Αγορά πολυκαφετιέρας
-
translator
Re: Αγορά πολυκαφετιέρας
Κώστα αφού ο χρόνος μετράει πολύ για σένα και το κόστος έρχεται δεύτερο, τότε δες και αυτήν επιλογή:
http://www.skroutz.gr/s/267748/Gaggia-For-illy.html
http://www.skroutz.gr/s/267748/Gaggia-For-illy.html
- denial
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Silvia WoodsMod
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Fazenda Daterra Sweet Blue
Εφοσον δεν τον απασχολει το οικονομικο αλλα θελει αυτοματισμο εγω θα σου προτεινα την παρακατω.
Gaggia Academia (νομιζω την ειχα δει στο χιλιαρικο αλλα αν ειναι για παρπαανω γραψε ακυρο)
Δες και το βιντεο και θα καταλαβεις πως λειτουργει.Μαλλον κατι τετοιο ψαχνεις.
Gaggia Academia (νομιζω την ειχα δει στο χιλιαρικο αλλα αν ειναι για παρπαανω γραψε ακυρο)
Δες και το βιντεο και θα καταλαβεις πως λειτουργει.Μαλλον κατι τετοιο ψαχνεις.
-
woodsman43
Δεν εχουν περασει 3 βδομαδες που επεσε στα χερια μου μια ολοιδια krups programatic με του φιλου πιο πανω.Μου την εφεραν στην κυριολέξια απο τα σκουπιδια μιας και ειχε ανεπανορθωτη βλαβη οπως εμαθα απο τον ιδιοκτητη της ο οποιος πηρα μια gaggia ημιαυτοματη(δεν θυμαμαι μοντελο).
Μετα απο δυο μερες λυσιματων επισκευων και mods η μηχανουλα βρισκεται στον παγκο μου εφοδιασμενη πια με ενα μανομετρακι και μια opv που την χρειαζοταν.Πηρα και ενα φιλτρακι διπλο το οποιο και εκανα non-presurized στον τορνο και vouala .
Καφεδακια αψογα απο μια krups που διαθετει ορειχαλκινο γκρουπ και πορταφιλτερ παρακαλω καθως και ulka μεταλλικη!!!!!
Μολις ανεβω αθηνα θα σας την δειξω για του λογου το αληθες.Η μηχανη ακομα και απειραχτη που την εχει ο γειτονας μου κανει μια χαρα καφεδακια σε σχεση με οποιαδηποτε ημιαυτοματη εστω και τριπλασιας τιμης.
Με το κανονικο πια φιλτρακι απογειωνεται το αποτελεσμα χωρις βεβαια να φτανει μιας baby λογω κυριως μικροτερης χωρητικοτητας στο καλαθακι της.
Τον σεπτεμβρη θα γυρισει στα χερια του ιδιοκτητη της αφου θα μου ακουμπησει βεβαια το αναλογο σεβαστο ποσον
Καταληγω πως οι περισσοτεροι ιδιοκτητες αυτων ειδικα των μηχανων αγνοουν τι εχουν στα χερια τους και πως να το δουλεψουν και εξαπατωνται αν πιστευουν οτι με μια αυτοματη θα πιασουν τον ταυρο απο τα κερατα.
Δεν θελει μονο κοπο το πραμα...θελει και τροπο.....
Μετα απο δυο μερες λυσιματων επισκευων και mods η μηχανουλα βρισκεται στον παγκο μου εφοδιασμενη πια με ενα μανομετρακι και μια opv που την χρειαζοταν.Πηρα και ενα φιλτρακι διπλο το οποιο και εκανα non-presurized στον τορνο και vouala .
Καφεδακια αψογα απο μια krups που διαθετει ορειχαλκινο γκρουπ και πορταφιλτερ παρακαλω καθως και ulka μεταλλικη!!!!!
