Αγορά Μύλου - Rocky vs Anfim Best
- denial
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Silvia WoodsMod
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Fazenda Daterra Sweet Blue
Αγορά Μύλου - Rocky vs Anfim Best
Εφοσον κατεληξα στην μηχανη ηρθε η ωρα να επιλεξω και μυλο.
Εχω δυο διλληματα , να παρω doser ή no doser και να παρω τον Rocky ή τον Anfim Best.
Βασικα με οσα εχω δει και διαβασει προτιμω No doser εκδοση για να πινω οσο κοβω, οπως επισης κατι που με χαλαει στις doser εκδοσεις να μενει καφες στο δοχειο , οπως επισης δεν ειμαι σιγουρος οτι με καθε κλακ που θα κανω αν θα βγαλει την σωστη δοση,καποιο video που ειδα τον rocky εκανε 3-4 φορες μεχρι να της ριξει την σωστη δοση.
Την γνωμη σας παρακαλω καταρχην για το θεμα doser-no doser και αν καποιος γνωριζει σχετικα με τον Rocky vs Anfim ποιον απο τους δυο και γιατι?
Ευχαριστω εκ των προτερων!
Εχω δυο διλληματα , να παρω doser ή no doser και να παρω τον Rocky ή τον Anfim Best.
Βασικα με οσα εχω δει και διαβασει προτιμω No doser εκδοση για να πινω οσο κοβω, οπως επισης κατι που με χαλαει στις doser εκδοσεις να μενει καφες στο δοχειο , οπως επισης δεν ειμαι σιγουρος οτι με καθε κλακ που θα κανω αν θα βγαλει την σωστη δοση,καποιο video που ειδα τον rocky εκανε 3-4 φορες μεχρι να της ριξει την σωστη δοση.
Την γνωμη σας παρακαλω καταρχην για το θεμα doser-no doser και αν καποιος γνωριζει σχετικα με τον Rocky vs Anfim ποιον απο τους δυο και γιατι?
Ευχαριστω εκ των προτερων!
- Sandman
- Όνομα: Ερμης
- Μηχανή:: ECM Barista
- Μύλος:: Mahlkonig Vario
- 2ος Μύλος:: Rancilio MD 50
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, Estate Blend
Re: Αγορά Μύλου - Rocky vs Anfim Best
Ολοι κρατανε, θα παρεις πριν αγορασεις μυλο μια ψηφιακη ζυγαρια.
Θα ζυγιζεις απο πριν την ποσοτητα του καφε και αφου αλεσεις θα καθαριζεις το μυλο ωστε ολη η ποσοτητα του καφε που εριξες να καταληξει στο καλαθακι. Ουτε να διανοηθεις να εχεις ποσοτητα καφε στο hopper οποιουδηποτε μυλου.
Αναμεσα στους δυο Anfim με κλειστα ματια, εχει ξαναγινει η συγκριση εδω μεσα. Αν εχεις διαθεση ψαξε για το αντιστοιχο thread.
Θα ζυγιζεις απο πριν την ποσοτητα του καφε και αφου αλεσεις θα καθαριζεις το μυλο ωστε ολη η ποσοτητα του καφε που εριξες να καταληξει στο καλαθακι. Ουτε να διανοηθεις να εχεις ποσοτητα καφε στο hopper οποιουδηποτε μυλου.
Αναμεσα στους δυο Anfim με κλειστα ματια, εχει ξαναγινει η συγκριση εδω μεσα. Αν εχεις διαθεση ψαξε για το αντιστοιχο thread.
-
charlie says
Με ειχε απασχολησει και εμενα το θεμα αυτο,αλλα μετα απο μια βολτα
στην taf τα παιδια μου ειπαν οτι δεν εχουν anfim διαθεσιμο
οποτε μαλλον παμε για rocky,καθως βγαινει σε καλη τιμουλα μαζι με σιλβια.
- denial
charlie says έγραψε:Με ειχε απασχολησει και εμενα το θεμα αυτο,αλλα μετα απο μια βολτα
Οταν λες καλη τιμουλα τι εννοεις; Υπαρχει προσφορα πακετο συην taf?
Αν καταληξω σε doser θα περιμενω να φερουν anfim best, rocky θα παρω μονο αν πω οτι θελω doserless.
