Mahlkoenig (Baratza) Vario - Παρουσίαση.
-
mrkaza
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: rancilio silvia v3
- 2η Μηχανή:: 82 C Plaisio
- Μύλος:: mahlkoenig vario
- Οι καφέδες μου:: Sweet blue , Ιlly Medium roasted
Re: Mahlkoenig (Baratza) Vario - Παρουσίαση.
Βασικά ξεκηνισε η "πλυση" εγγεφαλου της εδωσα το link με το video αν μπορει να το κανει κτλ κτλ ξερεις η λογικη τα πεταω ολα στο φλιτζανι και βγενει ο καφες δεν αλαζει σε μια μερα.
-
mrkaza
Εχουμε και λεμε αν και πριν τον βαλω μπροστα ξεχαστικα και επεξα ελαφρα 2-3 θεσεις με το macro lever οταν το έβαλα μπροστα ακουω τον ηχο να αλαζει ελαφρος και στο τερμα κατω στο espresso καπου στην μεση να το νιωθω να αρχησει να ζωριζετε και στο τερμα fine να εχει κοψει αρκετα το μοτερ .
Στην πραξη
1) ειναι τρομερα ΜΙΚΡΟΣ & ΥΣΗΧΟΣ .
2) οταν βαλεις καφε τερμα η υσηχια ο καφες που κοβετε διαμαρτηρετε .
3) εβαλα 11 gr καφε (Costa Rica Don Mayo Finca Bella Vista) και τα εκοψα espresso και τερμα coarse δεν ξερω αν εβγαλε λιγοτερο χωρεσε πολυ ανετα στο pf και ηταν τοσο αφροδες που ενιωσα superman .
4) η βαση για το Pf δε με βολευει για να βγαλω το pf θα χυσω τον καφε .
5) τεριαζει με την 82 C :

Στην πραξη
1) ειναι τρομερα ΜΙΚΡΟΣ & ΥΣΗΧΟΣ .
2) οταν βαλεις καφε τερμα η υσηχια ο καφες που κοβετε διαμαρτηρετε .
3) εβαλα 11 gr καφε (Costa Rica Don Mayo Finca Bella Vista) και τα εκοψα espresso και τερμα coarse δεν ξερω αν εβγαλε λιγοτερο χωρεσε πολυ ανετα στο pf και ηταν τοσο αφροδες που ενιωσα superman .
4) η βαση για το Pf δε με βολευει για να βγαλω το pf θα χυσω τον καφε .
5) τεριαζει με την 82 C :
-
marnik
Γεια σας παιδιά,
Είναι αλήθεια ότι ο συγκεκριμένος μύλος συγκεντρώνει πολλά χαρακτηριστικά ώστε να θεωρείται ο ιδανικός οικιακός μύλος. Απ' ό,τι βλέπω τον έχετε ήδη κάποιοι εδώ και από τα posts σας καταλαβαίνω ότι είστε πολύ ευχαριστημένοι. Δεν τον έχω (ούτε από κοντά δεν τον έχω δει), γι'αυτό και είμαι επιφυλακτικός σε αυτό που θα πω, απλά έσω διαβάσει αρκετά παράπονα στο εξωτερικό (Γερμανία, kaffee-netz.de) γι'αυτόν τον μύλο σε θέματα αξιοπιστίας (όχι ποιότητας κοψίματος, αλλά προβλημάτων, π.χ. ξερυθμιζόταν μόνος του). Επειδή δεν έχω ιδία πείρα και δεν θέλω να "βγάζω κακιές" χωρίς να είμαι σίγουρος για κάτι, γι'αυτό και είμαι επιφυλακτικός, ωστόσο θεώρησα ότι πρέπει να το αναφέρω (μιας και πρόκειται για εμπειρίες μελών του παραπάνω φόρουμ -προβλήματα είχαν με τον μύλο διάφοροι, όχι απλά ένα μέλος, μπορεί ωστόσο να ξεπεράστηκαν με την "ωρίμανση" του μοντέλου) ώστε να ακουστεί κι αυτό και ο καθένας ας το ψάξει.
