Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
Fazerman
Όνομα: Λαμπης
Μηχανή:: lelit plust pid
Μύλος:: Mazzer mini E
Οι καφέδες μου:: lavazza tiera
Επικοινωνία:

Re: Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.

Δημοσίευση από Fazerman » Πέμ Οκτ 13, 2011 11:09 pm

ποιο mod?

Άβαταρ μέλους
stelios
Όνομα: Στέλιος
Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
Μύλος:: OE Pharos
Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro

Δημοσίευση από stelios » Παρ Οκτ 21, 2011 8:21 pm

Στατικός ηλεκτρισμός στον Anfim Best.
Αναγκάστηκα να βγάλω τον San Pedro από τη συσκευασία του και τον έβαλα σε πλαστικό ταπερ. Από την επόμενη ημέρα, ο καφες μόλις έπεφτε από το μύλο κόλλαγε στα τοιχώματα του δοχείου συλλογής. Ακόμα και με τραντάγματα, ο ηλεκτρισμός νικούσε τη βαρύτητα. Δοκίμασα να "αποφορτισω" τον ηλεκτρισμό αλλά χωρίς επιτυχία (μεταλλικό κουτάλι, αλουμινόχαρτο). Σήμερα αγόρασα καφέ και τον κράτησα στο σακουλάκι του. Ο στατικός ηλεκτρισμός δεν εμφανίστηκε. Όλα καλά όπως πάντα. Μάλλον το αλουμίνιο που έχει εσωτερικά η συσκευασία βοήθα στον περιορισμό του στατικού ηλεκτρισμού.

little-prince

Δημοσίευση από little-prince » Δευ Οκτ 31, 2011 7:16 pm

Αγαπητοί συνφορουμίτες σας παρουσιάζω το νέο μου μύλο:
IMG_4222n.jpg
IMG_4223n.jpg
με φόντο τον κόλπο του Βαθέος
Έτσι για να σας φτιάξω τη διάθεση με εικόνες από την φθινοπωρινή ακόμα Σάμο.....
Όχι φίλοι μου δεν απόκτησα άλλο μύλο είναι ο Anfim Best, αλλά όχι αυτός που είχα.... αλλά άλλος ολοκαίνουργιος.
Ας πιάσουμε όμως το νήμα από την αρχή, αρκετά σας μπέρδεψα. Το αριστούργημα του Antonioni L'Avventura (= η περιπέτεια) θα μπορούσε κάλλιστα να περιγράψει το τι πέρασα το τελευταίο δίμηνο με τον Anfim που είχα αγοράσει πρίν από περίπου οκτώ μήνες από τον αντιπρόσωπο του στην Ελλάδα. Γράφω τώρα που όλα έχουν λυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μπορώ ψύχραιμα πλέον να σας μεταφέρω ολοκληρωμένα την εμπειρία μου.
Είχα λοιπόν στην κατοχή μου τον μύλο περίπου 3 μήνες και ''έπλεα σε πελάγη ευτυχίας'' για την άριστη αγορά μου που είχε αναβαθμίσει το αποτέλεσμα στο φλυτζάνι μου, όταν μετά από κάποιους καθαρισμούς άρχισα να παρατηρώ την εμφάνιση μιας μικρής ''εκδοράς'' στα τοιχώματα του κάτω μαχαιριού, χωρίς στην αρχή να δώσω ιδιαίτερη σημασία. Σιγά- σιγά με το πέρασμα του χρόνου το πρόβλημα μεγάλωνε με αποτέλεσμα αρχές Αυγούστου ο μύλος μου να παρουσιάζει αυτή την εικόνα:
IMG_3752n.jpg
IMG_3753n.jpg
Άρχισα λοιπόν να ανησυχώ κυρίως για το αν το μέταλλο θα κατέληγε στο φλιτζάνι μου με ότι θα μπορούσε αυτό να σημαίνει για την υγεία μου, ενώ το ''μπάλωμα'' συνεχώς μεγάλωνε. Στις 5 Σεπτεμβρίου ο πατέρας μου ταξιδεύει για Αθήνα έχοντας μαζί του το μύλο, στη συσκευασία του, για παράδοση στην αντιπροσωπεία. Τελικά ο μύλος παραδίδεται στις 30 Σεπτέμβρη και αρχίζει η επικοινωνία με το εξυπηρετικότατο ομολογουμένως τμήμα service της Taf (αφήστε που στην πρώτη μου επικοινωνία σηκώνει το τηλέφωνο ποιός;;;; μα ο αξιότιμος κ. Woοdsman φυσικά που ακόμα καλά-καλά δεν έχει προσληφθεί).
Γραφειοκρατία, επικοινωνία με την μητρική στην Ιταλία, αρχικές δυσκολίες στην αναγνώριση του προβλήματος -επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία-. Στόχος η αντικατάσταση του προϊόντος και ο Προϊστάμενος τμήματος Service της εταιρείας με διαβεβαιώνει ότι η έκθεση της Taf ζητάει αντικατάσταση. Στις 14 Οκτωβρίου 2011 με καλεί η υπεύθυνη επικοινωνίας από την Taf και μου ανακοινώνει ότι το προϊόν θα αντικατασταθεί και θα μου αποσταλεί ένας νέος μύλος από το απόθεμα τους μέχρι αυτοί να παραλάβουν από την Ιταλία για να μην έχουμε άλλες καθυστερήσεις. Στις 29 Οκτωβρίου 2011 έχω τον μύλο της φωτογραφίας στην κατοχή μου.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται και νέα έκπληξη, κερασάκι στην τούρτα.....
Ανοίγω τον άνω φορέα με το μαχαίρι του για να δώ εσωτερικά αν όλα βαίνουν καλα΄και τι να δώ :shock:
IMG_4228ν.jpg
νεος
burrs anfim.jpg
παλιος
Έχει 64 οπές στον φορέα αντί για 24 που είχε ο προηγούμενος :a049: :a049: :a049: Αυτό στο χωριό μου το λένε ''με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια''. (βλ.viewtopic.php?f=6&t=60&start=100)
Θέλω δημόσια μέσα από το forum να ευχαριστήσω την Taf για το σεβασμό που επέδειξε για ακόμα μια φορά στο σημαντικότερο κεφάλαιο που διαθέτει, ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΤΗΣ. Αυτή η περίπτωση αποδεικνύει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να επιλέγουμε τις ποιοτικές επιχειρήσεις της Ελληνικής αγοράς για τις αγορές μας. Πραγματικά δε ξέρω τι θα συνέβαινε αν είχα κάνει την αγορά μου online από από ένα απρόσωπο site του εξωτερικού.....
Περιμένω λοιπόν νέους φρεσκό-καρβουντισμένους κόκκους, που τόσο μου έχουν λήψει, για νέες εκχυλίσεις :oneup:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Δευ Οκτ 31, 2011 7:51 pm