Μολις ανεβω αθηνα θα σας την δειξω για του λογου το αληθες.Η μηχανη ακομα και απειραχτη που την εχει ο γειτονας μου κανει μια χαρα καφεδακια σε σχεση με οποιαδηποτε ημιαυτοματη εστω και τριπλασιας τιμης.
Με το κανονικο πια φιλτρακι απογειωνεται το αποτελεσμα χωρις βεβαια να φτανει μιας baby λογω κυριως μικροτερης χωρητικοτητας στο καλαθακι της.
Τον σεπτεμβρη θα γυρισει στα χερια του ιδιοκτητη της αφου θα μου ακουμπησει βεβαια το αναλογο σεβαστο ποσον
Καταληγω πως οι περισσοτεροι ιδιοκτητες αυτων ειδικα των μηχανων αγνοουν τι εχουν στα χερια τους και πως να το δουλεψουν και εξαπατωνται αν πιστευουν οτι με μια αυτοματη θα πιασουν τον ταυρο απο τα κερατα.
Δεν θελει μονο κοπο το πραμα...θελει και τροπο.....
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Κανείς δεν ασχολήθηκε με την μηχανή Δημήτρη. Για την σημασία του μύλου, του καλού καφέ, της γρήγορης παρακευής του καφέ και τέλος για την καθαριότητα/συντήρηση της μηχανής, περιστρέφεται η όλη συζήτηση και το συμπέρασμα που καταλήξαμε, οι περισσότεροι τουλάχιστον, ήταν να μείνει με την μηχανή του ή να πάει για συστήματα με καψούλες.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- madrivermadonus
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia baby black
- 2η Μηχανή:: Krups xp4020 non pre
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro
Να'σαι καλά ρε Δημήτρη που εδωσες λίγη αξία στην μηχανή μου την οποία όλοι σνομπάρουν!
Μα πως έκανες non presurized το καλαθάκι? άνοιξες μια-μια τις τρύπες? εσύ είσαι μάστορας!
Εγώ θα σου έλεγα να την κρατήσεις πάντως. κάνει και γαλλικό
άσε που έχεις κάνει και την πατέντα!
Υ.Σ. Χρήστο όταν όλοι με προέτρεπαν να αλλάξω μηχανή πως λες οτι δεν ασχολήθηκαν με αυτη?
Η εικόνα που έχω σχηματίσει από τα περισσότερα παιδιά στο forum είναι οτι η καφετιέρα μου είναι άχρηστη και βγάζει νεροζούμι και όχι espresso.
Η αλήθεια δεν νομίζω να είναι αυτη...
Προφανώς η μηχανή μου βγάζει ένα αξιοπρεπή καφέ, κατώτερο βέβαια μιας Gaggia αλλα αξιοπρεπή! ούτε νεροζούμι ούτε για πέταμα.
Γνωρίζοντας μάλιστα εσύ οτι δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα στην γρήγορη προετοιμασία του καφέ πολύ σωστα μου είπες να την κρατήσω.
Μα πως έκανες non presurized το καλαθάκι? άνοιξες μια-μια τις τρύπες? εσύ είσαι μάστορας!
Εγώ θα σου έλεγα να την κρατήσεις πάντως. κάνει και γαλλικό
Υ.Σ. Χρήστο όταν όλοι με προέτρεπαν να αλλάξω μηχανή πως λες οτι δεν ασχολήθηκαν με αυτη?
Η εικόνα που έχω σχηματίσει από τα περισσότερα παιδιά στο forum είναι οτι η καφετιέρα μου είναι άχρηστη και βγάζει νεροζούμι και όχι espresso.
Η αλήθεια δεν νομίζω να είναι αυτη...
Προφανώς η μηχανή μου βγάζει ένα αξιοπρεπή καφέ, κατώτερο βέβαια μιας Gaggia αλλα αξιοπρεπή! ούτε νεροζούμι ούτε για πέταμα.
Γνωρίζοντας μάλιστα εσύ οτι δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα στην γρήγορη προετοιμασία του καφέ πολύ σωστα μου είπες να την κρατήσω.