Είναι αλήθεια ότι ο συγκεκριμένος μύλος συγκεντρώνει πολλά χαρακτηριστικά ώστε να θεωρείται ο ιδανικός οικιακός μύλος. Απ' ό,τι βλέπω τον έχετε ήδη κάποιοι εδώ και από τα posts σας καταλαβαίνω ότι είστε πολύ ευχαριστημένοι. Δεν τον έχω (ούτε από κοντά δεν τον έχω δει), γι'αυτό και είμαι επιφυλακτικός σε αυτό που θα πω, απλά έσω διαβάσει αρκετά παράπονα στο εξωτερικό (Γερμανία, kaffee-netz.de) γι'αυτόν τον μύλο σε θέματα αξιοπιστίας (όχι ποιότητας κοψίματος, αλλά προβλημάτων, π.χ. ξερυθμιζόταν μόνος του). Επειδή δεν έχω ιδία πείρα και δεν θέλω να "βγάζω κακιές" χωρίς να είμαι σίγουρος για κάτι, γι'αυτό και είμαι επιφυλακτικός, ωστόσο θεώρησα ότι πρέπει να το αναφέρω (μιας και πρόκειται για εμπειρίες μελών του παραπάνω φόρουμ -προβλήματα είχαν με τον μύλο διάφοροι, όχι απλά ένα μέλος, μπορεί ωστόσο να ξεπεράστηκαν με την "ωρίμανση" του μοντέλου) ώστε να ακουστεί κι αυτό και ο καθένας ας το ψάξει.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Πολύ καλά κάνεις και συστήνεις επιφυλακτικότητα για αυτόνομη αγορά του. Έχω διαβάσει όλες τις σελίδες του σχετικού νήματος στο coffeegeek και είχαν παρατηρηθεί και εκεί αρκετά προβλήματα όπως πχ αυτό που αναφέρεις. Πρέπει όμως να δοθεί έμφαση στην ημερομηνία των δημοσίευσεων γιατί πολλά θέματα που υπήρξαν παλαιότερα έχουν επιλυθεί στην νεότερη έκδοση του μύλου. Επιπρόσθετα μέρος των καλών σχολίων στο coffeegeek οφείλεται και στην άμεση παρέμβαση του μηχανικού και ιδιοκτήτη της Baratza (Κyle) που μπόρεσε και είχε την δυνατότητα της επίλυσης οποιασδήποτε περίπτωσης.
Γι αυτό είναι σημαντικό τα εδώ μέλη του greekespresso να αναφέρουν αμέσως όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί (και όχι μόνο για τον Vario) ώστε να έχουμε ακόμα καλύτερη εικόνα για τον μύλο και την αντοχή του στον χρόνο. Γι αυτόν τον λόγο μέχρι στιγμής και ο μύλος προτείνεται κυρίως σαν πακέτο συγκεκριμένης προσφοράς με την Silvia και όχι αυτόνομα στο επίπεδο τιμής των 400 ευρώ.
Γι αυτό είναι σημαντικό τα εδώ μέλη του greekespresso να αναφέρουν αμέσως όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί (και όχι μόνο για τον Vario) ώστε να έχουμε ακόμα καλύτερη εικόνα για τον μύλο και την αντοχή του στον χρόνο. Γι αυτόν τον λόγο μέχρι στιγμής και ο μύλος προτείνεται κυρίως σαν πακέτο συγκεκριμένης προσφοράς με την Silvia και όχι αυτόνομα στο επίπεδο τιμής των 400 ευρώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Georgesod
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Silvia v3
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
- Οι καφέδες μου:: Fazenda do Sertao
Λοιπόν για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, σήμερα τον άνοιξα και τον καθάρισα. Δεν είχε και πάρα πολλά υπολείμματα απλά ήθελε σε κάποια δύσκολα σημεία (όπως βίδες κ.λ.π.) ξύσιμο με οδοντογλυφίδα και στη συνέχεια ρούφηγμα με σκούπα. Προς τους κατόχους του μύλου πως κάνετε καθαρισμό? Με σκόνη ή τον ανοίγετε; Βλακεία μου που δεν τράβηξα φωτό 
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Δεν έχω δοκιμάσει με Gridz οπότε και εγώ όπως εσύ τον καθαρίζω προς το παρόν.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
mrkaza
Κάθε πότε καθαρίζετε to μυλο σας ? καθώς τα επάνω burrs βγαίνουν εύκολα και οκ καθαρίζεις κάπως με πινελάκι /φύσημα αλλά τα κάτω και το υπόλοιπο του μύλου ?
