Isomac Zaffiro PID ή όχι
-
νικολας
Re: Isomac Zaffiro PID ή όχι
σε ευχαριστω! μεσα σε 9-10 γραμμες καταλαβα πραγματα που δεν μπορεσα να πιασω μετα απο αναγνωση τοσων θρεντς για το θεμα 
- dimogrec
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Zaffiro PID Woodsman
- 2η Μηχανή:: Pavoni EN, Bacchi
- Μύλος:: Macap MC4 & M4
- Οι καφέδες μου:: κυριως taf
Να προσθεσω κατι για οσους δεν εχουν διαβασει καλα τις προηγουμενες σελιδες αυτου του topic και για να μη βγαζουμε εσφαλμενα συμπερασματα.
ΔΕΝ βελτιωθηκε η ποιοτητα-γευση-εκχυλιση του καφε μετα την τοποθετηση του pid. Εκχυλισεις αναλογες με αυτες του επισυνατομενου (ετσι γραφεται αυτο???) βιντεο ειχα και πριν. (Εχω τραβηξει αρκετα βιντεο μαλιστα.Μια απο αυτες εχω ανεβασει στο youtube εδω και αρκετο καιρο). Δεν ειχα ομως παντα καλες εκχυλισεις (λογο του σκαμπανενβασματος της θερμοκρασιας, βλεπε θερμοστατης, βλεπε προηγουμενες σελιδες). Με το PID πετυχα ακριβως αυτο: να εχω πολυ πιο σταθερη θερμοκρασια και ετσι να εχω παντα τις εκχυλισεις που θελω. Αλλωστε το PID αυτο κανει, διατηρει τη θερμοκρασια πολυ σταθερη, αυτο ακριβως που περιμενα. ΔΕΝ απογειωνει την μηχανη
Αυτο που δεν περιμενα ομως ηταν η πολυ προσεγμενη δουλεια του woodsman
ΔΕΝ βελτιωθηκε η ποιοτητα-γευση-εκχυλιση του καφε μετα την τοποθετηση του pid. Εκχυλισεις αναλογες με αυτες του επισυνατομενου (ετσι γραφεται αυτο???) βιντεο ειχα και πριν. (Εχω τραβηξει αρκετα βιντεο μαλιστα.Μια απο αυτες εχω ανεβασει στο youtube εδω και αρκετο καιρο). Δεν ειχα ομως παντα καλες εκχυλισεις (λογο του σκαμπανενβασματος της θερμοκρασιας, βλεπε θερμοστατης, βλεπε προηγουμενες σελιδες). Με το PID πετυχα ακριβως αυτο: να εχω πολυ πιο σταθερη θερμοκρασια και ετσι να εχω παντα τις εκχυλισεις που θελω. Αλλωστε το PID αυτο κανει, διατηρει τη θερμοκρασια πολυ σταθερη, αυτο ακριβως που περιμενα. ΔΕΝ απογειωνει την μηχανη
Αυτο που δεν περιμενα ομως ηταν η πολυ προσεγμενη δουλεια του woodsman
-
nikp81
Εστειλα εμαιλ στον Marco για τις διαφορες τις Zaffiro με την Zaffiro II και η απαντηση που πηρα ηταν η εξης :
Hi Nick, in this new edition the body is reinforced, they improved the components, the Vibration pump have better stability and it has reduced noise, they increased the resistance with less heating time.
Regards
MARCO
Οι γνωστες του θεματος ας το σχολιασουν ...
Επισης Δημητρη Dimogrec σου εχω στειλει πμ ...Τσεκαρε τα μια!!!
Hi Nick, in this new edition the body is reinforced, they improved the components, the Vibration pump have better stability and it has reduced noise, they increased the resistance with less heating time.
Regards
MARCO
Οι γνωστες του θεματος ας το σχολιασουν ...
Επισης Δημητρη Dimogrec σου εχω στειλει πμ ...Τσεκαρε τα μια!!!
- stelios
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
Σίγουρα είμαι offtopic, αλλά δεν μπορώ να μην ρωτήσω. Παρακαλώ μην με παρεξηγήσετε.
Ο χρόνος σωστής προθέρμανσης της μηχανής είναι όντως μία ώρα;
Επίσης διαβάζω ότι έχει ισχύ 1400 Watt, όσο δηλαδή ένας μικρός θερμοσίφωνας 5 lt. Μήπως είναι κάπως υπερβολικό για μηχανή που κάθεται σε πάγκο κουζίνας και φτιάχνει 5 καφέδες την ημέρα; Πόση αύξηση είχατε στις kWh που δείχνει ο λογαριασμός της ΔΕΗ από την ημέρα που αρχίσατε να χρησιμοποιείτε τη μηχανή; Η διαφορά στο καφέ που φτιάχνει σε σχέση με τη Silvia ή τη Classic αξίζει όντως τόσο; (γούστα βέβαια είναι αυτά).
