Gaggia Baby Black και ένα μεγάλο ευχαριστώ

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Απάντηση
christoskyr

Gaggia Baby Black και ένα μεγάλο ευχαριστώ

Δημοσίευση από christoskyr » Παρ Νοέμ 25, 2011 2:07 am

Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστίσω όλους εδώ μέσα γιατί πραγματικά μου ανοίξατε τα μάτια , ούτε που γνώριζα πως υπήρχε μια τέτοια κοινότητα με Έλληνες χρήστες !
Μέχρι και πριν μερικές μέρες είχα μια ΚRUPS ο θεός να την κάνει μηχανή έτσι ανακάλυψα το φόρουμ και το έλιωσα στο διάβασμα, μην τα πολυλογώ κατέληξα στην Baby Black της Gaggia αφού την βρήκα σε καλή τιμή ( 200 ευρώ ) και με τρεις δόσεις από μαγαζί με ηλεκτρικά που γνωρίζω τον ιδιοκτήτη.
Έγινε η παραγγελία λοιπόν και πέρασαν βασανιστικά 2 εβδομάδες μέχρι να την παραλάβω , να σημειώσω πως μέσα είχε καλαθάκι κανονικό και όχι τύπου perfect crema επίσης πολύ πλαστικό την περίμενα πιο συμπαγή αλλά για να την προτείνεται όλοι εδώ κα΄τι θα ξέρετε παραπάνω !
Πήρα καφέ από το καφεκοπτέιο που έπερνα , δύο σακουλάκια ένα κομμένο στο 1.7 και ένα άλλο στο 2.5 (νομίζω ) το πρώτο δεν κατάφερε να το βγάλει ! το δεύτερο με αρκετό πάτημα έβγαλε αρκετή θα έλεγα κρέμα κλπ κλπ , να σημειώσω για να μην πέσετε να με φάτε ( με την καλή έννοια ) ότι στα άμεσα σχέδια έιναι η αγορά μύλου και συγκεκριμένα του Ascaso i-mini i2 , ήδη μαζεύω λεφτά , ωστόσο είμαι ικανοποιημένος πλήρως με τον καφέ μέχρι στιγμής και με την μηχανή τόσο διάβασμα που έχω ρίξει ούτε τότε στις πανελλήνιες.
Δοκιμή και με αφρόγαλα όλα κομπλέ δεν το περίμενα να το φτιάχνει τόσο γρήγορα και τόσο καλά.
Αύριο περιμένω δύο καφεδάκια από το Taf ένα san pedro και ένα sweet blue από ότι έχω διαβάσει εδώ έιναι πολύ καλές ποικιλίες
Πιστεύω έχω μπει στον σωστό δρόμο και έτσι σας ωφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσπάθεια που κάνετε αλλά και για την γνώση που μοιράζετε ετσι απλόχερα !
Υ.Γ. Με καφέ από καφεκοπτείο μάλλον όχι και τόσο καλής ποιότητας αφού θύμιζε λίγο ελληνικό έκανα καπουτσίνο που ειλικρινά ήταν πολύ καλύτερος από το 80% αυτών που έχω πιει έξω φαντάζομαι τι θα γίνει με καφέ από taf και μύλο !
Επίσης μπορέι κάποιος στα γρήγορα να μου εξηγήσει τι μας δείχνει το δεύτερο λαμπάκι της αντίστασης δίπλα στο power έχω μπερδευτεί και οι οδηγίες δεν βοηθάνε ( οι ελληνικές ειδικά είναι απαράδεκτες )

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Gaggia Baby Black και ένα μεγάλο ευχαριστώ

Δημοσίευση από Christos » Παρ Νοέμ 25, 2011 8:43 am

Καλωσήρθες στην παρέα Χρήστο και ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Έκανες το καλύτερο που πρέπει να κάνει κάποιος πριν αγοράσει μηχανή. Πολύ διάβασμα.

Το λαμπάκι της αντίστασης ανάβει όταν το νερό στο boiler είναι στην "σωστή" θερμοκρασία, δηλαδή όταν το θερμαντικό στοιχείο (η αντίσταση) είναι κλειστό.
Όταν αυτό είναι αναμμένο και ζεσταίνει το νερό το λαμπάκι είναι σβηστό.
Γενικά μπερδεύει πολύ γιατί είναι το ακριβώς αντίθετο από άλλες μηχανές (ακόμα και από οικιακές συσκευές άσχετες με τον καφέ όπως πχ το λαμπάκι του θερμοσίφωνα).

ΥΓ Πρόσθεσε την τοποθεσία (πόλη σου) στο προφίλ σου όπως αναφέρεται στους κανονισμούς.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

translator

Δημοσίευση από translator » Παρ Νοέμ 25, 2011 8:52 am

Καλώς το παλικάρι και καλά εσπρεσάκια!

