Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
denial
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Silvia WoodsMod
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Fazenda Daterra Sweet Blue

Re: Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.

Δημοσίευση από denial » Κυρ Ιούλ 17, 2011 10:19 pm

Παιδια και εγω εκει εχω καταληξει, ζυγιζω το σπυρι το βαζω στον μυλο τον κοβω και μετα ριχνω στο καλαθακι και επειτα το ζυγιζω το καλαθακι να δω ποσο καφε εχω.
Απλα διαβαζω διαφορες τεχνικες και ειχα την απορια ποια ειανι η επικρατεστερη.
Δυο καφεδες max την ημερα φτιαχνω οποτε θεωρω οτι δεν ειναι κοπος.Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Τωρα η αφαιρεση του μεταλικου πλαισιου απο τον αστερια δεν ξερω σε τι θα βοηθησει απλα δεν προλαβαινα να δοκιμασω κοψιμο επρεπε να φυγω για δουλεια οποτε αυριο θα το δω στην πραξη :oneup:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Κυρ Ιούλ 17, 2011 10:24 pm

Δεν κάνει και τίποτα το ιδιαίτερο. Πιο πολύ είναι για όταν γεμίζεις το καλαθάκι με πολλαπλές "μανιβελιές" να πέφτει όλος ο καφές στην βάση του doser μην έχοντας καφέ να πέφτει πάνω στο λαμάκι.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
denial

Δημοσίευση από denial » Κυρ Ιούλ 17, 2011 11:20 pm

Christos έγραψε:Δεν κάνει και τίποτα το ιδιαίτερο. Πιο πολύ είναι για όταν γεμίζεις το καλαθάκι με πολλαπλές "μανιβελιές" να πέφτει όλος ο καφές στην βάση του doser μην έχοντας καφέ να πέφτει πάνω στο λαμάκι.
Χρηστο τον αστερια τον ξανακολλησες η απλα τον αφησες επανω (δεν κουνιεται γιατι χωνευει αλλα σηκωνεται πλεον κανονικα μιας και εφυγε η κολλα που τον συγκρατουσε με την βαση.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Κυρ Ιούλ 17, 2011 11:26 pm

Δεν του έκανα τίποτα Γιώργο. Απλά τον ξαναέβαλα στην θέση του χωρίς το λαμάκι. Προσοχή μόνο στο βίδωμα του. Να κλείνει το καπάκι του doser αλλά και να μην ζορίζεται η κίνηση από υπερβολικό σφίξιμο.

YΓ Μην χρησιμοποιείς παράθεση όταν απευθύνεσαι στην ακριβώς προηγούμενη δημοσίευση.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
denial

Δημοσίευση από denial » Τετ Ιούλ 20, 2011 1:24 am

Βρε παιδια εχω μια απορια , ειδα το video αυτο το εχει και ο Χρηστος στο εισαγωγικο του για τον Μυλο, απλα τοτε δεν ειχα τον μυλο και δεν ειχα δωσει βαση, τωρα που τον εχω παρατηρησα οτι ο τυπος (2:54 στο video) ριχνει καφε στο καλαθακι και του πεφτει τελεια ουτε καν χρειαζεται να γυαλισει να ισωσει κατευθειαν το παταει με το tamper.
Εμενα πεφτει λιγο περιεργα εκτος αν πρεπει να ρυθμισω κατι και δεν το εχω κανει δηλαδη καπως μονοπλευρα και δεν γεμιζει το καλαθακι τοσο ομορφα πρεπει να το ισωσω κλπ.
Καμια ιδεα?

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Τετ Ιούλ 20, 2011 8:15 am

Δεν υπάρχει καμία ρύθμιση που πρέπει να κάνεις στον μύλο. Ο μύλος σου είναι μια χαρά. Απλά είναι συνδυασμός της τεχνικής του εικονιζόμενου (έχει πολύ μεγάλη εμπειρία) και του συγκεκριμένου καφέ-κοψίματος.

