Ψάχνω να πάρω μηχανή.
- xrhstaras
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto MK3
- Μύλος:: Mazzer mini E
- Οι καφέδες μου:: Cuba Serano Superior
Re: Ψάχνω να πάρω μηχανή.
είναι μεγάλη η κουβέντα. Το να λες κάνει καφέ μια .. ναι οκ όλες κάνουν αυτό το υγρό καφέ πράγμα . Καφές είναι αφού θα περιέχει καφείνη. Το θέμα έχει συζητηθεί και θα είναι το ίδιο όπως και σε άλλες κατηγορίες. Δεν πας για γευσιγνωσία κρασιού .. με κρασί από τα lidl. Το ίδιο ισχύει και εδώ με τους καφέδες. Χρειάζεσαι μια ελάχιστη ποσότητα χρημάτων για εξοπλισμό για να ξεκινήσεις. Αν δεν τα φτάνεις τότε πιο καλή γεύση θα πάρεις με ένα french press.
Προσωπική μου άποψη πάντα .
Προσωπική μου άποψη πάντα .
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Μα αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ λέω ρε Χρήστο! Δεν λέω ότι δεν γίνεται ήδη στο φόρουμ, πάνω στο θέμα αυτό απαντάω, δεν χρειάζεται η γενίκευση.Christos έγραψε:Δυστυχώς και η δική σου ανάρτηση είναι εκτός τόπου γιατί αυτό που λες γίνεται ΗΔΗ σε αυτό το forum. Πως νομίζεις αγόρασε την Philips; Επειδή ένας μαλάκας κάθησε, έψαξε και έγραψε κάτι για αυτήν.afonic έγραψε:...
Το νόημα της ανάρτησης μου ήταν πως πρέπει να δίνουμε λύσεις στον καθένα ανάλογα τα λεφτά που του περισσεύουν με τις επισημάνσεις που πολύ σωστά λες. ...
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Εγώ την άποψή μου θα την θεσω διαφορετικά.
Θεωρώ ώς μινιμουμ προυπόθεση μηχανής για καποιον που ενδιαφερεται για να ασχοληθεί με τον εσπρεσσο, κάποια μηχανή με κανονικό μπόιλερ και με ορειχάλκινο γκρούπ και πορταφίλτερ.
Μεχρι στιγμής από όσα γνωρίζω η μονη μηχανή με την χαμηλώτερη τιμη που πληρεί αυτες τις προυποθεσεις είναι η Gaggia evolution με γύρω στα 165 ευρώ.
Γιατί λοιπόν θεωρούμαι υπερβολικός με τετοιο τρόπο λες και προτείνω Rolls Royce;
Εάν καποιος δεν ενδιαφερεται, είτε La Marzocco του δώσεις, είτε ΙΖΖΟ, είτε Gaggia, είτε Izzy, τον ίδιο καφέ θα βγαλει. (αποδεικνύεται δε καθημερινα στις περισσότερες καφετεριες)
Mόνο πού με αυτες που έχουν δυνατότητες, μπορείς αν ασχοληθεις να βγαλεις και καλύτερο μεχρι άριστο
Εάν πάρεις μια μηχανή που δεν..., και λαμπαδα να ταξεις, καλύτερο καφέ δεν θα πιείς.
Και άν αρχίσεις να ασχολείσαι σοβαρά τότε θα καταλάβεις ότι χρειάζεσαι αληθινό μπόιλερ και ορειχαλκινο γκρούπ
(και προσοχή διότι πολλοί πωλητές αναφέρουν το thermoblock ως μπόιλερ)
Αλήθεια Ιωσήφ πολύ θα ήθελα να βγάλεις μια φωτογραφία το μπόιλερ της Ιzzy να το δώ, γιατι πιστεύω ότι είναι Thermoblock και όχι αληθινό μπόιλερ.
