Μανόμετρο στη Rancilio silvia
-
unani
- Όνομα: Χρηστος
- Μηχανή:: Bellezza Francesca L
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: Fiorenzato f83emoded
- Οι καφέδες μου:: σπυρι να'ναι, κι οτι να'ναι ...
Re: Μανόμετρο στη Rancilio silvia
Μετα απο πολυ καιρο να΄μαι κι εγω.Αποφασισα να ξεκινησω τα mods στην κουκλα!Σιγα σιγα ομως γιατι θα πεσει
Ετσι εβαλα ενα μανομετρο(οχι και πολυ μικρο) το οποιο το τοποθετησα στο πανω μερος της μηχανης!Τα υλικα μου ενα ταφ το οποιο συνδεθηκε στη γωνια της αντλιας,ενα σωλινακι με εσωτερικη διαμετρο 0,6 mm και μηκος 30cm και φυσικα το μανομετρο γλυκερινης μου που μου κοστησε περιπου 12 ευρω.Συνολικο κοστος 14 ευρω.Επιφυλασσομαι να ανεβασω φοτο συντομα.Επισης μιας και την ανοιξα εβαλα και καποια σφουγγαρακια για να ενισχυσω το αντικραδασμικο συστημα.Ετσι μειωθηκε και ο θορυβος οταν φτιαχνω τα καφεδακια μου!Αυτο που παρατηρησα και θελω τη γνωμη σας ειναι πως οταν ξεκιναει να λειτουργει η αντισταση μεσα στο μποιλερ,μεχρι να σβησει,το μανομετρο μου δειχνει πιεση 8bar η οποια σταδιακα αρχιζει και μειωνεται απο τη στιγμη που θα σβησει το λαμπακι και μηδενιζει .Εκτος αν πατησω για λιγο το διακοπτη του καφε οπου πεφτει η πιεση αμεσως.Οσο για τη μετρηση οταν φτιαχνω καφε μου δειχνει 9.5bar.Αυτα τα λιγα απο μενα.Περιμενω τις συμβουλες σας σαν πιο ειδικοι και γνωστες του θεματος.Ευχαριστω!
-
Loizos
Από που βρήκες το σωληνάκι 0,6mm? Εμείς εδώ φάγαμε τη ζωή μας να βρούμε τόσο λεπτό για να μην τρέμει η βελόνα. Το βρήκες έτοιμο με ρακόρ κλπ? Εγώ μετά από τόσο καιρό τώρα κατάφερα να το κάνω να μην τρέμει (βασικά ο Δημήτρης, όχι εγώ).
Όσο για το ανέβασμα της πίεσης είναι φυσιολογικό. Οι μηχανές με πρεσσοστάτη αντί για θερμοστάτη έχουν μια βαλβίδα αναπνοής για να μην υπάρχει πρόβλημα στην μέτρηση πίεσης από τον πρεσσοστάτη. Στις Silvia και τις υπόλοιπες με θερμοστάτη δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Η ένδειξη είναι φυσιολογική.
Όσο για το ανέβασμα της πίεσης είναι φυσιολογικό. Οι μηχανές με πρεσσοστάτη αντί για θερμοστάτη έχουν μια βαλβίδα αναπνοής για να μην υπάρχει πρόβλημα στην μέτρηση πίεσης από τον πρεσσοστάτη. Στις Silvia και τις υπόλοιπες με θερμοστάτη δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Η ένδειξη είναι φυσιολογική.
-
unani
- Όνομα: Χρηστος
- Μηχανή:: Bellezza Francesca L
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: Fiorenzato f83emoded
- Οι καφέδες μου:: σπυρι να'ναι, κι οτι να'ναι ...
Συγνωμη ρε παιδια.Απο λαθος εγραψα 0.6mm.Το σωστο ειναι 6mm.Και δεν τρεμει καθολου.Απλα απο εκει που το πηρα μου ειπαν να βαλω μεγαλου διαμετρηματος σωλινακι για μεγαλυτερη ακριβεια και για πιο γρηγορη αποκριση.
