Αγορά μύλου, Graef CM80 ή Ascaso i-mini i2;
- Faunos
- Όνομα: Θάνος
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Graef CM 81
- Οι καφέδες μου:: Στο ψάξιμο...
Re: Αγορά μύλου, Graef CM80 ή Ascaso i-mini i2;
Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες Μπάμπη!
Τον μύλο τον έχω δει από κοντά αλλά όχι σε λειτουργία. Μόνο από το youtube έχω δει να λειτουργεί.
Μου άρεσε κι εμένα η κατασκευή του.
Είμαι ανάμεσα σε αυτόν και τον Ascaso i2 αλλά προτιμώ αυτόν γιατί έχει τις ρυθμίσεις στο κόψιμο (παρόλο που ο i2 ίσως είναι καλύτερος απ' ότι λένε οι περισσότεροι. Εμένα πιθανότατα να με μπέρδευε η αδυναμία ρύθμισης στον i2).
Εσύ τον παρήγγειλες από Γερμανία; Από ποιό site;
Τον μύλο τον έχω δει από κοντά αλλά όχι σε λειτουργία. Μόνο από το youtube έχω δει να λειτουργεί.
Μου άρεσε κι εμένα η κατασκευή του.
Είμαι ανάμεσα σε αυτόν και τον Ascaso i2 αλλά προτιμώ αυτόν γιατί έχει τις ρυθμίσεις στο κόψιμο (παρόλο που ο i2 ίσως είναι καλύτερος απ' ότι λένε οι περισσότεροι. Εμένα πιθανότατα να με μπέρδευε η αδυναμία ρύθμισης στον i2).
Εσύ τον παρήγγειλες από Γερμανία; Από ποιό site;
-
babis74
Εγώ είχα πάει Γερμανία και επί της ευκαρίας.............εσύ καλύτερα αγορασέ τον από Ελλάδα είσαι και Αθήνα για 10 ευρώ δεν αξίζει τον κόπο!
-
nikp81
Αδυναμια ρυθμισης δεν εχει σε καμια περιπτωση ο Ι2 , μηπως εννοεις ελλειψη αριθμησης??...Ειναι stepless και ειναι πολυ πιο βολικο για τον εσπρεσσο καθως μπορεις να φερεις το shot εκει που ΑΚΡΙΒΩΣ θελεις!
- Faunos
Αυτό ακριβώς εννοώ Νίκο, λάθος διατύπωση (το καλό πάντως είναι ότι καταλαβαινόμαστε!)
Είναι η πρώτη φορά που αγοράζω μύλο, δεν έχω την παραμικρή εμπειρία και ψάχνω για έναν μύλο εύχρηστο, και αξιόπιστο.
Νομίζω ότι ο Graef πληρεί αυτές τις προυποθέσεις.
Ο Ascaso μπορεί να είναι καλύτερος αλλά απαιτεί εμπειρία και γνώση. Πώς μπορείς να θυμάσαι για κάθε καφέ χωριστά ποιό είναι το κατάλληλο σημείο κοπής;
Υπάρχει άραγε κανένα βιντεάκι που να απαντάει σε αυτό το ερώτημα;
Είναι η πρώτη φορά που αγοράζω μύλο, δεν έχω την παραμικρή εμπειρία και ψάχνω για έναν μύλο εύχρηστο, και αξιόπιστο.
Νομίζω ότι ο Graef πληρεί αυτές τις προυποθέσεις.
Ο Ascaso μπορεί να είναι καλύτερος αλλά απαιτεί εμπειρία και γνώση. Πώς μπορείς να θυμάσαι για κάθε καφέ χωριστά ποιό είναι το κατάλληλο σημείο κοπής;
Υπάρχει άραγε κανένα βιντεάκι που να απαντάει σε αυτό το ερώτημα;
-
nikp81
O καφες δεν ειναι κατι σταθερο για να κρατας αριθμητικες και ποσοτικες παραμετρους ...
Παιζει ρολο το ψησιμο , η υγρασια , ο καιρος κτλ κτλ !Δηλαδη και αριθμηση να εχεις στον μυλο δεν σημαινει οτι ειναι ιδια καθε φορα!...οταν παιζεις σε εσπρεσσο μονο , τοτε ειναι πολυ ευκολο σε 1-2 εκχυλισεις να βρεις το σημειο που θελεις...
