Μύλος χειρός

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
simi
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Nouva Sim Oscar
2η Μηχανή:: Francis X1, Y5,
Μύλος:: tAlΩs
2ος Μύλος:: Mazzer super jolly
Οι καφέδες μου:: Ακόμα τους ψάχνω.
Επικοινωνία:

Re: Μύλος χειρός

Δημοσίευση από simi » Τρί Οκτ 19, 2010 8:45 am

translator έγραψε:Καλώς ήλθες.
Δεν έχω πρόθεση να σε πάρω από τα μούτρα αλλά αν έκανες μια αναζήτηση στο forum θα έβρισκες θέμα ακριβώς ίδιο με αυτό που άνοιξες:
viewtopic.php?f=6&t=47

Επιγραμματικά, ψάξε στο Λουμίδη μήπως και βρεις αυτό που ψάχνεις...
Εκανα αναζητηση στο forum και πολυ μαλιστα γιαυτο ζητησα την βοηθεια σας, Αλλα οπως σας εγραψα ειμαι απο Ξανθη και εδω η αγορα ειναι περιορισμενη και δεν εχω την πολυτελεια να κατεβω Αθηνα η Θεσ/νικη και να ξαχνω.
Καπου αναφερεται οτι δεν τους φαιρνει πια ο Λουμιδης.

simi
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Nouva Sim Oscar
2η Μηχανή:: Francis X1, Y5,
Μύλος:: tAlΩs
2ος Μύλος:: Mazzer super jolly
Οι καφέδες μου:: Ακόμα τους ψάχνω.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από simi » Τρί Οκτ 19, 2010 9:19 am

Christos έγραψε:Άμα δεν τον βρεις Ελλάδα (Λουμίδη) μετά μάλλον κοιτάς για ebay.de. Αλλά απ΄ότι βλέπω οι τιμές με τα ταχυδρομικά είναι περίπου στα 100 ευρώ! :o
Αλήθεια, για ποιούς λόγους επέλεξες αυτόν τον μύλο;

'Εκανα ένα διάβασμα και γενικά είχε καλά reviews και ότι έκανε ψιλό κόψιμο για espresso ΑΛΛΑ πέτυχα και την παρακάτω δημοσίευση:
http://www.home-barista.com/grinders/un ... 15107.html
και η άποψη μου είναι ότι εάν όντως χρησιμοποιούν αυτά τα 4 κομματάκια teflon για να κρατούν ευθυγραμμισμένα τα burrs αυτό είναι σαν ημερομηνία λήξης για την δυνατότητα του μύλου για espresso grind.
Δηλαδη Ελλαδα εκτος απο Λουμιδη πουθενα αλλου????
Βρηκα και εγω αυτη την δημοσιευση αλλα την θεωρησα οχι και πολυ σημαντικη γιατι δεν βρηκα αλλες αρνητικες.
Επελεξα αυτο τον μυλο γιατι δεν θελω να διαθεσω πανω απο 80-100 ευρο και στο ψαξιμο που εκανα ειδα οτι για να παρω καλα αλεσμενο καφε για εσπρεσο χρειαζεται να διαθεσω τα 3πλασια.

nmarin

Δημοσίευση από nmarin » Σάβ Δεκ 04, 2010 7:45 pm

καλησπερα απο Θεσσαλονικη. Εμενα παντως ο χειροκινητος μύλος δουλευει μια χαρα 8 μηνες καθε μερα...
εδω βλεπω δινουν 25 χρονια εγγυηση και δεν βλεπω τεφλον ...
http://www.richmondcookshop.co.uk/produ ... ts_id=4308