-
Loizos
Οκ. Πάλι καλά που δεν τρέμει. Στη δικιά μου μέχρι και το 2mm έτρεμε. Μου βρήκε ο Δημήτρης 0,75 και τώρα είναι οκ. Η ένδειξη δεν παύει να είναι σωστή απλά έχει λίγο αργή απόκριση.
-
dio
μιας και περιμενω να μουρθει και εμενα το μανομετρο πεστε μου κατι ρε παιδια
τι dremel ειναι αυτο που εκανε την τρυπα ?με ποτηροτρυπανο δε γινεται?
την τρυπα την ανοιγουμε στην ιδια διασταση του μανομετρου ακριβως?
τι dremel ειναι αυτο που εκανε την τρυπα ?με ποτηροτρυπανο δε γινεται?
την τρυπα την ανοιγουμε στην ιδια διασταση του μανομετρου ακριβως?
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Το dremel είναι αυτό το εργαλείο:
http://www.dansdata.com/images/tools/dremel500.jpg
Γυρνάει σε πολύ περισσότερες στροφές από ένα απλό τρυπάνι.
Με τρυπάνι δεν νομίζω να μπορέσεις να κόψεις το ανοξείδωτο ατσάλι σωστά, μπορεί να φαίνεται κάπως λεπτό αλλά είναι αρκετά σκληρό.Όσοι το έχουν επιχειρήσει με επιτυχία ας σε ενημερώσουν.
http://www.dansdata.com/images/tools/dremel500.jpg
Γυρνάει σε πολύ περισσότερες στροφές από ένα απλό τρυπάνι.
Με τρυπάνι δεν νομίζω να μπορέσεις να κόψεις το ανοξείδωτο ατσάλι σωστά, μπορεί να φαίνεται κάπως λεπτό αλλά είναι αρκετά σκληρό.Όσοι το έχουν επιχειρήσει με επιτυχία ας σε ενημερώσουν.
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Ναι. Το σχεδιάζεις πάνω σε 2-3 στρώσεις ταινίας και κόβεις. Δεν το έχεις χρησιμοποιήσει οπότε δεν σου προτείνω να το δοκιμάσεις πάνω στην Silvia!
Περίμενε για την άποψη κάποιου πιο έμπειρου για το τι μπορείς να κάνεις
Περίμενε για την άποψη κάποιου πιο έμπειρου για το τι μπορείς να κάνεις
-
dio
να υποθεσω οτι την προσοψη την βγαζουμε για να κανουμε την τρυπα ?
loiso βοηθα βρε αγορι μου την κατασταση...
loiso βοηθα βρε αγορι μου την κατασταση...
-
Loizos
Σου απάντησε ο Ιωσήφ. Λίγες στρώσεις χαρτοταινίας, σχεδιάζεις τον κύκλο και κόβεις σιγά σιγά. Είναι αρκετά σκληρό το μέταλλο και μπορεί να καταστρέψεις 2-3 δισκάκια. Εάν δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει dremel θα σου συνιστούσα να μην το επιχειρήσεις πάνω στο silvia και μάλιστα για στρογγυλό κόψιμο. Εγώ πχ έχω ανοίξει 3 τρύπες πάνω σε αυτήν (pid, μικρό μανόμετρο και μετά αφαίρεση και μεγαλύτερο μανόμετρο) δεν θα αναλάμβανα κόψιμο για άλλον. Είναι ρίσκο.
Η τρύπα πρέπει να είναι όσο το μανόμετρο αλλά μικρότερη από τα αυτάκια στην πρόσοψη για να μην φαίνονται κοψίματα.
Όχι δεν αφαίρεσα την πρόσοψη.
Η τρύπα πρέπει να είναι όσο το μανόμετρο αλλά μικρότερη από τα αυτάκια στην πρόσοψη για να μην φαίνονται κοψίματα.
Όχι δεν αφαίρεσα την πρόσοψη.