Diy Dual Boiler machine project 2 παρουσιαση

PID, μετρητές πίεσης, και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε το "φιατάκι" σας να γίνει Mitsubishi Evo.
little-prince

Re: Diy Dual Boiler machine project 2 παρουσιαση

Δημοσίευση από little-prince » Παρ Σεπ 30, 2011 9:29 pm

Off topic:
Ευχάριστα νέα Δημήτρη. Συγχαρητήρια και καλή επαγγελματική πορεία να έχεις.
Χαίρομαι να ακούω, ειδικά σήμερα, για ''τυχερούς'' ανθρώπους που έχουν ως επάγγελμα το hobby τους :oneup:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Παρ Σεπ 30, 2011 9:34 pm

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, που όλο για απολύσεις και εφεδρείες ακούμε ή βιώνουμε είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο να μαθαίνεις ότι καλά και άξια παιδιά όπως ο Δημήτρης ξεκινάνε με καλές προοπτικές νέες καριέρες. Συγχαρητήρια φίλε μου και καλή σταδιοδρομία σε μια εταιρεία που μπορεί να προσφέρει πολλά και που αξίζει να εξαπλωθεί και πέρα από τον ελλαδικό χώρο.

ΥΓ Τώρα για τα επόμενα 20 χρόνια είμαι σίγουρος για το service της Silvia. Για αλλαγή group gasket θα την στέλνω με διπλό boiler θα την παραλαμβάνω. :lol:
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

translator

Δημοσίευση από translator » Παρ Σεπ 30, 2011 10:12 pm

Κε Ταλούμη κάνατε μια πανέξυπνη επιχειρηματική κίνηση :oneup:
Να περιμένουμε και μηχανές με το brand της TAF;
Δημητρη αν ήταν κάποιος που το άξιζε, φυσικά και ήσουν εσύ φίλε. Τώρα από σένα θέλουμε να μας δίνεις inside info :mrgreen: (νέοι καφέδες, μηχανές, κελεπούρια για μεταχειρισμένες, κλπ.)

Άβαταρ μέλους
After
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
Μύλος:: Mazzer Major
Οι καφέδες μου:: Hello Africa

Δημοσίευση από After » Σάβ Οκτ 01, 2011 12:26 am

Καλη σταδιοδρομια Δημητρη

Αραγε μετα απο 20 χρονια ποσα θα πιανει η μηχανη μου που ηταν απο τα πρωτα κομματια ''moded by woodsman''?
Θα πιανει ως συλλεκτικη κανα 100.000€?
:b050:
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........

anepro

Δημοσίευση από anepro » Σάβ Οκτ 01, 2011 12:44 am

Off topic:
Καλοστέριωτος Δημήτρη! Είσαι πανάξιος μάστορας με αποδείξεις.

Άβαταρ μέλους
focus
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Isomac Tea II
2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
Μύλος:: Macap M4 Stepless
Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon

Δημοσίευση από focus » Σάβ Οκτ 01, 2011 12:51 am

Διάβασα πολύ προσεκτικά το κείμενο της παρουσίασης της μηχανής σου Μήτσε αλλά έχω μερικές απορίες : :a014:
1. Που είναι η ουρά για τα αυτόγραφα ?
2. Επόμενη διάλεξη/συνέδριο που θα συμμετέχεις?
3. Καμιά πρόταση/βοήθεια για τα παιδιά που παιδεύονται εκεί στο Cern?

ΟΚ ,υπερβάλω λίγο :lick: αλλά καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες στην υλοποίηση μιας Dual Boiler. Με λίγα λόγια ...χάζεψε μας ρε Μήτσο! Πολλά συγχαρητήρια για το δημιούργημά σου, για τα τεχνικά και την αισθητική του. :oneup:

Για να μείνω και λίγο on topic, μου κάνει εντύπωση που μόνωσες το Ε61 τόσο επιμελώς. Ξέρεις, στη δική μου είναι όταν παραμένει αδρανής η μηχανή ξεφεύγει πολύ σε θερμοκρασία το group, στη δική σου πως το βλέπεις θερμοκρασιακά ? Έχεις μειώσει τη διάμετρο του σωλήνα που κάνει κύκλωμα με το βασικό boiler για τη θέρμανσή του?