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Δεκ 04, 2010 8:27 pm

Καλησπέρα Νίκο. Σε χάσαμε, καιρό έχουμε να σε δούμε.
Σε ποιόν μύλο αναφέρεσε; στον δικό σου ή στον Santiago; γιατί για τον δεύτερο στο λινκ δεν βλέπω να υπάρχει τίποτα από κάτω από το περιστρεφόμενο burr που να το σταθεροποιεί αλλά αντίθετα βλέπω κάποια πλαστικά κομμάτια γύρω-γύρω.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
boltsis
Όνομα: Ηλίας
Μηχανή:: La San Marco 95E
2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
Μύλος:: La San Marco SM 90/T
2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro

Δημοσίευση από boltsis » Σάβ Απρ 02, 2011 6:32 pm

Έχοντας τη δεύτερη μηχανή μου Delonghi στο σπίτι και επειδή με τους καφέδες illy, lavazza κτλπ δε τη παλεύω λέω να πάρω ένα χειροκίνητο μύλο γιατί δε μπορώ κάθε φορά που θέλω να φτιάξω ένα καφέ να πηγαίνω στο μαγαζί να κόβω κόκκους.Στο σπίτι μου πίνω 2 εως 3 καφέδες το πολύ την εβδομάδα αλλά θα ήθελα να κάνω επένδυση σε αυτό το μύλο ώστε να να τον έχω για χρόνια.Έχω δει τους εξής μύλους:

1.Hario Skerton o οποίος πωλείται 62.90 στο ebay http://cgi.ebay.ie/Handmuhle-mit-Kerami ... 2eb3c074d5 καθώς βλέπω υπάρχουν πολλά video στο youtube.

2.Zassenhaus Lima http://cgi.ebay.ie/Zassenhaus-Kaffeemuh ... 2a0f554d76 o οποίος πωλείται στα 69.90

3.Kαι αυτός που μου αρέσει περισσότερο Zassenhaus Santiago http://cgi.ebay.ie/Zassenhaus-Kaffeemuh ... 2a0f555105 ο οποίος βγαίνει πιο ακριβά στα 94.90.Μου αρέσει που είναι σε αυτό το κλασσικό στυλ και γενικά είμαι λάτρης αυτού του στυλ.

Θέλω όμως να με βοηθήσετε αν γνωρίζετε η αν μπορείτε να δείτε μερικά βίντεο (δεν είμαι καθόλου καλός στο listening) και να μου πέιτε ποιος κόβει πιο καλά και κυρίως ποιός είναι πιο αντοχής.Είδα και άλλους πιο φτηνούς της Zassenhaus αλλά στηρίζετε το σύστημα σε τεφλόν απο ότι διάβασα πιο πίσω και δε φαίνεται και πολύ σόι.

Επίσης παρατήρησα στους δυο τελευταίους μύλους της Zassenhaus το κάθε έξτρα κομμάτι αποστέλεται δωρεάν :a048: .Αν ενδιαφέρεται κάποιο παιδί να παραγγείλουμε μαζί ώστε να μας έρθουνε φτηνότερα (κατόπιν συννενοήσεως βέβαια).
έτσι για

1.τον lima ενω κανονικά βγαίνει 70 ευρώ αν παραγγείλουμε 2 θα βγει 60 στο καθένα
2.και για τον santiago κανονικά είναι 95 ευρω για 2 άτομα θα μας βγει 85.
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Απρ 02, 2011 9:08 pm

Εγώ θα πήγαινα για τον 1) από το παρακάτω link εάν τα ταχυδρομικά είναι λογικά.
http://www.esw.nl/shop/index.asp?sgroup=49&product=633