Ο χρόνος σωστής προθέρμανσης της μηχανής είναι όντως μία ώρα;
Επίσης διαβάζω ότι έχει ισχύ 1400 Watt, όσο δηλαδή ένας μικρός θερμοσίφωνας 5 lt. Μήπως είναι κάπως υπερβολικό για μηχανή που κάθεται σε πάγκο κουζίνας και φτιάχνει 5 καφέδες την ημέρα; Πόση αύξηση είχατε στις kWh που δείχνει ο λογαριασμός της ΔΕΗ από την ημέρα που αρχίσατε να χρησιμοποιείτε τη μηχανή; Η διαφορά στο καφέ που φτιάχνει σε σχέση με τη Silvia ή τη Classic αξίζει όντως τόσο; (γούστα βέβαια είναι αυτά).
- After
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
Με βαση τα τωρινα τιμολογια της δεη, η μια 1kwh κοστιζει 0.07€
Οποτε οπως καταλαβαινεις για να δεις διαφορα στον λογαριασμο θα πρεπει να δουλευει ολη μερα

Οποτε οπως καταλαβαινεις για να δεις διαφορα στον λογαριασμο θα πρεπει να δουλευει ολη μερα
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........
- dimogrec
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Zaffiro PID Woodsman
- 2η Μηχανή:: Pavoni EN, Bacchi
- Μύλος:: Macap MC4 & M4
- Οι καφέδες μου:: κυριως taf
Φιλε nik δεν μπαινω πολυ συχνα στο forum & τωρα ειδα το πμ
Ειμαι πολυ ικανοποιημενος από τη Zaffiro & όπως έχω γράψει η απόδοση της σταθεροποιήθηκε πολύ μετά το pid. Πρόβλημα με την αντλία δεν έιχα ποτέ, ναι κάνει θόρυβο (όπως και σε άλλες) αλλά αυτό είναι κάτι που το διορθώνεις κ μόνος σου. Δεν ξερω αν έχει κατι παρπάνω απο την zaffiro που κυκλοφορει.
Stelios δεν είναι υπερβολική η κατανάλωση, είναι μικρό το boiler & ζεσταίνεται γρήγορα, σε μισή ώρα είναι έτοιμη (κ υπάρχουν κ τρόποι να τη ζεστάνεις πιο γρήγορα). Δεν εχω δεί διαφορά στην κατανάλωση. Δεν εχω πιει καφέ από Silvia για να σου πω ότι έχει διαφορά
Τα παραπάνω λεφτά που κοστίζει οφείλονται στα υλικά κατασκευής και ίσως στο Ε61 με μοχλο... και απο την αλλή κατά τη γνώμη μου είναι πιο όμορφη απο τη Silvia Αν και πιστεύω οτι υπάρχουν άλλοι πιο σημαντικοι παράγοντες που κανουν καλύτερο τον καφε (πχ μυλος & barista)
Ειμαι πολυ ικανοποιημενος από τη Zaffiro & όπως έχω γράψει η απόδοση της σταθεροποιήθηκε πολύ μετά το pid. Πρόβλημα με την αντλία δεν έιχα ποτέ, ναι κάνει θόρυβο (όπως και σε άλλες) αλλά αυτό είναι κάτι που το διορθώνεις κ μόνος σου. Δεν ξερω αν έχει κατι παρπάνω απο την zaffiro που κυκλοφορει.
Stelios δεν είναι υπερβολική η κατανάλωση, είναι μικρό το boiler & ζεσταίνεται γρήγορα, σε μισή ώρα είναι έτοιμη (κ υπάρχουν κ τρόποι να τη ζεστάνεις πιο γρήγορα). Δεν εχω δεί διαφορά στην κατανάλωση. Δεν εχω πιει καφέ από Silvia για να σου πω ότι έχει διαφορά
-
woodsman43
Για οσους θελουν να βαλουν pid στη zafiro χωρις κοψιματα λαμαρινας να σας δωσω μια λυση με εξωτερικο κουτακι αγορασμενο απο ελλαδα.
Το mod ελαβε χωρα την προηγουμενη βδομαδα και ειναι και ενα καλο δειγμα του τι αλατα μπορει να πιασει μια zafiro αν μεινει ασυντηρητη για κανα χρονο οπως του ιδιοκτητη της παρουσης. . . . . . . .
Το mod ελαβε χωρα την προηγουμενη βδομαδα και ειναι και ενα καλο δειγμα του τι αλατα μπορει να πιασει μια zafiro αν μεινει ασυντηρητη για κανα χρονο οπως του ιδιοκτητη της παρουσης. . . . . . . .
-
dio
Τι να πει κανεις για το PID της αλληνης...
οργιασες παλι γιατρε μου
οργιασες παλι γιατρε μου
-
woodsman43
Επι τη ευκαιρια εγινε και ενα σερβισακι καθως και αλλαγη αντλιας για αναβαθμιση .
.
.
.
-
woodsman43
Για του φαρμακογλλωσους το κουτακι illy στην τελευταια φωτο περιεχει μαυρη ζαχαρη και ειναι απομειναρι του παρελθοντος