Θεωρώ ώς μινιμουμ προυπόθεση μηχανής για καποιον που ενδιαφερεται για να ασχοληθεί με τον εσπρεσσο, κάποια μηχανή με κανονικό μπόιλερ και με ορειχάλκινο γκρούπ και πορταφίλτερ.
Μεχρι στιγμής από όσα γνωρίζω η μονη μηχανή με την χαμηλώτερη τιμη που πληρεί αυτες τις προυποθεσεις είναι η Gaggia evolution με γύρω στα 165 ευρώ.
Γιατί λοιπόν θεωρούμαι υπερβολικός με τετοιο τρόπο λες και προτείνω Rolls Royce;
Εάν καποιος δεν ενδιαφερεται, είτε La Marzocco του δώσεις, είτε ΙΖΖΟ, είτε Gaggia, είτε Izzy, τον ίδιο καφέ θα βγαλει. (αποδεικνύεται δε καθημερινα στις περισσότερες καφετεριες)
Mόνο πού με αυτες που έχουν δυνατότητες, μπορείς αν ασχοληθεις να βγαλεις και καλύτερο μεχρι άριστο
Εάν πάρεις μια μηχανή που δεν..., και λαμπαδα να ταξεις, καλύτερο καφέ δεν θα πιείς.
Και άν αρχίσεις να ασχολείσαι σοβαρά τότε θα καταλάβεις ότι χρειάζεσαι αληθινό μπόιλερ και ορειχαλκινο γκρούπ
(και προσοχή διότι πολλοί πωλητές αναφέρουν το thermoblock ως μπόιλερ)
Αλήθεια Ιωσήφ πολύ θα ήθελα να βγάλεις μια φωτογραφία το μπόιλερ της Ιzzy να το δώ, γιατι πιστεύω ότι είναι Thermoblock και όχι αληθινό μπόιλερ.
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Ξαναδιαβάζοντας την συζήτηση καταννοώ ότι ήμουν μάλλον υπερβολικός σε αρκετά σημεία, οπότε προτιμώ να σταματήσω εδώ αναγνωρίζοντας το λάθος μου.
Οι προθέσεις μου πάντως ήταν καλές!
ΥΓ. Η Izzy θα ξεκοιλιαστεί όταν με το καλο ξαναβρεθώ στην Κω τέλη Δεκεμβρίου για να ανεβάσω και την κατάλληλη φώτο.
Οι προθέσεις μου πάντως ήταν καλές!
ΥΓ. Η Izzy θα ξεκοιλιαστεί όταν με το καλο ξαναβρεθώ στην Κω τέλη Δεκεμβρίου για να ανεβάσω και την κατάλληλη φώτο.
-
translator
Μπούρου μπούρου, τα ίδια και τα ίδια...
1) ΔΕΝ είναι απαραίτητο να γίνουν όλοι λάτρεις του espresso. Μερικοί τους κάνεις μια πρόταση και μόνο που δε σε μουτζώνουν...
2) Εγώ ξέρω όταν μπαίνω σε άγνωστα χωράφια είμαι νιούφης και κάθομαι προσοχή να ακούσω τι μου λένε. Η γλώσσα που βγάζουν μερικά κωλόψαρα
(ντάξει πλάκα κάνω) δεν έχει προηγούμενο!
3) Πραγματικά δε θυμάμαι αλλά αν δεν το έχεις κάνει Χρήστο, όποτε μπορέσεις φτιάξε ένα κλειδωμένο νήμα με 2-3 πακέτα μύλου-μηχανής του στυλ "το φτηνότερο δυνατό", "η μέση λύση" και "χωρίς όριο τιμής" και έχε το καρφιτσωμένο ώστε να παραπέμπουμε τον κόσμο εκεί. Όχι τίποτε άλλο αλλά τα ίδια και τα ίδια να λέμε είναι και κουραστικό για αυτούς που τα γράφουνε αλλά και γεμίζει το forum με επαναληπτικές πληροφορίες σε διαφορετικά νήματα.