Οκ ζυγαρια εχω οποτε με λιγα λογια κοβω ακριβως οσο θα πιω καταλαβα.Απλα με αυτα που ειδα και διαβασα στο νετ ειχα καταληξει οτι για σπιτι doserless ειναι καλυτερος μιας και κανω 2 καφεδρς μεσα στην ημερα.
- denial
Ναι τελικα δεν ειναι διαθεσιμος εχεις δικιο οποτε παμε για Rocky Doserless αν αγορασουμε τωρα.denial έγραψε:charlie says έγραψε:Με ειχε απασχολησει και εμενα το θεμα αυτο,αλλα μετα απο μια βολτα
Οταν λες καλη τιμουλα τι εννοεις; Υπαρχει προσφορα πακετο συην taf?
Αν καταληξω σε doser θα περιμενω να φερουν anfim best, rocky θα παρω μονο αν πω οτι θελω doserless.
Οκ ζυγαρια εχω οποτε με λιγα λογια κοβω ακριβως οσο θα πιω καταλαβα.Απλα με αυτα που ειδα και διαβασα στο νετ ειχα καταληξει οτι για σπιτι doserless ειναι καλυτερος μιας και κανω 2 καφεδρς μεσα στην ημερα.
Αληθεια εχει κανεις στο forum τον Rocky Doserless να μας πει την αποψη του ?
Ευχαριστω!
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Επικοινωνήστε με τα κεντρικά 210 6218172. Απ΄ότι γνωρίζω υπάρχουν διαθέσιμοι Anfim Best. Μάλλον σας είπαν ότι δεν υπάρχουν στο καφέ στην Εμ. Μπενάκη.
Περιττό να πω ότι θεωρώ πολύ καλύτερο μύλο τον Anfim Best.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
charlie says
Στην Ε.Μπενακη μου ειπαν οτι δεν υπαρχει διαθεσιμος,
οποτε με ενα τηλεφωνο θα βρουμε ακρη

οποτε με ενα τηλεφωνο θα βρουμε ακρη
- denial
Εχω επικοινωνησει ηδη christo ηταν αργα και ηταν κλειστη η αποθηκη θα μου απαντησουν αυριο για ολοκληρη την παραγγελια μηχανη κλπ. αν ειναι διαθεσιμα .Christos έγραψε:Επικοινωνήστε με τα κεντρικά 210 6218172. Απ΄ότι γνωρίζω υπάρχουν διαθέσιμοι Anfim Best. Μάλλον σας είπαν ότι δεν υπάρχουν στο καφέ στην Εμ. Μπενάκη.
Και στο site τους παντως Μη Διαθεσιμο ειναι το προιον.Θα ξερω αυριο.
-
charlie says
Αν θες φιλε denial δημοσιευσε την απαντηση ,καθως με ενδιαφερει
η τιμη παντως που μου ειπαν για συνδυασμο μηχανης -μυλου ειναι γυρω στα 800ε.
η τιμη παντως που μου ειπαν για συνδυασμο μηχανης -μυλου ειναι γυρω στα 800ε.
-
spyros
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
- Μύλος:: Compak K3 Touch
Σχεδόν ένα χρόνο πριν είχα το ίδιο ακριβώς δίλημμα. Ίσως όχι ακριβώς το ίδιο αφού αγνοούσα την ύπαρξη του anfim (να καταγγείλω εδώ τον αδμινιστράτωρα που δεν μου πρότεινε τον anfim όντας τότε κάτοχός του
). Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να κοιτάξεις σε ένα μύλο και διαμορφώνονται από τις απαιτήσεις σου. Σχετικά με το no doser = αλέθω όσο θέλω και doser = κατακράτηση, νομίζω ότι ο συγκεκριμένος μύθος έχει καταρριφθεί πάρα πολλές φορές μέσα στο φόρουμ. Επομένως αρκεί ένα καλό διάβασμα στο φόρουμ και να δεις, απλά να δεις όχι να θέσεις σε λειτουργία, τους δύο μύλους από κοντά. Για μένα η διαφορά είναι τεράστια άσχετα αν η τιμή τους πολύ κοντά. Anfim λοιπόν και πάλι anfim για το κατασκευαστικό μέρος, για την ανυπαρξία clumping (όχι το πλέον σημαντικό αφού διορθώνεται), για την ομοιομορφία στην διανομή, για την ευκολία στην συντήρηση/καθαρισμό, για τον αριθμό των steps, κ.α.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος spyros την Τρί Ιουν 28, 2011 10:18 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.