Isomac Zaffiro PID ή όχι

Ημι-επαγγελματικές μηχανές για τους πιο ενθουσιώδεις home barista. Μηχανές αξιώσεων που προκαλούν με την εμφάνιση τους και μόνο.
νικολας

Re: Isomac Zaffiro PID ή όχι

Δημοσίευση από νικολας » Κυρ Μαρ 20, 2011 1:38 am

σε ευχαριστω! μεσα σε 9-10 γραμμες καταλαβα πραγματα που δεν μπορεσα να πιασω μετα απο αναγνωση τοσων θρεντς για το θεμα :a013:

Άβαταρ μέλους
dimogrec
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: Zaffiro PID Woodsman
2η Μηχανή:: Pavoni EN, Bacchi
Μύλος:: Macap MC4 & M4
Οι καφέδες μου:: κυριως taf

Δημοσίευση από dimogrec » Δευ Μαρ 21, 2011 10:30 pm

Να προσθεσω κατι για οσους δεν εχουν διαβασει καλα τις προηγουμενες σελιδες αυτου του topic και για να μη βγαζουμε εσφαλμενα συμπερασματα.
ΔΕΝ βελτιωθηκε η ποιοτητα-γευση-εκχυλιση του καφε μετα την τοποθετηση του pid. Εκχυλισεις αναλογες με αυτες του επισυνατομενου (ετσι γραφεται αυτο???) βιντεο ειχα και πριν. (Εχω τραβηξει αρκετα βιντεο μαλιστα.Μια απο αυτες εχω ανεβασει στο youtube εδω και αρκετο καιρο). Δεν ειχα ομως παντα καλες εκχυλισεις (λογο του σκαμπανενβασματος της θερμοκρασιας, βλεπε θερμοστατης, βλεπε προηγουμενες σελιδες). Με το PID πετυχα ακριβως αυτο: να εχω πολυ πιο σταθερη θερμοκρασια και ετσι να εχω παντα τις εκχυλισεις που θελω. Αλλωστε το PID αυτο κανει, διατηρει τη θερμοκρασια πολυ σταθερη, αυτο ακριβως που περιμενα. ΔΕΝ απογειωνει την μηχανη :)
Αυτο που δεν περιμενα ομως ηταν η πολυ προσεγμενη δουλεια του woodsman :oneup:

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Πέμ Ιαν 19, 2012 2:23 pm

Εστειλα εμαιλ στον Marco για τις διαφορες τις Zaffiro με την Zaffiro II και η απαντηση που πηρα ηταν η εξης :

Hi Nick, in this new edition the body is reinforced, they improved the components, the Vibration pump have better stability and it has reduced noise, they increased the resistance with less heating time.
Regards
MARCO

Οι γνωστες του θεματος ας το σχολιασουν ...:)

Επισης Δημητρη Dimogrec σου εχω στειλει πμ ...Τσεκαρε τα μια!!!

Άβαταρ μέλους
stelios
Όνομα: Στέλιος
Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
Μύλος:: OE Pharos
Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro

Δημοσίευση από stelios » Παρ Ιαν 20, 2012 10:46 pm

Σίγουρα είμαι offtopic, αλλά δεν μπορώ να μην ρωτήσω. Παρακαλώ μην με παρεξηγήσετε.
Ο χρόνος σωστής προθέρμανσης της μηχανής είναι όντως μία ώρα;
Επίσης διαβάζω ότι έχει ισχύ 1400 Watt, όσο δηλαδή ένας μικρός θερμοσίφωνας 5 lt. Μήπως είναι κάπως υπερβολικό για μηχανή που κάθεται σε πάγκο κουζίνας και φτιάχνει 5 καφέδες την ημέρα; Πόση αύξηση είχατε στις kWh που δείχνει ο λογαριασμός της ΔΕΗ από την ημέρα που αρχίσατε να χρησιμοποιείτε τη μηχανή; Η διαφορά στο καφέ που φτιάχνει σε σχέση με τη Silvia ή τη Classic αξίζει όντως τόσο; (γούστα βέβαια είναι αυτά).

Άβαταρ μέλους
After
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
Μύλος:: Mazzer Major
Οι καφέδες μου:: Hello Africa

Δημοσίευση από After » Σάβ Ιαν 21, 2012 12:03 am

Με βαση τα τωρινα τιμολογια της δεη, η μια 1kwh κοστιζει 0.07€
Οποτε οπως καταλαβαινεις για να δεις διαφορα στον λογαριασμο θα πρεπει να δουλευει ολη μερα
;)
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........