1) ΔΕΝ είναι απαραίτητο να γίνουν όλοι λάτρεις του espresso. Μερικοί τους κάνεις μια πρόταση και μόνο που δε σε μουτζώνουν...
2) Εγώ ξέρω όταν μπαίνω σε άγνωστα χωράφια είμαι νιούφης και κάθομαι προσοχή να ακούσω τι μου λένε. Η γλώσσα που βγάζουν μερικά κωλόψαρα
3) Πραγματικά δε θυμάμαι αλλά αν δεν το έχεις κάνει Χρήστο, όποτε μπορέσεις φτιάξε ένα κλειδωμένο νήμα με 2-3 πακέτα μύλου-μηχανής του στυλ "το φτηνότερο δυνατό", "η μέση λύση" και "χωρίς όριο τιμής" και έχε το καρφιτσωμένο ώστε να παραπέμπουμε τον κόσμο εκεί. Όχι τίποτε άλλο αλλά τα ίδια και τα ίδια να λέμε είναι και κουραστικό για αυτούς που τα γράφουνε αλλά και γεμίζει το forum με επαναληπτικές πληροφορίες σε διαφορετικά νήματα.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Έχεις απόλυτο δίκαιο Γιώργο αλλά είναι δυσκολο να το ελέγξεις. Σκεφτόμουνα να φτιάξω ένα εισαγωγικό κείμενο και ένα ερωτηματολόγιο όπου κάποιος να έδινε υποχρεωτικά ένα πλήθος από πληροφορίες πριν δημοσιεύσει την ερώτηση του για μηχανή.translator έγραψε:...Όχι τίποτε άλλο αλλά τα ίδια και τα ίδια να λέμε είναι και κουραστικό για αυτούς που τα γράφουνε αλλά και γεμίζει το forum με επαναληπτικές πληροφορίες σε διαφορετικά νήματα.
Μάλλον θα κάνω και μερικές προσθήκες στο σχετικό sticky.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
nikp81
+10000 Χρηστο στο Προηγουμενο μεγαλο ποστ σου , γιατι ειπες ολη την ουσια!!
Καλο θα ηταν γιατι ειναι κουραστικο Χρηστο για ολους ,να βλεπουμε τα ιδια και τα ιδια ..Ποσο μαλλον οταν καποιος ρωταει για μηχανη και μετα εξαφανιζεται (με Azax
) ...
Καλο θα ηταν γιατι ειναι κουραστικο Χρηστο για ολους ,να βλεπουμε τα ιδια και τα ιδια ..Ποσο μαλλον οταν καποιος ρωταει για μηχανη και μετα εξαφανιζεται (με Azax
-
mpatistelos
Προφανώς δεν είναι σε κάποιο προσωπικό επίπεδο. Απλά λόγω της κατάστασης έχουμε (οι περισσότεροι τουλάχιστον) έχουμε κάνει σημαντικές υποχωρήσεις σε κατανάλωση, συνεπώς πιστεύω πως είναι αποδεκτό κάποιος να θέλει να κάνει και κάποια υποχώρηση(γνωρίζοντας το βέβαια) σε σχέση με την ποιότητα του καφέ. Επαναλαμβάνω πως δεν έχω σκόπο να θίξω κάποιον απλά εκφράζω την προσωπική μου άποψη !Christos έγραψε:Καλά τα γράφεις αλλά δεν καταλαβαίνω ποιοι είναι οι αποδέκτες της τελευταίας πρότασης σου. Δεν νομίζω ότι έχει σχέση με τις προτάσεις και τις συζητήσεις που γίνονται σε αυτό το forum.mpatistelos έγραψε:... Προφανώς και όσα αναφέρονται για ποιότητα gaggia-μύλου ισχύουν, απλά κάποιες στιγμές πρέπει να κατανοούμε και το παρών οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας και των δικών μας οικιακών προυπολογισμών
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Δεν υπάρχει κανένα θέμα Δημήτρη. Όλα O.K. και συνεχίζουμε όλοι μας ακάθεκτοι για τα espresso μας. 
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.