-
konn4312
Παντως επειδη την krups που εφτιαξε ο Δημητρης την ειδα απο κοντα και ηπια και καφε οντως συμφωνω οτι σε σχεση με μια νορμαλ εχει απογειωθει.Μηπως τελικα και τετοιες μηχανες με μικρες παρεμβασεις που δυστηχως δεν μπορει να κανει ο κανει ο καθενας μπορουν να δωσουν ενα αξιοπρεπεστατο αποτελεσμα;
- Christos
- Συντονιστής

Εγώ όπως θα διάβασες έδωσα σημασία στο ότι δεν σε εντυπωσίασε ο καφές που ήπιες από τον Γιώργο. Εκεί τελείωσε η συζήτηση από μέρους μου και γι αυτό και είπα ότι δεν χρειάζεται να κάνεις καμία αλλαγή.
Ο Δημήτρης προφανώς δεν έχει διαβάσει όλο το νήμα και κυρίως εστίασε (υποθέτω) στην πανάκριβη πρόταση του denial (1250+ €). Δεν νομίζω ότι και ο Δημήτρης θα σου πει κάτι διαφορετικό για την σημασία του μύλου και του καφέ σε κόκκο.
Τέλος δεν νομίζω κανένας να συμπεριφέρθηκε με σνομπισμό ως προς την μηχανή σου.
viewtopic.php?f=5&t=167#p1480
Ο Δημήτρης προφανώς δεν έχει διαβάσει όλο το νήμα και κυρίως εστίασε (υποθέτω) στην πανάκριβη πρόταση του denial (1250+ €). Δεν νομίζω ότι και ο Δημήτρης θα σου πει κάτι διαφορετικό για την σημασία του μύλου και του καφέ σε κόκκο.
Και χωρίς καμία παρέμβαση. Απλά ένα γύρισμα πίσω στον χρόνο. Να ξαναέβγαζαν και ένα-δύο μοντέλα χωρίς pressurized pf.konn4312 έγραψε:...Μηπως τελικα και τετοιες μηχανες με μικρες παρεμβασεις που δυστηχως δεν μπορει να κανει ο κανει ο καθενας μπορουν να δωσουν ενα αξιοπρεπεστατο αποτελεσμα;
viewtopic.php?f=5&t=167#p1480
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- madrivermadonus
Χρήστο ο Δημήτρης μίλησε αν δεν κάνω λάθος για μια αξιοπρεπή μηχανή που φτιάχνει κάφε η οποία είναι σαφώς καλύτερη απο οτι την παρουσιάζετε όλοι αλλα οχι και καλύτερη απο μια Gaggia.
Δεν θέλω να κάνω copy-paste τις αναφορες πολλών. Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει τα προηγούμενα posts και θα καταλάβει τι εννοώ.
Δεν είπα οτι δεν με εντυπωσίασε ο καφές του Γιώργου απλώς περίμενα μεγαλύτερη διαφορά συγκριτικά με τον δικό μου. Όταν όλοι μου παρουσίαζαν νεροζούμι τον καφέ που κάνω και ως νέκταρ τον δικό σας φαντάσου τι περίμενα εγώ απο ένα barista σαν το Γιώργο...
Τεσπα...δεν χρειάζεται να ξεχειλώνουμε άλλο το νήμα.
Νομίζω οτι καταλήξαμε σε κάποιο συμπέρασμα...
Ευχαριστώ πάντως όλα τα παιδιά καθώς τις ελάχιστες ημέρες που ασχολούμαι με το forum έμαθα πολλά πράγματα, άσχετα αν δεν συμφωνώ με όλα.
Δεν θέλω να κάνω copy-paste τις αναφορες πολλών. Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει τα προηγούμενα posts και θα καταλάβει τι εννοώ.
