Και αυτό διότι απλά πατάς ένα κουμπί ή την ανάβει ένας χρονοδιακόπτης που θα τοποθετήσεις και την έχεις έτοιμη και ζεστή. Εσύ δεν κάνεις τίποτα.
Δεν χρειάζεται να είσαι πάνω από την μηχανή λες και είναι ασθενής στην εντατική, μεχρι να ζεσταθεί.
Απλώς στο νου μου είναι, ότι πρέπει οι νέοι στον εσπρεσσο να καταλάβουν ότι όλη αυτή η "ιεροτελεστία" παρασκευής, όπως νομίζουν,
δεν κρατάει πάνω από ενάμισυ άντε δύο το πολύ λεπτά και ας φαίνεται στον γραπτο λόγο ότι θα διαρκεί αιώνες.
Εν ταξει αλλιως οδηγει κάποιος μολις πήρε το δίπλωμα και αλλιως μετα από καποιο διάστημα που θα αποκτησει ευχέρεια και εμπειρία
Δεν πιστευω δε, ότι είναι ιδιαίτερα πιό γρήγορες οι καψουλομηχανες και στους πολλούς καφέδες.
Για να δούμε στους 6 μονούς και στους 6 διπλούς
Ας υποθέσουμε εκχύλιση 30 sec και άλλα 5 sec να τοποθετήσεις την κάψουλα και να βάλεις το φλυτζάνι, σύνολο 35 sec
Εγώ κανω με άνεση και όχι με βιασύνη, όπως έχω ξανααναφέρει 1'30" για έναν διπλό (αδειασμα πορταφίλτερ, σκουπισμά του, cooling flush, άλεση, κατανομή, πάτημα, τοποθέτηση φλυτζανιού και εκχύλιση 30" )
Η καψουλομηχανή κάνει 3' 30" για 6 μονούς
Η κανονική κανει 4'30" γιά 6 μονούς (3 διπλοί Χ 1,5 λεπτο ο διπλός)
Η καψουλομηχανή κάνει 7' 00" για 6 διπλούς
Η κανονική κάνει 9 λεπτα για 6 διπλούς
Σιγα την διαφορά!
Για την διαφορά στην γεύση δεν το συζητώ!
Η μόνη αιτιολογία για την αγορά μιάς καψουλομηχανής είναι ότι δεν γουσταρω για τον α' ή β' λόγο να ασχοληθώ.
Είναι σαν κάποιος να μην ενδιαφέρεται να μάθει οδηγεί (ένα καινούριο αυτοκίνητο), αλλά αντι αυτού να μισθώνει ένα (ταλαιπωρημενο) ταξί.