Περίεργη γεύση στον καφέ λόγω μηχανής.

Όλα τα θέματα που αφορούν την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση espresso μηχανών
Tolis

Περίεργη γεύση στον καφέ λόγω μηχανής.

Δημοσίευση από Tolis » Κυρ Ιαν 08, 2012 1:30 pm

Σε μια συζητηση που ειχα viewtopic.php?f=7&t=38&start=10 αναφερθηκα στο φαινομενο ο καφες να παιρνει μια περιεργη γευση λογω μηχανης.
Εκανα αυτο που μου ειπε ο Σηφης και οντως το σκετο νερο ειχε διαφορετικη γευση αφου ειχε περασει μεσα απο τη μηχανη.Τι μπορει να φταιει και πως μπορω (αν μπορω) να το αντιμετωπισω;

xristoforosnemp.

Re: Περίεργη γεύση στον καφέ λόγω μηχανής.

Δημοσίευση από xristoforosnemp. » Κυρ Ιαν 08, 2012 4:37 pm

ασε σκέτο νερο να τρέξει απτην μηχανη. περίπου 1-2 ντεπόζιτα και ξανα δοκίμασε το νερό. σε μένα είχε πιάσει αν και εγώ είχα προβλημα οτι δεν έβγαζε νερό με πίεση η μηχανή μετά το καλοκαίρι.

Tolis

Δημοσίευση από Tolis » Κυρ Ιαν 08, 2012 4:43 pm

Μου φαινεται οτι δεν κανει η μηχανη να βγαζει νερο συνεχομενα πανω απο καποιο χρονικο διαστημα ετσι δεν ειναι;Ζοριζεται η αντλια ή κανω λαθος;

Άβαταρ μέλους
focus
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Isomac Tea II
2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
Μύλος:: Macap M4 Stepless
Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon

Δημοσίευση από focus » Κυρ Ιαν 08, 2012 5:08 pm

Το σύνηθες είναι το νερό από τη μηχανή να έχει μια "μεταλλική" γεύση καθώς κατά στη διαδρομή του, μέρος του νερού αλληλεπιδρά και ανταλλάσσει ιόντα με τα μέταλλα (χαλκός, ορείχαλκος, ανοξείδωτο ατσάλι) και περνά από περιοχές που επικάθονται άλατα, συχνά μαζί με ακαθαρσίες του νερού. Η καλύτερη τακτική είναι φυσικά η συχνή αφαλάτωση που ταυτόχρονα καθαρίζει τη διαδρομή τους νερού, ακολουθούμενη από άφθονο νερό για να απομακρυνθεί πλήρως το διάλυμα.

Όντως, ο γενικός κανόνας είναι οι παλμικές αντλίες δεν πρέπει να λειτουργεί παρατεταμένα για πάνω από 1 λεπτό. Μετά από κάθε τέτοια χρήση πρέπει να την αφήνουμε σε αδράνεια για ίσο ή και διπλάσιο χρόνο.

Tolis

Δημοσίευση από Tolis » Κυρ Ιαν 08, 2012 5:11 pm

Αρα Γιωργο τι προτεινεις;Αφαλατωση εκανα πριν ενα μηνα και δεδομενου οτι πινω εναν εσπρεσο την ημερα νομιζω δεν χρειαζεται να ξανακανω.

Άβαταρ μέλους
focus
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Isomac Tea II
2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
Μύλος:: Macap M4 Stepless
Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon

Δημοσίευση από focus » Κυρ Ιαν 08, 2012 6:40 pm

Τόλη, δεν είμαι ειδικός αλλά στη θέση σου θα έλεγχα επιμελώς και στο βαθμό που μπορώ, όλη τη διαδρομή του νερού:
  • Δεξαμενή νερού: Αφαίρεση και καθαρισμός με καινούργιο σφουγγάρι κουζίνας, έπειτα να αφεθεί να στεγνώσει τελείως τοποθετημένο ανάποδα.
  • Σωληνώσεις μηχανής: Εδώ δεν μπορούν να γίνουν πολλά, και είναι όντως μικρές οι πιθανότητες να υπάρχουν σοβαρές επικαθίσεις.
  • Boiler: Αφαλάτωση και κατά το δυνατόν οπτικός έλεγχος για ιζήματα που δεν φεύγουν με την αφαλάτωση
  • Dispresion screen(διαχύτης νερού), shower screen: Τακτικός καθαρισμός από τα έλαια του καφέ.
  • Portafilter, καλαθάκια: Συχνός καθαρισμός με Cafiza.
Ίσως ο Δημήτρης που έχουν δει πολλά τα μάτια του έχει κάτι επιπλέον να προτείνει. :|

Tolis

Δημοσίευση από Tolis » Κυρ Ιαν 08, 2012 6:46 pm

Ας ελπισουμε οτι ο Δημητρης θα δει το θεμα που ανοιξα.
Η αφαλατωση που εκανα ηταν με ενα προιον που πηρα απο τον κωτσοβολο (wpro coffee clean) δεν ηταν Cafiza λες να παιζει ρολο αυτο;

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Τρί Ιαν 10, 2012 11:09 pm

Βρε συ τολη εγω δεν εχω κατι αλλο να πω μιας και το καλυψαν τα παιδια το θεμα μια χαρα.Μονο ενα πραγματακι επιπλεον μπορεις να κοιταξεις και αυτο ειναι να κανεις ατμο και να βαλεις το χερι σου κοντα στον ατμο να βραχει χωρις να σε καιει βεβαια και μετα να μυρισεις το βρεγμενο χερι σου.Αν πιασεις μυρωδια που να σε παραπεμπει σε γαλα η καφε τοτε εχουμε ενα θεμα.Αναμενω.

Tolis

Δημοσίευση από Tolis » Τρί Ιαν 10, 2012 11:16 pm

Οχι Δημητρη δεν υπαρχει τετοιο θεμα.Τι υποψιαστηκες;

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Τρί Ιαν 10, 2012 11:22 pm

Εεε τοτε τι αλλο να σου πω.Μονο το καθαριστικο που χρησιμοποιησες μενει σαν προβλημα.Εγω ηλεκτρονικα δεν μπορω να πω κατι αλλο.Να υποθεσω οτι δεν ειναι η ιδεα σου. :lol:

Απάντηση