Αν και αυτός πάλι μου φαίνεται ότι είναι σχεδιαστικά κατώτερος σε σχέση με τους παλιούς μύλους αναφορικά με το θέμα σταθεροποίησης του κινούμενο burr στο κάτω μέρος. Ευτυχώς στο κόψιμο για espresso τα burrs είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και κάπως σταθεροποιούνται - κεντράρονται μεταξύ τους.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

konn4312

Δημοσίευση από konn4312 » Σάβ Απρ 02, 2011 9:58 pm

Συμφωνω με το Χρηστο και διαβαζοντας και ολο το τοπικ στο home barista και αυτοι λενε οτι το προβλημα παρουσιαζεται σε χοντρο κοψιμο οπως για καφε φιλτρου.Παντως σε ολα τα νεα μοντελα ο μηχανισμος ειναι ο ιδιος το μονο που αλλαζει ειναι το ξυλινο κουτι.Ως κατοχος δυο μοντελων zassenhaus πρεπει να πω οτι για κοψιμο εσπρεσσο ειναι πολυ καλοι με ομοιογενες κοψιμο και μπορουν ανετα να μπουκωσουν τη μηχανη αλλα η γνωμη μου ειναι οτι κανουν για δευτεροι μυλοι γιατι για αποκλειστικη χρηση με τον καιρο σε κουραζουν.και τελος τριβοντας καφε με τον zassenhaus και με τον ascaso παρατηρησα οτι με το χειρομυλο νοιωθεις πιο εντονη τη μυρωδια του φρεσκοκομμενου καφε

Άβαταρ μέλους
dalas
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Rancilio Silvia
Μύλος:: Ascaso i-mini
Οι καφέδες μου:: San Pedro, La Margarita (Taf roast)

Δημοσίευση από dalas » Σάβ Απρ 02, 2011 11:07 pm

Τι ψάχνετε; Μύλο χειρός; Χμμ... :a014:

Ντα νταν ντα νταν! :b050:
A good coffee does not require milk, a bad one does not deserve it - Guatemala saying.

petrakounas

Δημοσίευση από petrakounas » Παρ Ιουν 17, 2011 1:49 pm

λοιπον μαγκες καλησπερα :D
http://shop.ebay.it/i.html?_nkw=facem+& ... m270.l1313
http://www.facem.com/en/prodotti/macinacaffe/mc11c.html
δεν μπορω να κανω επικολληση των φωτογραφιων που μου εστειλε ο πωλητης απο το ebay it απο την facem με τον μηχανισμο εσωτερικα γιατι ειναι πολα kb αλλα σας λεω οτι δεν βασιζεται σε πλαστικο οπως ο zassenhaus αλλα ειναι ολος ο μηχανισμος μεταλλικος απλα βασιζεται στο ξυλινο κουτι εσωτερικα χωρις καμια προεξοχη του να εχει αμεση επαφη με ξυλο η αλλο υλικο και να τριβεται ειναι ολο απο tempered steel του εστειλα το λινκ απο το home barista ποτ υπαρχει στην εδω συζητηση και του ειπα και το προβλημα του zassenhaus
τα ταχυδρομικα για τον κανονικο σε μεγεθος ειναι 19 ευρω και για τον μεγαλο που ζυγιζει 5.2 κιλα ειναι 41 ευρω
εψαξα στο ιντερνετ για χειροκινητους μυλους και βρηκα αυτην την μαρκα που δεν αντιπροσωπευεται στην ελλαδα δεν εχω κανενα συμφερον απλα ελαβα ερεθισμα διοτι διαβασα οτι αφηνει ο χειροκινητος μυλος πιο ωραιο αρωμα στον καφε και συμφωνω
περιμενω και απο απο αλλο ενα ιταλικο shop τα ταχυδρομικα τελη για να σας ενημερωσω
ελπιζω να βοηθησα μου αρεσει η χειρωνακτικη δουλεια
IMG_2794_small.jpg
IMG_2795_small.jpg
IMG_2796_small.jpg

petrakounas

Δημοσίευση από petrakounas » Παρ Ιουν 17, 2011 1:56 pm

αποστελλω μεταφρασμενο απο google για τον μηχανισμο τι λεει
KEY FEATURES

Grinder made ​​valuable seasoned wood and sheet metal
All the coffee grinders equipped with the exclusive Tre Spade Conical special tempered steel
Precise and simple adjustment of the thickness of grinding
Utmost care in finishing

Απάντηση