Oυδέν κακόν αμιγές καλού. Από 48 steps σε 64 είναι μία βελτίωση όπως και να το κάνεις. Μπράβο στην Taf, αν και ομολογουμένως δεν θα περίμενα κάτι λιγότερο.
Καμιά ιδέα τι το προκάλεσε; γιατί δείχνει πολύ περίεργο.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
focus
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Isomac Tea II
2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
Μύλος:: Macap M4 Stepless
Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon

Δημοσίευση από focus » Δευ Οκτ 31, 2011 9:34 pm

Πιστεύω ότι ο φορέας των μαχαιριών (burr carrier) ευθύνεται για τη φθορά του θαλάμου κοπής. Τα πρόσθετα εξογκώματα (3 στον αριθμό) που σπρώχνουν τον καφέ στο τούνελ εξόδου, πρέπει να έβρισκαν στο πάτωμα του θαλάμου. Έτσι έφθειραν σιγά σιγά την επιφάνεια (επινικελωμένη?) και δημιούργησαν αυτή τη φθορά.

Νομίζω θα υπήρχαν και ενδείξεις για την επικείμενη βλάβη καθώς μόλις σταμάταγε η τροφοδοσία του μύλου, η περιστροφή των μαχαιριών θα σταματούσε σχεδόν άμεσα, σωστά?

Απόστολε, χαίρομαι που αποδείχτηκε σύντομη και ωφέλιμη αυτή η περιπέτεια με το μύλο. :oneup: Αχ, μύρισε Σάμος και το forum με τις παραπάνω φωτό!
little-prince έγραψε:Το αριστούργημα του Antonioni L'Avventura (= η περιπέτεια) θα μπορούσε κάλλιστα να περιγράψει το τι πέρασα το τελευταίο δίμηνο με τον Anfim που είχα αγοράσει πρίν από περίπου οκτώ μήνες από τον αντιπρόσωπο του στην Ελλάδα.
Ομολογώ δεν έχω ιδέα για το τι μιλάς αλλά μου αρέσει αυτή η παράθεση ... παιδείας! :D

translator

Δημοσίευση από translator » Δευ Οκτ 31, 2011 11:47 pm

May Day, May Day...

Πριν λίγες μέρες πήρα κι εγώ τον Anfim Best. Σήμερα μετά από ένα ξεσκόνισμα στο παρόν νήμα, είπα να βγάλω κι εγώ τη μεταλική λάμα από τον αστερία μιας και το συστήνει και ο Στέφανος ο Δωματιώτης από το κατάστημα TAF. Είδα και τις photo του Χρήστου και λέω, πόσο δύσκολο να είναι;

Αμ τι το θελα;
Ναι μεν έβγαλα τη μεταλλική λάμα, τα ξανατοποθέτησα με την ανάποδη σειρά αλλά στη συνέχεια χάλασε η λειτουργία του αστερία!
Δηλαδή:
Πιέζεις το μοχλό, κινείται ο αστερίας προς τα εμπρός αλλά όταν αφήνεις το μοχλό ο αστερίας αντί να μείνει στη νέα θέση επανέρχεται πίσω. Με άλλα λόγια, δε μπορώ να προωθήσω τον καφέ στην τρύπα γιατί η κίνηση του αστερία είναι μπρος-πίσω αντί για μπροστά και να παραμένει μπροστά.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να φταίει.
Υποψιάζομαι πάντως ότι κάτι δεν πάει καλά στο μοχλικό σύστημα, (ίσως έχει φύγει κάτι από τη θέση του;) γιατί όταν τον κούνησα άκουσα κάτι να πηγαινοέρχεται εντός του μύλου...
Τι προτείνετε;