Ο μύλος που αναφέρεις με παραπέμπει σε ditting. Αν είναι αυτός είσαι πιο κοντά σε 2.1 ή 2.2 κόψιμο.
Όταν ο καφές θυμίζει ελληνικό στη γεύση σημαίνει ότι είναι τίγκα σε robusta. Βρε μπας και το καφεκοπτείο που λες είναι ο Λουμίδης;

Λες ότι οι ελληνικές οδηγίες είναι απαράδεκτες. Ε κάντε ρε παιδιά μια καταγγελία πια στο ΙΝΚΑ. Μην το αφήνετε έτσι. Και οι μεταφραστές πρέπει να ζήσουν :lol:
Οι Έλληνες εισαγωγείς προσπαθούν να κόβουν όπου τους παίρνει. Κι εμείς σαν πρόβατα δεν ασχολούμαστε. Όταν ένα προιόν εισάγεται επίσημα από ελληνική αντιπροσωπεία, η τελευταία είναι υποχρεωμένη να διαθέτει και το κατάλληλο εγχειρίδιο χρήσης. Δεν έχω ξεχάσει το μπακαλόχαρτο που συνόδευε την Pure.
Θα το έκανα μόνος μου αλλά μετά θα έμενα άνεργος...

christoskyr

Δημοσίευση από christoskyr » Παρ Νοέμ 25, 2011 10:26 am

Αγαπητέ translator είναι Λουμιδης το βρηκες :) σήμερα ήρθαν οι καφέδες απο το taf θα δοκιμάσω και θα τα λέμε εδω μέσα συχνά !
Ευχαριστω admin για την απάντηση τώρα μάλιστα

Άβαταρ μέλους
ichalos
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: ECM Mechanika Profi
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby
Μύλος:: Ascaso i2
Οι καφέδες μου:: Sweet Blue @ taf

Δημοσίευση από ichalos » Παρ Δεκ 09, 2011 9:09 pm

Καλώς τον! Όταν βλέπω νέους να βλέπουν σιγά σιγά το φως του αληθινού espresso... συγκινούμαι!!! :oneup:

Καλές προσπάθειες, με υπομονή και πάνω απ' όλα με μεράκι.
(Ναι, ναι, ναι... ευχή ήταν αυτό το τελευταίο!)

Όσο για τον Λουμίδη, τι να πω; Πηγαίνετε στο κεντρικό κατάστημα της Ομόνοιας και θα μείνετε άναυδοι με την ασχετοσύνση των ανθρώπων περί espresso. Ακόμα και όταν φωνάζουν τον "ειδικό" για το πρωτοπόρο θέμα του espresso, θα καταλάβετε αμέσως ότι πρόκειται για τον κλασσικό εκείνο τύπο που προσπαθεί να σε εντυπωσιάσει μιλώντας συνεχώς, χωρίς να λέει οτιδήποτε ουσιώδες ή ενδιαφέρον. Μέχρι λοιπόν να πάρουν σοβαρά την υπόθεση espresso, απευθυνθείτε σε καταστήματα που σέβονται τον espresso και τα χρήματά σας.
Drinking the java beans...

christoskyr

Δημοσίευση από christoskyr » Δευ Δεκ 12, 2011 3:02 pm

Σε ευχαριστώ ichalos και όλους εσάς που μοιράζετε γνώση ! , ειλικρινά δεν πίστευα περί τίνος πρόκειται ένα καλό φλιτζάνι espresso , τώρα τον έχω κόψει από έξω καθώς κλαίω τα λεφτά μου όποτε παίρνω με εξαίρεση το estate coffe που είναι και αυτό πηγή γνώσης θα κάνω άλλο θέμα για το συγκεκριμένο μαγαζί και το καφεκοπτείο του που είναι ο παράδεισος του barista στην χαλκίδα.
Μετά από λίγο μπορώ να πω καιρό ενασχόλησης με το "άθλημα" έχω δοκιμάσει san pedro , sweet blue , έχω πάρει το tamperaki μου , τα δοσομετρικά ποτηράκια, ζυγαριά ακριβείας ευτυχώς είχα :) , cafizza και περιμένω το τυφλό καλαθάκι να έρθει ! χρονόμετρα κλπ τα αποτελέσματα που είχα με τους καφέδες από taf ήταν εξαιρετικά δλδ εκχύλιση σε 25 με 30 δευτ. με καϊμάκι και γεύση που ξεφεύγει ! Για το estate coffe θα κάνω νέο θέμα στο αντίστοιχο section αφού όποις μένει Χαλκίδα και ασχολείται με τον espresso πρέπει να το επισκεφθεί

Απάντηση