Δεν είπα οτι δεν με εντυπωσίασε ο καφές του Γιώργου απλώς περίμενα μεγαλύτερη διαφορά συγκριτικά με τον δικό μου. Όταν όλοι μου παρουσίαζαν νεροζούμι τον καφέ που κάνω και ως νέκταρ τον δικό σας φαντάσου τι περίμενα εγώ απο ένα barista σαν το Γιώργο...
Τεσπα...δεν χρειάζεται να ξεχειλώνουμε άλλο το νήμα.
Νομίζω οτι καταλήξαμε σε κάποιο συμπέρασμα...
Ευχαριστώ πάντως όλα τα παιδιά καθώς τις ελάχιστες ημέρες που ασχολούμαι με το forum έμαθα πολλά πράγματα, άσχετα αν δεν συμφωνώ με όλα.
Christos έγραψε:Εγώ όπως θα διάβασες έδωσα σημασία στο ότι δεν σε εντυπωσίασε ο καφές που ήπιες από τον Γιώργο. Εκεί τελείωσε η συζήτηση από μέρους μέρους μου και γι αυτό είπα ότι δεν χρειάζεται να κάνεις καμία αλλαγή.
- Christos
- Συντονιστής

Κώστα βγάζεις τα δικά σου παραποιημένα συμπεράσματα. Άσε τις τις προτάσεις των άλλων μελών. Δίνεις σε όλα τα μέλη ενός φόρουμ την ίδια σημασία στις απόψεις τους; Όχι, δίνεις πιο πολύ βαρύτητα στις απόψεις των πιο παλιών μελών και με τις περισσότερες δημοσιεύσεις.madrivermadonus έγραψε:Χρήστο ο Δημήτρης μίλησε αν δεν κάνω λάθος για μια αξιοπρεπή μηχανή που φτιάχνει κάφε η οποία είναι σαφώς καλύτερη απο οτι την παρουσιάζετε όλοι αλλα οχι και καλύτερη απο μια Gaggia.
...
ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ, να μου φέρεις απάντηση δική μου (το πιο senior μέλος εδώ μέσα), που να έχει να κάνει με το εάν η μηχανή σου είναι καλή ή όχι. Απλά διαβάζεις επιλεκτικά και καταλαβαίνεις αυτά που ΕΣΥ θέλεις να καταλάβεις γιατί και ο Δημήτρης στο ξαναλέω πάλι αναφέρεται στην λειτουργία της μηχανής σου με μύλο και όχι προαλεσμένο καφέ.
Christos έγραψε:...
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει.
Επίσης, ούτε λόγος υπάρχει να αγοράσεις μια Gaggia εάν δεν πάρεις μύλο.
Christos έγραψε:..
Οι μηχανές που λες είναι οι υπεραυτόματες και κατά κοινή ομολογία δεν μπορούν να κάνουν τόσο καλό espesso όσο μία ημιαυτόματη + καλός μύλος. Να σημειώσω ότι ο μύλος θα βελτιώσει και τον καφέ φίλτρου που πίνεις.
Christos έγραψε:...
Αν με ρώταγες "μπορώ να κάνω από μέτριο και πάνω (γευστικά) espresso χωρίς καλό καφέ, προαλεσμένο και όχι σε κόκκο και χωρίς μύλο", η απάντηση όπως θα έχεις καταλάβει θα ήταν ένα καταφατικότατο "ΟΧΙ".
Διάβασε το νήμα από την αρχή και τις απαντήσεις που πήρες. Κανείς δεν ασχολήθηκε με την μηχανή. Την La Marzocco Strada να έχεις ($22000), την εμπειρία του Γιώργου να έχεις, με προαλεσμένο καφέ από Super Market θα παίρνεις πολύ χειρότερο αποτέλεσμα (ούτε καν βάση) από αυτό που παίρνει ένας ερασιτέχνης barista όπως εμείς με μια Gaggia και έναν Ascaso Μύλο αλλά με καλό καφέ σε σπυρί.
