Americano-απορίες
- geopapa
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia new Baby 06
- 2η Μηχανή:: Aeropress Go
- Μύλος:: Ascaso i2
- 2ος Μύλος:: Haanzhall χειρός
- Οι καφέδες μου:: Cup10 Monte Allegre
Re: Americano-απορίες
Εγω τον παρακευαζω ριχνοντας στο φλυτζάνι το νερο που θα εριχνα στον νεροχύτη για flush (και λίγο παραπάνω). Οπότε πεφτει απο πάνω ο καφες και μένει και καϊμάκι για λίγο
Αξίζει να τον δοκιμάσετε σε περιπτωση που θελετε να διαρκέσει περισσότερο απο ένα εσπρεσσακι.
-
mrkaza
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: rancilio silvia v3
- 2η Μηχανή:: 82 C Plaisio
- Μύλος:: mahlkoenig vario
- Οι καφέδες μου:: Sweet blue , Ιlly Medium roasted
Μετά απο αυτό το θέμα και αρκετές δοκιμές νομίζω οτι γνωρίζω τι μου αρέσει και το παραθέτω .
Απόσταξη 50 ml @ 28-30 (βασικά σταματάω στο blonding) απο γεμάτο καλαθάκι silvia (μικρό διπλό) 50 ml νερό στο οποίο εχω λιώσει μια κουταλιά ζάχαρη (χτύπημα στην φραπεδιερα ), λίγο γάλα .
Έτσι δε χρειάζεται πολύ ανακάτεμα για να λιώσει η ζάχαρη που μου χαλάει την εμφάνιση του καφε πχ φραπεδιερα. .
Οσο για το γαλα μου αρεσει το carefurr που οταν κανεις με τον ατμο δεν γινετε αφρογαλο αλλα ομως αποκτα φοβερη γευση τωρα αν καοως θα μπορουσα να το κανω με αλλο γαλα αυτο δε ξερω το mevgal μου γινετε αφρογαλο και καθετε επανω.
Τωρα πως λεγετε αυτο το πραγμα που πινω δε γνωριζω
Απόσταξη 50 ml @ 28-30 (βασικά σταματάω στο blonding) απο γεμάτο καλαθάκι silvia (μικρό διπλό) 50 ml νερό στο οποίο εχω λιώσει μια κουταλιά ζάχαρη (χτύπημα στην φραπεδιερα ), λίγο γάλα .
Έτσι δε χρειάζεται πολύ ανακάτεμα για να λιώσει η ζάχαρη που μου χαλάει την εμφάνιση του καφε πχ φραπεδιερα. .
Οσο για το γαλα μου αρεσει το carefurr που οταν κανεις με τον ατμο δεν γινετε αφρογαλο αλλα ομως αποκτα φοβερη γευση τωρα αν καοως θα μπορουσα να το κανω με αλλο γαλα αυτο δε ξερω το mevgal μου γινετε αφρογαλο και καθετε επανω.
Τωρα πως λεγετε αυτο το πραγμα που πινω δε γνωριζω
-
translator
Ο καθένας πρέπει να πίνει αυτό που του αρέσει κι ας μην έχει βγει γι' αυτό ακόμα κάποιο όνομα.
Όταν ξεκίνησα να πίνω freddo έψαχνα τη γεμάτη γεύση ακόμα και στο γάλα. Επειδή λοιπόν το φρέσκο μου νέρωνε ακόμα πιο πολύ το ρόφημα, προτίμησα το εβαπορέ. Και όταν το ζητούσα με κοιτούσαν περίεργα.
Δεν ξέρω πώς έγινε αλλά σε 1 χρόνο μέσα μου έλεγε μια φίλη μου που δούλευε σε καφέ ότι ο κόσμος ζητούσε εβαπορέ στο freddo!Δεν εννοώ ότι εγώ το ξεκίνησα αλλά συμμετείχα σε κάτι καινούριο χωρίς να το έχω αντιληφθεί.
Η τάση για ένα νέο τρόπο παρασκευής μπορεί να ξεκινήσει από πείραμα στην κουζίνα του καθενός μας και να καταντήσει κίνημα...
Όταν ξεκίνησα να πίνω freddo έψαχνα τη γεμάτη γεύση ακόμα και στο γάλα. Επειδή λοιπόν το φρέσκο μου νέρωνε ακόμα πιο πολύ το ρόφημα, προτίμησα το εβαπορέ. Και όταν το ζητούσα με κοιτούσαν περίεργα.
Δεν ξέρω πώς έγινε αλλά σε 1 χρόνο μέσα μου έλεγε μια φίλη μου που δούλευε σε καφέ ότι ο κόσμος ζητούσε εβαπορέ στο freddo!Δεν εννοώ ότι εγώ το ξεκίνησα αλλά συμμετείχα σε κάτι καινούριο χωρίς να το έχω αντιληφθεί.
Η τάση για ένα νέο τρόπο παρασκευής μπορεί να ξεκινήσει από πείραμα στην κουζίνα του καθενός μας και να καταντήσει κίνημα...
-
Loizos
Ο Americano με γάλα λέγεται white americano.mrkaza έγραψε:Τωρα πως λεγετε αυτο το πραγμα που πινω δε γνωριζω
- BIAFRA
- Όνομα: Σάκης
- Μηχανή:: ascaso dream
- 2η Μηχανή:: bialetti brikka
- Μύλος:: zassenhaus brasilia
- 2ος Μύλος:: Gaggia MM
- Οι καφέδες μου:: Don Jose
Αν χτυπήσουμε το γάλα, λέγεται afro americano?Loizos έγραψε:Ο Americano με γάλα λέγεται white americano.mrkaza έγραψε:Τωρα πως λεγετε αυτο το πραγμα που πινω δε γνωριζω
-
Tolis
Εγω εκανα σημερα εναν να δοκιμασω (αναλογια 1:6) αλλα μου φανηκε νεροζουμι ισως γιατι πριν ειχα πιει εναν εσπρεσο.Μαλλον με βλεπω να μενω στον κλασικο εσπρεσακο.
-
coffee lover
Γουστα ειναι αλλα μην το καταδικασεις ακομα δοκιμασε με ιση ή μικροτερη αναλογια νερου και μεγαλυτερη καφε π.χ. 2πλο εσπρεσσο 60ml με 60 ml νερου 
-
morfan
Και εγώ πιστεύω ότι ο Americano έχει καθαρά να κάνει με το προσωπικό γούστο του καθενός.Εγώ τον πίνω με μία δόση espresso 25ml και 125ml νερό.1:5 δηλαδή.