Gaggia Pannarello Milk Frother

Για τους έχοντες καλλιτεχνικές ανησυχίες στο θέμα του καφέ.
nikp81

Re: Gaggia Pannarello Milk Frother

Δημοσίευση από nikp81 » Τετ Οκτ 26, 2011 10:58 pm

Ακριβως Χρηστο ....Πιστευω οτι αμα καποιος εχει εμπειρια δεν χρειαζεται το Paranello ...Βεβαια καποιον αρχαριο θα τον βοηθουσε πολυ ...Εξαλλου ο Γιωργος οταν μου εδειχνε πως να κανω latte Art το εκανε με το κλασσικο ακροφυσιο!!

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Πέμ Οκτ 27, 2011 12:49 am

Το ότι δεν χρειάζεται είναι δεδομένο! Έλα όμως που το wand σκέτο δεν κάνει ούτε για μπρίκι τόσο κοντό που είναι!

Για αυτό ρωτούσα και σε άλλο thread, το βελτιωμένο Paranello ή το mod με το wand της Silvia.

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Πέμ Οκτ 27, 2011 8:22 am

Της Silvia δεν το εχω δουλεψει καθολου , αλλα το Paranello επειδη το εχω αρκετο καιρο θα σου πω οτι ειμαι ευχαριστημενος και φτιαχνει μια χαρα microfoam!!!!!!!!

nikoskaisaris
Όνομα: Νικος
Μηχανή:: Gaggia Baby Black

Δημοσίευση από nikoskaisaris » Πέμ Οκτ 27, 2011 11:00 am

θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαν, αγοράζοντάς το
και βάση 1-2 βίντεο που βρίσκεις εύκολα, θα τα καταφέρεις
στην παραγωγή microfoam.

Άβαταρ μέλους
afonic
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Πέμ Οκτ 27, 2011 5:58 pm

Μόνο και μόνο με το να κατεβάσω το λαστιχάκι είδα βελτίωση 200%. Αν είναι δυνατόν, γιατί βάζουν αυτά τα Paranello να σου γεμίζουν μπουρμπουλήθες το γάλα... :a134:

Το σκέφτομαι για το αναβαθμισμένο τώρα...

leftgalan

Δημοσίευση από leftgalan » Πέμ Οκτ 27, 2011 10:45 pm

Γιατι πολυ απλα εαν ενας ασχετος που προτοπηρε την gaggia προσπαθησει να φτιαξει αφρογαλα χωρις να ξερει (χωρις το παναρελο) τοτε το αποτελεσμα θα ειναι αγνο παρθενο ΖΕΣΤΟ ΓΑΛΑ :lol: και μαντεψε τι γνωμη θα σχηματισει αμεσως αμεσως για τη μηχανουλα του .... :a038:

Ενω με το παναρελακι κανεις ενα κουσο-αφρογαλο τακα τακα και λες οτι εισαι ετοιμος ...

Εδω το καλοκαιρι στο como που ημασταν διακοπες μου εκαναν ενα καπουτσινο και οσο εκχυλιζοταν ο καφες , η τυπισα ειχε αφησει το ακροφυσιο σταθερα μεσα στο γαλα να φτιαχνει μονο του το αφρογαλα το οποιο μαντεψε με ποσες φουσκαλες μερακληδικο βγηκε .... :lol:

Άβαταρ μέλους
afonic
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Παρ Οκτ 28, 2011 7:46 pm

Πάντως δεν ξέρω γιατί αλλά δεν μπορώ να πάρω σταθερή συμπεριφορά από την Classic.

Παίζει να εμπλέκεται και το Paranello και ώρες ώρες απλά να μην κάνει καλή επαφή.

- Το πρωί τέλειο. Άψογο microfoam έυκολα και χωρίς κόπο.
- Το μεσημέρι κάνω έναν καφέ για φίλο, οκ πάλι αλλά ο ατμός δεν είχε δύναμη, μου πήρε πολύ παραπάνω να το πετύχω και πήγε γύρω στους 65 βαθμούς.
- Πριν από λίγο... μπουρμπουλήθρες. Σκέτο γάλα με μια ιδέα άθλιο αφρόγαλα. Συνεχώς έβαζε πολύ αέρα μέσα όσο κάτω και να το πήγαινα. Ο καφές έγινε Latte όχι καπουτσίνο.

Από τεχνική δεν αλλάζω κάτι, προθέρμανση ή εξοπλισμό. Η το μαμά Paranello ανάλογα πως το βάλεις δουλεύει ή η μηχανή μια πετάει ατμό για όσκαρ και μία ξεφυσάει τα εξώψυχα.

Με το καινούργιο Paranello είδατε διαφόρα σε αυτό το θέμα;

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Παρ Οκτ 28, 2011 9:24 pm

Πρεπει να βεβαιωνεσαι καθε φορα οτι το μποιλερακι ειναι γεματο νερο πριν αναψεις το κουμπι του ατμου.Αν δεν ειναι θα σου τελειωνει πιο γρηγορα ο ατμος και θα βγαζεις σκετο αερα.Γεμισμα λοιπον αναμα και εξαερωση μικρη πριν ξεκινησεις το frothing.

Άβαταρ μέλους
afonic
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Παρ Οκτ 28, 2011 9:30 pm

Γέμισμα όταν λέμε; Μετά από τον καφέ τρέχω νερό από το brew head για να καθαρίσει και μετά πατάω το κουμπί του ατμού.

Δεν είναι αρκετό;

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Παρ Οκτ 28, 2011 10:53 pm

Nαι ειναι αρκετο.Ετσι που το περιγραφεις το προβλημα μου φανηκε σαν να μην εκανες σωστο priming αλλα φαινεται πως εισαι ο.κ.Με αυτο το paranello που το ειχα στην evo δεν μπορουσα με τιποτα να κανω αφρογαλο.Παντα σαπουναδα μου το εκανε.Διαπιστωσα καποια στιγμη οτι μαζευε ευκολα γαλατα στο εσωτερικο του και χειροτερευε η κατασταση πολυ.Οταν το ανοιγα και το καθαριζα συνερχοταν αρκετα.Μηπως σου βουλωνει απο τα πρωινα γαλατα και γι αυτο χειροτερευει μετα;Μπορεις να το δεις και αυτο.
Αν μαστορευεις λιγακι υπαρχει και αυτο.viewtopic.php?f=16&t=700#p6899.

Απάντηση