Ascaso i-2

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
yiannis2002s

Re: Ascaso i-2

Δημοσίευση από yiannis2002s » Πέμ Ιουν 23, 2011 10:06 am

dio έγραψε:οχι απλα χορευει λιγο παντως δε βιδωνει ουτε κουμπωνει απλα φοριεται ετσι δεν ειναι?

Ακριβώς!!!
Με το πως κόβει εισαι ευχαριστημένος???

dio

Δημοσίευση από dio » Πέμ Ιουν 23, 2011 10:09 am

απολυτα!!!! :a013:

anepro

Δημοσίευση από anepro » Πέμ Ιουν 23, 2011 10:35 am

dio έγραψε:οχι απλα χορευει λιγο παντως δε βιδωνει ουτε κουμπωνει απλα φοριεται ετσι δεν ειναι?
Νομίζω, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, έχουν αυτό το φαινόμενο. Υποθέτω ότι η "καμπάνα" σταθεροποιείται από το βάρος του καφέ που περιέχει και δεν τρεμοπαίζει τόσο. Τουλάχιστον φαντάζομαι ότι με αυτό το σκεπτικό έχει σχεδιαστεί. Απλά εμείς για οικιακή χρήση βάζουμε μόνο την ποσότητα καφέ που χρειαζόμαστε για την παρασκευή του φλυτζανιού. Κι εμένα μ' ενοχλούσε στην αρχή ο θόρυβος, αλλά τώρα τον συνήθισα. :oneup:

konn4312

Δημοσίευση από konn4312 » Πέμ Ιουν 23, 2011 7:43 pm

Να σας δειξω και ενα καινουργιο mod που σκεφτηκα και εφαρμοσα σημερα στον μυλο μου με σκοπο να μπορω ευκολα με ενα πινελακι να σπρωχνω τον καφε απο το τουνελ του μυλου ωστε να εχω οσο το δυνατον λιγοτερη κατακρατηση.Μεχρι τωρα αφου τελειωνα το dossing στο πορταφιλτερ επρεπε να σκυψω και με το πινελακι να στραμπουλιχτω για να αδειασω και οτι καφε ειχε κατακρατησει στο τουνελ η να τον αρχισω στα χτυπηματα για τον ιδιο λογο.Λοιπον η ιδεα ειναι απλη.Αγοραζουμε πρωτα ενα ανταλακτικο ακροφυσιο (εγω ειχα) για να ειμαστε καλυμενοι με την εγγυηση,κοστος αν θυμαμαι 5ε.Μετα βρισκουμε ενα μεντεσεδακι απο καποιο μικρο κουτι η καμμια κορνιζα,και με το αγαπημενο μας dremmel κοβουμε το επανω μερος του ακροφυσιου.Αφου το γλυκανουμε με μια λιμιτσα η γυαλοχαρτο κολλαμε το μεντεσε(μη χρησιμοποιησετε loggo γιατι με τις αναθυμιασεις της υολωνει το πλεξιγκλας) με κατα προτιμηση πιστολι θερμης σιλικονης και ειμαστε ετοιμοι.Τωρα η διαδικασια ειναι πολυ πιο ευκολη!Ελπιζω να σας εδωσα ιδεες και μακαρι να τις εξελιξετε και με χαρα να τις αντιγραψω!!
και ενα μικρο βιντεακι δεν μπορουσα κατι καλυτερο κρατωντας με το ενα χερι το κινητο
Συνημμένα
IMAG0137.jpg
IMAG0138.jpg
IMAG0139.jpg
IMAG0142.jpg
IMAG0143.jpg

konn4312

Δημοσίευση από konn4312 » Πέμ Ιουν 23, 2011 8:48 pm

Μια μικρη παρατηρηση οταν ανοιγει το ακροφυσιο φενεται λιγο στραβο.Σε αυτο φταιω εγω γιατι βιαστηκα λιγο στο κοψιμο.αλλα δεν το διορθωσα γιατι μετα θα χαλαγε η εφορμογη του οταν ειναι κλειστο και μπορει να χυνοταν καφες εξω.Anyway δεν με ενοχλει γιατι το αποτελεσμα με ικανοποιει

WIDE
Όνομα: Nίκος
Μηχανή:: Pavoni ecn
2η Μηχανή:: Pavomi Europiccola
Μύλος:: ascaso i2-mini

Δημοσίευση από WIDE » Δευ Οκτ 17, 2011 9:33 pm

Νομιζω οτι η τιμη αυτη ειναι καλη 160 εχει ο i2 mini 179 o i2 o μεγαλος .
Ειναι υπερβολικα μεγαλος ο i2 για παγκο κουζινας ? και επισης μηχανικα νομιζω ειναι ιδιοι ?

http://www.shop.grandecuisine.gr/index. ... 209&page=4

Άβαταρ μέλους
Mitsos
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Gaggia Evolution
Μύλος:: Ascaso I2
Οι καφέδες μου:: Καφεκοπτείο της γειτονιάς

Δημοσίευση από Mitsos » Τρί Οκτ 18, 2011 3:50 pm

Τα 160 για τον μικρό μου ακουγονται καλα αλλα για τον μεγάλο καλη τιμή νομίζω είναι τα 140 και οχι τα 180. Εγω 140 τον πηρα.
Μηχανικά είναι ίδιοι και με τον πάγκο της κουζίνας δεν θα έχεις θέμα. Δεν είναι ουτε 10 πόντους πιο ψηλός απο την gaggia (o μεγάλος).
coffee junky!!

WIDE
Όνομα: Nίκος
Μηχανή:: Pavoni ecn
2η Μηχανή:: Pavomi Europiccola
Μύλος:: ascaso i2-mini

Δημοσίευση από WIDE » Τρί Οκτ 18, 2011 6:47 pm

Φιλε Μητσο εαν θελεις πες απο που το πηρες γιατι εδω ειναι πολυ ακριβος

http://www.barista-shop.gr/index.php?pa ... Itemid=195

Άβαταρ μέλους
Mitsos
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Gaggia Evolution
Μύλος:: Ascaso I2
Οι καφέδες μου:: Καφεκοπτείο της γειτονιάς

Δημοσίευση από Mitsos » Πέμ Οκτ 20, 2011 1:41 am

Τον είχα πάρει απο το via espresso στο mall αλλα τωρα νομιζω τον εχει 200+ (αν του πεις όμως κόβει κατι).
Στις εκπτώσεις τα βάζει -35% όλα τα ascaso οπότε 139.
Σκέψου πάντως και τον μικρο. Ιδιοι είναι (εγω αν έπαιρνα τωρα τον μικρο θα έπαιρνα και ας έδινα 20ευρω παραπάνω)...
coffee junky!!

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Οκτ 20, 2011 10:24 am

Και κάποιες φωτογραφίες του που δείχνουν τις διαστάσεις του σε σχέση με την Gaggia Baby.
viewtopic.php?f=5&t=106&start=10#p7184
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Απάντηση