Gaggia Pure, Evolution ή Color;

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
pearl jam

Re: Gaggia Pure, Evolution ή Color;

Δημοσίευση από pearl jam » Κυρ Ιαν 15, 2012 1:23 am

Είδες Θάνο ο espresso ενώνει, (απίστευτο) θα σε πάρω τηλ.
Όσον αφορά την περίπτωση μου, μύλο έχω, έναν άπό τα starbucks ελπίζω μην είναι για πέταμα.
Αν την προλάβω, άρχισα να ψήνομαι να πάρω την color.

Άβαταρ μέλους
Faunos
Όνομα: Θάνος
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Graef CM 81
Οι καφέδες μου:: Στο ψάξιμο...

Δημοσίευση από Faunos » Κυρ Ιαν 15, 2012 3:45 am

Κι εγώ Αφροδίτη μου,

δεν έχω πολύ καιρό που ασχολούμαι με το φόρουμ (το οποίο είναι ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!) :)
Ξεκίνησα χωρίς να έχω την παραμικρή ιδέα για μηχανές, μύλους, καφέδες, κλπ και σε λίγες βδομάδες, διαβάζοντας τα περισσότερα από τα θέματα που έχουν κατά καιρούς τεθεί, έχω μάθει πάρα πολλά.

Μόλις σήμερα, παρέλαβα την Gaggia Classic από το Amazon.co.uk και από αύριο ξεκινάω σιγά σιγά το μαγικό ταξίδι...στον κόσμο του εσπρέσσο.
Τις επόμενες μέρες περιμένω να μου έρθει μια ηλεκτρονική ζυγαριά και στη συνέχεια θα αγοράσω δοσομετρικό ποτηράκι, tamper και ό, τι άλλο σχετικό χρειάζεται.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, ο εσπρέσσο θέλει αρκετό μεράκι. Δεν είναι καφές της...ξεπέτας!
Διαφορετικά, παίρνεις μια καλή καψουλομηχανή (όπως σκεφτόμουν αρχικά να κάνω) και ξεμπερδεύεις από πολλά.

Λοιπόν, Αφροδίτη μου, θα περιμένω να τα πούμε σύντομα κι από κοντά,οκ;

Portstewart
Όνομα: Λάμπρος
Μηχανή:: Delonghi Dedica 680
2η Μηχανή:: Gaggia Deluxe(sold!)
Μύλος:: Iberital

Δημοσίευση από Portstewart » Κυρ Ιαν 15, 2012 11:14 am

Καλησπέρα,

Αφροδίτη επειδή ασχολούμαι με τον κλάδο των τροφίμων αν έχεις κάποια στοιχεία για τη μετανάστευση πλαστικού στον καφέ στείλε μου κάποιο link.

να ξεκαθαρίσω ότι εγώ που έχω καψουλομηχανή είμαι δεσμευμένος όσον αφορά τις επιλογές του καφέ. και επειδή έχω και μηχανή με χάρτινες μερίδες να σημειώσω ότι υπάρχουν εκεί πάρα πολλές επιλογές (illy, lavazza, buondi, ktl ktl ),

και επειδή ο τίτλος αρχικά ήταν "Gaggia Pure, Evolution ή Color;" να βάλω ένα + στην evo σαν παλιά αμαρτία!

pearl jam

Δημοσίευση από pearl jam » Δευ Ιαν 16, 2012 12:57 am

Κάποιο link δεν έχω καθώς αυτό που γράφω είναι ύστερα από δική μου σκέψη ότι αφού είναι γνωστό και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το ζεστό υγρό στο πλαστικό είναι πολύ βλαβερό (κυρίως στο αναπαραγωγικό σύστημα του ανθρώπου, αλλά και αλλού), γιατί οι πλαστικές κάψουλες να διαφεύγουν αυτού; Δε νομίζω να έχουν πλαστικό χωρίς δισφαινόλη Ρώτησα ένα γνωστό μου που ασχολείται επαγγελματικά με το εμπόριο καφέ, και μου είπε κάποιοι ισχυρίζονται ότι όντως είναι βλαβερό και κάποιοι άλλοι αρνούνται (δυστυχώς δεν του ζήτησα link). Σε καπιταλιστικό σύστημα ζούμε μην περιμένεις εύκολα να μάθεις την αλήθεια όταν υπάρχουν κέρδη από πίσω. Εγώ προσωπικά δε θέλω να πάρω καψουλομηχανή και ο βασικός παράγοντας είναι αυτός.
Τώρα όσον αφορά την περίπτωση μου ευπρόσδεκτες είναι περαιτέρω συμβουλές από ειδικούς, κσθώς δεν έχω καταλήξει ακόμα.
(Θάνο θα πάμε για καφέ για να με διαφωτίσεις για το θέμα του καφέ!)

Άβαταρ μέλους
Faunos
Όνομα: Θάνος
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Graef CM 81
Οι καφέδες μου:: Στο ψάξιμο...

Δημοσίευση από Faunos » Δευ Ιαν 16, 2012 1:33 am

Εντάξει Αφροδίτη,
δες το πρόγραμμά σου και το κανονίζουμε.
Ίσως για Πέμπτη ή Παρασκευή μεσημέρι (μετά τις 15:30 και για τις δύο μέρες).

Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin

Δημοσίευση από admin » Δευ Ιαν 16, 2012 8:25 am

Θα παρακαλούσα ή συζήτηση να παραμείνει μέσα στον τίτλο του νήματος και σύμφωνα με τους κανονισμούς του forum.
admin έγραψε:...
Δεν επιτρέπονται συζητήσεις ή παραπομπές για θέματα που αφορούν την δημόσια υγεία εάν αυτές δεν προέρχονται από αξιόπιστους και αρμόδιους φορείς.
...

translator

Δημοσίευση από translator » Δευ Ιαν 16, 2012 10:43 am

admin έγραψε:Θα παρακαλούσα ή συζήτηση να παραμείνει μέσα στον τίτλο του νήματος και σύμφωνα με τους κανονισμούς του forum.
admin έγραψε:...
Δεν επιτρέπονται συζητήσεις ή παραπομπές για θέματα που αφορούν την δημόσια υγεία εάν αυτές δεν προέρχονται από αξιόπιστους και αρμόδιους φορείς.
...
θεωρητικά θα μπορούσε εύκολα να εξασφαλιστεί αυτό που λες αν πήγαινε κάποιος μια κάψουλα της nespresso στο γενικό χημείο του κράτους. Να δούμε π.χ. τι στον κόρακα έχει μέσα και αφρίζει ο καφές τους για πλάκα ;)

pearl jam

Δημοσίευση από pearl jam » Δευ Ιαν 16, 2012 3:39 pm

Respect στις οδηγίες του admin.
Απλά προβληματισμούς παραθέσαμε όχι διαπιστώσεις,ο καθένας κρίνει.

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Δευ Ιαν 16, 2012 3:43 pm

Αφροδιτη κανε υπομονη , σε 15 μερες θα βαλω αγγελια την Baby μου που ειναι και φτιαγμενη ...χααχαχ ..Εγω θα προτεινα να ξεκινησεις απο Baby και εναν μυλο και θα εισαι οκ!

pearl jam

Δημοσίευση από pearl jam » Δευ Ιαν 16, 2012 11:19 pm

BABY,ΒΑΒΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΑΣ ΔΩΣΩ ΤΟ ΚΑΤΙΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
Η BABY BLACK EXEI 225 EYRO ΕΝΩ Η BABY DOSE ΕΧΕΙ 260. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ; ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΟΥ ΛΕΤΕ NA ΠΑΡΩ;

Απάντηση