Αυτό που σου τονίστηκε ήταν το απαραίτητο του μύλου και του καλού καφέ σε κόκκο για να πιεις καλό καφέ γενικά αλλά ιδιαίτερα για espresso. Γι αυτά μιλήσατε; αυτό ήταν το βασικό αλλά μάλλον δεν έγινε καμία συζήτηση. Οπότε την άλλη φορά που θα πας, τα παραπάνω γραφόμενα μου ας αποτελέσουν θέμα συζήτησης.
Christos έγραψε:Πιστεύω ότι αυτό το νήμα έχει τελειώσει την στιγμή που ο Κώστας έριξε στο τραπέζι το απόλυτο και μη αμφισβητήσιμο συμπέρασμα του. Δεν βρήκε σημαντική διαφορά από τον καφέ που κάνει σπίτι του με την μηχανή του και αυτόν που δοκίμασε έξω από έναν άρτια εκπαιδευμένο και καλό Barista.
Εδώ είναι το τέλος, δεν υπάρχουν πως και γιατί, ούτε καλύτερο και χειρότερο, ούτε αυθαίρετα ορισμένες κλάσεις παραπάνω ή παρακάτω. Είναι το προσωπικό συμπέρασμα κάποιου και επομένως πρέπει να γίνει απλά σεβαστό.
...
- madrivermadonus
Χρήστο δεν θα απαντήσω ξανά γιατί κάνουμε μια συζήτηση χωρίς νόημα.
Δεν βγάζω παραποιημένα συμπεράσματα. Έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα κρίνοντας απο μόνος μου δοκιμάζοντας και απο πολλά που διάβασα εδώ.
Όσο αφορά τις αποψεις πολλών στο forum δεν θα κάτσω να κάνω copy paste αποδυκνείωντας κάτι.
Επίσης, δεν μίλησα για εσένα αλλα για άλλους επομένως οι παραθεσεις σου είναι άτοπες...δεν έκανα για εσένα παράπονα...
Η τελική μου εικόνα για να καταλήξουμε κάπου είναι οτι στο forum υπάρχουν παιδιά που έχουν εντρυφήσει στο θέμα του καφέ, τόσο όμως που όταν ακούνε λέξεις όπως krups, jacobs, presurized βγάζουν σπυράκια.
Δεν θέλω να με παρεξηγήσει κανείς. Ειλικρινά όλα τα παιδιά και εσύ Χρήστο με βοήθήσατε να μάθω πολλά.
Ωστόσο, θα μάθαινα περισσότερα αν ανοίγατε λίγο περισσότερο το μυαλό σας ωστε να έρθετε στη θέση πιο μέσων χρηστών καφέ.
Ευχαριστώ και πάλι!
Δεν βγάζω παραποιημένα συμπεράσματα. Έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα κρίνοντας απο μόνος μου δοκιμάζοντας και απο πολλά που διάβασα εδώ.
Όσο αφορά τις αποψεις πολλών στο forum δεν θα κάτσω να κάνω copy paste αποδυκνείωντας κάτι.
Επίσης, δεν μίλησα για εσένα αλλα για άλλους επομένως οι παραθεσεις σου είναι άτοπες...δεν έκανα για εσένα παράπονα...
Η τελική μου εικόνα για να καταλήξουμε κάπου είναι οτι στο forum υπάρχουν παιδιά που έχουν εντρυφήσει στο θέμα του καφέ, τόσο όμως που όταν ακούνε λέξεις όπως krups, jacobs, presurized βγάζουν σπυράκια.
Δεν θέλω να με παρεξηγήσει κανείς. Ειλικρινά όλα τα παιδιά και εσύ Χρήστο με βοήθήσατε να μάθω πολλά.
Ωστόσο, θα μάθαινα περισσότερα αν ανοίγατε λίγο περισσότερο το μυαλό σας ωστε να έρθετε στη θέση πιο μέσων χρηστών καφέ.
Ευχαριστώ και πάλι!