viewtopic.php?f=2&p=22855#p22855
και επειδή ήθελα ένα γρήγορο φιξάρισμα καφεΐνης αποφάσισα να τα κάνω σχεδόν όλα "λάθος" και να φτιάξω έναν γρήγορο καφέ.
Με κρύα την μηχανή, πάτησα τον διακόπτη και άρχισα την χρονομέτρηση. Τα μόνα στάδια που πρόσεξα ήταν να ζυγίσω τον καφέ όπως κάνω πάντα (πριν και μετά το κόψιμο) και να περιμένω να κλείσει το θερμοστοιχείο (2 και κάτι λεπτά). Το αποτέλεσμα ήταν να πάρω μια ανοιχτόχρωμη εκχύλιση, στα 10s ήταν σαν να είχα ξεπεράσει το blonding point, με κρέμα συνεκτική χρώματος ανοιχτού καφέ (την τυπική των μαγαζιών) και γεύση...ναι μεν χειρότερη από αυτήν της σωστής εκχύλισης αλλά και εδώ είναι το σημείο που θέλω να τονίσω, ΠΑΛΙ καλύτερη από το αποτέλεσμα των καψουλομηχανών. Ήταν λίγο κρύος, αλλά με ούτε ίχνος πίκρας και ξυνίλας, με καλό σώμα και με επίσης ικανοποιητική επίγευση.
Συνολικός χρόνος 4+ λεπτά, που αυτός θα μπορούσε να μειωθεί κατά ένα λεπτό τουλάχιστον (o Vario είναι σε άλλο δωμάτιο από την κουζίνα
Ο καφές που "κατακρεουργήθηκε" ήταν ο Sweet Blue (BTW πολύ καλός ο φετινός) που είναι καφές μέτριας (ευτυχώς) οξύτητας. Δοκιμάστε και εσείς με τον εξοπλισμό σας (κυρίως αυτοί που έχετε μηχανές Gaggia και Silvia) και πέστε μου την άποψη σας. Εγώ αυτό που συμπέρανα είναι ότι το μέτριο τελικό φλιτζάνι των καψουλομηχανών δεν αντισταθμιζεται ούτε καν από το προτέρημα τους για γρήγορη παρασκευή του καφέ.
Φυσικά δεν προτείνω τα παραπάνω σαν καλή πρακτική (όπως γράφει ο Γιάννης υπάρχει τρόπος για ακόμα γρηγορότερη παρασκευή καφέ χωρίς συμβιβασμούς στο τελικό αποτέλεσμα) αλλά πιο πολύ δοκιμάστε το σαν proof of concept.
ΥΓ Οι κάτοχοι Gaggia μάλλον θα έχουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.