλή rosetta!Christos έγραψε:Βέβαια που να τολμήσει κάποιος να ανεβάσει φωτογραφία μετά την καρδιά του Νίκου παραπάνωDimitris_P έγραψε:μπα κι εγώChristos έγραψε:Μπράβο Στέφανε. Μόνο εγώ θα μείνω τελικά ανίδεος με το θέμα.θα φωνάξω ένα φίλο μπαρίστα μου φαίνεται μια μέρα σπίτι να μου κάνει σεμινάρια γιατί βγάζω ό,τι να 'ναι όποτε να 'ναι
αλλά ξεκίνησα σήμερα να φτιάχνω έναν τυφλοσούρτη για microfoam με Silvia (θα πάρει βέβαια αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί) και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.
Flat whites σε 180ml κούπα.
- boltsis
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
Με 1.5% λιπαρά γάλα δε μπορούμε να πετύχουμε κατάλληλο αφρόγαλα?Πρέπει να έχουμε πλήρες πάντα?Ξέρω ότι έχει ξανασυζητηθεί στο παρελθόν απλά ξαναρωτάω μιας και τα άτομα πληθαίνουν καθώς και οι εμπειρίες!
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
-
luckyb
Θεωρητικά, όσο λιγότερα τα λιπαρά τόσο πιο εύκολο είναι να φτιάξεις όμορφο αφρόγαλα με αυξημένο όγκο.
Όσο περισσότερα τα λιπαρά τόσο καλύτερη η γεύση και η κρεμώδης υφή.
Φυσικά και δεν πρέπει να χρησιμοποιείς πάντα πλήρες.
Πρέπει να χρησιμοποιείς αυτό που σου αρέσει
Όσο περισσότερα τα λιπαρά τόσο καλύτερη η γεύση και η κρεμώδης υφή.
Φυσικά και δεν πρέπει να χρησιμοποιείς πάντα πλήρες.
Πρέπει να χρησιμοποιείς αυτό που σου αρέσει