Παιζει ρολο το ψησιμο , η υγρασια , ο καιρος κτλ κτλ !Δηλαδη και αριθμηση να εχεις στον μυλο δεν σημαινει οτι ειναι ιδια καθε φορα!...οταν παιζεις σε εσπρεσσο μονο , τοτε ειναι πολυ ευκολο σε 1-2 εκχυλισεις να βρεις το σημειο που θελεις...
- Faunos
Δίκιο έχεις, αλλά...σκέψου ότι αν αλλάζει η ρύθμιση στον ίδιο καφέ λόγω ψησίματος, υγρασίας, καιρού, ΔΝΤ, Τρόικας, κλπ, τί θα γίνεται όταν πρέπει να κόψεις διαφορετικό καφέ; Ή αν έχεις στην κατοχή σου, δύο ή και παραπάνω καφέδες που θες να δοκιμάσεις; Θα πρέπει συνεχώς να δοκιμάζεις, να δοκιμάζεις, να δοκιμάζεις...
Δεν ξέρω, έχω την αίσθηση ότι με τον Graef θα μου είναι πιο ευχάριστη η διαδικασία. Αν δω ότι δεν με βολεύει τελικά, τότε η επόμενη αγορά θα είναι ένας καλύτερος μύλος.
Αν κάτι με προβληματίζει ιδιαίτερα στον Graef, είναι τα ακριβά μαχαίρια (50 ευρώ το ένα).
Στον Ascaso πόσο κοστίζουν;
Δεν ξέρω, έχω την αίσθηση ότι με τον Graef θα μου είναι πιο ευχάριστη η διαδικασία. Αν δω ότι δεν με βολεύει τελικά, τότε η επόμενη αγορά θα είναι ένας καλύτερος μύλος.
Αν κάτι με προβληματίζει ιδιαίτερα στον Graef, είναι τα ακριβά μαχαίρια (50 ευρώ το ένα).
Στον Ascaso πόσο κοστίζουν;
-
nikp81
Φυσικα και μπορεις να αλλαζεις καφεδες ..εγω παιρνω αλλον καθε βδομαδα...
απλα βρισκεις το κοψιμο με 2-3 βολτες πιο ψιλα η πιο χοντρα ...δεν ειναι κατι τοσο περιπλοκο η δυσκολο..απλα οταν το μαθεις δεν θα αλλζεις απο stepless...
απλα βρισκεις το κοψιμο με 2-3 βολτες πιο ψιλα η πιο χοντρα ...δεν ειναι κατι τοσο περιπλοκο η δυσκολο..απλα οταν το μαθεις δεν θα αλλζεις απο stepless...
- Faunos
Δεν ανεβάζεις κανά βιντεάκι να δω πώς πετυχαίνεις τη ρύθμιση κάθε φορά;
Εχω την εντύπωση ότι αν δεν βάλεις κάποια σημαδάκια, τότε θα είναι σαν να προσπαθείς να μαντέψεις τους αριθμούς του Λόττο!
Υ.Γ. Δεν ξέρω γιατί το stepless το έχω πάρει με κακό μάτι...
Εχω την εντύπωση ότι αν δεν βάλεις κάποια σημαδάκια, τότε θα είναι σαν να προσπαθείς να μαντέψεις τους αριθμούς του Λόττο!
Υ.Γ. Δεν ξέρω γιατί το stepless το έχω πάρει με κακό μάτι...
- Fazerman
- Όνομα: Λαμπης
- Μηχανή:: lelit plust pid
- Μύλος:: Mazzer mini E
- Οι καφέδες μου:: lavazza tiera
- Επικοινωνία:
και μενα αυτο με φοβιζε και πηρα τον ροκυ που εχει διαβαθμισεις,αλλαζω συνεχεια καφεδες και μ εχει βολεψει.σιγουρα stepless μυλος ειναι καλυτερος αλλα θελει υπομονη και εμπειρια που εγω δεν διαθετω ακομα.μελοντικα πιθανον να παω σε stepless παντως..
-
Tolis
Δηλ ο ascaso δεν μπορει να κοψει για γαλλικο?