Υ.Γ Επίσης συγχαρητήρια για τη νέα σου δουλειά... είσαι απλά ο ιδανικός άνθρωπος για αυτή τη θέση! :)

luckyb

Δημοσίευση από luckyb » Σάβ Οκτ 01, 2011 1:17 am

πολύ χάρηκα
:D

konn4312

Δημοσίευση από konn4312 » Σάβ Οκτ 01, 2011 2:17 am

Να πω και εγω με τη σειρα μου τα συγχαριτηρια στο φιλο μου Δημητρη για τη νεα του επαγγελματικη πορεια που ξερει ποσο νοιωθω τη χαρα του μιας και οι ιστοριες μας μοιαζουν απλα ειναι πανω σε διαφορετικο αντικειμενο καινα πω ενα μπραβο στον κ.Ταλουμη για την διορατικορητα του στο να αξιοποιει ανθρωπους με ταλεντο και διαθεση για δημιουργια! :respekt:

Άβαταρ μέλους
psycho
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Simonelli Musica
Μύλος:: Mazzer SJ
Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone

Δημοσίευση από psycho » Σάβ Οκτ 01, 2011 5:06 am

Και εις ανώτερα! Να σε δούμε στη la marzocco!!

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Σάβ Οκτ 01, 2011 8:47 am

Christos
ΥΓ Τώρα για τα επόμενα 20 χρόνια είμαι σίγουρος για το service της Silvia. Για αλλαγή group gasket θα την στέλνω με διπλό boiler θα την παραλαμβάνω. :lol:
.
H εταιρια (ευτηχως για μενα :lol: )δεν ξεφευγει απο τις εργοστασιακες προδιαγραφες των μηχανων που αντιπροσωπευει.Θα πρεπει να κινηθουμε υπογειως για κατι τετοιο :lol: :lol:
translator.
Τώρα από σένα θέλουμε να μας δίνεις inside info :mrgreen: (νέοι καφέδες, μηχανές, κελεπούρια για μεταχειρισμένες, κλπ.)
.
Προς το παρον κατι μυλους rancilio md50 εχουμε.Ενδιαφερεσαι; :lol: .
Αfter.
Αραγε μετα απο 20 χρονια ποσα θα πιανει η μηχανη μου που ηταν απο τα πρωτα κομματια ''moded by woodsman''?
Θα πιανει ως συλλεκτικη κανα 100.000€?
.
Εγω ως γνωστον δινω 2 μερες εγγυηση.Στα 2 χρονια δε οι μηχανες αποσυντιθονται ετσι ωστε να ανακυκλωνεται η εργασια μου. :lol: Εεεεε μετα απο 20 χρονια και με τις σημερινες εργασιακες εξελιξεις μαλλον εμεις θα ειμαστε συλλεκτικοι :f010:
focus.
Για να μείνω και λίγο on topic, μου κάνει εντύπωση που μόνωσες το Ε61 τόσο επιμελώς. Ξέρεις, στη δική μου είναι όταν παραμένει αδρανής η μηχανή ξεφεύγει πολύ σε θερμοκρασία το group, στη δική σου πως το βλέπεις θερμοκρασιακά ? Έχεις μειώσει τη διάμετρο του σωλήνα που κάνει κύκλωμα με το βασικό boiler για τη θέρμανσή του?
.
Η δικη σου φιλε focus ειναι ΗΧ και το νερο μεσα στο γκρουπ τεινει να πλησιασει την θερμοκρασια του νερου μεσα στο μποιλερ ατμου.Αυτο που διατηρει τη θερμοκρασια χαμηλοτερη απο του ατμου ειναι η ψυκτικη ικανοτητα του ιδιου του γκρουπ.Το δικο σου απλα δεν γινεται να μονωθει.
Το δικο μου θερμοσυφωνιζει σαν single boiler νερο με θερμοκρασια 106 βαθμων.Εχωντας αφησει το μισο γκρουπ γυμνο επιτυγχανω την αναγκαια ψυξη μιας και το δικο μου γκρουπ ειναι ηλεκτεροβαλβιδας και εχει απωλειες στην εγχυλιση οπως ειπα παραπανω.Για να ειμαι ειλικρινης ομως υπαρχει ενα μικρο τιπ το οποιο δεν εχω δημοσιευσει για ευνοητους λογους και επειδη ειναι μη υλοποιησιμο απο την πλειοψηφια των φιλων εδω μεσα και εχει να κανει με την ικανοτητα της μηχανης μου να διακοπτει τον θερμοσυφωνισμο οταν η θερμοκρασια σε καιριο σημειο του γκρουπ φτανει τους 88 βαθμους. ;)
Ελπιζω να σε καλυψα.Αν οχι τοτε να εισαι εγκαιρως στον καφε του σαββατου αλλη φορα ετσι ωστε να μπορω να σου το εξηγησω καλυτερα :lol: .
psycho.
Και εις ανώτερα! Να σε δούμε στη la marzocco!!
.
Καλα τοτε.Θα βγαλω μια φωτο με τη la marzocco στο ταφ μπενακη και θα σας την δειξω :lol:

Y.γ.Τα θερμα μου ευχαριστω σε ολους σας για μια φορα ακομα για τα καλα σας λογια :worthy: :worthy: :respekt:

Απάντηση