Άβαταρ μέλους
dimogrec
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: Zaffiro PID Woodsman
2η Μηχανή:: Pavoni EN, Bacchi
Μύλος:: Macap MC4 & M4
Οι καφέδες μου:: κυριως taf

Δημοσίευση από dimogrec » Δευ Ιαν 23, 2012 12:29 pm

Φιλε nik δεν μπαινω πολυ συχνα στο forum & τωρα ειδα το πμ
Ειμαι πολυ ικανοποιημενος από τη Zaffiro & όπως έχω γράψει η απόδοση της σταθεροποιήθηκε πολύ μετά το pid. Πρόβλημα με την αντλία δεν έιχα ποτέ, ναι κάνει θόρυβο (όπως και σε άλλες) αλλά αυτό είναι κάτι που το διορθώνεις κ μόνος σου. Δεν ξερω αν έχει κατι παρπάνω απο την zaffiro που κυκλοφορει.
Stelios δεν είναι υπερβολική η κατανάλωση, είναι μικρό το boiler & ζεσταίνεται γρήγορα, σε μισή ώρα είναι έτοιμη (κ υπάρχουν κ τρόποι να τη ζεστάνεις πιο γρήγορα). Δεν εχω δεί διαφορά στην κατανάλωση. Δεν εχω πιει καφέ από Silvia για να σου πω ότι έχει διαφορά :e014: Τα παραπάνω λεφτά που κοστίζει οφείλονται στα υλικά κατασκευής και ίσως στο Ε61 με μοχλο... και απο την αλλή κατά τη γνώμη μου είναι πιο όμορφη απο τη Silvia Αν και πιστεύω οτι υπάρχουν άλλοι πιο σημαντικοι παράγοντες που κανουν καλύτερο τον καφε (πχ μυλος & barista)

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Παρ Μαρ 16, 2012 9:53 pm

Για οσους θελουν να βαλουν pid στη zafiro χωρις κοψιματα λαμαρινας να σας δωσω μια λυση με εξωτερικο κουτακι αγορασμενο απο ελλαδα.
Το mod ελαβε χωρα την προηγουμενη βδομαδα και ειναι και ενα καλο δειγμα του τι αλατα μπορει να πιασει μια zafiro αν μεινει ασυντηρητη για κανα χρονο οπως του ιδιοκτητη της παρουσης.
07.jpg
Καταρχην τοποθετουμε το ssr πανω στο λαμακι που χρησιμευε για να κρατα τον θερμοστατη της μηχανης.
.
16.jpg
Τροφοδοσια για το pid παιρνουμε με κλεφτη απο τον κεντρικο διακοπτη.
.
12.jpg
Ολα τα καλωδια τα δενουμε μαζι και τα περναμε οπως στη φωτο για να βγουν απο κατω.
Και βεβαια η μονωση του μποιλερ ειναι κατι που μπορειτε να κανετε αν το θελετε.
.
08.jpg
Τα καλωδια βγαινουν απο τον πατο μεσα απο τρυπα που θα ανοιξουμε εμεις με τρυπανι και παρεμβαλουμε καποιο αφρωδες για να μην πληγωνονται τα καλωδια στην κομμενη λαμαρινα.
.
09.jpg
Τα καλωδια που βγαζουμε απο κατω τα τελειωνουμε με φισες ετσι ωστε να μπορουν να αποχωριστουν απο το pid ευκολα σε περιπτωση που θελουμε να βγαλουμε την λαμαρινα που περιβαλει το σασι.Αντιστoιχες φισες βαζουμε και στα καλωδια που ερχονται απο το pid.
.
13.jpg
Και τωρα το pid.Αυτο μπαινει σε κουτακι κατασκευων αγορασμενο απο καταστημα ηλεκτρονικων με 8 ευρω στο οποιο χωραει ακριβως.Οπως στη φωτο φτιαχνουμε απο πλεξιγκλας μια βαση για να πιασουμε ολο το κουτακι απο τη βιδα που εχει η πλαινη λαμαρινα της μηχανης για να δενει με το σασι.Ετσι δεν πληγωνεται η μηχανη και μπορει να επανελθει ανα πασα στιγμη σε μαμισια κατασταση.
.
20.jpg
Eτσι τελικως το στηριζουμε στο σασι απο την μια βιδα μονο και σε ευθεια με την γωνια που κανει η προσοψη για να εχουμε μια αρμονια στις γραμμες μας.
.

dio

Δημοσίευση από dio » Παρ Μαρ 16, 2012 9:57 pm

Τι να πει κανεις για το PID της αλληνης...
οργιασες παλι γιατρε μου :a013:

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Παρ Μαρ 16, 2012 10:02 pm

Επι τη ευκαιρια εγινε και ενα σερβισακι καθως και αλλαγη αντλιας για αναβαθμιση .
01.jpg
Το μποιλερ οπως φαινεται απο κατω χωρις την αντισταση.Στο βαθος μπορειτε να δειτε οσο γινεται λογω κακης φωτο τα κομματια που εχουν σχηματιστει απο αλατα και γαλατα αποτελεσμα της αναροφησης λογω υποπιεσης του ακροφυσιου.
.
05.jpg
Η αντισταση ακροβατουσε επικινδυνα οπως μπορειτε να δειτε.
.
11.jpg
Να και η αντλια που βαλαμε.Κοκκινη μεταλλικη ΕΧ5.
.
19.jpg

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Παρ Μαρ 16, 2012 10:06 pm

Για του φαρμακογλλωσους το κουτακι illy στην τελευταια φωτο περιεχει μαυρη ζαχαρη και ειναι απομειναρι του παρελθοντος :mrgreen:

Απάντηση