Mod gaggia baby dose.Ιδιοκτητης After

PID, μετρητές πίεσης, και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε το "φιατάκι" σας να γίνει Mitsubishi Evo.
Άβαταρ μέλους
Sandman
Όνομα: Ερμης
Μηχανή:: ECM Barista
Μύλος:: Mahlkonig Vario
2ος Μύλος:: Rancilio MD 50
Οι καφέδες μου:: San Pedro, Estate Blend

Re: Mod gaggia baby dose.Ιδιοκτητης After

Δημοσίευση από Sandman » Τετ Ιουν 08, 2011 8:03 am

Ναι αλλα εσυ εχεις καφε... δε μπορω να αισθανθω οικτο.. :a048:

ΥΓ. Δημητρη ξερεις οτι και 80% πανω θα τους επερνα τους καφεδες...

leftgalan

Δημοσίευση από leftgalan » Κυρ Ιουν 12, 2011 9:59 am

Καλημερα κι απο εμενα ..... περιμενοντας τον :worthy: WOODSMAN να τροποποιησει το φιατακι μου .. ηπια χθες το πρωι ενα ... NESPRESSO :f010: και θυμηθηκα τι επινα πριν μπλεξω με τον αλλον :worthy: (y.v.) ..
Στην πραγματικοτητα ο νεσπρεσο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ESPRESSO ... και εφτασα στο συμπερασμα οτι αυτο το κολπο που οι πωλητριες σου φτιαχνουν καφε (στο saturn πχ) για να δοκιμασεις (που δοκιμαζουν ολοι και λενε "ωραιος !" ) ειναι επιτυχημενο διοτι βασιζεται στην πληρη αγνοια του 99 % του κοινου για το τι σημαινει espresso .
Τελως παντων και για να ειμαστε ον τοπικ ηθελα να ρωτησω το εξης : μετα την προποποιηση η BABY χρειαζεται εστω και λιγο να τρεξεις νερακι πριν κουμπωσεις το πορταφιλτερ η οχι ? (και το ρωταω διοτι οπως φανταζομαι το cooling flush δεν εχει νοημα πια ε ?)

Άβαταρ μέλους
After
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
Μύλος:: Mazzer Major
Οι καφέδες μου:: Hello Africa

Δημοσίευση από After » Κυρ Ιουν 12, 2011 11:13 am

Xρειαζεται μονο αν εχεις αφησει την μηχανη ανοιχτη και αχρησιμοποιητη για κανα 10λεπτο και πανω
Κανεις ενα μικρο flush για 0.5-1'' και εισαι ετοιμος

Υ.Γ. Ο Ελληνας σε τρια πραγματα ειναι σκραπας, οδηγηση-πολιτικη-καφε
Πες του να σου πηξει τυρι ομως και ειναι μαστορας!!!
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Κυρ Ιουν 12, 2011 1:50 pm

Λευτερη τωρα το cooling flash εχει αντιθετο νοημα απο τον τιτλο.Πρωτα τραβουσες λιγο νερο για να φυγει το καυτο λογω του overshoot του θερμοστατη.Τωρα θα πρεπει να βγαζεις ελαχιστο νερο για 1 δευτερο το πολυ για να φυγει το πιο κρυο νερο απο το γκρουπ και την εσωτερικη διαδρομη και να εχεις ετοιμο προς brew το ζεστο νερο των 93 βαθμων.Μαλλον therming flash πρεπει να το πουμε τωρα :lol:

leftgalan

Δημοσίευση από leftgalan » Κυρ Ιουν 12, 2011 4:04 pm

ΔΑΣΚΑΛΕ !...Η αληθεια ειναι οτι τωρα που η μηχανουλα μου χειρουργειται :
http://www.google.gr/imgres?imgurl=http ... 24&bih=389

ΝΟΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΕΡΗΣΗ !!! :a080:

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Κυρ Ιουν 12, 2011 4:40 pm

Λευτερη αν προλαβαινεις βγαλε αυτο το δασκαλε σε παρακαλω.Το δημητρης ειναι υπεραρκετο.Ενιοτε μπορεις να με αποκαλεις the bigest ,the god off coffee machine,the absolute doc και οτι αλλο ταπεινο θες αλλα οχι δασκαλε σε παρακαλω.Μου φαινεται καπως υπερβολικο.
Τωρα που το διορθωσαμε θελω να ξερεις πως η μηχανη σου αναρωσε επιτυχως και αυριο ξεκινα για το ταξιδι της επιστροφης.Το αν θα φτασει ομως ειναι ενα θεμα που δεν εχει σχεση με τις υπερφυσικες ικανοτητες που αποκτησε η μηχανη σου.Καθαρα θεμα courier ειναι και εγω δεν εχω καμμια ευθηνη για αυτο.Σορρυ. :c034:

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Κυρ Ιουν 12, 2011 4:55 pm

Μια επισημανση.Εχωντας φτιαξει τρεις baby dose αυτο τον καιρο διαπυστωσα ενα κοινο προβλημα.Δεν ξερω αν εχει ξανααναφερθει αλλα βρηκα κομμενη σαν αγγουρι την βαση στηριξης της κεντρικης ορθιας πλακετας με αποτελεσμα να χορευει ελευθερα η πλακετα.Η πλακετα κρατιεται απο δυο σημεια.Στο ενα ειναι βιδωμενη σε πλαστικο εξογκωμα και στο αλλο απλως φωλιαζει σε αλλο πλαστικο εξογκωμα.Στην ουσια ειναι βιδωμενη μονο απο τη μια πλευρα της βασης της.Αυτο ακριβως το πλαστικο εξογκωμα με τη βιδα κοβεται απο τη βαση του σαν αγγουρι με αποτελεσμα η πλακετα να καθεται ελευθερη και σε μερικες περιπτωσεις να τριζει παρα πολυ.Το προβλημα διορθωνεται οριστικα μονο με περαστες βιδες απο τον πατο και προς τα πανω για να στηριξουμε την πλακετα και απο τις δυο μεριες της.Καλο ειναι οσοι εχετε baby dose να το ελεγξετε αυτο.

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Κυρ Ιουν 12, 2011 6:46 pm

Doc ητανε κομμενη και σε μενα?Γιατι δεν μου ειχες πει αν αντιμετωπισες κατι τετοιο!!
Παντως τωρα πινω καφεδακια στην υγεια σου :)

leftgalan

Δημοσίευση από leftgalan » Δευ Ιουν 20, 2011 7:37 pm

Λοιπον ηρθε η ωρα να κανω κι εγω ενα review για την τροποποιημενη μου baby απο αυτον τον μαθητευομενο , τον ερασιτεχνη :lick: , τον ... πως τον λενε μωρε ..... ! Α ΘΥΜΥΘΗΚΑ τον ... :worthy: WOODSMAN !!!
(δε θελει να τον λεμε δασκαλο .... :c034: )

Η μηχανη ελεγχεται απιστευτα με το pid και επιτελους εχω σωστο καφε . Βρηκα πολυ ανετα το σημειο G (ισσοροπια μεταξυ ξινου πικρου ) και ειναι εκπληκτικο οτι ΚΑΘΕ DAMN ΦΟΡΑ εχω το ΙΔΙΟ αποτελεσμα .... :a013:

Η ροη τωρα ειναι λιγοτερο εντονη και ο καφες πεφτει σαν ΜΕΛΙ ! :a048:

Η γευση του καφε ειναι πολυ πιο ΚΑΘΑΡΗ και ομοιογενης ....

Εκανα επισης και το βημα να αφησω το αεροτσινο της nespresso και να επιχειρησω να φτιαξω και γω για πρωτη φορα αυτην την πολυποθητη ΚΡΕΜΑ η μπογια η οπως αλλιως ....με το καινουριο custom ακροφυσιο !!! :oneup:

Μετα απο πολλες ακαρπες προσπαθειες και :waf: απο y.v και woodsman ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να παρασκευασω ΘΕΙΚΟ CAPUCCINO :a080:

Ειχες πολυ δικιο Γιαννη οτι η γευση απο το αφρογαλα που φτιαχνεται με ατμο ειναι πιο γλυκια και πολλες φορες δεν χρειαζεται να προσθεσεις καν ζαχαρη .....

Η μηχανη πραγματικα εχει γινει ΑΛΛΗ ΜΗΧΑΝΗ και να ευχαριστησω δημοσιως τον Δημητρη (woodsman) που οχι μονο εκανε τελεια τη δουλεια του , αλλα και εφτιαξε CUSTOM ξυλινη θηκη με χειρολαβη παρακαλω !! για να ερθει η μηχανουλα πισω αθικτη .....

Και ιδου οι φωτογραφιες : !!!

http://postimage.org/image/1qdq7itdw/

http://postimage.org/image/1qeqlcg90/

http://postimage.org/image/1qevjyhqc/

http://postimage.org/image/1qf0ikj7o/

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Δευ Ιουν 20, 2011 8:00 pm

Καλά καφεδάκια με το αναβαθμισμένο σου ΜΩΡΟ. :oneup:
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Απάντηση