Πρώτες αγορές για Rancilio Silvia
-
anepro
Re: Πρώτες αγορές για Rancilio Silvia
@tsthanos: Πόσα σταλτικά χρεώνει το creamsupplies.co.uk για Ελλάδα;
-
tsthanos
Καλησπέρα σας! 
Θα ήθελα να μάθω πως καθαρίζετε τη μηχανή και το μύλο. Αυτή τη στιγμή έχω μόνο 2 βουρτσάκια.
Διάβασα και για το backflushing μέσα στο forum, το οποίο και κάνω όταν φέυγω για μέρες (οπότε και δεν χρησιμοποιείται η μηχανή), χωρίς καθαριστικό όμως.
Θα ήθελα να μάθω πως καθαρίζετε τη μηχανή και το μύλο. Αυτή τη στιγμή έχω μόνο 2 βουρτσάκια.
Διάβασα και για το backflushing μέσα στο forum, το οποίο και κάνω όταν φέυγω για μέρες (οπότε και δεν χρησιμοποιείται η μηχανή), χωρίς καθαριστικό όμως.
-
Loizos
Το backflushing είναι για να καθαρίζουν οι διαδρομές από τη grouphead μέχρι και τη βαλβίδα. Γίνεται για να έχεις καθαρή τη διαδρομή του νερού άρα καλύτερο φλυτζάνι γευστικά. 2 σκόνες που κάνουν γιαυτή τη δουλειά είναι η cafiza και η pulycaf. Η πρώτη βρίσκεται εύκολα στην Ελλάδα στην τιμή των 9-10 ευρώ και θα σου κρατήσει για μια ζωή (και κάτι).
Άμα δεις τι θα βγάλεις την πρώτη φορά που θα κάνεις backflush με αυτήν θα σιχαθείς τι έπινες μέχρι τώρα
Άμα δεις τι θα βγάλεις την πρώτη φορά που θα κάνεις backflush με αυτήν θα σιχαθείς τι έπινες μέχρι τώρα
-
tsthanos
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!
Για τον καθαρισμό της πρόσοψης (κάτω από την κεφαλή), η οποία έχει γεμίσει άλατα από τις σταγόνες τη να χρησιμοποιήσω;
Για τον καθαρισμό της πρόσοψης (κάτω από την κεφαλή), η οποία έχει γεμίσει άλατα από τις σταγόνες τη να χρησιμοποιήσω;
-
anepro
Αν ρίξεις λίγο ξύδι σε ένα καθαρό πανί και το περάσεις από πάνω νομίζω θα καθαρίσει, εκτός αν τα υπολείμματα των αλάτων είναι συσσωρευμένα.
-
tsthanos
Δοκίμασα με ξύδι αλλά θα το αποφύγω την επόμενη φορά λόγω της μυρωδιάς 
Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει σχετικά με τη χρησιμότητα ενός naked portafilter καθώς και του double spout, τα οποία διαβάζω στο forum;
Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει σχετικά με τη χρησιμότητα ενός naked portafilter καθώς και του double spout, τα οποία διαβάζω στο forum;
-
dio
το naked δε συγχωρει λαθει οτι κανεις φαινεται κατα την εκχυλιση αρα μπορεις εχοντας το οδηγο να δεις τι δεν κανεις καλα.το double spout ειναι για δυο φλυτζανια αν θες. 
-
tsthanos
Σχετικά με το post μου παραπάνω για τον καθαρισμό:
1) Μόνο η Cafiza είναι αρκετή για τον καθαρισμό της μηχανής; Το προϊόν είναι αυτό;
2) Λέγοντας καθαρισμό εννοούμε την αφαλάτωση;
3) Για τον Vario τι θα πρέπει να έχω ώστε να τον καθαρίσω;
4) Έχω τον εξοπλισμό 2 μήνες κάνοντας χρήση σχεδόν 3kg κόκκων. Πότε θα πρέπει να γίνει ο καθαρισμός μηχανής και μύλου;
5) Που μπορώ να βρω καθαριστικό για τον καθαρισμό της πρόσοψης της Silvia (από τις στάμπες του νερού); Βρήκα μόνο αυτό το οποίο έχω την εντύπωση ότι μου κάνει αλλά τα μεταφορικά είναι περισσότερα από το κόστος του προϊόντος!
6) Υπάρχουν για τον καθαρισμό της μηχανής και του μύλου είτε στο forum είτε σε εξωτερικό site;
Να ενημερώσω ότι όλο το διάστημα έχω φίλτρο ρητίνης στη μηχανή και τα βουρτσάκια Pallo Coffee Tool και Pallo Grindminder.
Σας ευχαριστώ!!
1) Μόνο η Cafiza είναι αρκετή για τον καθαρισμό της μηχανής; Το προϊόν είναι αυτό;
2) Λέγοντας καθαρισμό εννοούμε την αφαλάτωση;
3) Για τον Vario τι θα πρέπει να έχω ώστε να τον καθαρίσω;
4) Έχω τον εξοπλισμό 2 μήνες κάνοντας χρήση σχεδόν 3kg κόκκων. Πότε θα πρέπει να γίνει ο καθαρισμός μηχανής και μύλου;
5) Που μπορώ να βρω καθαριστικό για τον καθαρισμό της πρόσοψης της Silvia (από τις στάμπες του νερού); Βρήκα μόνο αυτό το οποίο έχω την εντύπωση ότι μου κάνει αλλά τα μεταφορικά είναι περισσότερα από το κόστος του προϊόντος!
6) Υπάρχουν για τον καθαρισμό της μηχανής και του μύλου είτε στο forum είτε σε εξωτερικό site;
Να ενημερώσω ότι όλο το διάστημα έχω φίλτρο ρητίνης στη μηχανή και τα βουρτσάκια Pallo Coffee Tool και Pallo Grindminder.
Σας ευχαριστώ!!