πάντως εχω Gridz ηρθε μαζί με το μύλο και έλεγα περίπου στο 1.5 kg να το χρησιμοποιήσω φοβαμαι το λυσημο αν και ενα how to θα ηταν καλο
.
πάντως εχω Gridz ηρθε μαζί με το μύλο και έλεγα περίπου στο 1.5 kg να το χρησιμοποιήσω φοβαμαι το λυσημο αν και ενα how to θα ηταν καλο
- xrhstaras
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto MK3
- Μύλος:: Mazzer mini E
- Οι καφέδες μου:: Cuba Serano Superior
με grinds καθαρίζω εγώ. Κάνουν δουλειά σαφώς αλλά και πάλι , αν ανοίξεις μύλο κάνεις καλύτερη από θέμα να τον καθαρίσεις τελείως. Εγώ τα πάω ανά 2 κιλό επειδή αλλάζω ποικιλία , ρίχνω λίγα για να μου πάρουν το παλιό καφέ .
-
gkoytakos
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: ECM TECHNIKA III PR
- 2η Μηχανή:: KRUPS XP9000
- Μύλος:: Mahlkonig Vario
- Οι καφέδες μου:: TAF
Ακριβώς το ίδιο έπαθα κι εγώ δύο φορές μέχρι τώρα. Την πρώτη έκανα ξανά καλιμπράρισμα και όλα ΟΚ. Την δεύτερη που έγινε πριν λίγες μέρες (Πέμπτη), η συνέχεια είναι ακόμη πιο περίπλοκη. Επειδή ήταν ο τελευταίος καφές που έφτιαξα (Don Mayo) και ετοιμαζόμουνα να φύγω για Θεσσαλονίκη για Χριστούγεννα, είπα να ασχοληθώ μόλις γυρίσω. Τελευταία μου κίνηση ήταν να κόψω τον Rio Azul για french press για να τον πάρω μαζί μου (τέρμα κάτω και micro και macro). Σήμερα που επέστρεψα και πήγα να κάνω ένα espresso, ξέχασα τι είχε συμβεί, επανέφερα τα macro - micro στις προηγούμενες ρυθμίσεις σύμφωνα με τις σημειώσεις μου για τον Don Mayo, και ως εκ θαύματος ο μύλος έκοψε σωστάChristos έγραψε:Σήμερα ο μύλος εντελώς ξαφνικά όταν πήγα να κόψω τον δεύτερο καφέ της ημέρας και χωρίς να πειράξω τίποτα άρχισε να κόβει καυσόξυλα και όχι καφέ.....
Επίσης να σημειωθεί πως με τέρμα κάτω και micro και macro, περνούσε πάλι λίγο αλεσμένος καφές από το φίλτρο της french press, και έμενε λίγο κατακάθι στον πάτο της κούπας.
Negro como el diablo,
caliente como el infierno,
puro como un angel,
dulce como el amor!
caliente como el infierno,
puro como un angel,
dulce como el amor!
-
nikp81
Χρηστο εχεις τον μυλο περιπου 8-9 μηνες αν δεν κανω λαθος ...Εισαι ευχαριστημενος ?Θα τον προτεινες να τον παρει καποιος ??
Ποια λες ειναι τα θετικα του και ποια τα αρνητικα του ?
Ποια λες ειναι τα θετικα του και ποια τα αρνητικα του ?