Άβαταρ μέλους
focus
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Isomac Tea II
2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
Μύλος:: Macap M4 Stepless
Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon

Δημοσίευση από focus » Τρί Νοέμ 01, 2011 1:12 am

Συνονόματε αν βοηθάει, ένα βιντεάκι που δείχνει πως δουλεύει ο μηχανισμός επαναφοράς του αστερία στον Macap. Ο χώρος που βλέπεις βέβαια έχει πρόσβαση από το κάτω μέρος του doser και όχι από τη πλευρά που είναι ο αστερίας. Μας ενδιαφέρει το γρανάζι στο κέντρο καθώς και τα pin-άκια που εναλλάξ κλειδώνουν σε αυτό( το αριστερά σιδεράκι που πηγαίνει πάνω κάτω είναι για ένα μετρητή που έχει ο Macap). Στον χώρο υπάρχει αρκετό λιπαντικό σε όλα τα σημεία επαφής των μετάλλων.

Πως μπορεί να πειράχτηκε βέβαια ο μηχανισμός αυτός δε μπορώ να υποθέσω. :(

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τρί Νοέμ 01, 2011 3:05 am

Εγώ δεν έχω ιδέα. Αν ξαναβγάλεις τον αστερία (τα δύο κομμάτια τα πάνω) το κομμάτι που μένει στην βάση κάνει την προώθηση κανονικά; Μήπως δηλαδή παρασυμπίεσες το ελατήριο του αστερία;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

little-prince

Δημοσίευση από little-prince » Τρί Νοέμ 01, 2011 8:44 am

Καλημέρα φίλε Γιώργο,
Έχω "κουρέψει" και εγώ το μύλο μου (ήταν η πρώτη δουλειά μόλις πήρα τον καινούργιο στα χέρια μου), ενώ σε τακτικούς καθαρισμούς που κάνω αποσυναρμολογώ τον αστερία και καθαρίζω όλα τα κομμάτια του. Το πρόβλημα που περιγράφεις έχει τύχει και σε εμένα μετά από ένα καθαρισμό. Πιστεύω ότι το πρόβλημα εναπόκειται στην επανασυναρμολόγηση του αστερία σου και ειδικά στην τοποθέτηση του ελατηρίου (όπως πολύ σωστά επισήμανε και ο Χρήστος).
Θα σε συμβούλευα να λύσεις ξανά τον αστερία να τοποθετήσεις καταρχήν το κάτω μέρος με τη σωστή φορά ώστε να μπορεί να βιδώσει σωστά η βίδα. Έπειτα τοποθέτησε τα 2 κομμάτια του πάνω μέρους κοντά και απόλυτα ταιριαστά στις άκρες τους. Τοποθέτησε το ελατήριο κάθετα ώστε να είναι σταθεροποιημένο επάνω στη βάση που θα το βιδώσεις και προσεκτικά ξεκίνησε να βιδώνεις τη βίδα, δε θέλει ζόρισμα αν είναι σωστά τοποθετημένη πάει μόνη της, όπως επίσης δεν θέλει σφίξιμο μέχρι το πολύ τέλος της βόλτας.
Πιστεύω ότι το πρόβλημα σου θα λυθεί αν ακολουθήσεις αυτή τη διαδικασία, σε διαφορετική περίπτωση μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείς στη αντιπροσωπεία.

translator

Δημοσίευση από translator » Τρί Νοέμ 01, 2011 9:19 am

Γιώργο πολύ διαφωτιστικό το video!
Ο αστερίας μένει στη θέση του και δεν έχει επαναφορά προς τα πίσω εξαιτίας των 2 πείρων (pins) που στηρίζουν τη νέα θέση του αστερία.
Το θέμα είναι να το ανοίξω αυτό το διαμέρισμα; Κι αν όντως εκεί είναι το πρόβλημα και χρειαστώ την αντιπροσωπεία δε θα μου λένε μετά ότι ακύρωσες την εγγύηση;

Χρήστο, το κάτω κομμάτι του αστερία έχει το πρόβλημα, το πάνω έτσι κι αλλιώς ακολουθεί την κίνηση του κάτω.

Απόστολε, και με ζόρισμα και χωρίς ζόρισμα το αποτέλεσμα δεν αλλάζει :(
Μέχρι και τη μεταλλική λάμα επανατοποθέτησα ακριβώς στο ύψος που στηριζόταν (έχει μια μικρή προεξοχή ώστε να μαγκώνει στο doser) ώστε να έχω ένα μπούσουλα ως προς το ποσοστό πίεσης που θα ασκούσα στο ελατήριο, πάλι τα ίδια...

Απάντηση