Άβαταρ μέλους
denial

Δημοσίευση από denial » Τετ Ιούλ 20, 2011 3:36 pm

Σημερα αποφασισα να τον κανω καθαρισμο.Να ειναι καλα ο Χρηστος και οι οδηγιες του με Photos ολα ηταν απλα, ξεβιδωμα καθαρισμα καλο με βουρτσακι και ηλεκτρικη και ειναι σαν καινουργιος .Ξαναβιδωμα ολα οκ.
ΓΙα μια φορα ακομα να σας ευχαριστησω που με καθοδηγησατε για την αγορα αυτου του μυλου , ακομα και στον καθαρισμο ολα ειναι απλα.
Μια ερωτηση εχω, οταν το γυριζω δεξιοστροφα νιωθω να ακουμπανε τα μαχαιρια (αντισταση) στο τελος του -0,5 προς 1 δηλαδη αντισταση νιωθω οταν δω την μυτη του ρυθμιστη να ειναι αναμεσα στην τρυπα του 0.5 και του 1 .Πριν τον καθαρισμο ηταν στο 0,5 . Εκανα κατι λαθος υπαρχει περιπτωση να βιδωνει (δεν νομιζω ) καπως που να ερχεται στο 0?
Και τελικα τωρα εγω τι να θεωρησω σαν μηδεν ? Το -0.5 η το -1 ?
Βαζω και μια Photo για βοηθεια οπτικη απλα δεν φαινεται η τρυπα απο κατω δυστηχως δεν μπορεσα να βγαλω κατι καλυτερο.
Photo

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Τετ Ιούλ 20, 2011 3:58 pm

Δεν έχει σημασία Γιώργο. Όπως το βλέπω στην φωτογραφία είναι -2/3. Οπότε εάν κουμπώνει λίγο πιο αριστερά θεώρησε το -0.5.

antonis

Δημοσίευση από antonis » Τετ Ιούλ 20, 2011 4:13 pm

denial έγραψε:...παρατηρησα οτι ο τυπος ριχνει καφε στο καλαθακι και του πεφτει τελεια ...
Γιώργο ο τύπος στο video που αναφέρεις κάνει κάποια χτυπηματάκια του pf ενδιάμεσα στα γεμίσματα, και με αυτόν τον τρόπο κάθεται λίγο ο καφές και "ισιώνει" μερικώς, οπότε παρακάμπτει το leveling και πάει απευθείας στο πάτημα και το γυάλισμα. Όπως είπε και ο Χρήστος είναι λεπτομέρειες στην τεχνική - σε συνδιασμό με ποσότητα καφέ, βάθος καλαθιού κλπ. - που δοκιμάζεις και επιλέγεις με το χρόνο. Για αρχή πιστεύω κάποια από τις μεθόδους ισιώματος είναι απαραίτητη (viewtopic.php?f=4&t=25&start=0#p42).

Άβαταρ μέλους
denial

Δημοσίευση από denial » Τετ Ιούλ 20, 2011 8:45 pm

Ναι αντωνη δικιο εχετε ειναι και θεμα πειρας καθαρα,σημερα που καθαρισα τον μυλο προσεχα και εκανα διαφορετικες κινησεις γυριζα σιγα σιγα το καλαθακι το χτυπουσα ελαφρως και οντως επεσε πολυ ποιο στρωτα .
Βεβαια δεν εχω καταλαβει την ρυθμιση που εχει ο μυλος για την δοση ειναι το κλακ κλακ που κανει οταν περιστρεφουμε αριστεροστροφα η δεξιοστροφα το εμβολο σωστα?Για να μην πεταξω καφε επειδη το manual δεν λεει κατι δεξιοστροφα ειναι λιγοτερο αριστεροστροφα περισσοτερο εχει καταλαβει κανεις η τελικα δεν ρυθμιζει τιποτα και νομιζω οτι παιζει αυτο τον ρολο?

Απάντηση